I think i die!!!!

Satt igår och pratade om Laila Bagges coola döskallehalsband hon har haft på sig i diverse tv-program.
Och idag när jag var inne på hennes blogg och läste...som jag brukar... hittar jag en länk till klädmärket hon har startat.
Där inne fann jag också att det är hon tillsammans med en kvinna som designar och tillverkar smycken som har gjort detta coola halsband. Och det fanns mer kan jag lova!
Jisses, jag skulle vilja ha hela kollektionen. Alla smycken innehåller ju ett antal Swarovski-kristaller så det är ju inga H&M priser. Men det var många av dessa vackra kreationer som hamnar på min önskelista.










Han sover

Ja, det är sant! Han sover vår lille älskling!


Peppar peppar ta i trä!

Jag tävlar hos Stilettklackarochbarnvagn




Jag tävlar hos
Stilettklackarochbarnvagn om ett presentkort värt 300kr från Minpluddevutt.



Om jag vinner blir det nog den blå hoodtröjan från Nova Star till Vilmer, som han själv önskar sig! :)


Inget kalas

Idag har vi fått ställa in våra kalasplaner. Igår kväll när jag var ute med tjejerna på afterwork så blev Vilmer sämre. Robban ringde när jag var på väg hem vid 23tiden.
Då hade lillskrutten 39,3 i temp, och hängde i famnen på Robban som en trasdocka.
Vid 01tiden fick vi till slut somnat honom och sov relativt bra inatt.
Robban var uppe och gjorde en välling till honom vid 4:30, och efter den somnade han om. Vid 8 gick vi upp efter en kaskadspya av välling i sängen :(
Då hade han 39,4 i temp så vi valde att åka till Västerakuten med honom.
Som tur var behövde vi inte vänta alldeles för länge. Var väl tack vare att vi var där när dom öppnade.
Dom tog sänkan på honom, men den låg på 13 som är fullt normalt. Skönt! Känns bra att veta att han inte hade öroninflammation eller lunginflammation som vi har trott. Det är bara ett virus som han har åkt på.
Stackarn på var helt slut på väg hem så han somnade i bilen. Och som tur var fortsatte han sova när vi bar honom upp från bilen och under tiden jag plockade av honom overall och allt. Nu ligger han och Robban och sover tillsammans i vår säng.

Jag själv var så hungrig så jag svängde ihop en gourmetlunch. Potatis och purjolökssoppa på påse som man blandar ut med vatten. Knaperstekte lite bacon som jag slängde i. Inte på långa vägar lika god som hemmagjord men den funkar. Det det har jag en lyxig sallad innehållande gurka, tomat och avocado med en sanslöst god citronolivolja och dadelbalsamcremé från min favoritaffär i Haga. Olivolja Etc.
Sedan har jag även en grov fralla med färskost på, samt ett glas vatten.
Tjusigt va?! ;)

Ikväll blir jag och vildmusen ensamma hemma. Robban ska ut med sina kopmpisar som ska fira honom lite i efterhand. Det blir fotboll och mat på Biljardpalatset. Sedan skulle dom sitta och spela poker på en kompis jobb. Det blir en kul kväll!

Själv var jag ju som sagt på afterwork med tjejerna igår. Det var jag, Jenny, Maria, Ebba och förvånande nog Jenny (som bor i Sthlm. Vi hade ingen aning om att hon var i GBG. Kul! Det var längesen).
Vi satt på Locatelli och drack vin, mumsade oliver, annat smått och gott och skvallrade till 23tiden när vi rörde oss hemåt. Det var inte så kul att sitta kvar när det fylls på med folk som går ut för att festa. Inte när man själv är praktiskt taget nykter. :)

Vi var en sväng på torget igår efter Robban slutade jobbet.
Stackars Vilmer som fick slänga runt i affärer.. men då var han ju bra....trodde vi :/
Men efter en shoppingrunda kom vi hem med lite saker till oss alla.
Vilmer fick ett par grymt coola jeans från H&M. I strl 86 så kommer nog dröja lite innan han kan ha dom. Sedan blev det en luvtröja från Polarn & Pyret som jag har spanat in ett tag :) Också i strl 86.
Sedan en cool vårmössa från Nova Star.





Har även beställt lite kläder till honom på H&Ms hemsida. Allt i strl 86. han har ju 80 nu och kommer snart kunna ha 86 så det gäller att börja samla på sig.

Sedan hittade Vilmer även lite kläder som han ville önska sig när han fyller år sa han.

Den coola blå luvtröjan från Novastar


Jeansen från samma märke.


Och den svarta västen även den från Nova Star. Tänk att han har precis samma smak som sin mamma :)




Robban köpte sig några T-shirtar sen var han nöjd .
Jag kom däremot hem med lite fler saker.
Ett par ljusa jeansleggings och en tunn stickad vitblårandig långärmad tröja från Only, en beige T-shirt med nitliknade föremål på från Carlings och en par solbrillor från Gina Triqot.
Sedan åkte vi till Mandel inne i stan där jag hämtade ut ett par baggyjeans och en topp/tunika som jag köpt i deras nätbutik.
Baggyjeansen kommer jag nog leva i tills dom är så utnötta att det knappt är något tyg kvar på dom. Älskar dom redan.




Orkade inte ta kort på dom andra kläderna.


Nu ska jag ta hand om min lille hängige gubbe som har vaknat och ätit lunch alltmedan jag har suttit här och skrivit.

Hoppas ni alla får en trevlig lördagkväll!

Jag tävlar hos Carolina




Jag tävlar om ett Presentkort på 500 kr hos 

Familjesmycken hos Carolina
var med och tävla du också!






Tävlingen avslutas söndagen den 7 mars kl 21.00

Hur kan jag glömma?

Har ju glömt att uppdatera om Vilmers tillstånd.
Idag har han varit lite febrig och kinkig men betydligt bättre än igår. Men vi har ändå hållt oss inne och bara tagit det lugnt och myst.
Den är satans seg den där framtanden. :(
Hoppas han är bättre imorgon lillskrutten!


Stolt!

Jag har hela denna veckan kämpat mot sötsuget. Och jag har klarat det!  För er som vet med er att ni är sockerberoende (ja, det heter så), vet vad jag pratar om. Det är fruktansvärt hur många ggr om dagen man tänker på allt man skulle vilja stoppa i sig. Och ännu värre blir det när man går hemma så här. Då är det lättare än någonsin att bara öppna skafferidörren eller frysen och ta vad som finns. Kakor, bullar, glass. Eller bara svänga ihop en kladdkaka eller chokladbollar. Ahhh! Man blir fullständigt galen.
MEN denna veckan klarade jag det. Och imorgon ska jag kasta ut allt onödigt gott som bara ligger och upptar ens tankar.
Men..ja ett men till....imorgon är det ju faktiskt helg och så får man unna sig lite gott. Annars tror jag att det hade slagit över för vem som helst.
Om jag inte får äta några godsaker över huvud taget hade jag nog blivit fullständigt galen till slut. Haha! Det är ju helgen man väntar på ;)
Så sätt är det bättre när jag jobbar. Då har jag lite mer disiplin på mig själv. Jag äter på regelbundna tider. 6:00, 9:00, 12:00 och sen middag hemma på eftermiddagen. Jag äter minst 2-3 frukter om dagen samt att jag dricker en sjuhelsikes massa vatten. Då kommer inte det gräsliga sötsuget lika ofta kan jag säga.

Imorgon är det after-work med tjejkompisarna, lördag gemensamt kalas för min kära syster Camilla och min svåger Niklas som båda fyller 35 år.
Niklas igår... sorry...jag glömde gratta dig här på bloggen igår! 
Grattis grattis i efterskott! :)
Och Camilla som fyller den 6e mars.
På söndag är det dags för ännu ett kalas. Då för min lilla morfar som då fyller ..hjälp..vad fyller han egentligen?... 83 år? Kan det vara så? Eller är det 82?? Får kolla detta med mamma tror jag. Pinsamt!

