Tiden går fort

Vi har redan haft lilleman hos oss i över 5 veckor nu. Satt och raderade foton från vår kamera och jämförde hur liten han var när han föddes mot nu. Han väger redan över 2 kg mer än när han föddes. En rejäl bit! :)
Det är så häftigt att han är mer med nu och tittar så intresserat på en och t.o.m. ler ibland när man flörtar tillräckligt med honom.

Mindre häftigt är att klockan är nu 00:00 och jag har äntligen fått Vilmer att somna, efter ha vaggat honom tills sömns nynnandes vaggvisor i 30-40 min. Idag var han rejält svårsomnad. Svetten rann av både mig och honom kändes det som och min rygg är död. Han har sen vi gick upp vid 08:30 bara sovit någon timme vid 14-tiden idag, och har förutom det varit klarvaken. Det har inte hans mamma varit kan jag säga. Har knappt haft armarna fria på hela dagen.
Började skriva detta inlägget för ca 5 timmar sen och fick fortsatt nu. Längtar efter sängen!


 Ett tokigt leende!

Lyckades till slut hitta en klänning att ha på bröllopet. Shit va skönt! Kanske inte en sådan klänning jag hade valt om jag hade varit mig själv i kroppen men den är ändå väldigt fin. Lyckas både att dölja dom hemska stora brösten och dom hemska breda banden på amningsBHn.
Däremot är det värre med skor. Är fortfarande lite svullen om fötterna och allt jag provar i affärerna sitter jätteilla. Köpte igår till slut ett par snygga svarta gladiatorsandaler med lite klack i panik. Men kom imorse underfund med att dom är för små. Hade jag köpt större hade dom vart för stora. *blir vansinnig* Vill bara bli mig själv igen!!!  Har ju knappt några kläder som passar och nästan inga skor som passar förutom mina flip-flops och gympadojjorna. Suck!
Har ett par skor som jag tror kan passa till klänningen. Har ju gått i för små skor i så många månader nu så jag kan lika väl göra det på bröllopet också.
Lägger ut en bild på klänningen efter förfrågan från min kära systeryster och mamma. Bild på skorna lägger jag ut imorgon så får någon mer fundera på om jag kan ha det ihop. Skiter snart i vilket! Bara jag har nåt på fötterna. Så känns det.

 Oj så stor bilden blev!



                                                                     G  O  D    N  A  T  T  ! 

Längesedan...

jag skrev här. Ska försöka vara bättre på att uppdatera.  Är kass på det mesta nu för tiden. Har ingen koll på något, är dålig på att höra av mig till folk, får inte städat hemma och dagarna bara flyger fram. Vissa dagar kommer jag och Vilmer inte ens utanför dörren. Men det kanske inte är något konstigt med det??

Kör lite kort sammanfattning om vad som hänt på sistonde.

Mjölkstockningen försvann, tack gode gud! Var på Östra för att kolla upp det. Och jag behövde inte oroa mig sa dom. Skönt!

Klänning till bröllopet har jag inte inte hittat än. Börjar känna mig stressad. Hittade en jättesnygg klänning men brösten var i vägen, precis som jag misstänkte att dom skulle vara. Ska ge mig ut igen och leta. Har en klänning hemma som jag tycker jättemycket om och provade men dragkedjan stannade vid bysten. Suck!! Hade vart skönt om man kunde haft sina gamla kläder!

Så här hoppas vi att jag ska se ut igen.. inom en snar framtid helst ;) men det lär väl dröja misstänker jag.



Var på min systerdotter Julias 1års kalas i fredags. Tiden går hysteriskt fort! Tyckte hon var lika liten som Vilmer precis. Säger väl bara poff så firar vi Vilmers 1års dag.
Och i lördags var jag och Vilmer på Julias barnkalas. Inte för att Vilmer såg mycket av det, han bara sov. Det gjorde han även i fredags. Social är han iaf inte än den lille fisen.

I söndags var jag på bebisträff med alla tjejer jag lärt känna genom Familjeliv. Det var roligt att träffa alla igen. Det var längesedan. Och att  få se allas små underverk var väldigt kul!
14 st mammor och våra bebbar trängdes i en 2a, åt lunch och snackade och ammade ikapp;)
Så här såg det ut.



I söndags var jag och familjen även och hälsade på Elliot. Robbans bästa kompis son som föddes 3 veckor efter Vilmer. Han var en liten söting med svart hår och var en kopia av sin pappa :)

Och för att avsluta var mamma här och fikade och gosade med lilleman på förmiddagen idag. Hon är så glad att hon äntligen slipper skyddet för sitt knä och att hon äntligen får köra bil nästan 2 månader efter operationen.
Sen vid 14 var vi på BVC. Vilmer har gått upp till stadiga 5270g och är 57 cm lång. Det är bra gjort på drygt 5 veckor och ha vägt 3240g varit 51 cm vid födseln. Duktigt gubben!

 Vår lilla godbit!

Snart är det bröllopsdags...

Lugn, det är inte vi som ska gifta oss. Men Robbans kompis Alex ska. På pingstafton, ute på Gullholmen.
Så imorgon ska ska familjen ut och leta klänning och skor till mamma Malin. Med x antal extrakilon ska jag alltså hitta en klänning som jag ser och känner mig snygg i. Och som brösten får plats i. Det kan ju bli spännande att se hur det ska gå. Hur fan gör egentligen tjejer som är storbystade i vanliga fall?? Tycker inte att jag får plats i någonting just nu.
Längtar tills dom blir lite mindre.
Borde väl egentligen vänta lite med att leta klänning tills närmare bröllopet i förhoppning om att jag ska ska gå ner några kilo till. Men det skadar ju inte att börja leta lite efter en iallafall. Så jag vet vad som finns i affärerna.

