Hårdrockaren


Jag tävlar hos Nikita x2


Jag tävlar om ett presentkort värt 250:- hos Gangstar
i Nikitas blogg, tävla HÄR du med!



Tävlingen avslutas den 18oktober kl 20.00


Jag tävlar hos Nikita


Jag tävlar om fina priser från Rockefella i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!


Tävlingen avslutas söndagen den 4oktober kl 20.00


Vår lilla sjöstjärna

Imorgon är det redan 6e gången på babysimmet. Två ggr kvar efter det.
Sen börjar fortsättningskursen v 44.

Så här står det om det Nybörjarkursen vi går på nu och fortsättningskursen. 

Nybörjarkurs: "SJÖSTJÄRNAN"  (Grundkurs)
Barnet är ca 4-7 månader vid starten. Båda föräldrarna är välkomna i vattnet.
Under denna kursen simmar vi från början ca 15-20 min för att barnet inte ska bli för trött. När barnen orkar mer utökar vi tiden i vattnet. Allt styrs av barnets ork.
Kursens syfte är att barnet ska känna sig bekväm i vattenmiljön och vi påbörjar simundervisningen så smått med enkla övningar och visar grundläggande grepp. Dessutom börjar vi träna barnet på att hålla andan (inför kommande undervattensäventyr i Ankan). Detta leker vi fram med roliga vattenstrålar över huvudet från en spännade vattenkanna!

Fortsättning 1:  ”ANKAN”  (Grundkurs)
Barnet är ca 6-10 månader vid starten. Båda föräldrarna är välkomna i vattnet.
Kursens syfte är att barnet ska röra sig mer självständigt i vattnet och simundervisningen utökas med att vi tränar barnet på att börja simma under vattnet (dyka) när du som förälder känner dig redo. 



Sen fortsätter dom olika kurserna ända tills barnen är 2 år. Vi vill ju självklart att Vilmer ska gå alla kurserna förutsatt att han tycker om det självklart! Tycker det är bra att han lär sig tidigt att vara i vatten, att han inte blir rädd för vatten, att han respekterar det och därmed kanske lär sig att vara försiktig när man är nära havet eller vid en bassäng, och inte minst lär sig att det är roligt att bada. I bassäng såsom i havet =)


Bara sådär

Plötsligt ikväll vände sig sig Vilmer från rygg till mage. Bara sådär! Det var häftigt! Han har varit på gång ett tag men bara legat som en banan och inte kommit någon vart =)

Idag har varit en dag full med sällskap. I förmiddags kom Maria och Julia hit en kort sväng. Julia härjade runt och jagade katterna lite och Vilmer härjade runt i gåstolen.
Sen promenerade vi gemensamt och skilldes åt när dom skulle hem och jag skulle hem till en i mammagruppen.
Det har ju vart underbart höstväder idag, så vi satt ute på deras altan och fikade, lapade sol och njöt. Fram tills massa sketungar på moppar kom och väsnades alldeles bredvid oss. Men dom schasade Cecilia bort. Gött! Haha! Vilka kärring man har blivit sen man fick barn. ;) Man tycker att bilar kör för fort, mopeder låter för mycket och man kollar tusen gånger innan man går över gatan.

Sen gick vi hem till Maria för att beställa kläder från Abercrombie & Fitch

Därefter fick vi bege oss med raska kliv till bvc (barnavårdscentralen alltså) för föräldraträff. Robban var redan där...som alltid är i tid! Vilket jag aldrig är! Evig tidsoptimist va!! Haha!
Idag pratade vi mycket om mat. Det var intressant!
Fast det är på gränsen till för lång tid för dom flesta barnen blir väldigt kinkiga. Tror jag det! Vem vill sitta still på samma plats i över 1½ timme?!
Vilmer var jättetrött men hade svårt att komma till ro. Han slocknade så fort vagnen kom i rullning på väg hem. Stackarn fick inte sova mer än 15-20 min innan vi var hemma igen. Ny blöja, pyjamas, gröt, lite lek, amning och sen var han redo att somna för natten.

Vi struntade i vällingen idag igen. Ska forsättningsvis ge honom lite mindre varje kväll än vad han fått innan så kanske magen vänjer sig lite bättre. Det är synd att magen krånglar för honom för han gillar ju den och tar flaskan jättebra. Men det är väl en tidsfråga innan han bälgar i sig den...förhoppningsvis!


Min lilla fina älskling

Det är så häftigt när vi upptäcker att Vilmer har lärt sig en ny grej.

Nu på kvällen när Robban bytte blöja så låg han plötsligt och blåste bubblor med munnen och hade ett nytt läte för sig.
Senare när vi satt i soffan och Ville vildmus inte ville sova satt Robban med honom i knät och visslade. Efter en stund fattade vi att Vilmer sjöng med för han satt och  lät "aaaaaaa" i olika tongångar (svårt att förklara, haha). Eller om det bara var för att han ville störa eller avbryta Robban, det jag vet inte! :)
I vilket fall om helst så började han låta exakt samtidigt som Robban började vissla och slutade när han slutade. Så jäkla roligt!

"Jaha" tänker ni säkert! "Det där var väl inte så märkvärdigt?!" Men tänk för att det är det! Det är så otroligt coolt när ens barn bara sådär upptäcker att han/hon kan en ny sak. Det är liksom nästan lite läskigt. Man blir så påmind om hur fort dom växer. Tyckte precis att Vilmer låg nyfödd i mina armar, så liten och hjälplös och med stora kolsvarta ögon. Nu härjar han redan runt i gåstolen som en tok och gastar och kastar saker omkring sig. 
Man ska passa sig för att längta efter saker som "tänk när han kan gå" "tänk när han kan prata" 
Vips säger det så är han 1,80, med långt hår (för långt för att hans mamma ska tycka om det), har en pubertal röst som sviker honom hela tiden, gör ingenting som man vill att han ska göra och gör ALLT som man INTE vill att han ska göra och tycker att hans mamma är fullständigt dum i huvudet.

Ne, man ska vara försiktig med att längta efter saker. Tiden går ändå så fort fram!




Undrar när han ska lära sig att rulla över från rygg till mage egentligen??  =)



Bästa vänner?

