Glad midsommar på er alla!

Hoppas solen lyser över oss alla och att ni får mycket sill, potatis, nubbe och svenska jordgubbar imorgon/idag!


Visst blir man glad

och vill bara dansa när man hör Shakiras VM-låt?!


Här är den

Bilden som jag letade efter när jag skrev om bröllopet. Visst lyser verkligen kärleken mellan dom!?
Det här är klart en av dom finaste bilderna frånkungabröllopet...enligt mig.


Grinpelle

Ja, det är precis vad vi har haft här hemma i ett par dagar. Vad det beror på vet vi inte..men misstänker den sega kindtaden som långsamt borrar sig ur hans tandkött. Får hoppas att det är det och inget annat.
Vi har ju vart nära kusin Isabella som är förkyld men detta började innan vi träffade henne igår.
Hade vart kul att ha en pigg och gla kille på midsommarafton.

Jag och Vilmer skulle egentligen träffa mina vänner Jenny och Maria på en fika i eftermiddag men jag fick i sista stund ställa in den, eftersom jag misstänkte att det knappast skulle bli en trevlig fika. Vare sig för Vilmer, oss eller övriga gäster på stället.
Och inte kunde jag gå själv heller då Robban också hade planer för kvällen med sina kompisar. Fotboll på Plain Kitchen.
Trist, men vi får ta nya försök nästa vecka istället.

Själv lyckades jag dra på mig en liten förkylning efter mitt lilla träningspass i måndags.
Kände direkt efter jag kom innanför dörren att näsan började klia, och blev då orolig för pollenallergi. Men det kan knappast vara nåt annat än snuva.
Hoppas det håller sig till det som är och inte blir värre. Så jobbigt när man knappt kan andas på nätterna och inte känner någon smak av vad man äter.

Ahhh va skönt!

1 timme var jag ute, powerwalkade största biten men lyckades faktiskt pusha mig själv till att springa ett par km. Det är stort för att vara mig! Springa utomhus...och dessutom så långt ;)
Synd bara att jag glömde stegräknaren. Tog min vanliga runda längs vattnet förbi Hinsholmen, Långedrag och hemåt. Var så vackert över havet när solen var så lågt på himlen.
Längtar tills havet blir badvänligt!!! Blev inte så mycket utav det förra sommaren....var så rädd för mjölkstockning i amningssäckarna.


En bild från avdelningsfest på Styrsö 2008. Jag och Niclas gör några fina varianter av kanonkulan :)

Vår stora lilla älskling

Detta råkade Vilmer ut för igår.

4e klippingen. Fast första räknas nästan inte eftersom det bara var luggen vi tog då. Jodå...hårväxten kan man inte klaga på iaf :)


Och här är resultatet. Blev först lite ledsen för jag råkat klippa bort alla fina lockar men nu så här i efterhand tycker jag faktiskt att han är riktigt fin i det. Ser plötsligt så stor ut :)


Efter ett för en gångs skull positivt besök hos Bvc gick jag och Vilmer glada i solen för att ha en trevlig förmiddag med Maria och Julia.
Vad resultatet för vikten blev? Jo, 10870g stannade vågen på. Alltså drygt 1 kg mer sedan 1års kontrollen för 2 månader sen. Hurra! =) Så nu ligger han inte längre på -2 på viktkurvan utan mellan -1 och det normala.
Gud så skönt det är att han äntligen kan äta ordentligt!
2 cm har lillman dessutom växt på längden och är nu 79,5 cm lång.

Så här roligt hade Vilmer det hemma hos kusin Julia


Vatten är något av det bästa som finns. Speciellt om man får plaska så mycket att man dränker dom som står nära.

Lite senare efter barnens sovstund och en lugn stund i solen för dom vuxna kom mamma förbi och vi planerade lite inför en sak som komma skall.


Nu ska jag ut och röra lite på fläsket. Det är välbehövligt efter denna helgens svulleri och nästan två veckor sedan jag tränade sist.  Ajabaja Malin, inte hamna på latsidan nu!!!


