Ursäkta mig!

Upptäckte att jag inte kan blogga från mobilen. Hela texten blev som ett enda gytter, och så såg det absolut inte ut när jag postade inlägget. Hoppas ni tar er igenom drt.

Natten nu

Underligt att jag måste ändra redigerare när ja vill göra ett inlägg med Ifånen?? Och underligt att jag då inte kan välja fetstil på texten. Grrrr!!! Och VAD gör jag vaken nu när jag ska gå upp kl 05??? Fast dom säger ju att man inte kan lära gamla hundar att sitta. Som Vilmer brukar säga när mörkret faller utomhus. Appropå Vilmer, så blev han hämtad av mamma på förskolan idag. Kan riktigt se honom framför mig, bli alldeles lyrisk och springa runt och visa henne allt. Och då menar jag också allt. :) Han fick följa med henne hem i hennes RÖDA bil (som enligt han själv nu är hans tydligen). Undrar om det här fanatiska kring rött kommer följa honom genom livet? När jag efter jobbet kom hem till dom mötte en liten lycklig kille mig i dörren med napp, Nono och såklart mammas röda glasögon i handen. Och som vanligt släpade han runt på alla småbilar som han brukar leka med. Men det är 3-4 st som är lite mer speciella än dom andra. Kan ni gissa vilka? Jo, såklart dom röda. Liiite maniskt? :) Vi fick korv med bröd och mos som Kai lagat. Lyxigt att få mat serverad när man redan fått hjälp med dagishämtning och passning :) Imorgon är det fredag, tack och lov! Efter jobbet ska jag ta mig till en garnaffär. Har nämligen ett bra tag viljat komma igång och virka. Jag säger komma igång och inte lära mig, eftersom jag gjorde det när jag gick i skolan så nånstans borde jag väl ha det i mig. ;) Helgen kommer nog vara lugn. Inget särskilt är inplanerat vilket är väldigt skönt. Tycker om att ta det lite som det kommer. Godnatt!

Den lille konstnären

Mammahjärtat blir nästan löjligt stolt när han drar till med sådana här konstverk :)
Som ni ser så är det han själv på den första teckningen.
Den andra teckningen som målades idag föreställer "en gubbe med skägg" som han själv sa. Och är det inte lite likt morbror Calle?! ;)
Hur som helst är han grym på att måla vår lille konstnär!





Vardag igen

Imorgon är det tisdag! Suck! Tycker det är vardag hela tiden. Kan inte tiden gå lite långsammare?!
Men helgen har iaf varit bra. Har varit alldeles lagom med saker att göra.
I fredags hade vi mysigt middagsbesök av Cicci, Andreas och Texas.
Förvånande var att grabbarna hade otroligt kul tillsammans. Är lustigt när det ändå skiljer 1½ år mellan dom :)
Dom jagade varandra som två galningar här. Först Vilmer och sedan Texas efter honom krypandes i en väldans fart. Sedan bytte dom och Vilmer rusade efter Texas. Var väldigt kul att se dom leka så bra tillsammans.


I lördags var det kalas för mamma och Kai. Kais födelsedag var på tisdagen och mamma fyllde år igår.
10 vuxna och 7 barn, det var livat det!

På väg

Mormors glasögon är bäst, speciellt dom röda. Dom är heliga!

Det var rena lekstugan där vid 20tiden :)

I söndags på mammas födelsedag var jag, Vilmer, Camilla och barnen på fika på lite rester från dagen innan.

Sommarvärme i slutet på september, underbart!

Robban var på loppis med Lena i Slottsskogen, som jag allt ångrar lite att jag inte följde med på. Var tydligen den sista för i år :/ Menmen...kommer förhoppningsvis fler loppisar någon annanstans att gå på.

Idag har jag och Vilmer haft vår mysdag. Vi tog oss en cykeltur i det underbara höstvädret och lekte på några lekplatser längs vår väg.

Vi stannade även upp lite här och där och samlade på oss kastanjer och ekollon.
Är fint att ha som dekoration under hösten med lite ljus.
Jag kom även på en sak till som man kan ha dom till :)

Ser ni vad det är för något? Det gjorde Vilmer med en gång :)

Annars har jag vart iväg för att handla present till min arbetskamrat Niclas som fyller 40 år imorgon. Vi har lagt ihop och jag fick ansvaret att fixa nåt bra. Det blev ett presentkort på Webbhallen och två fina viner. En Elvis The King Cabernet Sauvignon och en Bonterra Zinfandel. Får hoppas på att dom är så goda som tjejen på Bolaget sa. Niclas är ju rödvinsmannen nr 1 så vi får väl se vad han tycker.

