Lasse W

Snart är jag och Maria på Lisebergshallen och lyssnar på den bäste. Hoppas vi tycker han är bättre än vad kritikerna gjorde igår.




Uppdaterar mer imorgon om allt.

Kan att säga att Vilmer har nu sovit ytterligare en natt utan skrikfest.  Dock en del uppvaknanden, men Robban fick somnat om honom igen. Jippi!


Y E S !

Vilmer sover! Och har sovit sen vi somnade honom vid 19. Kämpandet har gett resultat idag. Han somnade i min famn och jag vågade inte röra mig utan satt där med honom i mer än 1 timme. Gissa om man var stel i kroppen sen. Bar sedan in honom till vår säng och låg där bredvid honom i minst 1 timme. Han var på väg att vakna ett par ggr runt 20-21-tiden, men somnade oroligt om. Det är då han oftast vaknat alla dagar innan. Men plötsligt hände något. Han kom in i en djupare och mycket lugnare sömn och jag kunde gå därifrån.
Gud va skönt detta är! För hans skull att han ändå får en ordentlig natts sömn, och för oss som får lite egentid nu på kvällen. Lyx! :)

Nu hade jag kunnat gå och lägga mig om det inte vore för kattskrället Iris som är ute och ränner och vägrar att komma in. Det är ju för fasen kallt och mörkt! Vad har hon ute och göra då????
Smyger på änder, grodor eller dylikt nere vid dammen misstänker jag?!

Lilla fotomodellen

Har äntligen fått fotat Vilmer i sina gosiga byxor från Sobea som vi vann hos Carolina.
Tack igen Carolina, dom är kanonmysiga! Dock lite stora fortfarande! :)






Passade på att fota honom i hans nya fina vintermössa också . Helt bedårande söt blev han i den enligt mig själv! :)






Jag tävlar hos Muppsan



Jag tävlar om ett presentkort värde 300:-

                                                    att shoppa barnkläder för hos Yorrik
       på Muppsan´s blogg



Tävlingen avslutas den 6/11 kl. 21.00

En lättnads suck

Testade en ny grej idag. När vi la Vilmer lade jag mig tätt tätt intill för att se om han kunde sova lugnare. Låg så 1½ timme, slumrade såklart till imellanåt. Men sen, som vanligt vaknade han.
Nu bryter helvetet lös igen tänkte jag.
Då hade han legat och oroligt vridit på sig, gnytt, och rynkat pannan ett tag. Visst så var han hysteriskt ledsen. Tog upp honom och satte oss i soffan. Där lugnade han sig på stört.
Och så lugnt och till och med glatt har det varit tills han somnade för ca 30 min. Fick precis lagt honom i sängen. Inte ett knyst sa han när jag skulle somna honom. Mysko?! Ja!
Undrar om det hjälpte att jag låg hos honom tidigare? Var det det som lugnade honom eller att han hade en bättre dag helt enkelt?
Vi skojade till och med lite innan jag somnade honom. Satt och kittlade honom och han skrattade nästan så han kiknade. Vår älskade lilla going! 

Det sorgliga var bara att jag och Robban skulle bytas av när jag låg hos lillfisen. Men då vaknade han till liv och började gråta och skrika. Så vi bytte tillbaka och jag la mig hos honom, och han blev lugn och somnade om. Varför kunde han inte känns lika mycket ro hos sin pappa? Känns så taskigt.
Men nu ska jag sluta skriva och lägga mig och sova.

Godnatt!

En ny dag!

Kanske borde poängtera att jag skrev inlägget igår ang Vilmers sömnproblem och inget annat.

Kom på en sak nu.
Det konstiga är att när det är dag igen känns allt som vanligt igen. Förutom min huvudvärk då. Men man tänker konstigt nog att det kanske blir ändring ikväll. Att han äntligen somnar i tid idag och inte bråkar mer?!
Samtidigt som jag själv lider så undrar jag hur inte Vilmer själv måste må?? Att varenda kväll/natt vara så ledsen och gråta så hysteriskt. Från början trodde vi ju att det var pga av hans förkylning han vaknade av, men den är ju över nu. Kan det vara mardrömmar? Nattskräck?
Känner att vi måste få hjälp med detta nu.
Det är skönt att Robban tar detta mycket bättre än vad jag gör iaf. Han verkar inte påverkas på samma sätt som mig.

Nu ska ringa barnmedicin nu och se vad dom kan göra för oss?!


Fy fan

Fy fan va trött jag är på att vara ledsen varenda kväll, på att gråta varenda kväll, på att ha huvudvärk varenda kväll, på att vara arg varenda kväll. Kan det inte bara ta slut nångång?