Babyshower

Japp, det var det vi var på jag och Robban i fredags. Hemlig var den, sådet var därför jag inte kunde avslöja vart vi skulle. Har smugit och ljugit för många vad vi skulle hitta på.
Det var egentligen firmasegling som låg på schemat sen långt tillbaka i fredags. Men efter vi fick en inbjudan till Ciccis och Andreas babyshower var vi ju bara tvungna att tacka ja det det =)
Och vi hade en supertrevlig kväll med god mat och härligt sällskap. Inte förrän långt efter 01 vandrade vi hemåt i natten.
Kan ju säga att Cicci och Andreas blev otroligt överraskade när dom kom hem till värdparet Michaela och Loui som skulle ha grillfest för sina vänner....trodde dom ja... och istället stod alla vi där. SUPRISE!!! :)




Härlig grillkväll i solen


Ser ni att mitt hår är ljusare nu?!  Åhh så härligt det är att vara sig själv igen!


Dom fina blivande föräldrarna



Och Vilmer, han hade det finfint hemma hos mormor och morfar....trots lite uppvaknanden under natten. Han var dock aldrig ledsen under hela tiden. Och det är ju iaf det som är viktigast! :)


Störst av allt är kärleken

Oj så rätt han har Prins Daniel!

Och oj så vackra dom var ihop igår.

Och oj så många timmars tv-tittade det var igår. Ända från tidig förmiddag till bröllopsvalsen, förutom en timme eller så efter vigseln.

Och oj vad jag har kämpat med att hitta en bild på bröllopsparet jag kan spara och lägga upp här men det tycks vara störtt omöjligt!

Barnfritt!

För en timme sen lämnade vi lilleman hos mormor och morfar för en helkväll på "egen" hand.
Nu är det bra musik, en öl och ombyte till finstassen som gäller. Vart vi ska kan jag berätta imorgon.
Nej, vi ska inte förlova oss eller nåt sånt....tyvärr ;)
Men kul lär vi få ikväll!

Hej på er!

Dagens hjälte

Min kära syster Maria som hjälpte en liten vinglig 90årig farbror som trillat och slagit sig blodig i ansiktet när han skulle slänga skräp.
Hon fick syn på honom genom fönstret på jobbet och hoppade ut för att hjälpa honom.
Tog honom hem till han 90åriga fru och därifrån fick ringt sjuktransport till Sahlgrenska.
Heja syrran!

Vilken final

Oj oj oj vilket finalavslutning av Grey's Anatomy! Har gråtit mig minst lika skrynklig som ett russin och haft hjärtat i halsgropen x antal ggr. Det kallar jag underhållning på hög nivå! :)




Har haft en härlig dag i Slottsskogen med Vilmer, Lisa & Axel.
Tyvärr hade Barnens Zoo inte öppnat ÄN, så vi fick gå ner till Plikta bland alla andra 100tals barn och leka där. Inte riktigt vad jag hade i tanke men Vilmer och Axel verkade ha kul iaf.
Efteråt gick vi till Björngårdsvillan och åt lunch.
Kass som jag är hade jag glömt min och Vilmers lunchlåda, pannkakor med sylt, så jag fick handla istället.
Vilmer fick pannkaka och jag tog en grillad smörgåas med sallad.
Efter lunchen var pojkarna så trötta så dom slockade i vagnarna på 2 röda.
Då passade jag och Lisa på att förflytta oss till en liten lugnare del av gräsytorna för att sola och snacka lite skit.
Vi åkte inte därifrån förrän vid 15:30tiden.

Jag och Vilmer drog direkt till Ikea eftersom det var lite av varje vi behövde där, speciellt träplattor till balkongen. Vilket vi iofs fick tag på men tyvärr saknas det 4 st märkte vi när vi placerade ut dom förut.
Jobbigt nog fanns det bara 4 paket (med 9 plattor i) kvar efter jag hade tagit det vi behövde. Och i Bäckebol är dom redan slut. Hjälp! Så jag och Vilmer får dra dit till när dom öppnar imorgon för att få tag på ett paket.
Håll tummarna för mig att det finns ett kvar!
Annars kom vi hem med 2 små badrumsmattor 2 runda mattor till sovrummet. Ena till vardera sida om sängen. Dom gamla hivades för evigheter sen.
SEn fick Vilmer en liten matta som han kan i sin lekhörna i sovrummet. Han sitter ju så ofta där så det kan ju vara lite mysigt.