Vilmer fick även lite mer kläder. Ett par jeans, en långärmad t-shirt och en packe med kalsonger. Jodå, kalsonger.
Vi kämpar ju med pottränandet och det är ju lite kallt för honom att gå med rumpan bar här hemma hela tiden :)
Plötsligt har han vuxit ur hur mycket som helst av sina kläder så det är bara att glatt gå ut och shoppa nytt till honom.

Som en skänk från ovan

fick jag lite fina bilder på mailen av syrran.

Jag bara älskar denna bilden. Ni ska veta att det inte är ofta jag fastnar på bild, ens med Vilmer. Oftast är det jag som står bakom kameran. Annars får jag tjata om att få komma med på några kort så man ser att vi är tre i familjen.
Men när man tittar på andras kort finns man plötsligt där! Och har man tur blir man t.o.m bra på något :)





Vilmers rum

Nu är det klart! Eller, det har varit klart ett litet tag men ni har ju inte sett det.
Det enda som ska grejas är en kuddhörna med en läslampa på väggen, vägglampa ovanför sängen och att Vilmer ska få ta över Isabellas säng när hon får en ny. Än så länge får han plats i sin spjälsäng, tack och lov. Skönt att slippa betala dyra pengar för nya saker när det finns att ärva.

Vilmer ska även få ta över Isabellas Tripp-trapp stol. Den är i någon träfärg så vi ska måla om den till svart. Blir en cool kontrast till våra vita köksmöbler.

Men vi återgår till Vilmers rum.
Är väldigt nöjd med hur det blivit, fast jag vill gärna få en lite mer ombonad känsla. Men det är svårt ska ni veta i ett sånt stort rum. Det är lätt att det blir kalt. Men jag klurar lite på hur man kan göra. Kanske om vi vågar oss på en fondvägg med en rolig tapet?! Eller helt enkelt leta efter fler tavlor. Kanske göra en canvas med något roligt barntyg?
Något annat tips?






Mina projekt

Har ju inte visat hur vitrinskåpet och Vilmers byrå blivit nu när dom är klara.

Så här såg skåpet ut innan:


Och så här blev resultatet:

Det syns inte på bild men det sitter ett par rosa porslinsknoppar som är vansinnigt fina.

Byrån glömde jag ta en bild på från början, kom på det halvvägs. Men om jag säger furu kanske ni kan föreställa er hur vacker den var?!



Och resultatet efter x antal kvällar med måleri. (pga dålig, lite för genomskinlig färg)
Har DOCK inte fått lackat den vita stommen. Får se ifall jag gör det imorgon.



Är väldigt skönt att äntligen vara klar med dessa men det kliar redan lite i fingrarna. Känner att jag vill hitta på något mer nu.
Har i planerna att göra en fotovägg i vårt hallrum med små, stora, gamla och nya foton i massa olika sorters ramar.
Men då måste jag ha en del bilder som är tagna av mamma och mina systrar.
Sen vill jag även göra en stor tavla att ha i vardagsrummet. Ska få tag på en stor canvasduk och sedan något schysst färgglatt tyg att fästa på den.
Så vi får se vilket projekt jag börjar med härnäst!