  


Helgen som gått

Klicka på bilderna för att förstora dom

Stor kille nu  Födelsedagsbarnen höll igång     Blåsig dag  Awhh..det kliar i munnen Underbart drivvedskonstverk vid Röda Sten


Dagens höstväder inspirerade mig till att göra grönsakssoppa till middag. Den blev mycket god! Varför äter man inte det oftare??

Idag tog vi oss i kragen och städade och fick ner lite krafs till källaren. Orkade bara inte slutföra min del av jobbet så det får bli förmiddagsgörat för min del :/  Om vi inte går till öppna förskolan.
Har fortfarande inte kommit dit men någon gång så.
Ska även få tummen ur och få balkongen lite levande igen. Skäms över hur den har sett ut i vår och sommar. Jag som alltid brukar ha så fint där ute med massa blommor och växter. Skyller på Vilmer! ;)
Ne, imorgon ska det iaf bli ändring på det och det ska inhandlas lite utav varje ! !
 


Ja just det ja

Glömde ju lägga upp bilderna på mina inköp igår något från kalaset och men det får bli imorgon.

Hejs!

Ja just det ja

Glömde ju lägga upp bilderna på mina inköp igår något från kalaset och men det får bli imorgon.

Hejs!

Jag vet

Dålig uppdatering utav mig! Men jag har varken haft tid eller ork att sitta framför datorn nu i dagarna.
Nu när orken började överge mig en smula verkar det som Vilmer börjar bli sig själv igen. Han krånglar inte riktigt lika mycket när han ska äta och han bråkar inte lika mycket när han ska sova. Det är så underbart så ni anar inte.

Att få sitta i lugn och ro vid tvn eller datorn och bara göra det man själv vill. Underbart! Konstigt vad man uppskattar små saker helt plötsligt.

Var på mamma och Kais kalas idag! Det var trevligt fast shit va många vi är i vår familj nu. Tror vi var 14 vuxna och 7 barn. HÖGTLJUTT säger jag bara!
Vilmer som haft en liten dålig dag med sömn var svintrött men kom aldrig till ro när jag försökte somna honom hos dom. Så han fick vara vaken tills vi åkte hem vid 19:30tiden. Fick välling när vi kom hem, somnade, vaknade, ammade, somnade, vaknade, ammade och till slut somnade om igen. Snacka om att den lilla magen är fullknökad med käk nu! Hoppas och tror att han kommer sova läänge.

Har känt mig riktigt snygg idag för första gången på jag vet inte hur länge. Hade mina nya leggings och en nyinköpt tunika från Sisters. En gråsilvrig? med nitar på. Hade egentligen ett par svarta pumps till men det kändes som jag skulle ut och festa i den outfiten så skorna åkte av igen :)
Men iaf! Det var kul att känna sig snygg igen! Även om det "bara" var på ett släktkalas. :)

Till mamma hade vi köpt ett armband från Thomas Sabo. Dom gör grymt snygga smycken! Köpte som sagt ett armband och dessa 3 berlocker:
Kai fick ett presentkort på en klädaffär.


Har själv ett sådant halsband och jag älskar det. Man kan ha tre berlocker i taget på det men jag har inte så många än men min födelsedag dyker ju snart upp så ;)
Dessa har jag

Satt och dregglade lite på deras hemsida och fann dessa jag mer än gärna skulle vilja ha till min samling


Nu ska jag krypa ner i sängen där mina älskade redan ligger och snusar! :)

Imorgon bitti blir det promenad och frukost på Novotel nere vid Klippan. Mys mys!!

Grattis

Ett stort grattis till världens bästa mamma på födelsedagen!!!

Har varit på torget en sväng idag och handlat lite livsnödvändigheter :) Bodys till Vilmer, kofta, schampoo, balsam, leggings och fotoalbum till mig, present till mamma och även hämtat ut ett gratis-paket från Libero på Lindex. Där fanns det lite smått o gott!
Lägger upp lite bilder imorgon. Har inte tid idag!

Nu ska jag och Vilmer hem till mamma och Kai där det bjuds på räkmacka. Robban ska på avdelningsfest hemma hos Niklas. Och därför flyr även Camilla med barnen hem till dom. Blir nog riktigt fredagsmys för vår del!
Är allt lite avundsjuk på Robban och dom andra. Vill också festa!! Fast nu är det inte längre långt kvar tills jag kan göra det! Tjohoo!

Ne, nu måste vi sticka!

Ha en underbar fredag allesammans!


Falskt alarm

Ni behöver inte vara oroliga! Här är allt som vanligt! Jag och Vilmer är vakna! Jajjemen! Enda skillnaden mot hur det brukar vara är att Vilmer är på gott humör. Tack gode gud för det! Hade inte orkat med en skrikfest till.

Om 29 min fyller min underbara mamma år! Fast jag tror inte att jag ringer och sjunger då. Väntar till imorgon bitti. Det uppskattas nog mer! =)

Han sover fortfarande

Ville bara meddela det ....   






Halleluja!!!

Mysigt!

Nu sitter Robban och ger Vilmer välling och det ser så mysigt ut. Som kille måste det kännas lite surt att alltid sitta bredvid medan mamman ammar. Det är ju en liten mysstund. Och jag känner mig redan avundsjuk! Haha! Knäpp jag är!

Men iaf...det går jättebra och nu håller vi tummarna att Vilmer somnar för natten efter det här.
Igår somnade han jättegott runt 19tiden utan att bråka och vi var överlyckliga. Men vid 20tiden ringde hemtelefonen och så vaknade han såklart. Gallskrek i vad som kändes en evighet. För att göra en lång historia kort somnade han till slut vid 23:30.

Idag håller vi som sagt tummarna för att han fortsätter att sova och inte vaknar eller blir väckt av något. För vi klarar snart inte mer. Absolut inte jag iaf! Idag har huvudvärken lättat lite vilket är underbart skönt!

Idag var vi iaf ute och promenixade med Maria och Julia och åt lunch hemma hos dom.
Skulle egentligen tränat idag efter Robban slutade jobbet men jag la ner den idén. Med tanke på hur allt sett ut på sista tiden orkade jag inte och kände inte för att komma hem helt slut till en liten grinpelle som bara skriker hela kvällen fram till 24 :/
Förhoppningsvis är nog Vilmer sig själv nästa vecka. Förhoppningsvis!!