Annars var det väl inte så mycket spännande saker vi köpte. 2 kuddfodral, säkerhetsspärrar till skåp/lådor, spisskydd, toaborste, en växt, ett gosedjur till Vilmer, ett förvaringsfack med lådor som ska hänga i hallen. Ja, jag tror det var allt.
En korv med bröd fick lilleman i sig också innan vi gick in i varuhuset.
Är så stolt över honom nu. Att han klarar av att äta sån mat är såå stort...för oss. Han som inte klarat av något med bitar utan spytt som en kalv. Och nu får han i sig en hel korv med bröd utan att så mycket som att rysa eller äcklas av dom monsterbitarna han biter av och tuggar i sig.

Nu ska jag väcka en mycket trött sambo som jobbat över till 21 ikväll och nu ligger avdeckad i soffan.

Godnatt på er!

Massa roligheter

Från att gå från en vecka där det inte hände så mycket kul, alltså dagtid för min och Vilmer del, är vi nu inne i en vecka som vi har fullt upp.
Igår passade Maria, Calle och Julia Vilmer när jag var hos frisören och fick håret en nyans närmare mot mitt egna. Robban, han jobbade övertid.
Vilmer tyckte det var roligt med Julia däremot, hon hade fullt upp med att försöka hålla undan alla sina leksaker från Vilmer. Gud förbjude om han fick tag på någonting ;)
Måste vara jobbigt i den åldern :)

Idag var vi ute och kollade in den nya gång och cykelbanan som dom har byggt vid oss längs vattnet.
Skulle även möta upp Moa och Svea, och under tiden vi väntade blev det en lekstund nere på den lilla stranden. Det var mer än roligt tyckte Vilmer. Han satt länge länge och grävde och hystade sand. UTAN att stoppa något i munnen, hallelujah!







Vilmer Svea pillar lite på varann och fnissar. Så söta! :)

På eftermiddagen var det vi som fick passa Julia eftersom det hade kört ihop sig med deras schema. Idag höll barnen sams mycket bättre än igår. Inget släpande på leksaker för Julia alltså. Skönt, för som sagt, det måste vara jobbigt att känna sån panik över att någon annan vill röra sina saker.

Imorgon bitti ska vi träffa Lisa och Axel i Slottsskogen. Leka, hälsa på alla djuren och bara ha en härlig dag i solen helt enkelt.
Kanske så tar vi en tur till Ikea efteråt beroende på vad klockan blir och på vilket humör lilleman är. Robban jobbar ändå över och vi har lite saker som behövs på Ikea.

Hoppas ni får en härlig dag i solen imorgon!


Tjejfest

Gårdagskvällen var tuff mot mig. Hade ingen ork till någonting och jag slumrade t.o.m till på soffan, vilket nästan ALDRIG händer numera...konstigt nog med tanke på hur lite jag sover.
Men jag gav upp rätt tidigt och gick och la mig.
Alltså blev det inga foton från festen.

Men här kommer dom!
Lite foton från en fantastiskt rolig kväll!


Mia var först in som gäst. Nästan prick 18 kom hon också. Pluspoäng till dig! :)


Värdinnan i lite fel ljus. Ser ni pissvädret i bakgrunden? :(


Fanny som kollar mot kameran, Maja med ryggen mot kameran. Och i bakgrunden Linda, Carro och Emelie.


Mia och Anna i diskussion. I bakgrunden Camilla och Maria


Emelie och Carro och Maja i bakgrunden


Massa god mat


Camilla och Linda


Efter maten


Cicci med fina magen och Maja


Ett tag efter desserten (som jag glömde ta kort på) Gött mätta tjejer som ändå lyckas få ner en massa snacks till drickat :)


Av någon anledning ser jag ledsen ut på ett kort


Men sen blev jag glad


Systrar


Say no more!

Resten av korten tänker jag inte lägga upp och kameran följde tyvärr inte med ut sen.


In Sweden, the Men Can Have It All

Väldigt intressant läsning!


Dagens Vilmer

är cool!


En så otroligt härlig kväll!

Är inte så sugen på att sitta vid datorn nu när jag äntligen har lite tid att slappa. Har vart fullt upptagen med att vakna till liv, städa ur utsiktsrummet, vara med familjen och leka med Vilmer.
Så nu blir det lite popcorn och tvn en stund.

