Slutet på mitt finaste år hittills!

Så var det bara några timmar kvar av 2009. Det har varit det bästa året i mitt liv! Året jag och och Robban fick det finaste man kan få. Vilmer Vildmus! Vårt lilla mirakel!




Hoppas att 2010 blir ett minst lika bra år med många fina minnen att bära med sig i framtiden.


Hoppas ni får en underbar nyårsafton och gott nytt år på er!

Lilla tanden

Vi som trodde att Vilmer skulle bli utan tänder hela sitt liv, men lagom innan året är slut så verkar det som det är en liten bissing är på väg. Förklarar febern och gnället. Igår kväll var han omöjlig att somna. Han bara skrek och grät och bet frenetiskt på allt som kom i hans väg. Han var helt slut så han såg i kors och huvudet bara hängde på honom. Men vid 03 gav han äntligen upp kampen och somnade.
Vi gissar på att det är höger framtand som är på väg upp för det är jättesvullet just där.

Ne, nu är det bråttom och dags att lämna datorn!

Uppdatering

Vilmer hade ingen infektion i kroppen. Däremot är han lite röd och har en del slem i halsen.
Jo tack, det hör vi!
Snälla snälla läkaren var väldigt noggrann och lyssnade på lungor, hjärta, kollade i öronen, halsen. Och Vilmer var så duktig! Han sa inte ett pip. Men när sköterskan skulle sticka honom i fingret...min stackars lille plutt...då grät han. Men det gick rätt fort över. Han fick ett plåster på fingret som var mer än intressant. Han öppnade och stängde handen som han vinkade och försökte äta på det. :)
Blodprovet visade inget så det är väl bara ett dumt virus som vägrar att lämna hans kropp.
Vi fick en luftrörsvidgande medicin som heter Ventoline till honom. Den ska han få 1-3 ggr dagligen i en vecka. Måtte den jäkla skiten vara borta sen!

Lillefis vägrar dessutom som vanligt att somna ikväll. Men som det verkade nu var det bara nr 2 som gjorde sig påmind!


Hoppas ni alla får en trevlig nyårsafton imorgon!


Nej nej nej

Han får bara inte bli sjuk!
Igår kväll tyckte vi att Vilmer var lite varm och tog tempen. 38 grader. Han fick en Panodil supp..den enda vi hade kvar... och vi somnade honom för natten.
Vid 3.30? vaknade han och var skållhet. 39grader. Såklart var han jätteledsen, roslig/slemmig, dötrött och bet helt frenetiskt på allt som kom i hans väg. Tänder? Vi vet inte....hans envisa hosta sitter ju fortfarande i och man vet ju inte om det har ett samband med febern?!
Shit tänkte vi! Vad ska vi göra? Det enda vi hade att erbjuda nu var den vidrigt äckliga flytande Alvedonen med blåbärssmak?.
Letade som en tok efter en Panodil men hittade ingen. Det var bara att erbjuda den vidriga Alvedonen (stackars barn) och hålla tummarna för att det inte skulle komma upp igen. Det gjorde det!
Testade en gång en stund senare. Samma sak igen! Fan, vad gör vi? Finns det ett apotek öppet? Nep! Och man ringer inte hem till folk vid 4 på natten/morgonen för att få låna Panodil. Suck!
Tredje gången gillt tänkte jag och testade en gång till. 5 ml i små doser med vatten att dricka imellan. Stackars Vilmer! Men denna gången behöll han faktiskt det!  Vid 4.30 ungefär somnade han till slut och sov fram till 9. 37,8 när han vaknade. Fast han verkade inte så påverkad av det då! Så jag avstod från att ge honom det vidriga.
Fick den sista tiden på Barnmedicin för dagen när dom till slut ringde tillbaka. 13:20 ska vi vara där. Hoppas att det bara är tänderna som spökar med tanke på febern. Men vi måste ju få kollat upp hans hosta som aldrig lägger av.

Håll tummarna för att det inte ska vara något allvarligt!

Uppdaterar senare!


Dagens

Har tappat allt! Har blivit kopiöst slapp med allt sen Robban gick på ledighet. Det gör att jag inte orkar ta itu med nåt. Såsom städning, promenader, matlagning mm mm. Inte ens datorn orkar jag sitta vid som jag brukar. Det enda som jag gör är att kolla på massa massa underbara avsnitt ur Brothers & Sisters! ;)


Dagens väckning:
8-9? av Vilmer som är redo för välling
Dagens humör: Ok
Dagens natt: Skit, Vilmer somnade bra men vaknade bara efter 1 timme och var omöjlig att somna om. Typiskt när man äntligen hade en egen kväll!
Dagens väder: -2, klart, isigt
Dagens frukost: Julte, mackor med skinka paprika/färskost
Dagens lunch: Ingen... Zzzz!
Dagens middag: Lasange hemma hos Lena
Dagens godis: Lite av varje
Dagens frisyr: Som vanligt, tråkigt 
Dagens bästa: Vilmer får äntligen åka i sin nya bilstol
Dagens sämsta: Tycker inte att bilstolen sitter ordentligt bra + att den är alldeles för rak i ryggen. Får åka och kolla det imorgon.
Dagens Malin: Vaknade på fel sida sängen och så har dagen fortsatt
Dagens Vilmer: Glad, sprallig och hostig:/
Dagens Robert: Underbar sambo som stått ut med mycket grin från min sida idag 
Dagens klädsel:
Svarta jeans från only, linne och turkos hoodtröja från Hollister
Dagens vill ha: En egen kock
Dagens utflykt: Promenad via Ruddalen till Lena
Dagens låt: Mustasch - Spreading the worst
 
Dagens saknad: En bra dag
Dagens dummaste: Vilmers konstanta hostande
Dagens sjuka: Skulle vara Vilmer då
Dagens drog: Tanken på att snart få åka bräda
Dagens köp: Inget
Dagens morgondag: Inget, gud så skönt!

Pulkamannen

Vilmer upptäcker en ny rolig värld!




Juldagen mm

På juldagen fortsatte julen med råge. Morgonen/förmiddagen lektes det med alla nya fina julklappar från farmor.