Ursäkta att det känns som om ni läser samma inlägg om och om igen men det händer inte så mycket mer spännande i familjen Vildmus ;)

Imorgon kan vi damma ur plånboken igen. Det är ju den 25e!! Ska bli trevligt! Måste införskaffa lite nytt till Vilmers garderob. Han växer ju så fort vår lilleman. Lite nytt till mammas garderob hade inte heller suttit fel. Vet ett par saker som jag mer än gärna skulle vilja ha....

Gud va jag längtar efter chokladbollar!!!!! Skulle nästan kunna döda för ett par stycken. Någon som känner för att baka och kasta sig i bilen hit med dom?



Ny dag nya tag

Det gick lite bättre att somna Vilmer igår. Han slocknade till slut vid 23 när jag gick runt med honom i bärselen. Snacka om att han är i behov av närhet som Robban sa igår.
Då bråkade vi bara 3½ timme istället för 5½.
Även igår fick han lite välling. Kommer hålla på så här varje kväll tills han tar en hel portion. Det lilla han får i sig nu mättar troligtvis inte mycket men en hel portion gör för hoppningsvis susen.

Igår på dagen var jag och Vilmer hemma hos en i min mammagrupp. Vi var 5 utav 6 där. Hade jättetrevligt men Vilmer bråkade lite och kunde inte riktigt komma till ro när han skulle sova.
Hela dagen var lie uppochnervänd för Vilmer igår. Det var inte mycket som var bra.
Han började även gråta när Camilla höll honom när vi var hos dom. Det måste vara utvecklingsfasen.

Ja som  jag skrev var vi hemma hos Camilla och Niklas och barnen.
Vi har tänkt att åka till fjällen i år ihop.
Kai som jobbar i Göteborgs Hamn har möjlighet att låna stugor på lite olika platser i Sverige. Bl a i Idre, Sälen och på Gullholmen. Så vi tänkte passa på att ta en vecka i Idre nu innan Kai går i förtidspension nästa år. Istället för att betala 10-12000 får vi hyra lägenheten för 3000:-
Man väljer ett par veckor man kan tänka sig att åka och skickar in ansökan så håller vi tummarna att vi blir tilldelade någon utav dom veckorna!
Vi valde v10 v11 och v12. Hoppas hoppas hoppas! :)
Vi var där 2007 senast och jag lngtar verkligen tillbaka! Eller, jag längtar över huvud taget till fjällen. 
 Den utsikten har man från balkongen där vi brukar bo    Mmm...drömmer mig bort!!
Klicka på bilderna för att förstora dom
  

Sist vi var där såg det ut såhär


Denna gången kommer vi få ett mycket finare foto garanterar jag! Får då kommer Vilmer vara med :) **Och se ut som en liten snölykta som kusin Linnéa skulle säga.

** Detta sa hon när Julia hade på sig samma overall förra vintern. En vit manschesteroverall med luva :)

Nu ska vi gå ut och gå i blåsten för att senare gå på babysim. Ska bli mysigt!




Bara lite snabbt

Vet att jag inte skrivit på länge men jag har inte orkat och orkar inte skriva så mycket idag heller.

Vilmer var uppe till 01 inatt, skrek och grät och var nästan otröstlig. Förstår inte hur han orkar själv?

Och idag verkar han inte heller vilja somna. Är sååå innerligt trött på detta!
Testade att ge lite välling igår och han tyckte om det. Ska testa lite idag också. Jag vet att han inte är 6 månader än men vi måste verkligen hitta ett sätt att få honom att somna och sova längre under natten för det börjar ta på mina krafter nu. Har inget som helst tålamod längre, har huvudvärk var och varannan dag och är grymt trött.
Det verkar inte som om min mjölk räcker till längre för att göra honom mätt, och ersättning är ju lite mättande som bröstmjölk så det enda alternativet är ju välling. Gröt får han en hel portion vid 18:30 men han blir inte tröttare av det.

Måtte detta vända snart!!



Som vanligt

nu för tiden är Vilmer extremt svårsomnad idag. Robban kämpar för fullt för att somna honom nu.
Börjar tro att han kommit in en sådan tillväxtperiod. Det verkar ju stämma med åldern på honom.

Läser en jättebra bok att om dom olika utvecklingssprången som våra små barn har. Allt kanske inte stämmer men mycket har gjort det på Vilmer iaf.
Den får iaf mig att förstå lite bättre varför han beter sig som han gör och får liite mer tålamod när han bråkar och är som mest ledsen.


Jag är med och tävlar hos Tant Ulrika

Jag vill vinna ett presentkort värt 500kr från Barnens Gruva
hos Tant
Ulrika


Jag är med och tävlar hos Tant Ulrika


Jag vill vinna ett hemligt paket från Gangstar ~
för världens coolaste kids till ett värde av 300kr hos Tant Ulrika


Sega söndag

Här hemma sitter vi med våra arslen parkerade i soffan. Måste ta oss i kragen och hitta på något snart. Klockan bara går.

Vi köpte barnvagnen vi kollade på igår. Den var i mycket bättre skick än vad vi hoppats på. För att vara 1 år gammal var den knappt sliten eller solblekt. Kanon!
Den var jätteskön att köra och var inte på långa vägar lika stötig som den gamla. Och Vilmer somnade nästan med en gång vi satte honom i den. På kvällen kan man sova så här gott i den :)
  


Igår hämtade vi även kusin Julias gamla gåstol som Vilmer ska få glida runt i här hemma. På den jätteytan vi har! ;) Fast han vet ju inget annat så han blir nog nöjd!
Så här såg det ut när han provade den hemma hos Juuuuhja.


Imorse var det så här roligt i den!




Vad är det som händer?

NU somnade Vilmer. Robban fick till slut somnat honom efter många timmars bråkande. Det börjar riktigt jobbigt med denna eviga fajt om sömnen. Stackarn kämpar och kämpar för att hålla sig vaken men ändå går ögonen i kors på honom. Tycker så synd om honom och önskar att han förstod när man säger "men lilla älsklingen, kan du inte bara slappna av och blunda"
Hade han gjort det hade han somnat på en millisekund.