Ja, så ni fattar ju vilken onyttig helg det kommer bli. Jaja...jag vet att det blir vad man gör det till. Men hur kul blir det på en skala om jag dricker 1 glas vin imorgon, inte tar någon efterrätt på varken lördag eller söndag samt att jag håller mig till vatten på kalasen. Tror inte det! SEdan kan man ju alltid äta och dricka med måtta. :) Jag behöver ju inte heller äta som om det var min sista dag här på jorden ;)

Ne... nu ska jag sluta tjöta om såna tråkigheter och gå in i tvättstugen och lägga in en ny maskin som sätts igång kl 8 och är klar runt 9-10tiden. Skönt, på så sätt slipper man gå in där så tidigt.

Sov så gott!


Guldblogg

För en vecka sen fick jag en award av Anna. Tack så hemskt mycket Anna! Det är så roligt och faktiskt förvånande att andra förutom min egna familj tycker det är instressant att följa mitt svenssonliv ;)



Jag säger likadant som Anna. Är nog inte en typisk bloggare. Uppdaterar inte 100 ggr om dagen med korta små inlägg med tillhörande bilder. Det blir ofta långa inlägg likt romaner och det är väl ett under om någon orkar läsa klart dom(ni) tröttnar.
Haha!

Men nu skickar jag vidare denna awarden till några bloggar som jag är trogen.

Caroline

Kiqi

Jennie

Therese

Elin

Jennie

Carolina


Robbans födelsedag

Här kommer lite bilder från i fredags.






Vilmer äter yoghurt med hela kroppen och även med sitt hår.
(Nu ser ni väl att andra framtanden nästan är på väg ut?)


Näsan är numera väldigt intressant.
(Ja, spännet sitter där igen) (Ni har väl för guds skull inte missat hårdrockstecknet? ;) Det skall börjas i tid! )


Att busa med farmor är skojigt


Med mormor också


När jag skulle ner och slänga skräp efter kalaset passade jag på att ta med mig kameran







Jajjemen, som ni ser använder Robban sin eu-moppe extremt mycket nu på vintern. Dom trivs tydligen väldigt bra ute i snö och iskyla har jag hört!




Härliga snöfoton!


Så mycket foton och inget bra på födelsedagsbarnet och hans presenter. Dåligt av mig!

Tradera e väl ändå bäst?!

Fy fasen va gött det är när man inte ens behöver gå hemifrån för att köpa sig saker längre.
Jag slipper springa genom tusen affärer där jag antagligen ändå hade fått samma svar:
"Tyvärr så är dom slut"

Nu fick jag mig ett par grymt snygga boots från Burton på Tradera. Sprillans nya och billigare än vad dom kostar i butik. NU kan jag börja slappna av och längta till fjällen!!!



Vad tycks?

Nu så



Har undrat när dom skulle komma och ta bort all snö på taken.

Helvetesnatt och dånande huvudvärk

Nu är jag tillbaka efter en helvetesnatt och en riktigt dålig dag.

Vilmer var inatt vaken till först 23:30?, sedan 01:30-03:15, 04:20- ? (Robban somnade till slut om honom efter ett långt tag) och för att sedan slutligen vakna vid 7:30. Fick slut somnat om honom med lite tröst, nu bölja, välling och en napp med fruset vatten i. Och vi sov till 10.
Varje gång han vaknade skrek han som en stucken gris och var totalt otröstlig under ett långt långt tag. Det som till sist lugnade honom var att jag satt med honom vänd mot mig i knät med morgonrocken knuten om oss båda, snutten mot bröstet, sittandes på kösbordet så han kunde se ut. Samt en en napp med fruset vatten i som han tuggade på.
Stackars stackars liten! Alla dessa tårar. Han var imorse alldels rödsvullen runt ögonen.

Dagen har väl gått hysfat. Iaf mycket bättre än vad natten gjort. Men det har varit väldigt grinigt och känsligt. Det har räckt att jag har tagit något ifrån honom som han inte får ha, satt honom i sin stol eller bytt blöja så har han blivit alldeles förtvivlad.

Tack och lov har han ändå sovit middag hyfsat länge. Vilket är skönt! Då fick jag mig en tupplur och kunde vila mitt stackars huvud som gjorde (gör) så ont hela tiden.

Han somnade bra nu ikväll med nu vaknade han precis. Inte ledsen som igår, tack och lov! Men ändå! Ska strax gå in och byta av Robban så han får kolla matchen mellan Inter och Chelsea.

Vi tror ändå att det är tänderna som bråkar med honom. Han har haft lite temp under dagen med inte farligt. Och han gnager ju på allt som kommer i hans väg.
Men man har ju ändå en tanke i bakhuvudet om att det skulle kunna vara öroninflammation.
Pratade med barnmedicin tidigt imorse och dom trodde inte det. Dom trodde det kunde vara en kombination av allt. Tänder, förkylning och att han är i en utvecklingsfas.
Sen frågade dom om vi har gjort mycket saker det senaste. Men vi har ju inte gjort mer än vad vi brukar så jag tror inte det är det som påverkat honom så.

Ne, som sagt! Nu ska jag byta av darlingen så fårvi se om jag får skrivit mer senare om resterade delen av helgen.


Hej på er!



Aldrig ta det lugnt

Nu är det bekräftat! Vilmers andra framtand är på väg ut. Upptäckte det när jag tvättade håret på honom förut. Ja, han har långt hår (och ändå har jag klippt honom)....som dessutom är väldigt roligt att kladda mat i :/
Hade iofs inte se det för att fatta det. Det har ju vart en del blöjor som inte luktat hallon idag om man säger så.
Nu så var vi dåliga föräldrar och gav honom en Panodil supp i förebyggande syfte när han skulle sova för natten.
Stackarn är ju helt slut på dagarna pga att han sover så lite på nätterna.
Och att man går på babysim två dagar i rad förbättrar väl inte saken.
Han var dödstrött på väg hem i eftermiddags.

Jo, appropå babysimmet. Vi skulle ju egentligen inte gå denna kursen hade vi bestämt. Men flummiga som bara vi kan vara så fick vi aldrig ringt till dom och avbokat kursen.
Förra veckan fick jag pratat med en av tjejerna som sa att vi tyvärr ändå är betalningsskyldiga efter som vi aldrig avanmälde oss innan kursen började.
Anledningen till att vi inte skulle gå kursen var mest en pengafråga...vi ville ju egentligen gå på den.
Efter en del fixande och donande av den snälla Cita på Babyplasket så löste allt sig.
Eftersom nästan halva kursen har gått så var det ju 3 tillfällen vi behövde boka om, samt att vi är bortresta en vecka. Så 4 extra tillfällen behövdes för att vi inte skulle gå miste om några simtillfällen.
Så nu går vi en grupp med små Ankor på måndagar. Den kursen har vi ju redan avslutat egentligen. Men det gör ingenting. Det var ju ändå ett tag sen vi simmade, så det blir bra för Vilmer att komma in i det igen. Och på tisdagar är han en liten Säl.
Det gick jättebra på igår och idag. Lilleman är en riktig liten fisk. Det syns att han trivs i vattnet. Kul!


Vad har vi mer gjort i dagarna ... var ju ett tag sen man skrev här.

Jo, i lördags var vi hemma hos Camilla och Isabella. Niklas och Linnéa skulle på födelsedagsfest, så vi var sällskap åt dom andra två. Det var mycket mys, pizza och melodifestival och vi åkte inte hem förrän vid halv tolvtiden.

Så här såg det ut när vi skulle ha ut bilen



Vilmer satt snällt och väntade under tiden mamma och pappa fick bort berget av snö och is.


Tjejerna bråkar lite med Robban. Det är mycket kul!

På kvällen när vi skulle ha lite mys tog jag på mig full mundering och gick ut med lite ljus. För at höja mysstämningen ytterligare lite.