Sedan bar det av hem till Maria, Calle och Julia. Massa god julmat som alla hjälpt till med att fixa. Jag(inte Robban) hade gjort risgrynsgröt och bakat rosenbröd.
Även på juldagen delades det ut julklappar till alla barnen. Vi vuxna fick bli utan, då vi har bestämt att vi inte ska köpa mera julklappar till varandra.
Vi hade en liten otålig dam som bara väntade på att alla skulle bli färdiga med maten.

Men sedan så...

Morsan var duktig och filmade




På annandagen hälsade vi på Anna, Daniel och Elliot i deras nya hus i Skepplanda.
Jättekul att få se hur mycket Elliot har vuxit sedan sist.
Vilmer och hans polare Elliot satt och bekantade sig på nytt under tiden vi åt middag.

Fick aldrig tagit något kort på hur fint dom bodde men dom har helt underbar utsikt ner över Göta älv från sin jättealtan.

Igår kom Jim, Tove, Victoria och Mathias ner från Oslo. Var kul att träffa dom igen. Det var längesedan sist. Victoria har nu börjat prata lite och har fått jättemycket fina lockar i håret.
Hon tittade ett par ggr fram och tillbaka på Robban och Jim. Som om hon var fundersam på vem som egentligen var hennes pappa. :) Dom är ju rätt lika!
Vilmer stojjade på och var speciellt förtjust i Mathias, Toves son på 10 år.
Vi glömde ju såklart kameran hemma men ska få bilder av Lena och Tove som tog en massa fina.
Även igår var det presentöppning för alla barnen. Jag fick även en försenad födelsedagspresent utav dom. En deodorant och ansiktskräm från Biotherm som luktar underbart!


Så här kul hade Vilmer det imorse när han lekte med alla sina nya julklappar.

Ja, jag vet! Vi måste ordna nya lösningar på vart vi ska göra av alla Vilmers saker. Får bli en tur till Ikea snart. Har fått en idé!


I'm alive

God fortsättning på er allihopa!
Har knappt varit hemma dom senaste dagarna och när vi väl varit det har jag inte kännt för att sitta vid datorn. Skönt att ta ett litet break från den också. Men nu e jag tillbaka!

Glömde ju den 23e att skriva grattis till mamma och Kai som firade 20årig bröllopsdag. Jisses va tiden går!
Jag och Maria var dagen innan nere vid Särö hus och köpte ett presentkort på ett gemak inkl frukost och middag från alla oss barn. Det blev många glada tårar när dom öppnade presenten :)




Julafton startade med att vi fick öppna våra paket i strumpan. Vilmer var lika glad för dom inslagna paketen som det som inuti dom. :)

Roligast var nog chokladen som låg i pappas strumpa


Dagen spenderades hemma hos Robbans mormor med hans släkt. Mycket god mat och massa fina julklappar till Vilmer öppnades.


Åkte hem när det var sovdags för Vilmer.
Fann denna stiliga gubbe/apa hemma på gården.


Därefter hade jag och Robban lite eget julmys med paktöppning och vin hemma i soffan.
Fick mycket fint som ett par svarta jeans (hittade dom iofs själv;) ) en underbar grå långärmad tröja från Burton, ett par mysbyxor. Sen fick jag Sims 3...trodde Robban...i själva verkat hade han köpt ett expansionspaket till Sims3. Så det gick jag och bytte mot första säsongen av Brothers & Sisters. Fick även en jättefin scharf men när han köpte den frågade han aldrig om priset av någon anledning (kostade på tok för mycket för mig) så den ska jagockså lämna tillbaka och byta till något annat fint.
Av mig fick Robban en plånbok med sedelklämma, en wct-jacka från Hummel, en rutig skjorta från H&M och ett par handskar från H&M.




Vilmer har fått så mycket fint det inte går att räkna upp det men av oss fick han den fina dockan, helikoptern, en Max-bok, en liten plastbil, och en leksakstelefon. Mycket mer än vad som var tänkt från början.
Så här fina julklappar fick lilleman. En glömde jag lägga till på det första kortet så den fick ett eget. Det är en badleksak som flyter med små figurer med sugproppar som man kan spruta vatten med.









Fortsättning följer.....


Dan före dan

Jag vet, dålig uppdatering så här runt jul. Men det får ni leva med!
 
Här bakas det bröd, städas, köps julklappar, slås in julklappar och massa annat. När Robban kommit hem med bingolotter...ja ni läste rätt.... ska jag ner i källaren och hämta mer julklappspapper och snören till resterande paket.
Ikväll blir det uppesittarkväll hos Camilla, Niklas och barnen. Med kommer även Niklas bror och hans tjej. Enda gången på året vi spelar Bingolotto.
Fast vi bryter trenden med julmat. Det kommer man ju äta tills det kommer urt öronen på en. Så ikväll blir det pizza! :)

Imorgon blir vi hemma hos Robbans mormor med hans släkt och firar jul. På juldan ska vi hem till Maria, Calle och Julia med min släkt. 
Misstänker att  Vilmer kommer få många julklappar i år.  Roligt för honom och få lite nytt och inte bara ha "bebis"leksakerna. Han är intresserad av dom ca 1 sek innan han kastar dom ifrån sig. 

Så, nu bär det av ner till källaren!

Om jag inte skriver imorgon får ni ha en riktigt god jul alla! Har inte tid att kommentera allas bloggar men jag läser som alltid!

Kram på er! 



Snö, pulka, hosta och Liseberg

Va det har snöat idag! Älskar det! Det enda som saknas är ett par riktigt varma vinterskor. Eftersom mina fötter har vuxit ½ strl sen fötterna svullnade under graviditeten är numera alla mina gamla skor för små. Japp, inklusive mina älskade vinterskor :( Så imorgon blir jag tvungen att leta efter ett par nya. Är inte alls sugen på att lägga ut pengar på sånt nu. Suck!

