Imorgon is the day!

Då fyller min darling vuxen! 30 alltså. Hurra hurra hurra!
Just nu jobbar vi på att tårtan ska bli klar så vi (jag iaf) kan gå och lägga oss.
Imorgon blir det kalas för släkten. Tack och lov inte hemma för här ser ut som ett slagfält :)
Vi har lånat en lokal på gården lite eftersom vi packar och håller på här hemma.

Vad jag och Vilmer har köpt får ni se imorgon eller på söndag. :)
Jag önskade att vi hade lite bättre ställt än vad vi har just nu så vi hade kunnat ha en riktig brakfest för våra vänner och att jag hade kunnat köpa den presenten jag egentligen velat köpa men vi får skjuta på det tills kontot är lite fetare ;)
Det är ju prioreteringar. Vill vi att Vilmer ska bara få gå på dagis 3 dagar i veckan är det bara at bita i det sura äpplet. Men det är det ju värt! Det kommer ju inte vara så för evigt.


Imorgon blir det iaf köpt smörgåstårta och den underbart goda Marängtårtan som jag gjort tidigare.



(Kort från Vilmers 1års kalas)


Till barnen serveras det korv med bröd och till efterrätt glass, maränger, chokladsås och strössel.

Nu ska jag försöka muta herrn så jag får gå och lägga mig och att han gör klart tårtan. Har stått och gått hela dagen samt kört bil runt halva stan efter jobbet för diverse inhandlingar så jag är helt slut nu. Och lite kraft måste ju finnas till imorgon.

För det ska klippas barn, dukas i lokalen, hämtas dukar hos mamma och smörgåstårtor på Smulans mm duschas och göras iordning mm innan kalaset kl 15:30.

Måste bara lägga in ett litet vintips såhär en sen fredagskväll.
En box som heter SomeZin Zinfandel 2009 och kommer från USA.
Jag kan inte mycket om viner men detta har två från jobbet tjötat massa om så jag var tvungen att testa det och mums va gott det var!


Godnatt på er!


Jo en sak till bara....Ska bli bättre på att kommentera alla bloggar jag läser. Känns bara som jag inte har så mycket tid och ork just nu. Men som vanligt...ni vet att jag läser! ;)

Lite kort från helgen.




Lördagsmys hos kusinerna


Söndagsmys hos momo och mopa. Mopaps skor ska alltid provas.


Älskar sina solbrillor


Allra första "arbetet" från förskolan och en mycket stolt mamma :)




Operation: laga Nono

 

Plötsligt en dag händer det som inte får hända. Snutten alias Nono går sönder. Ett stor j*vla reva och i samma veva är det väldigt kul att dra extra i den där revan om man heter Vilmer. RIIIIITCHHH sa det och mamma Malin skrek som en galen. "Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!"

Tur är att revan var i stort sett på mitten så vi kunde dela den i två. Idag efter jag hämtade Vilmer på förskolan åkte vi raka vägen hem till mammas symaskin och lagade den ena delen så gott jag kunde. Fick t.o.m lappa den på ett ställe. Gode gud, vad ska vi göra den dagen den bara är trådar kvar av Nono??

Den andra delen fick bli kvar tills vi fixar den en annan dag. Vilmer var supergrinig, trött och vägrade äta så vi fick bege oss hemåt innan jag blev helt klar. Men nu har han ju iaf en bit snutte, OCH kors i taket han har inte ens ifrågasatt varför den är så liten :)

Kräksjuka, träningsvärk och ansiktsbehandling

Nop vi har ingen kräksjuka ÄN i familjen, och håller fortfarande tummarna för att vi inte ska få det.
Igår när jag lämnade Vilmer på förskolan visade det sig att en av hans fröknar samt en fröken på den andra avdelningen. Drog en djup suck när jag lämnade honom och hoppades att han skulle klara sig. Imorgon vet vi om han har gjort det.

Idag har han varit hemma med Robban och bara myst. Vädret har ju inte vart nåt vidare så dom höll sig inomhus.
Jag däremot har jobbat och varit på 90 minuters ansikts-, rygg- och handbehandling, med ett kort stopp hemma för imellan för att gosa med Vilmer. Blev inte så lång stund pga jag inte kom ifrån jobbet i tid + att jag var tvungen att handla på vägen hem
Min behandling var helt underbar. Har aldrig varit på ansiktsbehandling, som det främst var. Rygg och handmassagen var mest för att kroppen skulle slappna av.
Det var en djupgående behandling med peeling, rengöring med ånga, porklämmande, massage, skalpmassage och en herrans massa krämer smörjdes in ;)
Jag var och känner mig fortfarande som en mosad banan i ansiktet :) Och ser nästan ut som en också :) Men oj så fräsch jag känner mig.
Var livrädd för att jag skulle somna där under tiden men jag klarade mig. Ryckte dock till en gång i armen när jag hade en ansiktskräm på och en varm blöt handduk liggande över ansiktet samtidigt som jag fick skalpmassage...Zzz! ;)
Önskar man hade råd att gå och göra sådant här när man kände för det. Det hade vart najs!