Kiss och bajs

Nu för tiden behöver vi inte tjata att Vilmer ska gå på pottan. Det gör han med glädje. Fast endast om vi tar av blöjan och att den är av en längre stund. Så numera går han konstant runt med bara tröja och strumpor i det här hemmet :) Allt för att han ska vänja sig mer att det är på pottan man kissar.
Och jovisst kissar han där. Ibland mer ibland mindre. Vissa tillfällen när han ropat "kissat" så ligger det några stackars droppar där i botten. Sedan kan han springa tillbaka och kissa ytterligare tre gånger innan han är färdig. Kan säga att det blir lagom tjatigt när man ska torka honom, tömma och skölja pottan så många gånger inom loppet av 10 min.
Idag skulle han ha pottan inne i badrummet (ibland står den i vardagsrummet framför tvn), så vi sa till honom att han får gå in och kissa och sedan ropa på oss när han är färdig.
När han kissat sin andra eller tredje gång och Robban torkat sa han till Vilmer att han kan bajsa på pottan också om han vill.
Kort efter torkningen sprang han in på toa igen och ropade efter en liten stund "klar".
Jag och Robban tittade på varann förvånade. "Klar" hade han aldrig ropat förut. Och aldrig stannat kvar på pottan. Kors i taket tänkte jag! Har han börjar lyssna till vad man säger till honom?! ;)
När Robban gick in för att torka IGEN hade han minsann gjort nr 2. Svinstolt var han också!
Så det var alltså andra gången nr 2 gjordes på pottan.
Fånig som man är blev jag görstolt! Haha! Vad ens tänk förändras när man blir förälder.


Underbara måndagar

 Vill bara börja med att säga att jag inte är gravid som Jennie frågade ;) Är ett kort i förrförra inlägget där jag busar med Vilmer och det är bara en boll innanför tröjan. Haha!


Jag älskar mina och Vilmers lediga måndagar! Det är nästan den bästa dagen i veckan. Tätt ihop med fredagar ;)
Då är det bara vi och vi gör precis vad som faller oss in. Nu när vädret börjar bli piss så är det mysigt att bara tända lite ljus och busa runt hemma.
Fast idag så blev det en tur via jobbet för att hälsa på pappsen och äta lunch ihop med honom. Vilmer spexade för lite av våra arbetskamrater. Är så skönt nu när han inte är så blyg längre.




Ett litet stopp i sandlådan var ett måste innan vi gick till jobbet.

När det var dags för Vilmers vila promenerade vi bort till Maria som är sjukskriven fram tills bebisen kommer. Lite senare kom mamma som hämtat Julia på dagis. Sen fikades det på nybakta muffins. Smarrigt värre!


Det nya är nu att packa otaliga saker i diverse väskor, påsar eller ja, vad man kommer över helt enkelt, för att sedan "åka iväg". Idag skulle lilleman till torget för att köpa jordgubbar :)




Fick ikväll fotat lite av alla fina saker som varit mormor och morfars och som nu blivit mina.


Mormor och morfars bröllopsservis från 1951. Det är dock lite tråkigt att det bara finns 9 koppar kvar men vad kan man begära när den är 60 år gammal.

Fint skick är den i också. Nu ser jag fram emot att bjuda på kaffe här hemma ;)


Mormors smyckeskrin och parfymflaskan iform av ett äpple.
Minns att det alltid var lika spännande att titta på mormors vackra smycken och kika i dom små lådorna i hennes sekretär :)
Parfymflaskan stod i en vitrindel ivardagsrummet tillsammans med 1000 andra små saker som var svåra att motstå för små fingrar. Dock var den tom redan när jag var liten. Men än idag känner man en svag tung parfymdoft när man tar bort pinnen på äpplet.



Den här porslinstekannan visste jag inte ens om att den fanns men jag blev förälskad med en gång i den. Nu står den högst upp på tallrikshyllan och är vacker :)


Kryddburkar i porslin. Dessa samt större för mjöl, socker mm stod ovanpå köksskåpen i mormor och morfars kök. Detta är bara ren nostalgi och minnen. Vet inte om jag kommer använda dom men jag var tvungen att ha dom :) Dom stora var ingen idé att tänka på då våra köksskåp går ända upp till taket :/ Har ingen annan plats för dom.


Lite kristallgrejer kan väl aldrig bli fel.


Ascoola vasen och skålen som också finns kvar i barndomsminnena.


En av dessa katter hade jag sedan innan och har inget minne vart den kommit ifrån. Nu har jag ett hum om det efter jag hittade en tvilling bland alla mormor och morfars prydnadssaker :) Det är ljusstakar för små smala ljus om någon undrar.