Imorse var jag iväg och inhandlade en pulka och fäll till Vilmer. Tanken var att han skulle få åka lite idag men efter en promenad bort till kusinerna var han illröd om lilla näsan och med tanke på hans förkylning och hosta gick vi in och värmde oss. Där fikade vi, gjorde pepparkakshus med Linnéa och mös. Plötsligt var det dags för Vilmers andra sovtime så det blev aldrig någon pulkaåkning. Fast jag tror inte att han blev så besviken trots allt. Vi kör på imorgon istället! :)




Idag var vi på Liseberg igen. Ja, denna gången med alla barnen utan Isabella. Stackarn har åkt på öroninflammation igen så Niklas fick åka till akuten med henne. Mamma åkte och hämtade Camilla och Linnéa. Detta gjorde att jag, Robban, Maria, Calle och barnen gick själva drygt 1 timme. SEdan var klockan redan 19 och Vilmer och Julia var kinkiga och trötta. Och mina tår var stelfrusna. Så vi vände och åkte hem till värmen.






Imorgon ska vi handla julklappar, städa och julpynta samt åka pulka! :)


En lördagskväll

Var ju igår på galej med mina fina vänner Maria, Jenny och Ebba och Marias kompis Viktoria. Anna var med oss en stund innan hon var tvungen att återvända till sitt tentaplugg.
Maria hade föfes hemma hos sig där det bjöds på kladdis, snacka och bra musik. Drickat bestod utav vitt vin överhällt från BIB till en 1½ l petflaska. Haha! Tur att man var bland vänner!
Vi fick t.o.m fyverkerier dagen till ära, som Chalmers brände av mitt framför Marias vardagsrumsfönster!
Kvällen slutade på Bliss där vi hade kul och svängde våra lurviga. ;) Fast som alltid är det alltid roligast på förfesten.
Här kommer ett härligt urval från vår kväll.













White Christmas

Det är heeeelt underbart! OM ni är vakna nu ser ni kanske liksom jag att det snöar ute. Ja, det snöar kopiöst mycket! Tänk att vi troligtvis får en vit och kall jul. När hände det senast? Minns bara regn och åter regn under flera års tid.
Är så otroligt roligt för alla barn!
Imorgon ska det köpas pulka till Vilmer. Sen ska vi ner till vår fina lilla damm där Linnéa ska få åka skridskor. Vi andra ska titta på och dricka varm choklad och varm blåbärssoppa. Och kanske mumsa på några pepparkakor?! :)
Jösses va jag börjar längta efter att få åka bräda nu. Maria som åker till sitt kära Åre imorgon, min kusin Mattias ska till Arvidsjaur nästa vecka, all snö som faller ute och tanken på att det är 2 månader och 3 veckor tills vi åker till Idre gör att suget blir värre och värre. Det var ju faktiskt snart 3 år sedan vi var iväg sist. Alldeles för lång tid!

Längtar!


...

Hej, jag överlevde gårdagens bravader! Hade så grymt kul och mår som jag förtjänar idag.
Återkommer mer om det senare med lite bilder också. Men nu ska jag fortsätta städa och¨julpynta vårt hem så gott det går utan gran. Ja, vi ska inte ha någon gran iår :( Är djupt ledsen över detta men det är bara att inse hur litet vi har och att det inte funkar med Vilmer i gåstolen, kattpelare och en barnvagn. Suck!
Jaja..tillbaka till fejjandet!
Uppdaterar mer senare!

Hejs!



....... 2 timmar kvar av Musikhjälpen! Hur ska man klara sig sen? Kan dom inte bo inne i den glasburen och sända tv varje dag året runt?? ;)


Ut i kylan

Sitter här och funderar på om jag ska bege mig ut en sväng i affärer. Drar mig verkligen för det. Är inte sugen på att trängas med 10000000000000000 andra mäniskor, men tyvärr har jag en del som måste inhandlas. En julklapp till Robban, en fuskpolo, duntossor och ett fleece-set till Vilmeroch någonting till Maria som jag ska hem till idag.

Är väl bara att ta sig i kragen och klä på sig och ge sig ut!
Wish me luck!


Pss...ni har väl inte missat Musikhjälpen. Nu är det bara 1 dag kvar att hjälpa! Nyss kom dom upp i  3 000 000:- Heja!
Synd att dom inte tv-sänder på kvällarna. annars kanske ni hade fått se mig och alla dom andra snygga tjejerna utanför glasburen någongång ikväll. ;) Tror bara det sänds med bild på nätet.


Back to work


Igår kväll var det egentligen tanke att vi skulle hem till några i föräldragruppen på glöggfika men stanande hemma för Vilmers skull. Var väl tur det för han kändes väldigt sjuk igår. Dessutom vägrade han somna. Tror jag fick somnat honom vid ca 01...som vanligt då. :/
Synd, för vi skulle upp tidigt idag...tidigt för att vara oss. Jag/vi var inbjudna på min avdelnings årliga julfrukost 8:30. Fick väcka stackarn men han klagade inte. Min duktiga älskling!
Det var lite mysigt och väldigt gott!

Morsan, jag gillar att ha tomteluva på mig!


Vilmer med Fridas lilla Elin och Anna


Vilmer spexar lite med Tobbes långa hår.


Sedan bar det hemåt för en kort promenad i kylan. Var så kall om låren att jag knappt kände dom det sista.
Vid 14tiden kom mamma för att passa Vilmer medan jag och Robban var på vår julfest. Visste ju innan att det skulle gå bra med Vilmer. Är ytterst sällan som han klagar över något. Så jag kunde med gott samvete lämna dom. :)
Som alltid när man har roligt går klockan så fort och plötsligt var den 19:30 och det var dags för mig att gå hem. Tänkte att det räckte så första gången han blir passad. Jag menar, jag vill ju inte att mamma ska behöva kämpa med att lägga Vilmer när t.o.m vi knappt kan somna honom.
Men, det var iaf en väldigt kul dag/kväll med tipspromenad och glögg ute i kylan, god buffé, mycket gott att dricka, Wii-bowling-turnering och alla goa och glada var där. Inkl. alla som har slutat för att börja plugga.
Kom på en stund innan jag skulle gå att jag hade glömt att fota. Så jag fick i all hast ta lite kort när Wiibowlingen var igång. Tråkigt att jag aldrig fick några när alla var samlade vid borden. Vi var ju ändå 98 pers idag.