Natten till idag var ingen rolig historia. Tror det var runt 3-halv 4 som han vaknade och var klarvaken. Och blev bara mer och mer ledsen. Fick till slut gå upp för att inte Robban skulle vakna. Vilket han såklart gjorde ändå. Hur lätt är det när man bor i en 2a?!
Jag gick och gick och gick med honom. Fram och tillbaka otaliga ggr mellan köket, vardagsrummet och toan. GAhhhhhhhh! Ge oss ett större hem någongång!!!!
När jag som sagt till slut fattade att det var tänderna och inte magen eller vaccinationen som spökade gav jag honom en kall bitleksak som han satt och bet på helt maniskt. DÅ slappnade han av men gillade inte att jag hade satt mig ner. Så det var bara till att börja gå fram och tillbaka igen. Kände efter en stund att han började slappna av i kroppen för att sen bli alldeles tung. Han hade somnat. Då hörde jag hur Robbans alarm gick igång inne i sovrummet. 5:40 alltså. Zzzz!
Äntligen kunde jag lägga ner honom. Mina armar kändes helt bortdomnade efter ha gått och burit 8,3 kilo i flera timmar.
Men drygt 1 timme? senare vaknade han plötsligt som om han blivit väckt av ett högt alarm och gallskrek. Astrid som låg och sov på mattan nedanför sängen blev livrädd och flydde ut ur rummet. Fick lugnat honom efter en stund och då somnade han oroligt om och sov iaf ett par timmar.

Vi skulle ju egentligen hem till en av tjejerna i mammagruppen men jag orkade verkligen inte efter hur natten sett ut. Jättetråkigt med tanke på hur lite jag har sett dom. Men det ser ut som det ska bli en ny träff nästa vecka.

Nu måste jag passa på att lägga mig. Man vet aldrig vad som sker inatt!



Godnatt på er!!

Kortkort inlägg

Har ingen tid just nu att sitta och skriva. Får ta mig tid efter Vilmer har somnat.

Natten har varit skit. Jag och Vilmer har varit vakna i x antal timmar inatt. Mindre roligt! Trodde först det var feber, men icke. Sen trodde jag det var magen, men icke. Till slut fattade jag att det var tänderna som bråkade med honom. Återkommer till det senare.

Ville egentligen bara skriva att vi fick sålt vagnen idag. För 3000:- som vi ville ha. Dom försökte inte ens pruta på den. Tjohoo!
Så underbart att äntligen slippa den bajsvagnen. Ja, väldigt moget skrivet utav mig! :)
Imorgon har Vilmer förhoppningsvis en ny och bättre vagn.

Nu ska det somnas bebis, ätas middag och ha fredagsmys!

Hejs!

I brist på annat

1. Vilket namn står på ditt födelsebevis: Malin
2. Årsmodell: 83
3. Husdjur: Katterna Iris och Astrid
4. Favoritfärg: Blå och svart
5. Piericing: Ingen
6. Tatuering(ar): 3st
7. Födelseort: GBG
8. Bostadsort: GBG
9. Nuvarande bostad: Hyresrätt
10. Har du varit kär?: Oh ja, och jag är!
11. Har du varit i några andra länder:
Dandmark, Norge, Tyskland, Frankrike, Spanien, Grekland, Turkiet, Malta, England
12. Har du varit med om en bilkrasch: Ja, två
13. Kaffe eller glass: Glass såklart 
14. Antal syskon: 2 riktiga 2 plast
15. Favoritmat: Hrm..svårt! Pasta på Pasta Etc, ceasarsallad, hemmagrillade hamburgare
16. Bästa veckodagen: fredag
17. Senaste låt du lyssnat på: My Heart Still Beats For You - Anna Ternheim
18. Favorit Serie: One Tree Hill
19. Tycker inte om: Att förlora i spel
20. Ögonfärg: Mörkblå
21. Senaste sjukhusvistelse: 5 månader sen när min son föddes
22. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Kuggade inte
23. Vem fick du senast e-mail från: info att någon kommenterat min blogg
24. Har du någonsin blivit dömd för något brott: Nej, sysslar inte med sånt
25. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: MediaMarkt eller Mio 
26. Vad gör du när du är uttråkad: Sätter mig vid datorn eller tar mig hem till någon 
27. Vad retar du dig på just nu: Att min son inte somnar för natten
28. Det bästa du vet: Min Vilmer
29. Stjärntecken: Skorpion
30. Vad har du för kläder på dig just nu: En fläckig T-shirt från Monki, mossgröna 3kvartsjeans
31. Fobi: Höjder, riktigt djupa vatten
32. Om du var tvungen att skänka bort 25.000 kr till välgörenhet, vem skulle få dina pengar: Hjärt och lungsjuka barn
 
33. Vilket är dom vackraste orden du vet: Du är mitt finaste
34. Vad la du dina sista pengar på: Än så länge är dom inte slut
35. Är du långsint: Jo, det får jag väl erkänna att jag är 
36. Vilken är din bästa egenskap: Jag är ofta glad och positiv
37. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Att jag ska ta itu med mina studier när min mammaledighet är slut
38. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000 kr: Vad är det för vidrig fråga????
39. Vad gjorde du i sommar: Gottade mig med min Vilmer  
40. Vad fascinerar dig mest hos andra människor: Hur olika val alla gör i livet
41. Pojkvän: Jajjemensan.
42. Bästa känslan: När man har 0 bördor som hänger över en..hur ofta det nu är?! 
43. Närmaste vännerna: Svårt att välja några utav dom men ett urval är Maria, Jenny och Mia
44. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: En hyffsat vanlig och söt tjej som är mamma
45. Vem stör du dig mest på i detta ögonblick: Ingen just nu, tack och lov
46. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: USA
47. Vad är viktigast i ditt liv: Min familj.
48. Har du ngn gång varit med i ett slagsmål: Ja, eller försökt avstyra ett iaf
49. Finns det ngn person i din omgivning som du skulle vara villig att dö för? JA
50. Planer för kvällen? Mys, blogg och smoothie 

Vår dag

Hela dagen har Vilmer varit lite febrig och hängig. Det är inge kul med vaccination :(
I längden är det ju bra för honom, men det är så taskigt för honom att behöva bli så dålig dom första dagarna efteråt.