Förutom dessa saker har jag (vi) nu även en hel hög av mormors gamla diskhanddukar i linne med inbroderade initialer, spets- och linnedukar, servetter i linne, badlakan, en matsalsstol som agerar klädhängare i sovrummet, kräftbestick mm.
Har även snart en gammal byrå med marmorskiva och guldbeslag. Vet bara inte vart den ska placeras men ingen annan vill ha den och den får bara inte slängas för den är så vacker.
Den får tills vidare bo i förrådet :)
Men det roligaste av allt är ändå alla gamla fotografier ända från 1920-talet som min moster har scannat in och lagt på skivor.
Samt att hon kopierat morfars släktforskning han gjorde någon gång när jag var liten.
Har inte läst den än men fattat att den sträcker sig bak till slutet på 1600-talet. Galet häftigt!


En härlig bild på morfar med sina föräldrar ifrån 30-talet. Tagen nere i Fiskebäck.


Tre fantastiskt söta systrar på midsommarafton 1986 :)


Nu ska jag lägga mig. Oj vilket vansinnigt långt inlägg detta blev!
Ska bara avsluta med att säga att det inte är så otroligt kul att vara ensam hemma med Vilmer.
Man har inte mycket till privatliv. Att få vara själv på toaletten är inte ens att tänka på ;)





Helg!

Här är Vilmers nya bästisar. Glömde visa dom i förra inlägget.
 
Känner ni igen dom?
Kråkan är iaf mer poppis än Mamma Mu. Tror det är för att han är mindre och mjukare. :)

Vi har haft en rikigt härlig helg. En familjehelg! Kände att det behövdes. Har varit galet trött hela veckan. Jag vet att det är pga att jag lägger mig för sent. När ska jag lära mig??

I fredags efter jobbet hade vi fikabesök av Cicci och Texas.  Det var kul med tanke på att det var ett tag sedan vi såg varandras pojkar och dom varandra :)


Plötsligt hade vi också ett krypbarn ;)

Igår följde vi med Calle och Julia till Lerumsbadet.
Det var först väldigt tveksamma miner från Vilmer som kravlade sig fast vid Robban. Men till slut fick vi lurat i honom tack vare att jag satte mig ner och visade hur kul det är att plaska i vattnet.
Var ju ett bra tag sedan vi var på ett badhus så det är väl inte så konstigt att han var tevksam. Men sen hade han så roligt att han mestadels skrek av skratt.
Det var en trött men lycklig kille som slockade i bilen på väg hem från Mcdolnads senare.


"Miemie simma sälv" 
Våghalsig var han iaf. Skulle hoppa från poolkanter, åka i dom största rutschkanorna och som sagt simma själv. Kan allt va!  (Ja, jag vet...vi glömde armpuffarna hemma. Men var inte oroliga. Vi höll i honom hela tiden ;) )

På eftermiddagen fick lilleman precis vad han önskat sig några dagar tidigare. Fika i mamma och Kais båt. Eller ja, önskan gick väl ut på att vi skulle åka ut med båten men det är ju inte direkt sommarvärme. Men detta fungerade lika bra tror jag.
Som Vilmer sa när vi åkte förbi båtuppläggningen hemma i torsdags morse på väg till förskolan:
"Åka momo momaps båt"
Och när jag frågade om han ville att vi skulle fika där sa han
"Ja, jodgubbaj"

Sagt och gjort, igår fikade vi i båten och det var väldigt mysigt såhär i höstrusket. Bulle till dom stora och glass med jordgubbar till den lille. :)



(Jag vet, jag ser fantastiskt glad ut;) )


Den nya generationen Ikids.

På kvällen tog vi det lugnt och bara mös.
Robban hjälpte vår granne att installera en tv dagen innan, och igår ringde han (vår granne) på dörren med en kyld flaska med mousserande rosé och två mumsbitar iform av vit choklad och något mer. Såna får man hålla fast vid! :)

Idag fick vi fikabesök igen. (det är bra, då håller man lägenheten i hyffsat i ordning) Camilla med barnen kom hit, åt lunch och fikade. Barnen levde som vanligt rövare och det var en vansinnigt trött Vilmer som somnade kort efter dom gått.