Ett litet urval!

Sebbe i ett par gött tajta jeans

Tobbe, Jennie, Kiffe och Pontus posar snyggt

Johan, Erik och Sonny käkar godis och kollar bowlingen

Niclas ger Robban en go kyss

Nicke börjar bli trött men jag är pigg och gla!


När jag kom hem var Vilmer en trött med glad liten kille. När jag kom innanför dörren tittade han på mig och sken upp som en sol. Och så tittade han på mamma, och sen tillbaka på mig. Som att, men vem är jag hos egentligen om du kom nu? :) Så söt! Han och mamma har myst och lekt hela dagen lång. Och allt har gått jättebra. Förutom att han sov lite dåligt på e.m.luren. Menmen..så är det ju för oss också.

Idag somnade han och sover jättebra! Vilken skillnad från igår. Han vaknar dock till ibland när han får en hostattack och nappen trillar ur. Men stopapr man in den på nytt så vänder han sig om och somnar om på nytt.
Nu ska jag gå och göra min lilla gubbe sällskap.
Får väl se när pappsen kommer hem inatt. Dom skulle visst ut ett gäng.
Imorgon är det mammsens tur. Då ska (kompis)Maria ha lite kalas/förfest och sedan är det utgång som gäller. Med dans som Maria krävde. Låter som en bra idé!
Maria: "dra på dig nåt trevligt och ta med alkoholen kl 19 imon=)"

Vilken rolig helg man har framför sig!

Natt natt på er!


Ja


Har man pengar så har man!


Vargavinter

Det är kallt som i en isbjörns röv ute idag! Vilmer har i vanlig ordning sovit på balkongen så ordentligt nerbäddad så man inte ens såg en hudflik av honom. Och han var varm och go när jag tog in honom. Skulle också vilja sova ute i friska luften och vara sådär gott nerbäddad. Tänk om han visste hur bra han har det! ;) 

Han är fortfarande snorig och hostig, men han är ju på gott humör ändå min lille goegubbe!
Har varit ett par chokladmoussefyllda blöjor sedan igår. + att han ligger lite över sin normala temp. Undrar om det äntligen är lite tänder på g??

Igår kväll var jag, Robban, Vilmer och mamma på Liseberg och strosade omkring i kylan.
Meningen var att Camilla och Maria med familjer och Kai skulle med. Men Linnéa blev kräksjuk, Kai gick hem från jobbet då han också blev dålig och Maria med familj stannade hemma oroliga att dom blivit smittade av Linnéa. Vem vill börja kräkas på Liseberg?! Men som tur är klarade dom sig!

Men vi fyra hade trevligt ändå och Vilmer var hemskt nyfiken på alla lampor och allt som hände omkring honom. först en liten matbit och gröt för Vilmer sedan gick vi runt och kikade i alla bodar, köpte varm choklad (jag), spelade lite(mamma och Robban). Jag köpte i vanlig ordning nytt julpynt till granen! En liten blå fågel, nästan som dom mormor alltid satte i granen. Kul med lite nostalgi!

Vilmer fick en söt liten tomte från Sia Kids utav mamma. Perfekt med sina långa armar och ben att tugga lite på. Han blir jätteglad när man ger den till honom! :)





Idag håller vi oss hemma. Möjligtvis tar vi en liten promenix i eftermiddag (om min djävulska mensvärk lättar) men nu trivs vi bra här hemma. Musikhjälpen är självklart på! Slå på SVT2 och kolla. Händer hela tiden någonting i glasburen och det spelas grymt bra musik.
Hehe! Just nu har någon önskat Evert Taube - Calle Schevens Vals. Mycket salig blandning är det! :)

La ni på det tidigare kortet märke till Vilmers strumpor? Det är ett par Angorastrumpor jag fick utav Ebba, som jobbar på Twilfit) när jag var gravid. Nu äntligen passar dom perfekt. Och dom är såå mjuka och gosiga!


Kommer bilder från gårdagskvällen senare. Glömde våran kamera hemma men mamma kan man alltid lita på, så jag ska bara få dom skickade till mig!

Dagens

Tar en Dagens lista igen. Dom är ju så behändiga! :)

Dagens väckning:
En glad Vilmer som jollrar vid 8:45 i sin egna säng!
Dagens humör: Kanon
Dagens natt: Knappt några uppvak under natten men en son som vägrade att somna i tid igår kväll!
Dagens väder: Vintrigt, -3 och SNÖ!! =)
Dagens frukost: Hemmagjord risgrynsgröt, vörtbröd med egenkokad julskinka, och te med äpple&kanelsmak. :)
Dagens lunch: Har inte blivit någon. Jag vet, kasst!
Dagens middag: Någon köpemat efter turen till Liseberg i eftermiddag
Dagens godis: Inget, men vem vet efter Lisebergs julmarknad
Dagens frisyr: Än så länge: skatbo
Dagens bästa: jag har plockat med all disk, dammsugit och tvättat golvet.
Dagens sämsta: Känner en svag svag tillstymmelse till förkylning i halsen. Please bli inte värre! Vill inte bli sjuk när jag har en sån rolig helg framför mig!
Dagens Malin: Huslig, sleten morsa som borde göra sig iordning ¨.
Dagens Vilmer:  Förkyld, hostig och lite grinig. Spydde upp gräddstuvad pyttipanna, vilket resulterade i allt morsan fick finmala makaronigryta som iaf gick ner.
Dagens Robert: Har jobbat och har precis kommit hem, och mår bra vad jag vet! 
Dagens klädsel:
Mysklädsel, suprise!!!!
Dagens vill ha: Ett album med Andreas Grega...som inte ens finns.
Dagens utflykt: Lisebergs julmarknad med Vilmer, Robban, mamma och Kai
Dagens låt: Timo Räisänen - Creep
Dagens saknad: Inget
Dagens dummaste: Blåsten utomhus!
Dagens sjuka: Lilla Linnéa som ligger hemma och kräks och är såå ledsen över att hon missar Liseberg idag :(
Dagens drog: Musikhjälpen på P3/SVT2. Hjälp till och skänk pengar!!! Sms eller ta er till Avenyn där P3 sänder live dygnet runt i glasburen.
Dagens köp: Inget...än så länge
Dagens morgondag: Torsdag... hrm.. om Vilmer är friskare ska vi på glöggmys till Sarah och Mikael i föräldragruppen. Annars händer nog inte så mycket!