Måndagen

Vilmer och jag ... eller jag iaf har haft fullt upp hela dagen.
Städat, tvättat lite, handlat mat, handlat en finfin vintermössa till Vilmer (som nog tyvärr måste bytas till en större storlek), gjort potatis&purjolökssoppa och hembakta rosenbröd, haft mamma på lite sen lunch och sedan har hela familjen varit på babysim. Det var mys!  
Mamma var med och tittade på. När jag får korten hon tog ska jag lägga upp något utav dom.

Ha.. .det var verkligen kort summerat. Kännas iaf som om det är först nu jag fått sitta ner. Skööönt!

Hej på er!


Vacker höstdag

Igår var jag och Vilmer med Camilla, Linnéa och Isabella i Slottsskogen. Även hennes kompis Therese med hennes barn var också med. Lite regnigt men ändå en jättehärlig dag. Det var så otroligt vackert där med alla höstfärger på träden.

Det lektes i Plikta, kollades in sälar, pingviner och åts lunch.
Här var våran dag:














Stora dagar

I lördags innan jag skulle ut så vinkade Vilmer riktigt medvetet tillbaka för första gången :) Vi blev så stolta över vår älskling då. Det har sett ut lite som om han har gjort det innan men vi har inte varit riktigt säkra.

Och i söndags var första gången han satt av sig själv. Riktigt rak i ryggen och en rätt lång stund dessutom. Innan har man bara fallit som en fällkniv framåt eller trillat åt sidorna. Och vi fick med det på kort också.

Vilmer och mamma hemma hos gammelmorfar Leif


Min s k utekväll

Skulle egentligen postat detta igår men blogg.se var så fruktansvärt segt + att det inte gick att ladda upp bilder.

Måste bara börja med att ursäkta det dåliga bloggandet. Men har man en vild bebi som är uppe till 24-01 om nätterna har man inte mkt egentid längre :(

Men idag somnade han äntligen vid 23. + att han åt nästan en hel vällingflaska!!! Kors i taket! Hoppas det fortsätter så!
Sitter i soffan som numera är min säng för en liten tid framöver. Jo, det är sant! Nej, vi har inte bråkat! Nej, jag luktar inte svett och har blivit förvisad hit.
Vi har äntligen tagit itu med den förbannade nattamningen. Nu ska den bort!!! Började i lördags då efter jag vart ute och ändå inte kunde amma. Och det är små framsteg varje dag. Igår ammade jag honom sista gången vid 23?? och han vaknade någon gång under natten (när vet jag inte) och då lyckades Robban somna om honom med vattenflaskan och nappen. Så vid 5tiden vaknade han och var hysteriskt hungrig. MEN...det är framsteg. Hoppas det går lika bra inatt!

Ville bara dela med mig lite utav min s k utekväll som inte blev så mycket av utekväll.
Jag, en arbetskompis, en f d arbetskompis, vår allas tatuerare Hasse, sångerskan i Hasses band och lite mer löst folk var på förfest hemma hos Hasse i Mölndal. Kändes helt sjukt skumt att vara borta en lördagkväll, uppklädd, ENSAM, drickandes. Men ack så härligt det var!
Vi drog in till konserten som började vid drygt 22. En helt grym konsert var det! Kan kort sammanfatta den så! :)

Tanken var ju att vi skulle gå ut och ta några öl till efteråt men alla drog sig åt olika håll så då var det bara jag och min f d arbetskamrat kvar och jag var inte så sugen på att gå ut längre. + att Robban kämpade för fullt med att få Vilmer att somna där hemma. Hade ingen riktig ro att va kvar ute då.
Men det räckte för att jag skulle njuta och jag hade ju ändå en go helkväll även om det inte blev nån utgång. Kanske var bra så jag fick känna på att dricka lite igen. Det var ju ändå 1 år och 3 månader sen. Hehe!

Lite gobitar från kvällen. Själv fångades jag aldrig på bild. Brukar bli så när det en en själv som håller i kameran!

Hasse & Miche  Bolke tycker inte om kameror 




Ska försöka skriva mer senare i eftermiddag om resten av helgen mm.

Mustasch

Undrar varför det känns så pirrigt och nervöst i kroppen? Som om det vore första gången i livet jag ska ut. Haha! Skumt!
Aja....det ska iaf blir väldigt roligt. Hoppas att lillefis tar hand om pappsen och är snäll mot honom.  Men med tanke på hur det varit sista tiden misstänker jag hur det kan bli. Igår var jag och Vilmer vakna till drygt 24-01?!  Usch usch och åter usch! Hoppas verkligen Robban slipper det.
Kanske är jag lite nervös över att lämna dom ensamma under så lång tid?? Men jag vet att Vilmer har det minst lika bra med pappa! :)

Nu ska jag fortsätta att göra mig iordning. Ska ta med kameran och försöka ta lite kort under kvällen. Hoppas jag kommer ihåg den bara.