******************
Ca 3½ timme senare
******************

Under dom senaste timmarna har det varit en ordentlig skrikfest i ca 1½ timme. Den resterande tiden fördelades såhär: Ca 1 timme = grinig bebis, ½ timme= glad bebis.
Fick precis somnat om honom. 
Jisses va ledsen han har varit. Kan inte den här tanden bara komma ut så han/vi slipper den här skiten.


Ok...för att återgå till lördagkvällen.
Ja just det ja... jag skulle ju ut och sätta lite lyktor i snön.
Så såg det ut







Tände värmeljus i barnens snögrotta


Isabella är så snäll och leker så bra med Vilmer. Ändå är hon så mycket större. Gulligt!


Ville vildmus passade på att vakna någon gång efter Linnéa och Niklas hade kommit hem. Varför sova när det är så roligt att vara vaken?!
Ser ni att han är nyklippt? Frisör Malin har varit i farten. Det var nästan så att det var nära till en tår när jag klippte av hans fina lockar. ;) Men jag måste säga att det är en mer välvårdad kille vi har nu :)


Vill egentligen gå och lägga mig nu och fortsätta att berätta om helgens äventyr imorgon.
Men jag måste bara berätta att vi var på bvc idag, jag och Vilmer. Pratade mycket om Vilmers hosta med vår barnmorska. Om hur jobbigt det är för honom. Att han störs mycket av den nattetid, att han äter bra men spyr upp mycket och inte klarar av bitar utan även då spyr upp. Att han är väldigt trött på dagarna eftersom han inte får så bra nattsömn.
Så vi kom fram till att vi ska ses den 11 mars igen för läkarbesök. (ska ändå ske nånstans mellan 10-12 månader) Då ska läkaren se vad hon tycker, och om vi kan få en remiss till barnmedicin. Då kanske dom tror lite mer på oss. Och inte bara avfärdar oss med att det är förkylning. För något annat måste det vara. Så ihärdig som den är :(
Vi har även börjat fundera på om det kan vara kattallergi?! eftersom vi ändå har två katter.
Dom säger ju att det inte är vanligt att små barn får allergi men det finns ju alltid risk för det.
Men så, om två veckor får vi se om vi kan få lite mer hjälp.
När Vilmer mättes och vägdes blev inte resultatet direkt vad jag hade hoppats på. Jag blev jättebesviken rättare sagt.
Han hade vuxit fint på längden. 75½ cm lång. 2 cm längre än förra gången. Men med vikten däremot var det sämre med. Från förra gången när han vägde 9165 har han bara gått upp 375 g. Alltså till 9540. Ja, han har ju iaf gått upp i vikt. Han står inte still eller går ner. Det är ju såkalrt viktigtast. Men... sist vi var där hade han hamnat under det "normala" på tillväxtdiagrammet. Men nu har han halkat ner ytterligare ett litet snäpp :(
Det är ju inte så att han är undernärd direkt, men det börjar synas att han är lite tunn tycker jag. Iaf när man ser honom utan kläder.
Även därför vill vi ha ordentlig hjälp med hans hosta. Den påverkar ju hans matvanor..om man nu kan säga så. Han vill ju äta men spyr upp så mycket pga att han antagligen har ont i halsen.

Hoppas verkligen att barnmedicin tar oss på lite mer allvar denna gången. När man ringer till dom så avfärdar dom bara en som en nojjig förstagångsförälder. Jag tycker inte det är ok!



Nej, nu är det dags att krypa ner i kojen.
Imorgon bitti ska jag och ville vildmus på äventyr till Lisa och Axel. Även Kiqi och Mama samt Sandra och Max kommer. Det blir kul!

Godnatt!


Familjen

Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

Här är vi! Är vi oss lika tycker ni? ;)



Kommer en ordentlig uppdatering och massa bilder imorgon.
Vi har ju en liten groda som behagar att vara uppe dag som natt nu så egentid är något som inte existerar i vår familj just nu... eller jo, om man vill vara uppe på sena nätterna då.

Natt natt!


Vilmer har fått en ny liten kusin och Robban en ny liten brorson

Hur kunde jag glömma att berätta det! Har ju basunerat ut det på Facebook men inte här. Fy skäms!
I söndags på alla hjärtans dag föddes Vilmers 4e kusin. En liten pojk :) Nu är han inte längre ensam i tjejmaffian :)
Han var en rejäl bit på 4,3 kg och var 55 cm lång! Än så länge har han inget namn men vi har hört att det talas om William eller Theodor.
Längtar tills vi ska åka upp till Oslo om två veckor och hälsa på dom!  
 


Underbart foto av Anne Geddes. Inte vår nykomling alltså :)

Godnatt

Efter en helvetesnatt och en helvetesdag är min ork, kropp och mitt humör är nu i botten, så nu kastar jag in handduken och säger godnatt.
Kalaset var trevligt men med en son som är gräsligt mammig, ledsen, trött, gråter, kinkar och VÄGRAR sova middag så blev det kaos här.
20 min innan alla skulle komma var maten knappt påbörjat, inget var klart här, ingen av oss var ombytta och Vilmer bara skrek och grät som en besatt. Stackarn!
Allt detta resulterade i att jag blev hyperstressad och började såklart också storgråta.
Jag HATAR att inte vara klar med allt när man ska ha kalas. Säger man en tid så ska man vara klar vid den tiden. Gästerna ska inte behöva vänta och vänta och vänta .... som dom fick gör aidag tyvärr :/
Tur att det "bara" var våra närmsta. Dom bryr sig inte utan hjälpte glatt till med att göra sallad, plocka fram tallrikar mm.
Robban fick finfina presenter.
En vit pikétröja från Peak av mig, ett par Björn Borg-kalsonger av Vilmer, En Burton-mössa av mina systrar med familjer, presentkort på vilken butik han vill på Frölunda Torg av sin mamma, presentkort på Scorett av mamma och Kai samt en bok "Tatuering Handbok i kroppskonst" Det var förvånansvärt att mamma går och köper en sådan bok. Men roligt! Han blev jätteglad! Och jag med! ;)

(10 min senare)

Oj, har precis läst ut kapitlet "46 veckor - Sekvensvärlden" i "Växa och upptäcka världen"
ALLT stämmer ju verkligen in på Vilmer. Varför har jag inte tänkt p  å det tidigare att han kan vara mitt i en utvecklingsfas :/ Jag som hade stenkoll på faserna tills för ett par månader sen. Jag kom plötsligt av mig i läsandet....kanske var det för vi inte tyckt att Vilmer varit något värst grinig eller påverkad som om han vore i ett nytt utvecklingssprång.
Men nu minsann. Han är nu 44 veckor gammal och är precis så gammal som när 46veckorssprånget sätter igång.

"Barnet kan oftare De kan verka klängiga, lynniga, kinkiga, gnälliga, missnöjda, sura, ohanterliga och rastlösa. De gör allt för att vara hos och hålla sig nära föräldrarna. En del ängnar sig åt detta hela dagarna, andra bara delvis. En del klängiga små barn blir helt utom sig vid tanken på en separation. Vissa barn använder alla till buds stående medel för att vara hs mamma"

"Tecken på att barnet är i en ny utvecklingsfas:

*gråter oftare; är ofta på dåligt humör, kinkig eller sur
*är glad ena stunden och skriker nästa
*vill (oftare) hållas sysselsatt
*klänger sig fast vid dina kläder, eller vill (oftare) vara nära dig
*uppträder "alltför" snällt
*gör rackartyg avsiktligt
*får (oftare) raseriutbrott
*är svartsjuk
*är uppenbart blygare för främlingar
*vill komma "närmare" och kramas "hårdare"
*sover dåligt
*verkar (oftare) ha "mardrömmar"
*tappar aptiten
*jollrar inte lika mycket
*är mindre livlig
*sitter ibland bara stilla och dagdrömmer
*vill inte att man byter på honom
*suger (oftare) på tummen
*vill (oftare) ha kramleksaker
*är "barnsligare"

"