Men jag ville iaf säga att jag hade en av dom roligaste kvällarna på länge igår. Maten blev kanon och väldigt lovordad av tjejerna. Alla hade grymt trevligt, snackade och tiden flög iväg.
Inte förrän vid 1:30 kom vi iväg in till stan och Peacocks nya sommarhäng Port Du Soleil nere vid Kajskjul 8. Tråkigt nog stängde dom vid 3 så vi hann aldrig dansa så länge som vi ville.
Får ta oss dit snart igen!
Kände en viss antydning av träningsvärk i armarna när jag vaknade imorse. Haha!

Ni får hålla till godo med en bild idag. Orkar inte lägga upp fler. Det får bli imorgon!
Men ni får en fin en ;)


Snart så

Ska jag få gå och lägga mig.
Allt som skulle lagas idag är klart. Paj, kycklingrullar, dessert och focaccia. Nu väntar jag bara på att brödet som jag precis tog ut ur ugnen ska svalna. Misstänker att jag får ställa ut plåten på balkongen om jag ska slippa vara uppe hela natten.



Och om jag gissar rätt kommer jag nog inte sitta något vid datorn så jag berättar redan nu hur vår morgondag kommer se ut.
Alla vaknar pigga och glada vid 8 (helst) och äter frukost och leker lite granna.
Familjen går ut och leker lite om inte regnet öser ner ute. Kanske tar en promenix till affären för att göra en sista chansning efter dom förbannade pinjenötterna som jag letat efter.
Innan lunch beger sig Vilmer hem till farmor för att busa med henne, gammelmormor och gamlefarbror? (blir nog inte så rätt menmen) hela dagen. Jo, Robban följer också med.
Därmed är jag själv hela dagen och har massa tid att fixa iordning inför kvällen.

Jag ska göra två olika sallader, två kalla såser, göra iordning mig, springa upp och ner 1000 ggr med drickor, alkohol, mat, tallrikar, ljuslyktor, stereo och allt annat upp till utsiktsrummet. Man skulle haft en dra-maten till såna här tillfällen. Eller en skrinda. Haha!
Förhoppningsvis kanske Camilla kommer lite tidigare och hjälper till. Inte för att det behövs men alltid trevligt att ha sällskap när man grejar.
Och förhoppningsvis blir jag klar i good tid så jag bara kan slappa lite innan alla goa tjejer kommer kl 18:00. Det slutade med att vi blir 11 st efter lite avhopp och tillkommande. KUL ska det bli!
Och det verkar vara fler än jag som är laddade.
Måtte det inte bara bli sån här storm som det är ute nu. :/

Gonatt gonatt!





Någon som har en sketen bil?

Jag kan tipsa om en riktigt bra biltvätt


Har ni sett min cykel?



Ser ni en sådan här, Scott Voltage YZ 15 med järnkors som ventilhattar i MYCKET fint skick ,rulla på Göteborgs gator kanske det är min :(

När Robban kom hem från jobbet idag tog han källarvägen pga regnet. Då såg han att diverse cykelrum stod öppna. När han kom fram till vårt var min cykel borta. Trodde han skämtade med mig
när han frågade om jag tagit upp den ur källaren idag.
Fick panik och rusade ner med Vilmer i famnen och visst fan var det tomt.
I måndags tog Robban ut sin cykel och ställde på gården. Innan har dom stått fastlåsta ihop där nere.
Hade min cykel klarat sig om dom fortfarande gjort det?! Det får jag aldrig veta.
Har lipat, vart förtvivlad, förbannad, asförbannad och känt mig väldigt väldigt kränkt idag.
Fan att man inte ska få ha sin saker ifred.

Besvikelsen blev 100 gånger värre efter jag lagt på luren med försäkringsbolaget.
En cykel som kostade 7500:- ny (jag fick den för 5200:- efter vunnit en budgivning i samarbete med GP) är tydligen inte värd mer än 1788:- idag. Och det är inklusive ett utav dom bästa låsen på marknaden. Fy fan!
Jag förstår att en cykel slits på ett par år, men min såg knappt använd ut. Den stod oanvänd hela förra året och det är först nu som jag skulle ta fram den och fixa iordning den.
Jag är bara så jäkla ledsen och besviken!