Det ska alltid packas och resas iväg med diverse konstiga anordningar när dom är i farten :)

Annars har jag vart den perfekta hemmafrun idag och tvättat en sjuhelsikes massa maskiner med tvätt idag. Har upptäckt tjusningen med att använda vår grovtvättstuga. Två stora tvättmskiner som går betydligt fortare än vår vanliga, en snabb torktumlare och ett torkrum som blåser tvätten torr snabbare än man hinner blinka.
Körde, vad jag kommer ihåg 9 maskiner och fick torrt allt utan att behöva hänga upp något här hemma.
Eller ja...dom sista lakanen och handdukarna hann inte torka innan vår tid var slut, så det hänger på tork här uppe lite varstanns.
MEN jag var allt en miljöbov ändå. Många av maskinerna var långt från fulla. Men vem vill ha missfärgningar på kläderna?! ;)
Jag manglade t.o.m förut!!!! Kors i taket va!

Vinglar nu ut på ett sidospår.
Mamma och min moster har sedan en låång tid haft mycket av alla morfars  (och mormors)tillhörheter i ett hyrt föråd. Och nu har dom gått igenom allt. Valt en del saker för sig själva och så har vi barnbarn fått skriva listor på vad vi velat ha, som sedan lottats ut beroende på om flera velat ha samma sak.
Jodå, morfar lever än. Men han bor numera på ett demensboende och har tyvärr ingen nytta eller glädje av glas, porslin, mattor och dukar mm.
Bland alla fina saker som jag fick var det en del dukar, bl a linnedukar. Och inte kan jag med nåt annat än att mangla dom. Annars hade lilla mormor suttit där uppe i himlen och svurit åt vad jag tagit mig till. Det vet jag :)


Hemmet har även dammats av, golven har dammsugits och tvättats, sängarna har nya lakan. Så idag kan man lägga sig med gott samvete. Om än lite trött!
Så här brukar en viss liten gubbe göra när dammsugaren åker fram.



Ljudet hatar han men rädd är han minsann inte :)

Hej!

Kommer ni ihåg mig? 





Det var ett tag sen nu! Undrar om ni ens går in hit för att se om vi skriver något längre. Eller ja, mamma. Det är hennes fel och inte mitt ska ni veta, att det dröjt så fruktansvärt lång tid sedan sist.
Nu fick jag hota henne med att jag varken kommer äta middag eller sova en hel natt ända fram till jul om hon inte börjar skriva på bloggen igen.
Då var hon snabb med att få igång datorn kan jag lova er!

Eftersom den här bloggen ändå handlar mest om mig dååååå så måste jag ju berätta lite om vad jag hittat på under dessa 4 månader mamma vart så slö och inte orkat skriva.


*Jag pratar riktigt bra nu säger mamma och pappa och det är kul för alla verkar äntligen förstå mig när jag vill något. Det är nog därför jag inte slår mina kusiner så mycket längre när vi leker tillsammans, tror mamma.
*Jag går fortfarande 3 dagar i veckan på min avdelning Hajen och trivs nu som fisken i vattnet. På mornarna när jag vaknar brukar jag numera säga att jag vill åka dit. Ibland t.o.m när det är helg.
*Jag har börjat kissa i pottan fast trivs ändå rätt bra med blöjan på.
*I förrgår bajsade jag för första gången på pottan och det blev ett fasligt liv från pappa och farmor som var hemma med mig. Dom klappade i händerna och var alldeles tokiga. Varför fattar jag inte. *Jag bajsade ju bara. (Fast lite konstigt tyckte jag allt att det var trots allt) 
*Jag har fått en favoritfärg och den är röd. Allt ska vara rött. Så är det bara!!
*Alla mina goa kusiner fyllt 3,4 och 7 år och haft roliga kalas.
*Jag har varit med och sprungit Mini-Göteborgsvarvet. Det var tufft men jag genomförde det galant och peppar redan inför nästa års varv.
*Jag har varit en heeeel del nere vid stranden och badat och fick mig en riktigt snygg bonnebränna, som mamma och pappa sa. Vet någon vad det betyder??
*Något av det roligaste vi gjort i sommar var när jag åkte med mamma, pappa och mina kusiner med familjer till Astrid Lindgrens värld. Det hoppas jag att vi gör nästa år igen.
*Jag har sovit över i mormor och morfars båt några gånger i sommar och det var väldigt mysigt. Jag pratar fortfarande om båten och hoppas att vi kan åka ut med den igen. Fast mamma säger att det är för kallt för det nu. Förstår inte alls vad hon menar.
*Jag har varit lite olika utflykter. Bl a till Slottsskogen, Åsa, Borås Djurpark, Varberg, Liseberg, massa olika öar som vi åkt båt till, en djurgård med min avdelning på dagis (det var superkul att vara där med både mamma, pappa och alla mina kompisar), Areoseum och mycket mer.
*Mina kusiner Victoria och Theodor har varit och hälsat på mig. Det var kul! Var så längesedan jag träffade dom att jag var lite blyg när vi först träffades. Men sedan hade vi jätteroligt och lekte några dagar tillsammans.
*Jag var med kusin Julia i Danmark också. Vi åkte med en stor båt som var hemskt spännande. Fast vi åkte ju inte själva förstås. Våra mammor och pappor var med såklart.
*För några veckor sedan sov jag över hos mormor och morfar en hel helg medan mamma och pappa var på bröllop långt härifrån, Stockholm. Det var superkul och jag längtade inte efter mamma och pappa alls. Skönt för dom och för mormor och morfar. Fast dom var allt lite trötta efter den helgen.

