Halloweenmys

Nu lyser det tända ljus runt om i hela lägenheten, Robban och Vilmer myser i soffan och Vilmer dricker välling. På balkongen lyser mitt fredagspyssel ;)

 

Och utanför ytterdörren lyser en liten keramikpumpa. Mysigt värre va! :)
Vilmer döpte för övrigt den stora pumpan till just Vilmer.


Imorgon är det tänkt att Vilmer ska sova över hos sina kusiner Linnéa och Isabella. Och jag och Robban ska fira Alex (en kompis till Robban) som fyller 30 år. Det blir fördrink hemma hos honom och Marja, restaurangbesök och efter det utgång.
För Vilmer blir det massa lek och bus, lördagsgodis och mys med kusinerna, Camilla och Niklas.
Så uppspeedad han lär vara hoppas jag att dom får honom att somna  innan det blir natt ;)


Ha en trevlig fredagskväll!

Mittiveckanpyssel

En kartong kan användas till mycket mer än bara packa saker i. =)



På jobbet

Fakta:
P3 på radion, p4 dokumentär om Hockeyförädrar i lurarna, ensam kvar, trött, 10 min kvar. Skönt!

Skulle egentligen till Novastars utförsäljning senare idag men har ångrat mig. Orken och lusten brister lite. Men främst är det väl pengarna det handlar om.
Lever man på två 80%a löner så har man det inte så fett och man får tyvärr priotera vad som är viktigt att köpa och göra för pengarna. Tråkigt men det är ju självvalt för Vilmers skull.
Tanken var att Robban skulle börjat på fulltid efter semestern men det blev så att han ska göra det efter jul och nyår.
Och då blir det lite bättre med pengarna förhoppningsvis.
Nej, vi har inte så många föräldradagar kvar så vi snålar allt vad vi kan med dom. Alltså tar vi 1/8delsdagar.

Usch va trisst detta inlägget blev men så är det ju ibland också. Kan ju inte alltid vara glatt ;)


Så glad!

Varje liten positiv sak med Vilmers förskola gör att det känns mer och mer rätt att han går där han går, om ni förstår vad jag menar.
Inte för att vi har tvivlat på val på förskola men det gör en alltid lite gladare när man ser hur bra han trivs osv.

Jag och Robban var idag på föräldramöte. Vilmer bossade under tiden runt sin farmor här hemma ;)
Det var en trevligt och mycket innehållsrikt föräldramöte. Och nu till det bästa av allt. Efter alla punkter var avklarade fick vi i stora rummet titta på en film fröknarna hade klippt ihop. Där fick vi följa med våra barn under en dag (eller var det två?) i korthet. Det var fantastiskt roligt att få se det. Det är ju det man har tänkt på 1000 ggr när man lämnar gubben där för att åka till jobbet. Tänk om man ändå hade fått stanna kvar och smygkolla på honom under en dag vad han har för sig och hur han är i gruppen.
Men det här med att få se på film hur roligt han har med sina kompisar och fröknar gör en verkligen lycklig i hjärtat! :)



Plikta/Slottsskogen

Där har jag och Vilmer varit idag! Var ju tvungna att testa på den nya lekplatsen. Och bättre väder kunde vi ju inte få heller. :)
Tanken var att vi skulle gått till Naturhistoriska efteråt men när vi kom upp dit hade dom stängt :/ Men jag fick lurat med honom till sälarna och pingvinerna istället, och det verkade funka minst lika bra. Hellre levande djur än döda ;)


Vatten är kul, väldigt kul!


Fruktstund


Gamla tåget var fullsatt


Två glada


"Solen lyser mina ögon"






Slottsskogen är vacker på hösten




Snart helg!

Detta inlägget skulle egentligen läggas in igår men klockan blev för mycket och jag fick aldrig skrivit klart det, så istället kommer det idag. Orkar inte ändra i texten, så låtsas att det är torsdag när ni läser.  ;)



Skönt! Har inte så mycket saker inplanerade under helgen vilket är skönt. Robbans mormor fyller år på lördag så då blir det lite kalas. Annars får vi se vad vi hittar på. Helg innan löning som det är så är inte plånboken så tjock just nu :/ Men vi ska nog kunna se till att hitta på roliga saker som inte behöver kosta pengar.