Av dessa 20 punkter stämmer 15 in på Vilmers nuvarande beteende.
Borde komma ihåg att alltid ha boken nära till hands. Det känns som att man får mer kraft, ork och förståelse när man vet varför han beter sig som han gör.
Jag med mitt dåliga tålamod kan fort bli irriterad och otålig på att han grinar som han gör, NÄR jag inte vet varför. Tror det är stressen och känslan av att man inte kan hjälpa honom.
Men som sagt, när jag vet vad det är som ligger bakom brukar jag kunna hantera allt det jobbiga mycket bättre. Jag blir lugnare och känner mig inte så jagad och därmed känner säkert Vilmer att jag är lugnare. Dom säger ju att barnen känner på sig när föräldrarna är uppjagade och upprörda.
Tror det är fullt sant!
Som t ex när Vilmer ska sova och totalvägrar och jag är arg och stressad och han är ledsen och arg och kommer inte ner i varv. Tar vi en paus från varann (Robban tar Vilmer) och jag får varva ner och samla krafter så märker jag direkt hur mycket lugnare han blir.
Fattar ni? :)

Gud va jag tjötar nu..... man fastnar ju så lätt här.
Nu ska jag iaf sluta tjata om utvecklingsfaser och lägga mig. Håll tummarna att vi/jag får sova inatt.






Utmaning - Ljuvlig musik

Jag har fått en utmaning av Caroline. Nu var det ju ett tag sen och jag har ett otal gånger försökt att göra klart den. Senast igår kväll. Men varje gång jag suttit ner har Vilmer vaknat eller varit vaken.
Men nu så, nu ska jag få klart den.

Jag ska lista mina fem bästa och sämsta skivor i min skivsamling.


Det var en väldigt klurig utmaning då jag har såå många favoritskivor och så få dåliga ;) Ne skämt osido. Jag har nog en hel del dåliga skivor som jag undrar varför jag ens köpt.
Men nu gnuggar vi händerna och tankarna så sätter vi igång.


Fem bästa:


1. Håkan Hellström - Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg,     Det här måste absolut vara en av genom tidernas bästa skiva, som dessutom är mest sönderspelad. Minnena utav underbara somrar med mina härliga vänner svischar förbi i huvudet när jag lyssnar på denna skivan. Och en liten del utav mig vill bara tillbaka till den tiden. Ja, jag blir helt enkelt rusig av glädje och vill bara dansa när jag sätter på denna :)
Tips från skivan: Ramlar (oj så många konsertminnen)


2. Dido - No Angel (1999),     Vintern -00 eller var det -01? åkte jag och några av mina närmsta vänner till Lindvallen. Under bussfärden upp och alla kvällar när jag skulle sova var det denna skiva som snurrade varm i min CDfreestyle. Dag ut och dag in. Och den är lika bra idag som den var då.
Tips från skivan:  Take My Hand


3. Kent - Vapen Och Ammunition (2002),    För mig är denna skivan våren och sommaren 2002 i ett nötskal. Jag och mina älskade vänner tog studenten, jag tog körkort och jag hade dessutom en utav dom roligaste somrarna i mitt liv.
Tips från skivan: Duett (ett vackert "reklamfilmsminne" från när jag och syrran susade fram i min TT på smala, slingriga, snötäckta, tysta vägar i mörkret med snötyngda granar hängandes över oss som en allé.


4. Melissa Horn - Långa Nätter (2008),     denna skivan är en ny favorit hos mig. Under graviditeten var det denna som jag lyssnade mest på. Och när jag lyssnar på den tänker jag tillbaka på när vår älskade lilla guldklimp växte sig stor i min mage :) (Nästan svårt att fatta att han faktiskt har legat i min mage när man tittar på honom nu...vår stora kille)
Tips från skivan: New York


5. Bosson - Rockstar (2003),    mitt sista val må vara lite töntigt kan tyckas. Men detta är min och Robbans skiva. Vi har inte en låt utan en hel skiva. :)Denna lyssnade vi på när vi var sådär härligt och galet nykära. Jag blir alldeles varm i kroppen när jag lyssnar på den. Tänker tillbaka på alla fina minnen från vår första tid tillsammans. 
Tips från skivan: Run Away With You


 

Tycker inte riktigt att det går att göra en lista på sina 5 bästa skivor..... det är alldeles för få. Jag hade behövt göra 5 olika listor ;) Bästa pop, hårdrock, svenska, utländska, hiphop ......ja listan kan göras lång.
Men istället får ni några bubblare:

*David Gray - White Ladder (1999)
*Lars Winnerbäck - Kom! (1999)
*Faithless - Reverence (1996)
*Linkin Park - Hybrid Theory (2000)
*Robbie Williams - Live Summer 2003
*Looptroop - Modern Day City Symphony (2000)
*Iron Maiden - Live At Donington (1993)
*The Knife  - The Knife (2001)
*Placebo - Black Market Music (2000)
*Timbuktu - Funken Styr Våra Steg (2005)




När det kommer till dom 5 sämsta skivorna märkte jag att det blir lite svårt.... jag har tydligen rensat ut alla gamla värdelösa skivor och ställt dom där dom hör hemma...i källaren. Men jag kan ju dra några från alla brända skivor jag har.

1. Crazy Town - The Gift Of Game,   minns ni han den superblonderade killen med spretigt hår, massa tatueringar på överkroppen som rappade "Come my lady Come come my lady you're my butterfly
Sugar baby" ? Det är väl det enda man minns från dom. F fasen va dålig skivan var och vad jag glad jag är att jag inte köpte det albumet.

2. Fame Factory - Visor 2003,  fråga mig inte ens varför jag har denna?! Jag älskade Fame Factory när det gick, missade inte ett avsnitt, och var så besviken när dom la ner den serien. Märker att jag har typ alla Fame Factory volymer och då inklusive "Visor 2003" Ne, den Cdr skivan kunde jag gett ett bättre öde.

3. Phil Collins - Testify,   hahahaha! Ja, jag har verkligen ingen aning varför den finns i detta hemmet.

4. Lil Kim - La Bella Mafia,   jadu...har inget minne av denna skivan, men den är säkert lika dålig som namnet på den.

5. Bo Kaspers Orkester - 8,   en grupp som jag alltid starkt ogillat. Har aldrig fattat grejen med dom. Men på denna skivan finns en bra låt...en som är riktigt bra (innan allt försvinner). Men resten är samma skit som dom gjort tidgare.



Med detta skulle jag vilja skicka vidare denna utmaning till

Jennie
Carolina
Jennie
Elin



Hoppas ni orkar och vill anta utmaningen! Jag tyckte den var rikigt kul men det tog lite tid :)

Med en enkel tulipan

Med en enkel tulipan uppå bemärkelseda’n jag har den äran jag har den äran att gratulera!

Idag fyller darlingen hela 29 år!

Och jag får sjunga lite på bloggen då det blev misslyckat imorse.* Ingen sång och ingen bricka med flagga, kaffe, ljus och presenter. :(  Det får bli presentutdelning när han kommer hemn från jobbet istället.

I eftermiddag blir det kalas med dom närmsta i familjen och det bjuds på mycket gott!



Grattis älskling från mig och gubben!
























*För att göra en lång historia kort har vi haft en helvetesnatt. Vilmer somnade vid 20tiden, vaknade 23 och var vaken till 24. Sedan har jag ingen exakt koll på tiderna men vi var uppe vid tvåtiden och sedan vid 3.30nånting till när Robbans klocka skulle ringa vid 5.20.
Jag tror det är mycket på en gång nu. Tänder och så har han börjat bli förkyld IGEN, därmed blir hostan värre. Sedan tror jag att han är i någon utvecklingsfas.... måste läsa det i
boken. Var längesedan vi märkte att han var i en sådan fas. Nu är han supergrinig hela tiden, mammig och jättekäsnlig när man säger till honom för saker.

We Are The World för Haiti

25 år efter orginalinspelningen har Quincy Jones än en gång samlat ihop några utav världens största artister och spelat in We Are The World på nytt. Denna gången för dom drabbade på Haiti.