Vi var iaf på långpromenad med Elin och Noel för att få frisk luft. Och vilken underbar höstdag det har varit. Vindstilla med lite solsken imellanåt. Vi tog oss igenom Fiskebäck, korsade Tippen bort till Önnered... oh jisses va stilla och vackert havet låg när vi gick förbi där..., genom Tynnered och skilldes åt vid Beryllgatan.
På vägen hem började lilleman bli lite kinkig så jag stannade hos Maria, Calle o Julia för att amma honom så hemvägen skulle gå lite lättare. Men icke, han ville inte ha någon mat. Måste vara febern?!
Sen var mamma här på fika och gosade med Vilmer. Jag slog på stort och bakade en mjuk pepparkaka som är sååå god. Min farmors gamla recept.

Delar med mig av det här. Ni kommer inte bli missnöjda!

Mjuk pepparkaka

2 kkp socker
2 kkp vetemjöl
1 kkp mjölk
1 ägg
½ kkp smält smör
1 tsk malen kanel
½ tsk malen nejlikor
½ tsk malen kardemumma
Nästan 1 tsk bikarbonat

175 grader  , 40 min.

Eftersom det är ett gammalt recept står det att man ska använda kaffekopp som mått men det fungerar lika bra med dl-mått.


Yes!

Äntligen fick jag tummen ur och ringt på annonsen med vagnen vi ville ha. Och den fanns kvar!! Tjoho!
Så på lördag får vi den... om den nu är det skicket som säljaren säger att den är i.

Så detta åket kommer Vilmer ha hädanefter.
Quinny Freestyle XL


Och när det gäller vår vagn fick jag tag på tjejen som ville ha den. Vi ska ses imorgon eftermiddag och då blir vi förhoppningsvis av med den. Väldigt skönt att slippa ha två vagnar här hemma... vi har ju inte direkt ytan för det.

Hihi!

Kände mig tvungen att visa upp den här klockrena bilden på Richard Gere. Snubblade över den när jag letade efter en annan bild för längesedan och bara MÅSTE lägga upp den. Haha!
Några ord behövs knappast!


Bättre dagar finns ju

Vilmer har inte haft någon vidare 5 månaders dag.
Kände redan när han vaknade en efter en alldeles för kort middagslur att det inte skulle bli någon rolig dag med tanke på vad som låg på schemat.
Babysimmet gick iofs kanon! Fick i honom en hel burk Grönsaker och kalvkött (5 mån) innan vi åkte hemifrån. Men sömnen lös med sin frånvaro.
Väl där gick allt väldigt bra. Han var lugn och glad medan jag bytte om. Plaskandet i bassängen gick också bra. Nu när han hade lite mer koll på bassängen och vad vi gör där "upptäckte" han plötsligt att det var fler bebisar i poolen. Och det var roligt! Han fick kontakt med flera stycken idag.
Såg på honom när det började närma sig slutet på halvtimmen att han började liksom vissna ihop lite. Stackarn hade ju knappt sovit på hela dagen!
Under tiden i omklädningsrummet var det ett sanslöst oväsen. Vet inte hur många ungar som skrek samtidigt. Men Vilmer var kolugn och bara satt tyst. Till slut somnade han i bilbarnstolen medan jag duschade.

15:30 var det dags för vägning, mätning och vaccination på bvc. Han är nu 68 cm lång och väger 8305g.
Vaccinationen var lika hemsk som förra gången. Det är gräsligt att se Vilmer få ont och bli så ledsen. Han sov 2 timmar efteråt men sen har han gråtit och skrikit så tårarna sprutat o omgångar. Han fick Panodil tidigare ikväll som verkade hjälpa honom lite.
Hoppas natten blir bra! Både för hans och min skull. Har haft en dånande huvudvärk sedan innan babysimmet idag och den vägrar att ge med sig. När Vilmer sov där på eftermiddagen stöp jag också i säng men inte hjälpte det. Huvudvärken satt i när jag vaknade igen. Fick sätta in öronproppar när han skrek för jag kunde knappt tänka för det sprängde så i huvudet.
Känner fortfarande av den men det är inte lika illa som i eftermiddags.


Appropå nattsömn så gick det väl sådär att sova i egen säng. I vanlig ordning vaknade han ett antal ggr och det var ett himla flyttande mellan vår säng och spjälsängen. Till slut fick han stanna i vår säng. Men jag tror inte att han vaknade utav att han låg själv utan det var nog mest hunger/snutt-behovet som gjorde sig påmint.
Inatt får han sova mellan oss med tanke på hur dagen har varit och vi vill inte bråka i onödan med honom.

Vagnen är inte såld. Suck! Tjejen som ville ha den ringde när vi var inne på bvc och efter det har jag inte lyckats få tag på henne. Hon hade ringt från ett jobbnummer så jag ska jaga henne imorgon bitti igen. Blir inte det något är det iaf flera andra som har hört av sig och är intresserade.

Imorgon ska även jag och Vilmer ut och gå med Elin och Noel. Det ska bli kul att se dom igen!

Godnatt!

Skoj grej

Om man skickar frågan Vad är malansnyaliv för något? till Eniro 118118 får man detta svaret:

"Malansnyaliv är en blogg som skrivs av Malin 25 år. Hon har två katter, Astrid och Iris och en son som heter Vilmer Vildmus som blir 5 månader idag. Hon delar liv och säng med Robban. Hon lyssnar på hårdrock och Lars Winnerbäck. "

Lite roligt men onödigt vetande! :)

5 månader

Idag är vår lilla gubbe redan 5 månader!

Grattis mamma och pappas älskade glada busonge!! =)




Deckad

Nu ligger lille vildmus och sover... i sin säng! Kors i taket! Vi tänkte vi ska börja ge det en chans nu. Vilmer har ju börjat vrida och vända sig så förbaskat på nätterna + att han tar lite mer plats i sängen, så jag och Robban får nästan ligga ute på kanterna nu :P. Det funkar bara inte!
Problemet är bara att han fortfarande vaknar så ofta på nätterna för att äta.... eller snutta som jag tror att han gör.
Men nu ikväll fick han, hör och häpna, i sig en hel portion gröt, 4 kuber á 20-25 ml (varit infrusna) katrinplommon , och nästan ½ liten banan (mosad). Sen drack han även vatten ur nappflaskan OCH ammade lite. Snacka om klubbad bebis! :)

Har redan separationsångest över att han ligger så långt bort. Haha! Va knäpp man är va! Spjälsängen står ju bredvid vår säng.
Meddelar imorgon om hur det har gått.