Såg just klart 2a avsnittet av en ny dansk kriminalserie som går på Tv4. Den Som Dräper heter den. Mycket bra! 
Har även fastnat för den nya serien på Svt som heter Bron. Svensk/dansk kriminalserie. Mycket danskt nu! :)
Men om ni kollar in den kan ni inte missa Sofia Helin som spelar Saga Norén. Hon gör verkligen hela den serien.



Men till nåt annat. Här kommer bilderna jag utlovade. Lägger upp dom i små format så får ni klicka upp dom för att se bättre. Det tar mindre plats så. 
Ska komma igång och lära mig Picasa igen. Har glömt av hur man avänder det och gör collage. Blir så mycket snyggare på sidan då.


  Spännande Goa gänget på Moon Thai Kitchen  På bio Nalle  Puh & Co fick kramar På kvällen hade vi maskerad Busar


Ursäkta mig men vart tar tiden vägen??

Vilmer knappt 1 år

Vilmer 2½ år

Det är nästan lite läskigt när man ser på dessa korten. När man är mitt uppe i det så tänker man inte på det men såhär så undrar man verkligen vart tiden tar vägen! :O


Min och Vilmers eftermiddag och kväll såg ut lite såhär:

Kalsonger kan man ha till mycket Någon skulle till affären och köpa tomater Fick ett infall trots att det är långt till jul 
Fick inget kort på monsterhögen med pannkakor jag gjorde. Undrar änna lite idag varför jag gjorde så många pannkakor. Kan man frysa in dom?

Idag har varit en vansinnigt trött dag för mig. Lade mig otroligt sent (suck), en liten herre kom in till oss på natten och bökade på rätt bra med ben och armar, och sedan gå upp vid 5:20.  Zzzz!
Lade mig för att vila på lunchrasten och somnade så hårt att jag sov bort 20 min arbetstid. Hjälp! Och ingen letade efter mig heller! När stressen lade sig efter jag jobbat som en idiot en stund kunde jag/vi skratta åt det.
Efter jobbet kom jag hem till mina goa och vi lagade tacos som var fantastiskt gott. Tyckte iaf jag och Robban. Vilmer petade mest i det och letade bara upp majsen och avocadon. Kan inte ongen börja äta någon gång?! :/

Nu när matvägraren ligger och sover ligger vi och jäser i varsin soffa med lite gott framför oss. Kommer bli en tidig kväll för mig!


Natt

Skulle egentligen lägga ifrån mig mobilen och krypa ner under täcket. MEN så kom jag ju på hur längeswdan jag skrev något här.

Vilmer är sjuk. Igen! Suck! Men som tur är verkar det inte vara så allvarligt. Lite feber igår natt och på morgonen idag. När han skulle sova förut hade han 37,7 men han får ändå vara hemma imorgon också.
Det är Robbans tur att vara hemma denna gången. ;)

Helgen har iaf varit kantad med trevliga saker. Den hemliga grejen i fredags var en överraskning för en jobbkompis som nyligen fyllt 40. Jag fick ihop ett gott gäng med nuvarande och före detta arbetskompisar som är ett rätt tajt gäng som tog honom hemma. Vi gick sedan ut och käkade på en restaurang som heter Moon Thai Kitchen. Fantastiskt mysig restaurang och supergod mat. Där blev vi kvar i ett gäng timmar och hamnade senare på Byns Bistro där vi blev kvar till stängning. Och det blev en väldigt lyckad kväll vilket är kul när man planerat det sen en tid tillbaka.

Trött och lite sliten tog jag mig upp på lördagen. Det var ju Vilmers biopremiär vid 12 :)
Vi såg Vem är var? En kort film på 30 min som är gjord för dom minsta.
Vilmer tyckte först det var lite läskigt när det släcktes ner och det höga ljudet kom ugång. Men sedan verkade han uppskatta filmen, vilket jag tyckte var väldigt kul. Men 30 min var nog lagom för herrn hade allt lite svårt att sitta still. Men med popcorn och godis är det lätt att muta ett litet godismonster.
Efteråt blev det McDolnads och Vilmer somnade i bilen på väg och vaknade inte ens när vi bar in honom, tog av honim ytterkläderna och la honom i hans säng :)
Resten av den dagen var lugn.

På söndagen fick vi äntligen komma och klämma lite på Alexander. Men han bara sov och sov :) Tråkigt för oss men skönt för Maria med familj.