Vad tycker ni?

Själv får jag gåshud och lite tårar i ögonen när jag lyssnar och kollar på videon!





Artisterna som deltog:

* Akon
* India.Arie
* Patti Austin
* Tony Bennett
* Justin Bieber
* Bone Thugs-n-Harmony
* Ethan Bortnick
* Brandy
* Jeff Bridges
* Toni Braxton
* Zac Brown
* Kristian Bush
* Natalie Cole
* Harry Connick Jr.
* Kid Cudi
* Miley Cyrus
* Celine Dion
* Snoop Dogg
* Drake
* Earth Wind & Fire
* Faith Evans
* Melanie Fiona
* Jamie Foxx
* Sean Garrett
* Tyrese Gibson
* Josh Groban
* Anthony Hamilton
* Keri Hilson
* Julianne Hough
* Jennifer Hudson
* Enrique Iglesias
* LL Cool J
* Randy Jackson
* Taj Jackson
* Taryll Jackson
* TJ Jackson
* Al Jardine
* Joe Jonas
* Kevin Jonas
* Nick Jonas
* Rashida Jones
* Gladys Knight
* Adam Levine
* Jimmy Jean Louis
* Benji Madden
* Joel Madden
* Mary Mary
* Katharine McPhee
* Jason Mraz
* Mya
* Jennifer Nettles
* Orianthi
* Freda Payne
* Pink
* A. R. Rahman
* Nicole Richie
* Raphael Saadiq
* Carlos Santana
* Nicole Scherzinger
* Isaac Slade
* Trey Songz
* Musiq Soulchild
* Jordin Sparks
* Barbra Streisand
* T-Pain
* Robin Thicke
* Rob Thomas
* Usher
* Vince Vaughn
* Lil Wayne
* Kanye West
* Will.i.am
* Anne Wilson
* Brian Wilson
* Nancy Wilson
* BeBe Winans

Utmaning

Jag har fått en utmaning av Caroline.
Hade tänkt mig att sitta ner och klura ihop den nu ikväll men eftersom i har en vaken liten gangster här så får jag nog ta itu med den imorgon.
Så du får vänta en dag extra på dina musiktips Caroline ;)



Jo, jag har glömt att skriva lite viktiga och oviktiga händelser som skett det sista.

Vilmer är nu en hejare när det gäller talets gåva. Ord som Hej "hee", Blä "ble", Nej "nee", Tack tack "ta ta", Iris "Iiijjiish" och Titta "titt" har dyker upp titt som tätt här hemma. Även Mamma och Pappa såklart.

Min mobil som inte ens är 1 år gammal är död. Jäkla värdelösa Sony Ericsson! Så det är lagning som gäller nu. Under tiden får jag använda min gamla mobil med den yttepyttiga skärmen :S
Mest ledsen är ja över allt som är borta nu. Alla grattissms jag fick i samband med Vilmers födelse :( Dom som betydde så mycket för mig.
Sen är det lite bilder och filmer, men det mesta är sparat på datorn. Annars är det bara en del nummer. Men det är ju inget som är omöjligt att skaffa fram på nytt.

Igår stod Vilmer för första gången riktigt bra och länge mot vad han gjort tidigare. Iofs lutad mot en soffa och med mina händer knappt nuddande men som säkerhet runt honom. Men ändå! Heja Vilmer!!

Fick mig en saftig böteslapp när jag var och tränade igår. Där fick jag för att jag var slö och tog bilen dit.... parkerade där det inte var tillåtet att stå förrän efter 17. Klockan var 16:30. Jag blir såå trött på mig själv!!!!

Ja, det var väl det!

Sov så gott alla!  Nu ska ja väcka en snarkande sambo i soffan och lägga en liten vildmus.
 

10 månader

Jajjemensan!

Idag är vår stora pojk hela 10 månader. Tiden går såååå fort! :)


En glad liten skit som vägrar att somna. Ja, det är tänderna som bråkar med honom.

Äntligen

Äntligen verkar det vara ordning på Blogg.se igen.
Skulle ge en uppdatering igår men efter x antal försök att logga in, som misslyckades, så gav jag upp.

Ser nu att jag inte skrivit sen i lördags.

I söndags var jag på Prinsessan och Grodan med Linnéa. Det var en uppspelt ung dam jag var och hämtade på förmiddagen.
När vi kom till Bergakungen gick vi först och hämtade ut biljetterna så det var gjort, sedan bar det av mot Mcdolnads för lite lunch. 
Strax innan filmen började köpte vi oss lite popcorn och dricka. Godis hade vi båda två kvar sedan lördagen.
Vi hade dom bästa sittplatserna man kunde ha. Satt på 7e raden där det är extra breda stolar och låångt fram till nästa rad. Härligt!

Filmen fick mycket väl godkänt av oss båda :) Det enda tråkiga var att den lilla eldflugan Raymond dog på slutet. Det var sorgligt och jag förstår inte vitsen med det alls  :/
 
Efter filmen skjutsade jag hem Linnéa och resten av eftermiddagen/kvällen var rätt händelselös.
Alla hjärtans dag är inget vi firar. Jo vi gjorde väl det när vi var nykära men inte längre.
Tycker att det mest är en plojdag. Blommor och presenter är roligare och ge bort och få alla andra dagar på året.

Igår var jag och Vilmer hemma hos Maria och Julia som på måndagar är lediga. Vi hade lite mysdag och gick inte hem förrän vid 15tiden då jag skulle ta mig till Life för att träna.
Har sagt ett par veckor nu att jag måste komma igång igen. Runt jul hände det något och jag kom av mig helt med träningen. Och det har varit segt att komma igång igen. Bl a för tidsbrist pga av massa andra saker som händer och sedan har inte orken riktigt funnits där.
Men igår kom jag äntligen iväg igen och det var underbart skönt att få röra på fläsket.
Sista gången jag tränade i december låg jag ju på 69,5kg. Alltså 4,5 kg ifrån mitt mål. Graviditetskilona är ju borta sedan tidigare. Startade ju på 71,5 och slutade på 97kg. Tacksamt att slippa ha dom att kämpa emot. Men det är ju fortfarnade några kilon som måste bort innan jag känner mig som mig själv igen. Sen så är ju inte en graviditet det bästa som kan hända ens kropp. Sladdermagen och annat löst bihang (bilringen) måste försökas tränas bort.
Är så tråkigt att inte kunna ha tajta kläder utan att man fortfarnade ser gravid ut när man står upp och har 100 valkar när man sitter ner :/
MEN man får faktiskt inte lov att klaga om man inte försöker göra något åt det! Så nu får jag se till att inte komma av mig igen.

Har även kommit igång med mina dagliga promenader igen. Dock inte riktigt lika långa och snabba som när vi har rena gator men iaf är det lite tyngre att vara ute och traska nu.
Idag promenerade jag till torget under tiden Vilmer sov. Kl 13 skulle vi träffa tandsköterskan för lite tandinfo. Var egentligen helt meningslöst då vi redan visste om allt som hon berättade.

Sedan köpte jag lite semlor och åkte hem till Maria, Calle och Julia. Mamma skulle hämta Julia på dagis, så tänkte bjuda på samlor eftersom det ändå är semledagen idag. Även Calle och Robban var med och fikade. Det var väldans smaskiga semlor från David Bagare. Jag prvade på nåt nytt och valde en wienersemla. Mums! :)





Om en stund

När Vilmer vaknar från sin förmiddagsvila är det bad på Åby som gäller. Ska bli skoj! Har inte fått köpt någon badring eller armpuffar till honom men får väl se om dom säljer det där borta. Annars får han nöja sig med att hänga fast i sin lilla uppblåsbara sköldpadda.


Här är lite bilder från vår lekdag med Elin och Noel igår. Dom glömde jag att lägga upp igår.


Galen frilla


Hejhej!


Var e maten?