:(

Nehe, blir ingen tatuering för mig i eftermiddag. Dom tyckte att det var bäst om huden får vila lite.
Ang kliandet trodde dom att det kan sitta i ett par dagar. Hjäälp! Hur ska jag klara av det?
Tydligen kan det bli så att huden reagerar mot tatueringen och behöver tid på sig att "vänja" sig vid den. Om det inte går över om ett par dagar så får jag höra mig igen.
Nu har jag ju ingen mer sittning än den 25e januari. :( Dom hade en tid den 5e januari på förmiddagen men typiskt nog är det just då Robban ska till Hasse och fortsätta med sin Hanya-mask. Suck!
Dom satte upp mig på avbokningslistan. Och det kan ju ta evigheter innan man får chans att få en tid då. Linda har ju fullt upp i kalendern ända till slutet på juni. Så längre vägrar jag att vänta!


Glömde att berätta om Vilmers julklapp jag köpte i lördags. Hoppas han blir lika lyrisk över den som jag är! ;) 
Är ju svag för alla små roliga barnaffärer som finns inne i stan. Jag och Mia gick till en som ligger på Vallgatan. Philip & Viola tror jag den heter?!
Där hittade dom där söta dockorna som jag hört talas om. Rubens barn heter märket och är ett Göteborgsföretag! Bra det! :)
Kortfattat; alla dockorna är orginella och har olika utseenden och hudfärg, ögonfärg och hårfärg.
Dom används ofta inom demensvård, rehabilitering och även skolor och privatpersoner har dom.
Dom har en sådan docka på äldreboendet där min morfar bor. Otroligt söt!
Dom finns i olika storlekar så jag slog till på en lite mindre som är lätt för Vilmer att bära själv. Dessutom görs dom mindre dockorna (barn 0-2år) med kortare hår än dom större. Bara för att dom inte ska äta på allt det långa håret som är på dom stora :)
Dockan jag köpte valde jag för den liknar Vilmer lite grann. Rödlätt hår, blå ögon, långa ögonfransar och ljus hy.
Finns flera olika "kostymer" till dockorna som kan köpas separat. Även underkläder kan köpas till. Får bli när han är lite större :)




Visst är det en liten Vilmer? :)

Dagens

Dagens humör: Bara bra!
Dagens natt: Urkass, många uppvak av Vilmer= många uppvak för mig :/
Dagens väder: Kallt och gott!
Dagens frukost: Hemmagjord risgrynsgröt, vörtbröd med egenkokad julskinka, och te med äpple&kanelsmak. :)
Dagens lunch: Lunch? Du menar godiset från igår?!
Dagens middag: Wokat hemma hos mamma och Kai
Dagens godis: Gårdagens och någon bit utav mina hemmagjorda julgodisar
Dagens frisyr: As usual
Dagens smink: Mascara och rouge
Dagens bästa: Sambon har dammsugit, slängt alla tidningar, glas och tvättmaskinen har gått för fullt
Dagens sämsta: Tatueringen min har kliat konstant i 1 dygn nu! *Note to self* Ring Linda imorgon för rådgivning
Dagens Malin: Helt ok om det inte vore för min *#%&#"* arm
Dagens Vilmer: Fortsätter att vara en glad liten skit även om han sover dåligt på natten, börjar bli förkyld och spyr upp sin lunch. Måste vart pga av sin fina pepparkaksdräkt som burits till dagens ära.
Dagens Robert: Extremt hemmamansaktig som fejjat runt här hemma som bara den. Me like!
Dagens klädsel: 1* Smutsiga mysbyxor samt smutsigt linne, 2* Nya slitna jeans från Only, linne och ljusblåvitrandig skjorttunika från H&M, egentillverkat halsband, nya armband från Foji, klocka från Guess och örhängen från Diddi 
Dagens vill ha: Denna i svart
Dagens utflykt: Räknas promenad till jobbets parkering där R fick hämta upp oss. Pga Malins tidsoptimism hanns inte promenaden till mamma och Kai med. Om jag inte velat komma försent dvs.
Dagens låt: "Natten går tunga fjät" eller "Klappa händerna"
Dagens saknad: En totalt ren lägenhet
Dagens dummaste: Min kliande arm.
Dagens sjuka: Vilmer stackarn som börjar bli förkyld
Dagens drog: Clementin, sura nappar, Leilas Cornflakes Crisp. You pick one!
Dagens köp: Inget, kors i taket!
Dagens morgondag: Våldgästning hos svåger Niklas med barn, troligtvis ingen tatuering pga kli/inflammation??!, mer tvättning o annat sköj!

Lucia

Igår kröntes årets Lucia på Liseberg.
Har nog aldrig varit och kollat på det. Tråkigt, för jag tror det är en rätt mysig tillställning. Någon gång när Vilmer är äldre kan vi kanske komma iväg och titta på det.



Kom på igår att vi inte har varit på Lisebergs julmarknad i år. Hoppas verkligen vi får tid till att göra det i veckan, men det är tveksamt. Har saker att göra i stort sett varje dag.
Älskar att gå runt där och bara mysa och dricka varm choklad! Mmm! Lite nytt pynt till granen brukar även inhandlas varje år.  


Vintern -07


Denna ska vi inte prata om

Får tårar i ögonen varje gång jag ser den. Den är så cool, så fin, så vacker, så rolig! =) Vill också ha ett sånt coolt bröllop! :)
33 ½ miljoner visningar visar ju hur många som tycker om denna videon!


Underbar film

Titta på denna filmen och säg om ni kan bli annat än glada?!



Det kan inte jag iaf! =)


Och vilken kille sen! Tänk att åka runt och uppleva hela världen! Mäktigt!

Svar på fråga

"Fin bild!
Vad har du för kamera?"
 
kom i kommentarerna till fotot på Vilmer.
Jag har en Canon Eos 350D med ett Sigma 18-50mm objektiv.
Jag vill mer än gärna ha ett bättre objektiv men dom kostar ju fläsk!
Ett sånt HÄR önskar jag mig utav tomten! Pliiise tomten, jag har varit jättesnäll i år!