Jag har också haft mitt första sommarlov och det var jättekul!  Först var jag och pappa lediga en vecka själva. Kommer ihåg att vädret inte var så roligt då så det blev inte så mycket badande men vi hittade på lite småutflykter.
Sedan fick mamma semester och vi hade tre härliga veckor tillsammans. Då gjorde vi en del av sakerna som står ovanför i texten och lite till.
Efter det började pappa jobba och jag och mamma var lediga ihop bara hon och jag. Även den veckan var inget vidare minns jag. Lite kallt och småblåsigt var det men jag var nöjd ändå. För jag lekte med mina kusiner hela veckan lång.

En annan spännande sak är min moster Marias mage. För vet ni vad. Hon har en bebis i den och den kommer när som helst säger mamma. Bebisar gråter mycket har jag hört också. Jag ska klappa på den när den kommer har jag sagt.

Annars har jag fått en ny kompis som heter Max. Det är min mammas kompis Jenny som har fått en bebis. Jag har inte träffat honom än men mamma säger att vi nog kommer bli kompisar sen när han är lite större. Mamma tror nämligen inte att han är så bra på att köra med bilar, kicka boll och bygga med lego än. Men det tror jag.


Åh, sedan måste jag bara säga en sak till. Jag äääälskar mitt rum. Mamma och pappa har gjort det jättefint där inne. Fast mamma säger att det ekar där inne och vi måste få upp mer på väggarna. Jag förstår inte vad hon menar. Jag tycker att det är perfekt.
Nu för tiden sover jag även där och vaknar ytterst sällan på natten.
Ska tvinga mamma och ta kort där imorgon så ni får se hur det ser ut.
Snart är även min byrå färdigmålad. Den har mamma hållt på och målat i hundra år nu. Känns det som iaf. Men nu är det bara en låda kvar som ska lackas. Den ser nästan ut som Bolibompabyrån nu. Ni vet väl vilken det är?!


Annars har jag även hört mamma klaga otaliga gånger på hur kalt det är på väggarna i resten av lägenheten och att vi måste skaffa en ny soffa. Ofta säger hon det också! Det börjar bli lite jobbigt nu. Hon säger hela tiden att bara hon blir klar med byrån ska hon sätta igång att göra klart här hemma.

Här är några favvisbilder från i somras.
Tyvärr åkte våran kamera i havet så har inte haft någon kamera under en lång tid. Men vi ska få massa kort från mormor och mina mostrar som jag kan visa upp vid senare tillfälle.


Efter Mini-Göteborgsvarvet


På min egna strand


Framme vid Astrid Lindgrens värld


Kör båt på Liseberg med pappa


jag och mina kusiner från Norge


Pappa solar på Vrångö


Mormor gör kanonkulan på Vrångö


Mamma och pappa busar på Aeroseum


Pappa och jag på stranden i Åsa


Mormors glasögon är en favorit


Tar en paus på stranden i Skärhamn


Jag på min cykel


Fick låna en krokodil i Åsa


Jag har mänger av kort jag skulle vilja visa er men det får bli en annan dag.
Men jag avslutar med ett kort på mamma från igår när hon jagade mig. Jisses med vilken skräckblandad förtjusning jag rusade runt här hemma.





PS. Mamma får göra en inlägg imorgon med sina saker. Det här är bara mitt och då bestämmer jag vad som ska stå här!! ;)


Hej me er!

RSS 2.0