Ett vackert hårspänne kan alltid vara på sin plats om man har långt hår som hamnar i ögonen när man äter.

Barnförbjudet

Hahahahahaha! Att jag inte kissar ner mig!
Skulle hitta en bild till förra inlägget och googlade "Fredagsmys" i bilder. Bland alla kort som kom upp fanns denna.




Jo men det kanske är en variant av fredagsmys i en annan del av världen??? Vad vet jag?!


Ja ni vet vad det är för dag idag va?!


Det finns en dag då man kan andas ut.
Man slipper chefens tjat och kommer hem till slut.
Since I move here, all I do is mysa - mys.
Yes, we do.
Det är dax för fredagsmys.
Om det är så är det sista jag gör.
Snart är det fredagsmys.
Hoppas inte föräldrarna stör.
Nu är det slut på veckan.
Det är dax för fredagsmyyyyyyyyys!


Fullspäckat schema

Ber om ursäkt för det dåliga bloggandet. Har liksom inte haft så mycket tid till det, även om jag velat.

Denna veckan är en väldigt social vecka för mig och Vilmer. Kul! Dagarna har bara flugit förbi.
Igår hade vi spontanbesök av Lisa och Axel. En kortare promenad i sol och blåst, lite mathandling och fika och lek hemma hos oss. Tyvärr blev det en kort lekdag då vi skulle hem på middag hos Robbans mamma vid 15tiden.

Axel skulle laga Gulaschsoppa till middag sa han och plockade ihop alla ingredienser alldeles själv.


Bollar är fantastiskt kul!


Axel ville inte alls leka boll med Vilmer utan ville helst krypa in under skinnet på Lisa.


Var ju nån vecka vi var hemma hos Lena så det var lite utforskande blickar sen kände Vilmer sig som hemma igen. Han flörtade och skojade som vanligt med farmor, som hade svårt att hålla sig för skratt :) Tyvärr glömde vi kameran hemma och tog bara med Lenas kamera så jag har inga bilder att visa upp. Var hemma runt 20 och ytterligare en stund senare var Vilmer i säng, och sov tack och lov som en stock hela natten.
Vid 7 vaknade han och jag skyndade upp och gjorde en välling som slukades. Sen slockade han på nytt. Härligt tänkte jag och la honom bredvid mig i våran säng och somnade om nästan innan huvudet landade på kudden.

Dagen har bjudit på en hyfsat lång härlig promenad i vintersolen och fika hemma hos syster Camilla med barn. Även Maria och Julia var med.
Camilla hade köpt semla till fikat. Livsfarligt! Så nu har jag ätit semla TVÅ dagar i rad. Hur ska detta sluta?? Jag som måste ta tag i mig själv och få ordning på min kropp en gång för alla. Tur att man är ute och går en del igen iaf.
Egentligen låg Ikea på schemat men efter många om och men så valde jag och Vilmer att stanna hemma då klockan blev för mycket.
Papi Robert jobbade över till sent ikväll så när jag och Vilmer slutligen kom hem vid 17-18tiden så var det mat, bad, bokläsning och lite annat innan det var sovtime för vildmusen.
Även idag verkar han sova som en stock! Skönt!

Imorgon är det promenad med Elin och Noel som gäller kl 10. Sen blir det fika hemma hos dom.
Efter jobbet plockar Robban upp oss för en tur till båtmässan.
Nej, vi ska inte gå dit för andra gången. Det blev aldrig av att vi kom dit härom dan. Klockan blev till slut för mycket.

På lördag ska vi till Åby och bada med Maria, Calle och Julia. Det ser vi fram emot! Första gången i bassäng för Julia, så det ska bli kul att se hur hon reagerar :) Det blir lilla äventyrsbadet och den 34gradiga bassängen är det som står på schemat.
Hade velat hitta sådana där armpuffar til Vilmer som han har på babysimmet. Eller simring. Undrar vart det finns till så små barn? Han är ju en hejare på att hålla balansen i dom nu.


Ne.. nu ska ni slippa mitt pladder ...om ni ens orkat läsa så här långt menar jag ;)

Godnatt!

Söndagsmys måndagsfikor och tisdagsslapp

Söndagen bestod av familjemys. Minns knappt vad vi gjorde. Tog oss en promenad, lekte och åt god middag. Annars hände det inte så mycket.




Alla hjul är klart roligast nu för tiden


Det ska börjas i tid


Ge mig kameran så jag kan ta några snygga kort på dig me!



Mamma skriver i årsboken och Vilmer leker


Vår goa middag. Hemmagjord Ceasarsallad med vitlöksbröd till!



Igår hade jag och och Vilmer en förmiddagsdejt med Elin och Noel. Vi gick en lång härlig promenad här ute i krokarna, på hoppiga trottoarer, snömoddiga vägar och uppför branta backar. Efter 1½ 2 timmar var vi välförtjänta av en fika hemma hos oss.
Lite lunch för barnen, lek för stora och små och fika för oss sedan bar det iväg igen.




Vem var det som ropade på mig?


Det var jag!

Vi promenixade ihop och skilldes av utanför Elin där jag skulle ta av mot mamma och Kai.
Tyvärr fick jag svänga av då fikan hos henne blev instädd pga av ett missöde på jobbet. Istället blev det fika hos Maria och Julia. Robban fick jag ringa och meddela att det bara var att vända, då han satt i bilen på väg mot mamma.
Mamma hann dock med en snabb kopp kaffe innan det var dags för alla att ge sig av hemåt.


Vilmer provade Jullans snajsiga solbrillor


Va sa du sa du?


OK då! Det är bara för din skull mamma som jag sätter på mig dom här igen!

Idag är det en riiikig slappedag för mig och Vilmer. Lite dels för han han somnar/sover så dåligt på kvällarna. Så ett antal dagar på rad så har vi varit uppe till drygt 24. Det är säkert fler tänder på gång. Det är ju betydligt fler bajsblöjer om dagarna nu än vad det normalt brukar vara.

Idag har jag varit duktig och tagit itu med jobbiga telefonsamtal. Eller ja..jobbiga och jobbiga. Men iaf. TryggHansa, If, Folktandvården och Mvc.

Den 16e ska Vilmer få komma till tandläkaren för första gången. Tur att han inte vet vad som väntar honom. Ne, dom ska säkert inte ens titta i munnen på honom utan med all säkerhet bara informera oss om man massa saker... som vi med all säkerhet redan känner till ;)

Nu medan Vilmer sover middag är det dags för mig att ta en snabbdusch så jag är klar tills han vaknar. För sedan ska vi hämta papi på jobbet och dra till båtmässan.
Det är då våren startar. Efter båtmässan! om man bortser från all snö då! :)


Jubileum

*trumvirvel* 

Idag är det jubileum här på bloggen! Jajjemen! Då är det hela ett år sedan jag startade denna. Och inte trodde jag att jag skulle vara bloggen trogen efter så lång tid. Ska jag vara ärlig gav jag det någon månad max. 
Men för en gammal dagboksskrivare (med minst 10 fullskriva dagböcker på mammas vind) är det här något som jag behöver. Jag behöver skriva av mig lite av vad som händer i mitt liv. Eftersom denna bloggen är offentlig väljer jag ju inte att skriva om allt för privata saker. Det är det enda som får mig att fundera på om jag inte ska börja skriva riktig dagbok igen. Det är något speciellt att kunna gå tillbaka i tiden och läsa om saker man alla tankar man hade förr, saker man gjorde, folk man träffade och hur jag var då.
Tänk va kul om jag kan göra samma sak när Vilmer är vuxen och jag tänker tillbaka på småbarnsåren. Man glömmer ju så lätt. Det har ju redan börjat. Små kanske inte såå betydelsefulla saker som bara sipprar ur ens minne.
Men det är ju dom som är så roliga att plita ner. Dom stora händelserna sparas ju oftare på kort och därmed i minnet på en själv. 