Jag har fått Nobelpriset

nobelpriset-20091

Man brukar säga att bakom varje framgångsrik man, finns där en kvinna. Vilket är sant, utan tvekan! Men ännu sannare är att bakom varje trygg liten Guldklimp (barn) finns en mamma! En mamma som lägger ner hela sin själ i att fostra, trygga och skapa kärleksfulla förutsättningar för sina barn.

En mamma som så ofta får dubbeljobba med att få vardagen att gå ihop. Som först efter en lång dag på jobbet, kommer hem, lagar middag, läsor läxor, tvättar, stryker, städar, handlar och inte minst ger sina barn kvalitetstid! När väl kvällen och natten närmar sig, stupar hon i säng av ren utmattning, för att få ork att ta sig igenom ännu en ny dag. En dag som hon möter med ett leende på läpparna!

Vi alla Mammor som lyckas med den här bedriften är u n i k a! Utan tvekan är vi värda ett Nobelpris inom ämnet Mammakunskap!

Det är med en stor ära jag tilldelar Dig det här Nobelpriset! Jag beundrar Dig för Din styrka, för Din glöd och för Ditt engagemang! Var s t o l t över Dig själv!

Jag har fått det här Nobelpriset av Carolina. I min tur är det med en stor Ära som jag tilldelar priset till följande mammor:

*Elin
*Kiqi
*Caroline
*Anna
*Therese
*Jonna


I full gång hela dan

Det blev aldrig någon lunch på SoHo med Mia och Maria. Däremot blev det lunch på Bee med Mia, Maria och Ebba. ;)
Åt Biff A La Lindström som var sååå god! Även dom andra  verkade minst lika nöjda med sina rätter, och Ebba var väldigt glad i sockerkakan det bjöds på till kaffet att hon tog två bitar.
Vilmer var som vanligt hett villebråd ;) Säger det, en vacker dag kommer han bli en riktig tjejtjusare! 
Det var ett kanonmysigt ställe som hade riktig julkänsla över sig. Och ett + i kanten för barnstolar och barnvänligheten hos serveringspersonalen. Dit kommer vi gå igen!




Lite senare var jag iväg för att handla lite gott fredagsmys och det sista som saknades till julskinkan och julgodiset. På vägen fastnade jag i klädaffären som ligger vid vårt jobb. Hittade där en underbart söt mössa som julklapp till Robbans brorsdotter. Samma märke som den jag köpte till Vilmer
Hittade även en supersnygg festtopp/klänning från Vila som jag är grymt sugen på!
Köpte aldrig grejerna då jag kom på att mamma har ett rabatthäfte där den affären är med, så jag la undan sakerna och köper det imorgon med 20% rabatt! Alltid nåt!

Nu kokar julskinkan för fullt och godiset står i kylan på balkongen. Amerikansk fudge blev det. Har bara receptet på papper men hittade ett liknande HÄR fast med några andra ingredienser. Skillnaden är att dom har lagt till Dumlekolor och pistagenötter i detta.
Ser fram emot att smaka på dessa mumsbitar! :)

Imorgon förmiddag ska jag och Mia och och julshoppa lite. Ska försöka hitta en fin sparbössa till Vilmer från mig och Robban och även någon julklapp till Robban.



Bita på mammsens näsa är kul!

Mysfredag

Nu ska vildmusen väckas och vi ska in till stan och luncha med Maria och Mia på SoHo. Får ta några ord med Vilmer så han sköter sig där inne och inte lägger av några illtjut eller bajskaskader.

Annars så ska det göras julskinka och mer julgodis ikväll samt kolla på idolfinalen.

Ikväll kommer även Robbans bror med familj ner till Göteborg. Så imorgon ska kusinerna få leka lite ihop. :)

Hej hopp !

Denna sömn

Jag vet, det handar mycket om sömn i denna bloggen. ;)

För tillfället kämpar Robban med att få Vilmer att sova. Han har skrikit en bra stund, helt hysterisk! Och det låter hela tiden som om han är på väg att kräkas. Så mycket tar han i.
MEN just när jag är på väg att gå in och ta över tystnar det. Och nu har det varit tyst en liten stund. Sitter här och håller tummarna för att det ska gå vägen, att Robban ska kunna somna honom.
Han har blivit sjukt mammig när det gäller nattningen. Det är inte alls bra! Tycker inte om att vara så låst på kvällarna.
Så håll tummarna med mig att han somnar OCH att han sover för natten och inte vaknar och ska var uppe till 24 idag igen.

Leilas (Malins) julgodis blev Mmmm.... så gott! =) Har nu testsmakat en bit efter dom har doppats i mörk choklad och stelnat på balkongen.
Håller mig till en för annars kommer dom ta slut med en gång ;)
Undrar hur länge dom klarar sig i kylen??

Fick idag hem förstoringen (30x40cm) på Vilmer som vi velat ha. Fotot är bara sååå fint! =) Hela han bara lyser! Så häftigt att ha en rejäl förstoring, som dessutom blev så klar i skärpa och färg. Det lönar sig att ha en bra kamera!
Nu ska det bara ordnas en fin ram så ska det upp på väggen.
Detta kortet är det! Jag vet att bakgrunden inte kanske är den bästa men det är inte hela världen.



Imorgon bär det av hem till mamma på fika. Jag och Vilmer har inte träffat henne sen mitt kalas. Och Vilmer sa förut att han har lite mormor-abstinens :)
Får väl se om hon blir hemma imorgon från jobbet. Hon hade tagit vaccininationssprutan igår och var jobbet idag fastän hom kände sig dålig. Och var helt slut i eftermiddag och kände sig ja..sjuk!
Så vi får väl se om vi går dit tidigt eller senare på dagen.

Hejs!