Nu ska jag alltså behöva punga ut massa onödiga pengar för att få ut en ny cykel. Visst, med hjälp av försäkringsbolaget får jag rabatt på ett flertal intressanta cyklar men ändå.
Och vågar jag köpa en ny fin cykel? Vart ska jag förvara den? För inte fasen vågar jag ställa den i vårt cykelrum igen. Såvida inte dom byter till någon form av säkerhetslås här i huset.


Färgbomb

För en kort stund ska vi glömma att min fina cykel är långt bort från mig, i någon smutsig pundares händer.

Nu ska jag visa hur fin jag ska vara på lördag! Som en sommarbukett ;)


Det är faktiskt två klänningar i en.


Tadaa!


Hittade denna snygga jacka på New Yorker för 269:-


Och dessa för 99:- i samma butik. Tråkigt med ballerina? Hittade inga högklackade som matchade i färg :( Tycker ni dom ser för mycket kärring ut? Eller kanske rentav barnsliga? Tänkte på rosetten.

Neeeeeeeeeeeeeeeej!

Det är inte sant!!! Jag gråter blod här hemma. Min älskade cykel har blivit stulen!

Listor

är mer än bra att ha. Det har jag lärt mig av min kära mor. Hon är listornas mästare.

Nu ska jag sitta ner och skriva en lista på allt som ska handlas inför lördagen. Får nog göra det på torsdag. Så jag har tid på mig att göra all mat jag planerat. Ska bli spännande och se hur det smakar. Är väl sådär smart att ge sig på massa recept som man aldrig gjort tidigare gjort. Det är bara för tjejerna att tugga och se glada ut ;)

Har fortfarande inte löst klänningfrågan.
Ska nog först ta itu och ringa runt till olika Lindexbutiker och se om dom har kvar den jag är mest intresserad av.

Får nog ta och rappa på, för när Robban kommer hem från jobbet är det träning som gäller. Och det är om drygt en timme. Hjälp!!


Tekakor

Jo, Maria du hade rätt! Hade jag sagt det innan eller kom du bara på det?
Dessa har mamma gjort sen jag vet inte när. Godare tekakor får man leta efter. Lyckades även hitta receptet på nätet. Så kom igen nu! Baka på!



Sent blev dom klara men det var det värt. Var ju även tvungen att provsmaka en innan det var dags för sängen.
Dom blev även fullt godkända av Vilmer som glatt smaskade i sig en halva med ost i morse.

Vad ska det bli av detta då?


I denna ljuva sommartid

Jag älskar försommaren! Det är då man fortfarande blir glad och riktigt njuter utav solen, värmen, all grönska, att slippa dra på sig jeans, dom ljusa nätterna och mycket mer därtill.
Längre fram tar man oftast allt detta förgivet och glömmer det vackra i det.

Denna helgen har varit en underbart fin sommarhelg. 
Fredagen spenderade jag och Vilmer hemma hos mamma och Kai i solen. Vilmer badade i deras lilla pool och älskade det.
 

På eftermiddagen var Vilmer inbjuden till Linnéas barnkalas som hon och en kompis hade på Lekstan. Det var längseden vi såg Vilmer så tyst :) Han var helt fashinerad av denna gigantiska lekplats och alla galna barn runt honom.


I minibollhavet


Födelsedagssång





Redo för nya äventyr efter en korv med bröd


Skjuta bollar på dom andra barnen är kul

Lördagsförmiddagen ängnades nere i Långedrag på GKSS 150 års jubileum tillsammans med Camilla, Niklas, barnen, Niklas bror med sambo samt deras föräldrar. Vi strosade, åt korv med bröd och fikade i Camilla och Niklas båt.


Vår lilla sailorboy

När vi hade det som goast i solen var det bara att pallra sig hemåt och klä upp sig inför lilla Veras dop i Kungsbacka.
Vera är Vilmers plastkusin om man kan säga så. Alltså min plastbrors dotter. Invecklat ska det va ;)


Det är inte jättespännande att sitta still i pappas knä i 45 min och inte göra någonting.


Så underbart fina!


Är vårt barn pilligt av sig? Neee..varför tror ni det?

Kvällen avslutades med några glas vin med Camilla hemma hos hennes kompis Linda och inte förän 02 på natten var jag hemma i min säng.