Igår tog jag och Vilmer en cykeltur hem till mamma och Kai, men stannade såklart till vid alla roliga lekplatser innan vi kom fram.
Ju mer klockan gick ju sämre väder blev det så när Robban slutade jobbet fick han komma och hämta oss. Jaja, kalla nu mig slö bara! ;) Men hur kul är det att cykla iklädd jeans, Converse och en ickeregntät jacka när det blåser motvind och regnar + att man har en pojk där bak som får regnet piskande i ansiktet :/

Idag har varit en riktid dödag! Har varit så sjukt trött att jag inte orkat med nånting ansträngande. Allt har berkligen känts så jobbigt. Det var iaf tacksamt att det blev så mycket mat över från igår att vi inte behövde laga middag. Nej hoppas verkligen det känns bättre imorgon.
Godnatt på er!

P.s. Ska försöka lägga upp några bilder från helgen imorgon.


Meddelande till Jennie (Lovas mamma) och Kiqi

Jag har ett flertal ggr försökt att kommentera på era bloggar men det är något som bråkar. Varje gång jag skrivit färdigt kommentaren och ska trycka skicka så försvinner allt. Det brukar ju komma en ruta med siffror och bokstäver som ska skriva av för att den ska godkännas men det gör det inte. Blir tokig!!!!


Igenkännande?

;)


Snart helg!!!

Har haft lite bloggtorka i dagarna. Har varken haft något intressant eller roligt att skriva om.
Funderar att börja ta upp Dagens-listorna igen för sådana dagar. :)

I tisdags när jag skulle lämna Vilmer på förskolan var han riktigt ivrig att få komma in och leka med sina kompisar efter en sjukvecka hemma.
Han riktigt stod och stampade i dörröppningen till avdelningen. Dessutom var det en fröken där som han tycker mycket om.
Han log med hela ansiktet när hon hälsade på honom.
"Vilken solstråle vi har här då" sa hon till honom.
Då är det med värme i bröstet man kan åka till jobbet. Då vet man att han trivs och har det bra på dagarna.

Igår e.m. var jag och Vilmer på fika hos mamma och Kai. Alltid lite mysigt sådär mitt i veckan.

Idag jobbade jag sent, kom hem trött och kämpade för att hålla mig pigg, men till slut när jag satte mig bredvid Vilmer som kollade på tv, blev ögonlocken tunga som sten och jag halvslumrade en stund.
Dom få gångerna det händer får jag så vansinnigt dåligt samvete för jag ägnat för lite tid åt Vilmer :/

Sedan var jag tvungen att sticka ut i ett ärende. Gjorde det när det ändå var dags för Vilmer att sova.
En topp på Vero Moda skulle inhandlas i Nordstan då den var slut på torget. Segt att behöva åka in till stan bara föratt köpa en sak. Jag vet, jag är slö!

Toppen/blusen ska jag ha imorgon kväll. Men vad jag ska göra är hemligt. Får berätta i efterhand. Man vet aldrig vem som är inne och läser.
Men Robban och Vilmer ska vara på hemmaplan iaf. :)

Annars har vi lite småsaker inplanerade i dagarna.
Imorgon bitti är det bvc-besök på kalendern. Kul och se hur stor gubben har blivit.
Efter det ska Robban och Vilmer till Robbans mamma.

Och kvällen ska jag som sagt iväg på grejer.

På lördag har vi tänkt att ta med gubben på bio för första gången. En 30-minutersfilm som heter Vem är var?
30 min borde han ju klara av att sutta still om han har godis och popcorn i händerna :)

Sedan hoppas jag att vi kan få träffa lillkusinen. Alexander, eller lillebror som Vilmer kallar honom.


Jag tror jag är lite kär

Men visst är hon helt fantastisk?! Kan inte sluta lyssna på henne.










Kvalitetstid

Det har jag haft idag med Mia, Jenny och barnen. Vi var hemma hos Jenny och fikade och sedan blev det en rejäl långpromenad i regnet. Men det var bara skönt. Kände att jag saknar dom där härliga långpromenaderna när man var föräldraledig. I ur och skur.

Vi bestämde när vi skildes åt att vi ska ses om ett par veckor uppe hos Mia i Trollhättan. Vi har ju inte sett hennes och Douglas nya lägenhet.