Idag var vi på föräldraträff på bvc. Jag/vi har inte vart med när dom andra träffats, av olika anledningar, så det var kul att se dom igen och alla bebisar. På fredag blir det fika hemma hos en utav dom andra tjejerna. Ska bli trevligt!

Blev även bjuden på lunch idag hemma hos syrran när jag och Vilmer var ute och traskade i den goa sommarvärmen som varit idag. Härligt att hon också är mammaledig. Kommer bli mycket tråkigare när hon börjar jobba i vinter. Hur ska jag och Vilmer klara oss då utan henne och Juuuuhhja?

Imorgon blir det fullt upp. Babysim, bvc-besök med hemska vaccinationssprutor och förhoppningsvis försäljning av vår vagn! Hoppas hoppas!

Dessutom är Vilmer hela 5 månader imorgon!!!!

Dagens mamma och son


Kanske kanske

Jag la ut annonsen på vår Brio Sing sent igår kväll och minsann. Det ringde en tjej redan nu på morgonen. Hon ska komma imorgon och kolla på den! Håll tummarna säger jag bara!
Och nu gäller det att vagnen vi har hittat på Blocket finns kvar annars gäller det att snabbt hitta en. För vagn kan vi ju inte vara utan.

Idag ska jag och Vilmer slappa. Vet inte vad vi ska hitta på. Han nämnde precis något om att våldgästa moster Maria och kusin Julia.
I eftermiddag är det föräldraträff på Bvc. Det blir nog trevligt!

Dagens fynd

Vi var ju på IKEA idag och detta kom jag hem med.

En ljusblå fleecefilt till Vilmer, en vit fleecefilt med en krokodil på till Vilmer, ett badlakan till Vilmer,
en mjölsikt, värmeljus och tre vita snygga värmeljushållare som inte fanns på Ikeas hemsida (orkar inte ta kort på dom)
      

Inte mycket saker men välbehövliga saker! :)

God förmiddag

Vilken vacker höstdag det är idag!

Idag bär det av till Ikea med syster Camilla, Linnéa och Isabella.
Men först ska jag lägga lilleman som ligger och sover i min famn, för att sen hoppa in i duschen och göra mig klar.

Ha en fin dag alla!!


Borås Djurpark

Idag har 2 tredjedelar av familjen varit i Borås Djurpark med mamma, Kai och Camilla med familj.
Den sista tredjedelen låg hemma bakfull och orkade inte ta sig i kragen. E man gammal så é man! :P

Som vanligt var det betydligt sämre väder i Borås än vad det är i GBG. Vi fick några solglimtar men mest mulet, blåsigt och kyligt. Men vi hade roligt ändå om lite stressigt på slutet när dom skulle stänga.

Några bilder från dagen:

Klicka på bilderna för att göra dom större

      

Underbara oktober




Längtar sjukt mycket!!! Fattas bara en biljett till In Flames i december....hur jag nu ska lösa det när dom är slutsålda?!


Bättre sent än aldrig

Har tyvärr inte haft någon tid att blogga tidigare idag. Skulle gärna göra det flera gånger om dagen men allt hinns inte med längre nu när Vilmer bestämmer i den här familjen :)

Lillstackarn har varit förstoppad ett par dagar och idag var det jobbigare än någonsin för honom. Både igår och idag har vi gett honom katrinplommonpuré och idag gav det resultat om än väldigt hårt sådant. Stackarn grät och skrek när han bajsade. Jag led så med honom. Är så hemskt när han har så ont och man inte kan hjälpa honom :(

Idag var jag och mina systrar på pappas grav och satte ett stort bollkryss och tände ett ljus. Det blev fint! Vi skulle egentligen åkt dit igår men det blev aldrig så. Det känns alltid lika skönt när man vet att det lyser där borta. Det var alldeles för länge sedan vi var där nu. Finns egentligen inga ursäkter för det men ibland blir det bara så.

Ikväll är jag och Vilmer hemma själva. Robban är ute och firar en kompis som fyllde iår igår. Respektive var också medbjudna men det funkar ju inte när Vilmer är så liten. Vi får göra mer saker tillsammans när han blir större och man kan lämna bort honom.


Här är bilderna från igår som jag lovade


Så här glad blir man när man äter Biff Stroganoff



Hrm...vad är detta dom har satt mig i??


Vet inte riktigt vad jag ska göra här men det är gött kunna stå på egen hand

Fredagsmys igen

Äntligen är det helg igen och jag och Vilmer får ha vår favorit hemma ett par dagar :) Här ska det mysas!

Skriver lite kort här för jag vill inte missa Pirates Of The Caribbean som går på 5an.

Idag har mamma Malin tränat igen och t.o.m sprungit en stund på bandet!!! Utan att få håll och svimma! Kors i taket!
Och nu förstör jag alltihop med att äta godis :) Som det skall vara då!

Vilmer har även provat hoppgungan idag. Först var han väldigt tveksam men sen upptäckte han att det var rätt kul att ingen höll i honom utan han kunde hänga fritt. Men det där hoppandet lär väl dröja lite misstänker jag :)
Kommer kort på det imorgon!


♥          ♥          ♥          ♥           ♥          ♥          ♥           ♥        ♥         ♥          ♥        ♥         ♥          ♥         ♥
Idag tänker jag och mina systrar lite extra på vår underbara pappa Bosse som inte längre finns hos oss. 12 år av saknad!
♥        ♥           ♥          ♥         ♥      
   ♥         ♥         ♥          ♥         ♥          ♥         ♥        ♥          ♥        ♥      ♥

Bit ihop och kom igen

Nu får jag banne mig komma igång med träningen alltså!!!
Nu har ju förkylningen nästan släppt helt så imorgon packar jag ihop mina slappa skinkor, gändhäng och degmage och drar till Life.