Ang träningsvärken fattade jag inte förut varför jag hade den men kom sedan på det. Igår var en dag med galet mycket att göra på orderfronten på jobbet. Det var mycket packande av pallar och jag misstänker att det är därifrån träningsvärken kommer. Det kan man ju leva med. Men däremot så har jag fått ont i höger handled när jag vrider den i olika vinklar.
Är troligtvis någon form av överansträngning. Suck! Och jag som ska ner och packa om flyttlådor i källaren imorgon samt packa mer här uppe i lägenheten.
Ännu en rolig grej är att jag glömde att låna med mig en säckkärra från jobbet som jag skulle köra alla kartonger på imorgon. Så nu måste jag bära allihopa. Suck suck och åter suck!

Vart Robban kommer vara imorgon? Han och Vilmer ska hem till hans mamma och umgås litegrann. Är bra om inte Vilmer är här när man packar och saker ligger överallt. Speciellt inte när man bor på så liten yta som vi gör.

På eftermiddagen ska vi hem till syrran och barnen. Vi ska göra pizza och titta på meoldifestivalen. Det blir nog mysigt!

Nu ska jag återgå till filmen som går på 1an.


Jo, en liten sak bara. Om man frågar Vilmer vad hans kompisar på förskolan heter säger han först "Tinna" (Martina). Ni anar inte hur lycklig jag blir när han säger det. Att han tycker om sin (a) fröknar så mycket betyder så mycket. Att han finner sån trygghet i dom!
Men han har även lärt sig att säga flera av dom andra barnens namn, vilka jag inte vill nämna här.
Men det är så gulligt!
Och alla nya ord som forsar ur hans mun nu är så roligt att lyssna till.
Dom mest användna orden av Vilmer nu är dock "min napp" och "nono" Nono är alltså hans snutte. Innan har han inte haft ett ord för den men nu för drygt en vecka sedan kom detta ordet.
Just det ordet använde han tidigare för saker som var gulliga oftast djur, och speciellt våra katter.

Ne, nu ska jag avsluta här!

Ha en go helg!

Hjälp!

Kom till Vilmers förskola imorse och fick reda på att det går magsjuka på hans avdelning! Hjäälp!
Stod vad som kändes i hundra år och velade om jag kunde ta med honom hem. Att ta ut semester är uteslutet då dagarna måste sparas, föräldradagar är egentligen inte heller att tänka på med tanke på att dom ska räcka så länge som det bara går. 
Slutade med att Vilmer fick stanna och jag åkte därifrån med våndan i kroppen. 
Hoppas hoppas han klarar sig nu!  
Magsjuka är verkligen det värsta av det värsta och jag har nästan blivit sjukligt rädd för att jag, Vilmer eller Robban ska åka på det.
Blä blä blä!


Snyggaste killen i stan!




The Force

Har hittat en fantastiskt härlig reklam. Tror inte den går på tv i Sverige än?!



Melodifestivalen

Snart är det Tvn som gäller. Ska ännu en gång ge melodifestivalen en chans. Varför vet jag inte....blir bara sur och tycker att alla låtar är urusla ändå. Trots det sitter jag och kollar på skräpet. Haha! Fan va dålig man e!

Igår var Robban på Båtmässan med min svåger Niklas. Det var sån förkväll med branschfolk. Där bjöds det på alkohol och snacks. Sedan skulle dom på en arbetskompis 25års fest.
Tanken var väl att jag skulle följt med men vi har ju tyvärr ingen som kan passa Vilmer nu. Menmen..vad gör det om 100 år!
Jag och Vilmer var i stället hemma hos mamma och Kai och åt middag. Även Camilla kom dit. På egen hand, då barnen skulle sova hos sin farmor och farfar.

Har nog inte skrivit det men det är diskbråck i nacken min lilla mamma har råkat ut för. Flera diskbråck dessutom :( Idag har det suttit i i 5 veckor. Med samma outhärdliga smärta som vägrar ge med sig. Thailandsresan fick dom ställa in. Fanns inget att göra när minsta lilla rörelse åt fel håll eller en stöt från någon gör att hon nästan svimmar av smärta.
Nu hoppas vi verkligen att det värsta ska lägga sig så hon kan börja leva lite normalt igen och inte behöva vara instängd hemma utan att kunna ta sig någonstans på egen hand.



Idag har det varit en riktig slappardag. Skönt! Jag och Vilmer var ute en kort sväng på gården och lekte lite i förmiddags men varken han eller jag tyckte det var särskilt spännande. Kallt, blött, isigt och blåsigt med rejäla kastvindar som höll på att dra med Vilmer ett par ggr.

Annars har vi lekt inne, ätit tacos och jag har vart iväg en sväng och handlat present till lilla Texas som ska döpas imorgon.
Om du Cicci är inne och hinner läsa detta innan morgondagen och inte vill veta vad Texas ska få, klicka inte HÄR då. Men ni andra kan ju göra det om ni är nyfikna ;)

Försökte i all hast hitta något till mig själv som jag kan ha på mig imorgon och även tills Robbans födelsedag som är snart, men det var lögn i helvete att jag skulle hinna eller ens hitta nåt som kändes ok. Får inte vara för vardagsaktigt eller för fint. SVårt det där!