Tankar

Sitter här och väntar på att lilleman ska vakna. Han ska få mat i magen och sedan ska vi iväg på tandinformation och träffa köassistenten för förskolan på bvc. Hjälp! Jag vill verkligen inte tänka på förskola redan. Det smärtar i mitt mammahjärta när jag tänker på att vi ska bli tvungna att lämna bort honom. Det är ju inte än på ett tag men han är ju snart 8 månader. Tiden går på tok för fort! :(
I januari börjar min systerdotter Julia på förskola. Maria våndas över detta och jag förstår henne. Nu har dom haft tur och Julia ska få börja på en avdelning där fröknarna är underbara och Julia har redan kommit in i gänget lite grann. Dom är och hälsar på varje fredag, så man kan säga att hon verkligen får en mjukstart. 
Hoppas vi får en sådan möjlighet när det är dags för Vilmer att skolas in!

Aja.. nog om det!

Gjorde lite julgodis för en stund sedan. Leilas Cornflakes crisps. Dom är bara sååå goda! Gjorde dom även förra julen.
Ska testsmaka någon bit ikväll. Får väl se om vi klarar oss från att äta upp dom innan julen kommer. :)





Ne..nu får jag nog gå och väcka lille vildmus! Annars kommer vi aldrig i tid!

Jag tävlar hos Elin



Jag tävlar hos Elin om ett presentkort på 300:- hos Best Kids.  Skulle jag vinna blir det nog någon utav dom fina träleksakerna eller ett bäddset från Grand Design.
Tävlingen pågår bara till den 9e dec så skynda er!

Fy mig!

Har under dom sista dagarna varit urusel på att läsa och kommentera alla bloggar jag brukar läsa. Har inte blivit så mycket dator dom sista dagarna. Kan ju vara pga av att Vilmer bråkat om kvällarna!
Ska sätta mig ikväll och lusläsa ikapp mig! :)

Nu ska lilleman läggas och jag ska kasta mig in i duschen.

Vid 15:30 är det babysim. Denna gången kan bara Robban vara med i bassängen pga min tatuering. Men jag tänkte passa på att ta kort och filma då.

Lägger senare in en bild på Vilmer och hans nya favoritleksak som han fick igår! Den är mucho populär kan jag säga. Till hans fars lycka! :)


Lite bilder på den färdiga dopboken. Det enda som är kvar är en bild på Vilmer på framsidan.









Malin - Svininfluensan 1-0

Japp, idag fick jag och Robban sprutan! Det var massvaccinering på jobbet. Och under eftermiddagen/kvällen har den börjat ge sig till känna. Armen går inte att lyfta längre, jag har en hemsk huvudvärk och börjar känna mig tung i kroppen. Hoppas jag klarar mig från feber och skit. Eller ja, hoppas att båda klarar sig ifrån det.
Nu ska jag krypa ner i sängen och se till att få så mycket sömn som det går inatt.

Godnatt!


Andra advent

Har varit en mysig advent idag. Om man blundar för "nya" Vilmers nattvanor.
Vilmer har...vill knappt säga det men.... börjat halka in i inte-somna-på-kvällen-banan igen. Det är grymt frusterande. Tror detta är 4e dagen i rad. Idag somnade han först vid 24. Suck!
Måtte det försvinna snabbt och inte hålla på som sist. Det klarar inte jag. 1 månad till av det där och jag hamnar på hispan.

Bortsett från det har det som sagt varit en mysig advent.
Vaknade sent, åt julig frukost iform av varm choklad, vörtbröd med ost och julskinka med rödbetssallad från charken.
Slappade på förmiddagen och på eftermiddagen gick vi ut på en promenad i det inte så mysiga vädret. Mysigare var det att kika på alla juliga hus man strosade förbi. Julstjärnor, ljusstakar och diverse olika ljusslingor i fönster, på balkongen och i träd mm. Julen är den tid jag nästan längtar som mest efter ett hus. Fast sommaren ligger iofs före!

Därefter gick vi hem till Camilla, Niklas och barnen där vi skulle ha lite adventsfika med dom och Maria, Calle och Julia.
Men innan den åt vi så lyxig middag att jag nästan inte vet vart jag ska ta vägen. Det gyllene M:et. Ja, McDolnads alltså! :)
Men sen så dracks det glögg, julmust, kaffe, åts lussebullar, saffransgifflar, skumtomtar, clementiner och mjuk pepparkaka och kollades på julkalendern. SOM nog var den mest OJULIGA julkalendern jag har sett. Stackars barn! Det mesta som görs nu för tiden är bara skit. Kan dom inte göra en riktig julkalender med massa snö och JUL så man får lite stämning. Hur juligt är det när allt utspelar sig i rymden. Nej, tacka vet jag Trolltider, Albert och Herberts jul, Sunes Jul och Mysteriet på Greveholm.

Titta och njut




Det sista ikväll fick jag gjort risgrynsgröt som skall avsmakas imorgon bitti. Mmm! Astrid var snäll och höll mig sällskap. Hon är go hon!






Nu måste jag kasta mig i säng! Blev på tok för sent idag igen. Det är kasst när Vilmer är vaken så länge. Man får ingen egen-tid alls.
Gonatt!

Fotopill

Sitter här i nattmörkret och pillar med kort. Julkort, kort till Vilmers dopbok, gamla kort och kort som skall sättas in i Vilmers 1 år bok. Eller, faktiskt kan man fylla i saker ända tills han börjar skolan. Mycket roligt!

Nu är julkorten på Vilmer tagna, framkallade och nerlagda i kuvert. Och kuverten är skrivna. Bara frimärken som saknas. *klappar mig själv på axeln litegrann* =)
MEN jag glömde en person som skulle få, vilket resulterar i att även denna gången blir vi utan, och jag får beställa i efterhand. Suck! Ungefär samma sak hände när jag beställde doptackkorten. Då saknades ett och vi blev utan. Det fick jag med i denna beställningen utav kort.

Ska försöka fixa en bild på Vilmers dopbok som ÄNTLIGEN är klar. Bara efter 4 månader. :) Bara lite småpill som ska limmas in och målas. Hoppas han kommer uppskatta den sedan när han blir äldre.
Man får ju för sig att det bara är tjejer som tycker sådana saker är roliga när dom växer upp.