Fick idag hämtat min höstjacka som låg på posten och väntade på mig! Åhh va snygg och skön den var! Det är ett extra plus i kanten att den är sååå himla skön. Känns som det är ett måste när man är ute och traskar med vagnen så mycket. Är så viktigt att bekväma kläder då.

Lillefis är idag bättre från sin förkylning men han är fortfarande lite slemmig och hostade lite på morgonen förmiddagen.

Vi tjyvstartade faktiskt igår med 5månaders burkarna. Schhhh...säg det inte till någon! ;) Det är ju ändå nästan en vecka kvar tills han är 5 månader.
Han fick prova på Biff Stoganoff och det var med blandade miner han smakade på den nya maten. Tror han tyckte om det men hans hals gjorde nog att det var obehagligt att svälja den nya konsistensen. Det är ju inte ren puré utan små små bitar i 5 månaders burkarna.
Idag gick det bättre. Han åt jättebra med gjorde fortfarande små kväljningar då och då.
Så jobbigt när man inte kan fråga honom om han har ont någonstans. Eller ja, jag kan ju fråga honom hur många gånger jag vill. Men ett vettigt svar lär jag inte få ;)


Hej hopp

Åhhh sikken härlig kväll det har varit!!!

Var som sagt på tapasrestaurangen Mañana med mina goa tjejkompisar. Kändes verkligen som något saknades, att jag hade glömt något hemma när jag satt där själv. Men gud så skönt det var att göra något på egen hand. Och Vilmer var hemma och hade pappa alldeles för sig själv, så han hade det inte så dåligt han heller.

Och sikken god mat dom hade. Var proppmätt när jag gick därifrån. Min meny såg ut så här:
*Nygräddat bröd med smaksatt färskost
*Små grillade paprikor fyllda med basilikafärskost
*Marinerade kycklingspett
*Baconlindade dadlar som var sååååååååååååå goda!

Vet redan vad jag ska välja nästa gång jag går dit. Tur att alla valde lite olika saker så man fick lite tips tills dess. =)

 




Nu det sista ikväll hade vi ett litet halleluja moment här hemma. Jag lyckades sjunga Vilmer till sömns innan klockan var 22. Tjohooo! Och ingen skrikfest blev det. Efter 3 sena skrikfestskvällar och två trötta och förtvivlade föräldrar trodde vi att detta skulle pågå ett tag. Men icke! Heja Vilmer!!

Jag är med och tävlar

Lekvira
Var med och tävla om ett presentkort hos LekVira i deras blogg genom att klicka här


Vinnare dras den 5 oktober


Underbart!!!!

Äntligen är jag nyklippt. Blev lite kortare än vad jag tänkt mig men det blev fint ändå. Känner mig som en ny människa igen. Åh va skönt det var att få vara lite för sig själv en stund.
Imorgon blir det nog ännu bättre. Då ska jag och tjejkompisarna ut och äta middag på Mañana.


Både jag och Vilmer är lite bättre idag. Däremot är Robban sämre, hoppas hans försvinner lika fort som vårat.

Vilmer var lika svårsomnad igår som i förrgår. Så fruktansvärt jobbigt. Igår slocknade han iofs 1 timme tidigare, vid 23. Så vi kanske ska räkna med 22 idag då?


Bättre imorgon?

Imorgon blir förhoppningsvis en bättre dag än vad det vart idag.
Kom inte ens utanför dörren idag. Känns som man vart instängd i sjukdomsmisär hela dagen ;) Får lust att vädra ur hela lägenheten och byta lakanen, städa, byta tandborstarna och alla handdukar. Men vem orkar allt det när klockan är nio på kvällen?!

Nu på kvällen visade det sig att Vilmer har 38,1 graders feber. Stackarn! Vet inte om det är för hans tänder eller om han har blivit smittad av min förkylning :( Trött och gring har han också varit idag. Hoppas hoppas han vill somna snart och inte vid 12 som igår.
Och nu säger även Robban att han känner sig lite sjuk. Hypokondriker ;)

Ne, som sagt! Vi får verkligen hoppas att imorgon blir en bättre dag!


Imorgon ska jag äntligen få klippa mig. Det var 3½ månad sen sist och håret ser ut som ett skatbo nu.
Och imorgon kan jag hämta ut min nya jacka som ligger och väntar på mig nere på macken. =)

Nu ska min lille plupp få mat igen och förhoppningsvis somna.


Missa inte Roast på Berns på 5an ikväll 21:55!!!!! Tror det kommer bli grymt roligt!



Dagens händelser hitills...

Idag händer det inte mycket för min och Vilmers del.
Eller ja, Vilmer har nog haft en riktigt händelserik dag. Släppt ut och in katterna (dom är väldigt spännande), varit med mamma i tvättstugen, badat med mamma och lekt med badankorna, ätit lunch iform av palsternacka/potatispuré och lite banan till efterrätt och nu ligger han och sover.

Själv sitter jag här med en jobbig förkylning. Näsan bara rinner konstant. Suck! Hoppas den går över snart!!

Systeryster Maria köpte sig ett par väldigt snygga skor igår, vilket gjorde att även jag började leta. Hittade såklart ett par jag skulle vilja ha. Livsfarligt nu när man inte har så bra med pengar som mammaledig!

När lille Vilmer Vildmus vaknar ska familjen åka och kolla på en annan barnvagn jag har hittat. Japp, ni läste rätt. Ska lägga ut Briovagnen vi har på Blocket idag är det tänkt. Stör mig mer och mer på den och märker att jag inte kan bortse från dom "felen" vagnen har. Speciellt inte om man ska ha den i drygt 3 år?!
Har hittat en annan vagn av märket Quinny på Blocket som jag blev väldigt intresserad av. Men efter vår tidigare miss ska vi noga kolla upp den vagnen i en barnvagnsaffär så vi inte köper en vagn igen som vi blir missnöjda med.


Älskade

Min älskade lilla hårdrockskung =)



Saknar honom redan fastän han bara sover i rummet bredvid =)


Håll tummarna

Håll tummarna för att det blir en bättre kväll för Vilmer och oss! Så han inte är vaken till natten igen.
Nu har han iaf slocknat i famnen här men man vet ju aldrig vad som händer sen.