Vilmer fick iaf ett plagg. Han fick presentkort på PoP i julklapp och nu börjar ju äntligen vårkläderna dyka upp i deras butiker så jag slog till på en härlig tröja. Har hittat ett par coola jeans men dom fanns inte i hans storlek på torget tyvärr :( Så dom får vi avvakta med sålänge.
Men här är tröjan iaf.




Oj nu e klockan över 20, ska slå på tvn samt gå och väcka Robban som verkar ha somnat bredvid Vilmer.


Några låtar som missbrukas just nu














Denna låten spelade dom live i Musikhjälpen och än så länge finns den varken att ladda ner eller på Spotify :(:(






Yes!

Det som hände imorse är stort...för oss! :)
När jag skulle lämna Vilmer på förskolan strax innan 08 imorse var det bara en liten flicka där än så länge = lugnt och tyst! Vi har märkt att Vilmer är mer tillfreds när det är lugnt på morgonen när vi kommer. Förståeligt! Vem hade inte blivit uppjagad av massa föräldrar och skrikiga ungar på morgonkvisten när man är van vid lugn och ro hemma.
Men iaf, Vilmer togs emot av denna lilla flickan och fröken Helena som stod och pratade med oss under tiden jag tog av Vilmer ytterkläderna. Och som han höll på, satt och flinade och såg sådär lurig ut som han gör ibland.
När mockasinerna var på frågade jag om han ville gå in och leka med Stina (som vi kan kalla henne). Det ville han. Jag fick tiggt till mig en puss och ett hejdå sedan sprang han med Stina in på avdelningen....utan att så mycket som att titta efter mig! Kors i taket!
Inga tårar eller ledsna miner efter mig utan bara en glad unge som rusar in för att leka. Hurra!
Just då och där kändes det som vår lilla älskling blivit 1 helt år äldre.
Var en underbar känsla att kunna åka till jobbet med gott samvete och känna att han redan verkar trivas och tycker det är kul på förskolan.

I vanlig ordning hämtade Robban honom innan 14:30 nångång. Frukost hade han ätit med god aptit, lunchen hade gått rätt bra men han sov tyvärr bara i 45 min.
Så det var en riktigt trött herre vi hade här hemma på eftermiddagen. Vid 18:30 var han i säng redan.


Jag friserade även snyggingen i förrgår. Har glömt att ta kort på det men ska se ifall jag kommer ihåg att göra det imorgon.

För mig var det också en ganska stor omställning idag. Jag som vanligtvis alltid jobbar mellan 06-14:30 var ju på jobbet strax efter 08 imorse och stämplade ut vid 16:30. Jissis va trött jag kände mig när jag kom hem. Hade inte jobbat en sekund längre än vad jag brukar men det måste ju varit pga av att jag jobbade ensam sista timmen och att det var mörkt när jag åkte hem. Men annars så kändes det inte så kämpigt som jag trodde det skulle göra.
Var rätt skönt att vara ensam en stund på jobbet. Man får både gjort mer + att man får lyssna på vilken musik man vill + att man kan spela hur högt man vill ;)

Verkligheten är igång

Idag var Vilmers första riktiga dag på förskolan och den gick väl hyffsat. Han var bara lite ledsen när Robban lämnade honom strax innan 08, men det gick över fort, och sedan var han glad hela dagen. Men tyvärr så åt han aldrig frukost, knappt någon lunch och sov bara middag 1 timme.
Frukosten förstår jag att han inte åt. Han har ju aldrig varit med på frukosten tidigare så det var ju helt nytt för honom. Men att han inte åt så bra av lunchen är jag så besviken på :( Han måste vart jättehungrig resten av dagen.
Hoppas det tråkiga vänder snart.
Jag hade iaf med en stor banan när jag hämtade honom vid 14:20. Den slukade han på 2 röda på vägen hem.

Men som sagt verkar det som han haft roligt idag. Det hade varit en innedag för barnen pga allt regnande och all den glashala isen ute på gården.
Har fått se bildbevis på att han målat och lekt med smartboarden dom har på avdelningen =)
Kul att få följa lite och få se vad han gör på dagarna.

Annars var det en liten konstig känsla att både jag och Robban var på jobbet idag. Vi har inte jobbat samtidigt på över 2 år nu. Han blev ju varslad hösten 2008. Sedan gick jag på havandeskapspenning och därefter på mammaledighet fram till september.
Robban kom tillbaka till jobbet sensommaren 2009 och var där tills jag började jobba i september och har vart hemma tills nu.
Så ni kan ju förstå att det känns underligt att jobba tillsammans igen. Fast kul! :)

Nu ska jag titta på Sofias Änglar!

Tjoflöjt!

Jo...måste bara säga att jag har rensat nästan hela köket på skit som ska slängas inför flytten. SKa fortsätta räden imorgon!


RSS 2.0