Idag överraskade vi mamma och Kai med ett besök. Fikade i deras trädgård, Vilmer härjade runt och plötsligt var det middagstid, så vi slog på stort och köpte hämtmat ihop. Efter det var det bara att skynda sig hem då vi hade en riktigt trött liten herre som behövde sova.
Så går det när man går upp 6:30 på morgonen och sover middag på tok för tidigt på dagen.


Nu har vi en ny vecka framför oss med nya äventyr. 
Börjar känna mig lite jagad inför den kommnade helgen då min fest ska bli av.
Jojjomensan nästa lördag är det jag som bjuder till fest iklädd någon utav dom fina klänningarna jag lade upp nedan.
I vårt härliga utsiktsrum ska det bjudas på (förhoppningsvis) god mat, smarriga drinkar, schysst musik och bra väder (får vi hoppas på iaf).
Mycket är det att fixa tills dess så jag får nog se till att börja bocka av punkter redan början på veckan.

Så här vackert var det sist jag hade denna tillställning 2008



Förbaskade vagn

Nu är det punkering IGEN på den!!! Nu ska det inhandlas en ny slang. Vägrar att laga den en gång till.
Funderar på om jag inte ska ta tag i säljandet av vagnskrället nu och köpa den jag vill ha. Ska nog kika runt lite på blocket och se om det finns någon som är intressant.


Vilken ska jag ha?

Om ni hade varit jag, vilken av dessa finfina klänningar hade ni valt då?





Kom igen nu, sista chansen!

Rösta på vår lilla charmknutte så han kanske har en chans att hamna på förstasidan av Vi Föräldrar i september!!!!!!!


RÖSTA HÄR




Picknick i det gröna

I det underbara sommarvädret har jag och Vilmer idag varit på picknick med Camilla, Maria och barnen.
Dock gick vi inte så långt men vad gör det?! :)
Vilmer var på topp och var überlycklig när han fick busa med dom andra tjejerna på gräsmattan och i sandlådan.
Han va så duktig och klarade att hålla sig vaken ända tills han ätit lunch vid 12:30. Ett blöjbyte i solen senare så slocknade han på två röda i vagnen.
Då gick vi tillbaka till Camilla och satt och solade på deras altan.
Senare fick barnen pannkakor och vi kom inte hem förän närmare 17.
Hemma väntade en sambo med en blödande mun. Han har dragit en visdomstand idag och har mått bra fram tills nu på kvällen. Smärtan har kommit lite smygande. Får hoppas att han kan sova bra inatt stackarn.

Idag hände något stort. Vilmer tog ett stort steg i sin "gå"utveckling. På gott och ont.
Numera vill han bara hålla i en hand när han ska gå, vilket är såklart jättebra. Eller ja, det är inte ens en hand. Han nöjer sig med ett finger. Stappligt men ändå tar han sig fram.
Innan vi kom iväg till vår picknick satt Linnéa, Isabella och Julia och gungade på gungställningen i Camilla och Niklas trädgård. Jag och Vilmer stod en bit ifrån och kollade på. Plötsligt ger han ifrån sig ett glädjetjut, släpper min hand och är på väg att springa ifrån mig i tjejernas riktning. Bara det att han inte kan springa....eller gå på egen hand. Så istället faller han handlöst som ett fällt träd ner i gräsmattan. Och börjar såklart stortjuta.
Tack och lov var vi på gräsmattan och inte på altanen eller ännu värre, ute på asfalt. Då hade nog hans framtänder rykt. När jag fick upp honom hade han munnen full av gräs :(
Efter en napp och lite tröst var han snart sig själv igen och kunde fortsätta leka.

Men iaf, det är ändå ett stort steg i rätt riktning. Han har äntligen börjat släppa på sin rädsla lite. Kul!

Här bjuder jag på några fina bilder från dom senaste veckan.
Har vart lite dålig på bilder senaste tiden har jag märkt.




Middag hos mormor och morfar i solen


Första glassen


Grillat är godast hemma hos kusinerna


Coolaste killen


Glada barn i Slottsskogen som inte är lätt att fånga på kort


Att busa med moster är kul


Hela veckan lång har kusinerna lekt


På picknick


Glömde kameran härom dagen när jag och Vilmer träffade dom andra tjejerna i mammamaffian i Slottsskogen :( Annars hade vi haft lite mer kul att visa upp.


RSS 2.0