Jag skriver ju som sagt bloggen men den är ju så väldigt ytlig. Det finns ju så mycket mer av mig som inte hamnar här. Och så mycket mer av allt annat i min värld.
Ja, jag tror minsann att det ska inhandlas en ny dagbok.

Min "plastfarmor" skrev dagbok i många många år tills hon gick bort.
Det var en herrans massa böcker minns jag. Jag har dock inte läst något ur dom men mamma har.

Tänk sen när jag en dag går bort och mina barn och barnbarn sitter med mina gamla dagböcker och skrattar och gråter vartannat åt allt jag plitat ner under mina levnadsår. Kanske ska gömma undan dagböckerna från tonårstiden?! ;)


En annan tanke är att jag vill på något sätt få ut bloggen i bokform. Den dagen jag inte har lust att skriva mer kommer jag ta itu med det. Det är ju roligt om inte bara för mig och Robban, utan också för Vilmer. Det är ju ändå pga honom jag skriver denna. Det var ju så det startade förra året. Jag började skriva när jag skulle gå hem på havandeskapspenning från jobbet. Jag ville fördriva tid och skriva ner alla tankar jag hade inför förlossningen och hur livet skulle bli med lilla pyret i våra liv.
Och tänk vilket underbart år det har varit. Eller ja, efter den 16e april iaf. Tiden innan där var inte så underbar. Läs t ex detta, detta och detta.
Men tänk va fort man glömmer alla sina krämpor när man vet vilket pris man har vunnit för sin prestation! =)
Jag menar... kolla bara här! Finns det något finare så säg?!



Här nedan kommer små glimtar ur mitt/vårt år som gått sedan bloggen startade

11 Februari 2009    23 Mars 2009    27 Mars 2009   24 April 2009    4 Maj 2009  
 
3 Juni 2009    1 Juli 2009    29 Juli 2009    11 Augusti 2009    24 Augusti 2009  

22 September 2009    16 Oktober 2009     22 Oktober 2009    2 November 2009

27 November 2009    17 December 2009    7 Januari 2010     28 Januari 2010 




Vem vet...kanske sitter jag 7 januari 2011 och gör ett minnesår över 2010 :)


LÖrdagskväll

Strax ska familjen packa ihop sig för middag hemma hos kusse Jullan med föräldrar. Det blir potatisgratäng och kotlett! Mums!
Sedan blir det Melodifestival. Vet inte om jag vill eller inte vill titta på det. Vet ju hur det brukar låta. Man gnäller på i stort sett alla bidrag..för dom är rena skiten!...men ändå så sitter man där likt förbannat varje helg. Blir så trött på mig själv! :)

Ne...om man kanske ska väcka lilleman så vi kommer iväg någon gång.
Undrar hur länge han har sovit nu?




Drygt 1 månad kvar till Idre nu! Jaaaaa vad jag längtar! Det suger ordentligt i snowboardtarmen. Har fortfarande inte hittat mig några nya boots. Usch MÅSTE ta itu med det snarast!!

Mamma vill ha

Please darling, kan jag inte få en i tidig födelsedagspresent? Den kommer till sommaren så du har tid att jobba över och spara lite!


Valentines day

Ett sista inlägg för kvällen. Dom har kommit så tätt pga att jag inte kunna lägga upp inlägg tidigare idag.


Det kommer en ny film i dagarna som jag gärna skulle vilja se. Valentines day. En riktig tjejfilm som är fullspäckad med bra skådespelare!




Fast först är det Prinsessan Och Grodan med Linnéa nästa lördag! =)

Vilmers hosta

Idag var jag med Vilmer på vårdscentralen för att kolla upp hans hosta ytterligare en gång. Men som väntat fick man samma svar som på barnmedicin. Att det med all säkerhet är förkylningshosta. Och att det visar sig på olika sätt hos olika barn.
Dessutom frågade hon om det är mitt första barn. Vad menar hon med det? Att jag inte hade brytt mig lika mycket om det hade vart mitt 2a eller 3e barn? Underligt resonemang. Jag tycker inte jag är onormalt nojjig. Vilmer har ju faktiskt haft denna hemska hosta från och till sedan oktober.
Tyvärr har Vilmer inte hostat en enda gång vi varit på barnmedcin eller vårdscentralen med honom.
Dom tyckte ändå att när han ändå verkar vara sig själv, äter bra och dricker bra så är det nog ingen fara med honom. Vi skulle försöka vänta ut det som dom sa.
Suck!
Men blir det inte bättre nu framåt våren tänker vi gå tillbaka.

Vi kom hem med en hostmedicin vid namn Lepheton. Den ska vi ge honom 2,5 ml innan han ska sova.
Han hostar ju så mycket på nätterna också så det måste ju störa hans nattsömn stackarn. :(

Hoppas detta hjälper honom lite nu!

Så fruktansvärt tröttsamt!


I x antal veckor har Blogg.se strulat något kopiöst. Allt från att kommentera på andra bloggar, lägga upp inlägg och bilder mm. Ikväll tröttnade jag och skickade ett mail till Kundeservice på Blogg.se

"Hej!
 
I ett antal veckor har nu eran sajt krånglat extremt mycket för mig och många andra utav era användare.
Många gånger jag har försökt kommentera olika bloggar har det inte gått, även om ett flertal försökt har gjorts.
Flera inlägg jag har skrivit har delvis försvunnit (det som inte hunnits sparas) sedan dom inte lagts upp pga att sidan inte laddats klart ordentligt.
Idag har det varit extremt segt att ens komma in på min blogg samt att jag inte ens kan ladda upp bilder OCH att jag inte kan kommentera andras bloggar hos er.
Jag (och vad jag misstänker) många med mig är väldigt trötta på dessa ständiga problem.
Jag tycker ju egentligen om att ha min blogg hos er eftersom allt är enkelt att förstå när det gäller inställningar, verkygsfält mm. Men snart byter jag tyvärr till en annan bloggdomän om det inte bättrar sig med alla problem här på Blogg.se
 
 
Mvh Malin "

Huslyktsberoende

Vad tycker ni om min nya huslykta?






Har under en lång tid tänkt att köpa ett par sådan här i olika storlekar men när jag äntligen fick tummen ur var dom slut överallt :(
Fann till slut ett par stycken på Tradera. Vill helst ha dom i vitt men dom hade stigit hutlöst mycket i pris. Så det fick bli en i plåt. Men jag är mer än nöjd med den också! Ska fortsätta leta efter fler i mindre storlekar.


Så passande

Just när jag sitter och skriver om Vilmers alla tänder så vad dimper ner i brevinkastet om inte detta




Jag måste säga att dom är skickliga på Folktandvården som har koll på att Vilmer har fått sina första tänder under dom senaste 2 veckorna.
Samtidigt är det lite läskigt att dom verkar ha spioner ute på fältet som håller koll på folk.
Får nog börja använda tandtråd oftare!


Iris


¨



Iris hon har det gott på köksbordet bredvid mig! Antingen njuter hon av elementet som brassar på eller så njuter hon utav musiken som jag gör.




Vad händer?

Undrar vad som händer med vädret i Sverige? Det bara fortsätter att snöa och snöa och snöa. Det är ju självfallet väldigt vackert men när tar det slut?

I förrgår jobbade Robban över till sena kvällen så jag och Vilmer var alldeles alena hela dan. Det enda vi gjorde var att åka lite pulka på gården. Annars var vi inne och mös hela dagen. Först på kvällen började jag känna mig rastlös och satte igång att baka. Det blev båda tekakor och vanilj och kanelbullar. Mycket smarrigt! :)


Igår var jag och Vilmer ute hos Lisa och Axelman på Björkö. Vi hade en mysig heldag från tidig förmiddag till sen eftermiddag med lek, fika och promenad i snöovädret som var. Efter 1½ timme i nästan bara motvind såg vi ut som två pandor runt ögonen. Kom ihåg att aldrig ha vattenlöslig mascara i snöstorm som blåser rakt i ansiktet :)

När vi åkte hem vid 18-tiden var det mer än mycket snö på vägarna. Jag luskörde hela vägen hem så det gick bra. Inte enda bil eller lastbil låg i diket, vilket är förvånansvärt! Finns ju alltid några som är vårdslösa i sånt här väder.