I lördags fick Robbans bästa kompis en liten Elliot. Grattis! Han var en rejäl klump på 4,5 kilo och var 55 cm lång.
Han och Vilmer kommer få det tufft när dom växer upp. Med pappor som spelat fotboll hela livet kan ni ju bara gissa vad som väntar dom små tallarna :)

Ang. mjölkstockningen för dom som undrar har febern lagt sig men jag har fortfarande lite ont i bröstet. Tror det är dags att ringa för rådgivning. Har ju hört om otrevliga saker som bröstböld av en tjej som haft det precis. Det kan utvecklas från mjölkstockning om man inte får bukt med den. Hon rekommenderade mig att kontakta läkare på Östra och be om penecilin. Får se vart allt detta tar vägen.


Mjölkstockning och underlig bebis

Tror jag har åkt på mjölkstockning. Har sen igår haft ont i ena bröstet och det är rena DÖDEN när Vilmer äter på det. Har ju fått en del råd hur man ska göra när man har mjölkstockning men jag vet inte om jag tyckt att det har hjälpt någonting. Har 38 graders feber, huvudvärk och känner mig urhängig :( Går det inte över imorgon får jag ta kontakt med Mölndal igen och se ifall jag får komma dit så dom kan kolla på om det verkligen är mjölkstockning.
Jävla huvuvdvärk som aldrig ger med sig då. Det har suttit i ett tag men jag misstänker att den sitter i pga att jag spänner mig varje gång lilleman ska rapas. Sitter i lite jobbig stälning då med armarna. Känner mig väldigt stel i nacke och axlar.

Vilmer känner ju som tur är ingenting av att hans mamma har ont. Men däremot tycker jag att han är lite annorlunda mot hur han varit innan. Han har ju en del magknip så det kanske är det som gör honom sådan. Magen knorrar jättemycket och han blir alldeles röd i ansiktet och gnyr imellanåt. Ibland kommer även några illtjut och i nästa sekund ser han ut som ingenting har hänt. Vi har iallafall börjat ge honom Semper Magdroppar som ska vara bra för oroliga små magar som det står på förpackningen. Har även köpt Minifom som är för gasiga magar som vi ska börja ge honom. Lika bra att ge allt man kan så han slipper ha ont.
Idag har vart en kämpig dag. Han har vart vaken jättemycket och vill helst äta nästan hela tiden. Snacka om att man blir låst. Men det kanske är normalt?! Vill ju inte att han ska vara vaken pga att han har ont i magen.
Skulle ju egentligen gått ut på promenad men det blev ju ingenting med det. Fast allt det jobbiga med bröstet gjorde ju också sitt. Och såklart tröttheten! Jag får ju inte direkt sova så mycket nu för tiden.

Blä! Hoppas på en bättre dag imorgon!  Inte kul att känna sig grinig och kass.

Vilmers födelseannons

Äntligen har jag lyckades jag komma åt annonsen på GPs hemsida.
Här är han lillprinsen



2 dagar kvar

Om två dagar börjar pappa Robban jobba. Usch, då ska jag och Vilmer klara oss själva. Hur ska det gå till?
Darlingen har varit en klippa vår första tid som familj. Han har fixat och donat här hemma som värsta hemmafrun, stuckit och handlat allt vi behövt, tagit hand om oss och vart världens bästa helt enkelt.
Så på onsdag ska jag och lilleman vara själva hädanefter. Det ska väl gå bra men det kommer bli tomt. Och stackars Robban. Det måste vara hemskt att lämna oss i 8-9 timmar för att gå och jobba.
Fast till slut blir ju det rutin också som allt annat... men ändå :(
Vi kommer sakna dig här hemma pappsen!
Då gäller det att jag kommer upp på mornarna och gör mig iordning så vi kommer ut och går vid någorlunda tid. Har märkt att jag och Vilmer Vildmus ;) tycker om att sova bort mornarna båda två. Men det blir väl ändring på det längre fram. Då vaknar han väl pigg vid 6 på morgonen.

Han har börjat äta som en tok dom senaste två dagarna. Kanske inne i någon slags tillväxtperiod men han sover knappt mer än två timmar i sträck innan det är dags igen. Zzzzzzzz!

I helgen var Robbans brorsa här med familj. Dom bor uppe i Oslo så vi ser dom inte så jätteofta. Kusin Victoria hade vuxit och blivit jättestor. Hon kändes som en jätte mot lille Vilmer :) 1 år blir hon nu i slutet på maj. Stora tjejen!

Även Vilmers andra kusiner Linnéa och Julia har sina födelsedagar snart. Linnéa fyller hela 5 år den 8 maj och Julia blir 1 helt år den 15 maj. Tiden går fort. Helt plötsligt firar vi väl Vilmers 1års dag.

Lite uppdatering på fotosidan:

 Vilmer ska ut på äventyr. Ja som ni ser har han även upptäckt det stora med napp :) Den var populär redan från första dagen. Har man väl gett honom den blir det inte lätt att få tillbaka den förän han är nöjd och släpper den.

 Mums med napp!

 Blöjhinken fylls på bra mycket fortare än vad man tror den ska göra. Pappa Robban kände sig som en storfiskare här.

 Jag är redan görstark i nacken! Bara lite mat i magen så klarar jag vad som helst!

 Så här skojsiga tår har lilleman fått. Hoppas bara dom fixar till sig så han slipper gå på sin tå resten av livet. Men det är hemskt sött nu i alla fall.


RSS 2.0