Vet inte om det är all frisk luft jag fick idag men nu känner jag mig som luften bara gick ur mig. Hoppas jag piggnar till snart. Klockan är ju faktiskt bara 17 :/

Får se ifall jag får gjort nåt på min virkning ikväll. Nu var det några dagar sedan.

Imorgon är allt som vanligt igen. Vilmer ska till förskolan och vi ska till jobbet. Skönt! Han är fortfarande lite hostig men inte ens i närheten av vad han varit.
Tror det är kul för honom. Han har allt vart lite rastlös hemma dom sista dagarna.



Pyssel

Är just nu inne på att hitta på lite enkla pyssel som man kan göra med Vilmer sådana här stormiga höstdagar. Har surfat runt och letat lite och hittade då in till lite olika sidor som jag kikat runt på. Finns massa enkla och roliga pyssel med olika teman. Lite roligt nu när Halloween och julen är på ingång.  
Här är två bloggar jag gillade med en hel del roliga tips på vad man kan göra med sitt/sina barn.

Odlingspysslaren
Skapligt Enkelt



Söndagsmys

Idag fick Vilmer äntligen träffa alla sina kusiner som han har längtat så mycket efter. Inklusive hans nya lilla kusin som han bara hört talas om fram tills nu.
Och Alexander fick idag träffa alla sina kusiner för första gången. Dock sov han sig igenom den första träffen :)
Eftersom både Vilmer och Isabella är hostiga så stod vi bara innanför dörren med barnen på lite avstånd från Alexander.
Maria öppnade lite presenter och sedan var det korvgrillning och kaffe med bulle på utsidan. Nyfödningen och mamman höll sig inne pga det otrevliga vädret.
Som tur var kom iaf regnet och stormandet lagom tills vi var färdiga med fikat.





Efteråt hängde vi med hem till Nea och Bella. Var vansinnigt längesedan vi var hemma hos dom och Vilmer var överlycklig.

Imorgon ska jag, Vilmer och Mia hem på fika hos Jenny och lille Max. Ska bli kul och se hur mycket han har vuxit sedan sist.
Även fantastiskt mysigt att få träffa Mia imorgon igen. Hon och hennes Douglas var på lunchfika här igår. Innan dess var det evigheter vi sågs.
Men det är som man brukar säga med gamla vänner. Det kan gå nästan ett år mellan man ses och ändå känns det som det bara var någon vecka sedan man sågs :)

Tankar och funderingar

Att ha barn har sannerligen sina fördelar.
Jag och Vilmer var ute och lekte efter middagen, när vi såg en liten död rödhake? ligga på gångvägen. Vilmer frågade vad det var för något och jag förklarade.
På väg hem vände han och var tvungen att gå tillbaka och titta på fågeln igen..noga noga.
Efter jag igen sagt att den lilla fågeln var död, att den inte lever längre sa han konstaterande "jättedöd" och gick hemåt utan vidare frågor.

Numera är saker väldigt "jätte". Jättestor, jätteliten, jätteslut osv.
När man brukar fråga efter en kram eller puss är dom nästan alltid "jätteslut".

Men iaf, när vi kommit in och fått av oss ytterkläer och tvättat händerna skulle lilleman kissa på pottan.
Under tiden han satt där och kissade stirrade han ner på snoppen och sa "den är jättedöd"
Då var det bra nära att jag bröt ihop :)

Alexander!

Ja, så heter han, det nya lilla tillskottet i släkten :) Igår förmiddag blev jag alltså moster för fjärde gången. Och idag fick jag hälsa på honom! Så liten och så söt! Man glömmer fort hur små dom faktiskt är dom där nyfödingarna ;)
Fick åka dit alldeles ensam. Robban och Vilmer kunde inte följa med mig just pga att Vilmer är sjuk.
Det var en annorlunda men fin känsla. Det var bara jag, Maria och lilla Alexander. Det var inte ens andra nyförlösta med deras familjer där.
Vanligtvis när det föds barn i vår släkt kommer alla på en gång och hälsar på, men hösttider som det är, är det flera sjuka. Då går det inte att hälsa på en liten nyfödd.
Men iaf var det så mysigt att kunna sitta där och få hålla honom så länge själv och bara kunna prata med Maria i lugn och ro. 