Så här trevligt hade vi igår:











Vilmer har sovit urkasst dom senaste nätterna och vi har kliat oss i huvudet här hemma och undrat varför. Igår kom beviset. 2 små risgryn är på väg upp i underkäken på lilleman. :) Så nu har han minsann tre tänder. Bara 17 kvar nu då! Ska försöka fota dom men det är inte det lättaste. Möjligtvis att jag kan få med den övre tanden. Den syns rätt bra om man får honom att skratta ordentligt!


Om en stund när Vilmer vaknar ska vi ta oss en tur till bl a torget för lite nödvändig shopping.


Lördagskväll

Lördagen startade helt fel för mig.
Efter en natt med onormalt lite sömn och klockan som ringde strax innan åtta kände jag att det inte skulle bli en bra dag.
Trötthet och illamående hängde som en tung dimma över mig. Men när jag var på väg ner till Åsa, min frisör, började det kännas lite bättre.
Väl sittandes i stolen kunde jag slappna av och sakta vakna till liv, medan Åsa gjorde mitt hår snyggt igen. Gick därifrån 1 timme och 45 min senare lite snyggare, lite gladare och lite piggare. Håret blev kanske inte så ljust som jag hade tänkt mig, men det gör inget. Jag fick iaf en mycket varmare ton på det samt lite fler ljusa slingor i det. Fint!
Nästa klipptid är i mars. Då ska vi väl börja gå över till det blonda igen. Vill ju gärna vara blond till sommaren. Kan sakna mitt ljusa hår ibland, fast det är klart... det är ju rätt kul att förändra sig lite imellanåt. Det piggar upp!

Men nu kom jag av mig som vanligt!

Efter klippningen åkte jag till Kungsmässan för att hitta något att ha på mig på kvällen. Orkade mig inte in till stan och vela. Enklare att ha det mesta samlat under ett tak ibland.
Efter många om och men så hittade jag en ljusgrå...ja vad kallar man det?... tunika/oversize-tshirt/klänning? ... med lite glada mönster och färger på. Är ju så innerligt trött på allt svart man sätter på sig nu. Inte för att det är vår än men et behövs lite färg.

När jag stod och gjorde mig iordning inför kvällen ville ingenting gå min väg. Kände redan där att jag borde stannat hemma.
Håret blev inte som jag ville pga konstiga produkter min frisör lagt i håret, sminkningen blev skit, och det värsta!!!! Klänningen? jag köpt och hade satt på mig fick hemska fettfläckar på högra ärmen från salvan jag smörjer tatueringen med. Bepanten för övrigt.
Suck, det var bara att ta av sig den och i panik rafsa genom klädkammern efter något gammalt stycke tyg :/ Dessutom skulle Robban precis lägga Vilmer då samt att bussen skulle gå om 15-20 min så stressen var befintlig kan jag säga. Hittade till slut ett linne som jag slängde på mig.
19:30 gick jag ner till busshållplatsen i 10 minusgrader. Bussen skulle gå 19:36 så jag hade god marinal.
19:40 började jag undra vafan bussdjävulen var någonstans. Jag höll på att förfrysa tår, fingrar och ben.
Kollade på tidtabellen och javisst... där fick man sota för att man är lat och ta för givet att bussen alltid går samma tid. Den slutade att gå vid 17:36 på lördagar. Muttrandes och huttrandes undrade jag vad jag skulle hitta på. Det var på tok för långt och halt att gå till spårvagnen i högklackat. Jag var ju dessutom stelfrusen vid det laget.
Gjorde något jag aldrig gör annars. Ringde en taxi som kom 10 min senare. Värmde mig i källargången i vårt hus så länge.

Middag käkade jag,Maria, Ebba och Ebbas kompis Carro på Lokal. Ett mysigt ställe som jag inte kände till innan . Vi åt en svensk variant av tapas.  Lite annorlunda och kul!
Hade en supermysig och trevlig middag i goda vänners lag. Synd var bara att Jenny inte var med oss då hon skulle jobba kväll tydligen.

Efter middagen var det tänkt att vi skulle gå ut. Jag som egentligen var dödstrött försökte skjuta den känslan åt sidan. Man ville ju inte vara tråkig och dra hem när vi inte setts sen innan jul.
Men även Maria var trött och kände sig hängig så det slutade med att vi båda åkte hem och dom andra gick vidare. Skönt att slippa känna sig som det svarta fåret ;)
Kom med den sista bussen, 23:45, vilket var skönt! Annars hade det blivit nattvagn hem och längre att gå i kylan. Bussen stannar ju praktiskt taget utanför porten min. :)


Hade en annan "bättre" bild på mig men där syntes det långa vägar hur trött jag var på ögonen. Dom var smala som springor :)




Ännu en lite suddig men fin bild på Ia och stjärt ;)



Måste bara avsluta med att berätta vilken härig morgon jag hade idag. Jag hade sovmorgon ändå till 12:15. jajjemen! Förutom en snabb välling till Vilmer runt 7? Efter det satte jag in mina öronproppar och somnade om. Vaknade till när Robban gick upp med Vilmer och sedan när Vilmer skulle sova middag. Det fick han göra bredvid mig i stora sängen. Mys! :)
Och dagen bjöd på fika hemma hos Maria, Calle och Julia. Jag fick dessutom en rejäl och låång go kram av Julia. Mysigt! Hon bjuder minsann inte på kramar till vem som helst när som helst utan det är alltid på hennes villkor. Hon är inte dum hon! :) Hoppas det håller i sig till tonåren ;)




Och jo.....det snöar fortfarande kopiöst mycket ute! Vi får väl skotta ut oss imorgon!

Där Allt Är Tyst Och Stilla Som På Kort

Som vår man Lasse W sjunger så fint!



Så här ser det ut på våran gård nu! Det blir något som händer när det snöar. Det blir så tyst och stilla ute. Nästan som man skulle höra en knappnål falla. ;)
För en kvart sedan lugnade äntligen snöandet ner sig men nu sätter det igång igen. Det sägs att det ska komma ännu mer snö imorgon och på onsdag. Vart ska detta sluta?
Såg på nyheterna härom dan att båtarna ut till södra skärgården får det svårt pga havsissen och att många turer ställs in. Så har det inte varit sedan mitten på 80-talet.
Mamma har berättat att dom tog bilen över isen från Brännö in till stan när söstra mi var små. Eller var det ännu tidigare??
Jag å andra sidan har alltid varit stadsbo. Hade dock varit fint att vara uppväxt där ute med.


Är så fascinerad utav denna vargavinter vi har fått. Det är så vackert även om jag nu börjar tröttna på den så smått. Men det enda som gör att jag är trött på den är barnvagnskörandet. Jag kommer ju inte ut på mina dagliga promenader. Jag saknar dom! Jag saknar min stegräknare som tickade upp till dryga 10000 steg om dagen i våras/somras/höstas.
Visst kan jag och Vilmer gå ut och gå, men det blir en väldigt skumpig färd för Vilmer, som inte sover lika djupt och bra som annars. Och det blir en halkig färd för mig. Samt att jag bara går och svär över oskottade trottoarer som nu är glashala.

Imorgon ska det nog åkas lite pulka för Vilmer när det äntligen ligger lite nysnö. Inte kul att dra/ åka pulka när det är ett lager is ovanpå snön.
Maria och Julia (som är ledig från förskolan på måndagar) skall komma över på fika, så Vilmer får nog lite roligare pulkasällskap än bara sin tråkiga mamma. :)

På tisdag åker mamma och Kai hem från varma Thailand. Och jag som släppte av dom i sommarjackor på Landvetter. Kan bli kallt för dom när dom går av planet. :)



Skillnad på väder? :) Neee...tycker ni det??

RSS 2.0