Så här mysigt hade mina två älsklingar det nyss



Och så här gött har vi det nu

Äääääntligen

har lilleman somnat. Vi har hållt på och bråkat i många timmar nu. Han har fullkomligt vägrat att somna idag. Tror en av hans vampyrtänder är på väg ut för det är ett evigt gnagande där med allt han kommer åt. Fingrar, min haka, leksaker mm. Han har har inte någon feber men man märker att det retar honom.
Stackarn har ju inte sovit mer än någon timme sen vi gick upp vid 10 imorse. Han har vart helt slut i flera timmar.

Nu har jag beställt höstjackan jag hittade. Den fanns inne på Mandel Design men var slut i den färg och storlek jag ville ha men hittade den till slut på Onlys hemsida. Den fanns i Onlys butik på torget såg jag idag, men där fanns den bara i svart och jag ville ha den grå. Lite roligare än svart.



Gött att bara få kläder hem på lådan utan att springa runt och leta i affärer :)

*tummen upp för nätbutiker*


Nu ska jag gå och lägga mig hos mina pojkar som snarkar ikapp där inne.

Godnatt!


Fredagsmys åt folket!

Ikväll är det massa mys här hemma med godis chips och cola. =)

Var en sväng idag på torget för att byta den snygga luvtröjan jag fick av darlingen. Ville ha en storlek större för dom är mycket mysigare när dom är lite rymligare. Men när jag kom dit upptäckte jag att den även fanns i svart. Ojoj! Då blev det svårt! Den fanns i rosa med men det var jag inte intresserad av. Det slutade med att jag kom hem med den svarta. Hehe!

En väska från Lindex fick också följa med mig hem. Jääättesnygg att ha i höst


Gick även in i den nyöppnade RBL Kids. Hade jag kunnat hade jag köpt hela butiken. Små SailRacing-luvtröjor och t-shirts, NovaStar jeans, Replay jeans mm. Fast dom roligaste kläderna fanns ju såklart till dom äldra barnen.
Sen är det ju rätt oekonomiskt att köpa så dyra kläder till Vilmer som bara växer ur det på någon månad. Men man kan ju alltid köpa och lägga undan tills han blir äldre :)

Imorgon ska familjen och moster Maria in till stan och kolla efter lite roligt.


I'm very very sneeky sir!



En gammal favorit!




Åh!

Har hittat en höstjacka som jag såååå vill ha. Ska ringa imorgon och kolla om den finns i affären eller om jag blir tvungen att köpa via nätet. Vill ju helst prova innan. Det är ju så svårt med jackor tycker jag. På hösten ska man ju kunna få plats med en tjock och go tröja också.


Det är mitt mission imorgon. + långpromenad. Kom aldrig till Life för träningen idag. Suck! Kände mig så hängig och hade huvudvärk som suttit i sen igår så jag sket i det.
Får träna på fredag istället. Imorgon är det Robbans tur. Nu ska han komma igång igen!
Han sa upp sitt Lifekort när han slutade jobbet i höstas. Vi betalar ju bara 199:- i månaden för guldkort med företagsrabatten. Men iom att han slutade skulle han få betala fullpris som är 399:-. Det är föör dyrt för någon som bara gymmar.
Så nu när han började igen kan han få det för det billigare priset. Skitbra!

Appropå höstjacka skulle jag behöva vinterjacka och något par skor också.
Sådana här har jag spanat in ett tag nu. Fast grå. Mycket snygga!


Sen måste jag säga att jag saknar att ha ett par gamla skatedojjer att traska runt i. Finns inget bekvämare.
Tror pappsen får vinna lite pengar igen =)

Angående vagnen

Tror vi har bytt över helt och hållet till sittdelen på nu. Det är så kul att se Vilmer så nöjd när han sitter där i. Alldeles tyst och stilla och bara tittar på allt omkring oss. =) Känns ju taskigt att lägga honom i liggdelen där han inte ser någonting nu när han vet hur bra han kan ha det.




Vilmer har fullt upp

Igår var jag och Vilmer på Glädjebubblan och fikade med dom andra mammorna och deras bebbar. Det var Vilmer, Axel, Mama, Anton, Siri, Stella, Lucas och Sebastian. Många som tävlade om uppmärksamhet. Roligt hur nästan alla blir hungriga och trötta samtidigt. =)
Det var iaf ett mysigt fik som hade bra med plats för alla vagnar och barn. + att det inte var några sura miner om något barn tjöt. Det är ju trots allt ett barn och familjecafé.


Tog senare en promenad till syrran där dom bjöd på middag. Det är aldrig fel att bara bli bjuden sådär. Tack för supergod middag!!
Vi gjorde den idag igen och bjöd Robbans mamma på och den blev lika bra som igår.

Idag har vi vart på bvc med lilleman för en extra koll. Hans mage har ju bråkat en del fast sen vi började med smakportioner har den börjat bättra sig och nu kommer nr 2 varje dag, och ibland flera ggr per dag. Skönt för honom!
Fick också vägt honom när vi ändå var där. Vågen stod på 7910g. Alltså har har gått upp 230g på 2 veckor. Duktig kille! =)

Eftersom det är onsdag idag var det även babysim på schemat 13:30. Robban kunde inte vara med idag eftersom han gått tillbaka till sitt gamla jobb. Han har nya arbetsuppgifter så han går på inlärning nu ett tag och då kan han ju inte begära att få gå flera timmar tidigare för att gå med oss. Men om nån vecka eller så kan han nog hänga med igen.
Men det gick kanon för Vilmer och mig. Trodde det skulle bli lite kruxigt att lösa allt på egen hand men inte då. Sen underlättar det ju att vi har en sån go o gla kille.
Simfröken delade ut små vattenkannor till oss föräldrar, och med dom skulle vi hälla vatten på oss och lite på barnen. Bl a på barnens huvud så dom ska vänja sig vid vattnet.
Vilmer såg lite förvånad ut när det rann nedför ansiktet och ögonen på honom, klippte lite med ögonlocket och sen var det inget mer med det. Han kommer nog bli en riktig liten säl sen. =)

RSS 2.0