Det går även långsamt framåt med hans "Min Egen Barnkammarbok" som den heter. Får in lite bilder då och då. Tycker det är viktigast att man skriver i den då det är lätt att glömma datum och sådant med tiden. Foton är ju alltid lätt att framkalla och klistra in.
Det enda som grämer mig är att vi aldrig fick gjort Vilmers han och fotavtryck när han var yttepytteliten bebis :/  Kan ju göra det nu iofs. Fossingarna är ju fortfarande små och goa. Men det är ju alltid roligt att ha avtryck från när dom är nyfödda. Som jag själv har! Alltid lika kul att titta på dom små avtrycken. Fattar inte att en själv har varit så liten.
Så här ser boken ut

Utdrag ur boken som snart kan fyllas i.



I dagarna har det varit rätt så lugnt. Ja, torsdagen beskrev jag ju för er i onsdags.
Var på jobbet med vildmusen på dagen. Han var på vippen att börja gråta när jag var inne på bom-avdelningen hos Niklas, Tobbe och dom andra. Var nog lite jobbigt när alla stod och hängde över vagnen. Men till slut verkade han slappna av lite. Efter Tobbe kämpat länge och väl med att skoja med honom.
Nere på min avdelning gick det betydligt bättre. Där blev han inte rädd för någon.
Vi stannade över 14-fikat, bjöd på vaniljdrömmar och tjötade lite jobb. Var kul att träffa dom nya på avdelningen. Några helt nya ansikten och några gamla som bara fått nyanställning sedan varslet förra hösten.
Ser fram emot julfesten och tjöta lite mer med alla. Blir ju inte riktigt samma sak när man bara kommer och hälsar på under arbetstid.

En sak som retar mig måste jag ta upp. Var igår och hämtade min jacka som varit inne på byte av dragkedja. Ja, jag vet! Skulle hämtat den i torsdags men det bidde inge med det.
Iaf, dom skulle även byta tryckknapparna för det blev lättare så pga bytet som dom. Alright sa jag! Och tänkte inte mer på det.
MEN idag när jag skulle använda jackan gick såklart inte tryckknapparna att stänga. Idioterna har alltså inte testat om delarna av knapparna som satt kvar i jackan passade med dom nya dom satte dit.  Förbannade skit!
Så på måndag går jag tillbaka med jackan och ska ha det fixat! Och dom som vägrade mig rabatten som jag hade i Idrottsrabatthäftet pga att jag visade upp det försent. Nu får dom fasen ge mig dom där 20% iaf!!!!!!!!

Hyrde Flickan som lekte med elden igår. Tyckte den var grym! Mycket bättre än 1an. Mamma som även sett 3an säger att den var väldigt lösig och att det inte hände så mycket. Lite trisst men man vill ju ändå se den.
Som alltid är ju såklart böckerna bättre men jag tycker ändå att dom har lyckats med filmerna!

Lite kortfattat. Ikväll var familjen inbjudna på middag hos Maria, Juuhhja och Calle. Hemmagjord pizza bidde det. Mycket gott!!!


2a advent imorgon. Jisses, snart jul! Har ni köpt alla julklappar än?
I vanlig ordning köper vi bara till alla barn i min släkt. Det blir bättre så! Det blir för mycket paket, för mycket pengar som spenderad annars.
Vilmer kommer få en Brio helikopter utav oss. Och sedan har vi även tänkt att köpa någon fin sparbössa till honom. Han måste ju kunna spara pengar i tid, så han får en fräck moppe när han är 15 ;)
 


Vackra december

Om bara vädergudarna vill kan det bli otroligt vackert på vintern. Idag har det varit en sådan dag! Kallt, frostigt och soligt! Synd att jag knappt varit utanför dörren bara.
Har haft mammgruppen här på lunch så det har bara inte funnits tid.
Jag bjöd på pastasallad med marinerad kyckling och till efterrätt pepparkakscheesecake. Den var mmm... så god! =)  Kan inte bli en bättre efterrätt nu i jultider!

Typiskt att jag glömde ta kort idag! :/

Nu på kvällen har äntligen Vilmer börjat fatta vad som menas med att klappa händer. =) Han slår glatt ihop händerna 1 gång när man sjunger på "klappa händerna" Hemskt roligt! Men han är inte riktigt där än! Men när som helst så!

Imorgon ska jag och Vilmer promenera till mamma och hämta ett rabatthäfte, hälsa på jobbet, hämta en jacka som varit inne på byte av dragkedja, och senare på eftermiddagen ska familjen äta middag hos Robbans mamma.

Hej hopp!

Ojdå!

Detta inlägg skulle egentligen läggas in igår men av någon anledning sparade jag det bara. Så här kommer det!


Har varit dålig på uppdateringen sista dagarna.
Igår var en väldigt dålig dag för Vilmer. Och därmed för oss också. Han var jättegrinig, sova dålig, var konstant trött hela dagen, åt dåligt och som grädden på moset så sov han uruselt inatt. Vaknade tusen ggr och jag fick snällt stoppa in nappen.
Idag har varit en betydligt bättre dag, på nästan alla plan. Han har inte sovit så mycket på dagen men han har varit på bättre humör och har ätit som en häst. Det måste varit för han har varit med sin pappa hela dagen lång.
Japp, Robban har varit ledig. Och vart har jag varit då undrar ni?
Jag har än en gång smycket min kropp med vacker konst. Stackars min mamma! Hon är så trött på mig och mina tatueringar! Förlåt mig mamma att jag gör dig besviken gång på gång!
Jag var hos tatueraren mellan 12 och 18 idag. En låång dag vill säga. Är svintrött, har huvudvärk, gräsligt ont i ryggen och det känns som om någon har kört min arm i en slipmaskin. Menmen.. den som vill vara fin sägs det ju!

Har iaf 2 sittningar till innan den blir klar. 14 dec och 25 januari. Det blir tätt inpå men det är lika bra att få färdig den fort. Så tråkigt att gå omkring med en halvfärdig tatuering i över ½år.

Kommer en bild på den snart!

Nu ska jag fortsätta att ägna mig åt kanal 5s superkväll som jag kallar det, för att sedan fixa inför lunch med mammagruppen imorgon.

RSS 2.0