Hoppas jag får se dom snart igen så man får klämma lite till på honom. Och så att Vilmer blir frisk så han får träffa sin nya lille kusin snart.
Han sa tidigare när jag skulle åka till BB att han ville "kjama honom". Och när jag kom hem och visade korten på Alexander och Maria så la han huvudet mot displayen på kameran och gosade med den. Söt han är!

Ja, som sagt är Vilmer sjuk. Och har varit ett tag. Tror det började med att han hade lite feber under helgen och var vaken natten mellan söndag och måndag. Sedan har det fortsatt hela veckan samt att han har haft en hosta som bara har tilltagit. Lite snor har väl kommit men det är hostan som är värst för stackarn.
Hoppas det släpper till nästa vecka.

Eftersom det har varit lite sjukstuga har det inte varit så händelserikt här i veckan.
Jag minns inte om jag skrivit att jag lär mig att virka :) Johodå minsann! Har börjat på det mest enklaste av allt, en halsduk! Haha! Har lite svårt att få den jämn menmen, vad gör det?! Man måste ju börja någonstans. Tanken är att det ska bli en sådan som inte har några ändar utan en sådan man kan göra en 8 av runt halsen....om ni fattar? =)
Men jag lägger inte ut någon bild på schabraket än! Haha!

Medan Maria och Kalle var på BB igår passade först mamma henne på morgonen och förmiddagen. Eftersom hon också är förkyld och hemma från förskolan tog jag över henne igår och hade två sjuklingar att ta hand om. Jisses va dom levde rövare då! Tror det var speciellt roligt för Vilmer som inte träffat några att leka med på ett tag.
Men det tog ut sin rätt imellanåt när han bröt ihop för småsaker och stortjöt.
Men va roligt det var att se dom leka så bra. Det har jag inte gjort tidigare. Dom höll varann i handen, kramades och pussades. Så gulligt! :)

Har skrapat ihop lite kort under den senaste veckan som gått.
Håll till godo!

Läggdags


Mormor är bra på att putta så man gungar högt


Så här brukar det se ut i denna soffan. ALLT ska dit, ALLT!!


Play-do-pyssel


Mera pyssel. Checka in gubbarna i hörnet! Han är grym min pojk! :)


Ett hus med en dörr och ett fönster.


Mer Play-do-pillande. Vilmers och min snögubbe. Vilmer var bara tvungen att lägga in en sista touch på sin innan fotograferingen.


Två sjuka men galna kusiner igår.


Strax efter Kalle hade hämtat Julia på eftermiddagen slockande han nästan i babysittern, som för övrigt står framme för vi ska lämna över den till Alexander. Kan säga att den är mer än poppis. Tydligen har han legat i den hela dagen här hemma. :)

 
Efter ha hämtat fram babysittern och två overaller till Alexander så tog jag äntligen itu med mitt stuvande av barnkläder. Allt från strl 74/80 till 92. Tiden går fort.
Se bara hur många skor som går åt på 2½ år. Nu använder iofs Vilmer dom röda, ett par stövlar och dom tre par skorna åt höger från dom röda är för hösten och vintern. Men det var bara så komiskt att rada upp dom. Tror dock det saknas nåt par i strl 20 och ett par stövlar som är på dagis.


När jag till slut var klar hade vi tre proppfulla kartonger med kläder från strl 50 och uppåt, skor och lite mammakläder. Allt nerpackat i vakuumpåsar. Är svårt att fatta hur mycket kläder det är när man bara ser kartongerna.
Jisses vad saker man samlar på sig. Tror vi dessutom har iaf två flyttkartonger med bebisleksaker och böcker, en kartong med diverse bebissaker som babysele, amningkudde och liknande, och ytterligare? en med mammakläder, gravidböcker och tidningar till förbannelse mm mm.
Vill ju inte gör av mig med nåt för det kommer väl förhoppningsvis en till bebis till den här familjen nån gång.
Och vem vet, Alexander eller någon annan bebis kanske vill låna något av allt :)


Efter flera dagar inomhus kan lite frisk luft göra underverk.


Eller?


Ne, nu ska jag lägga mig så jag är pigg till morgondagen. För då ska jag äntligen få träffa min goa Mia och hennes Douglas, vilket var evigheter sedan!

Godnatt och sov gott!


Mys!

Det är allt bra mysigt med husdjur ändå! :)


RSS 2.0