Hoppas... eller jag vet.... att konserten kommer bli grym som alltid!







Ha en go lördagkväll allihop!


Katastroffilmer

är en av mina svagheter. Jag bara älskar dom!
Nu kommer det en ny som heter 2012, och det går rysningar genom kroppen på mig när jag kollar på trailern. Jag bara MÅSTE se den när den kommer. 13 november går den upp på biograferna.

Någon som vill följa med mig???

                                                  


Något som livar upp mig och dig lite

Man bara måste älska Will Ferrell!


The Landlord from Will Ferrell


Good Cop, Baby Cop from Will Ferrell


Är detta på riktigt?


Hur mycket ork har man som människa?

Jag undrar bara, för det känns som min börjar ta slut. Jag har liksom inga krafter kvar. Allt detta bråkande till 01 på nätterna, nattamning och förkylningshelvete tar kol på mig när som helst.
Tålamodet är lika med noll. Blir nästan rädd för mig själv över hur fort jag blir arg och grinig.
Vill helst av allt bara sitta hemma hela dagarna och göra ingenting för jag orkar ingenting. Men det funkar ju liksom inte så. Måste ju komma ut, måste träffa folk, måste ut ur denna förbannade lägenheten. Gud va trött jag är på denna lägenheten. Känner mig som i ett fängelse här.
Hade egentligen tänkt att gå och träna idag men hur ska jag orka det??? Jag är ju så förbannat trött och huvudet värker typ jämt ny för tiden :(
Jag hoppas det känns lite bättre på lördag när jag ska ut för jag har längtat efter detta så länge. Känns verkligen som jag behöver en helkväll och bara vara mig själv och inte mamma.

Hade mina systrar med barn här på förmiddagen idag. Det är jättemysigt att umgås men det är rena döden på denna lilla ytan. Varenda gång det är många här känns det som man måste ursäkta sig för att man har så litet. :(

Var på bvc idag och Vilmer hade iaf gått upp rätt bra fastän han har ätit dåligt sista tiden. Skönt!8710g och var 70cm lång var han. Min stora lilla going!

Förstår inte hur han klarar av att vara på så bra humör (förutom när han BORDE sova) när han har det så jobbigt som han verkar ha nu. Det är tacksamt iaf! Ett litet leende från honom räcker för att mina krafter ska räcka ytterligare ett tag till.

Usch ett sånt trisst inlägg menmen....


Jag tävlar hos Muppsan



Var med och tävla om ett presentkort värde 500:-
att shoppa snygga
Meandi kläder för. Skynda
in på
Muppsan´s blogg och var med du oxå




Tävlingen pågår till den 6/11 kl 21:00


Ska man skratta eller gråta?

Brukar ni ha lika roligt som den här gummimannen på helgen?
Han ser inte ut att vara helt ok i alla fall!


Höstrusk

Varken människa eller katt tycker om att vara ute i regn och rusk




Härlig tisdag

Idag har det varit en hektisk men mycket trevlig tisdag!

Hade min mammagrupp här på lunch i förmiddags. Jag bjöd på hemmagjord grönsakssoppa och kladdkaka med glass till efterrätt. Vi var 5 utav 6 här. Eller 10 utav 12 kanske man ska säga.

Efteråt blev det lite stressigt då jag och Vilmer skulle på återsim med Babyplasket! Vi hann med nöd och näppe dit.
Eftersom det var återsim så fick man välja själv vad man ville göra för övningar.  Jag och Vilmer tränade på att kunna balansera i badring, hålla i mammas fingrar så han inte hamnade under vattenytan, "flyta" på rygg i mammas händer och "dyka" (man häller alltså en spann vatten över huvudet och man säger "nu kommer det mycket vatten Vilmer" och direkt efter doppar man hela barnet under vattenytan)
Nästa vecka är det dags för den nya kursen. Då är Vilmer en stor kille och kan titulera sig Anka istället för sjöstjärna. Och då följer även Robban med ifortsättningen. Det blir lite roligare när vi kan göra det tillsammans.
Sånt här fint diplom fick han sist vi var där.

Jag vann!

Tjoho! Nu har jag vunnit min första vinst sedan jag började tävla hos andra bloggare.

Vann ett par görfräcka kryp & lekbyxor från Sobea hos Carolina.  Tack så mycket igen Carolina! 


Vilmer ser fram emot att mannekänga i dom! =) Dom kommer nog passa bra tills han börjar krypa! 

 

Sorry!

Jisses va längesedan jag skrev! Måste vara nåt sorts rekord?!

Nu ska det minsann skrivas.
Vilmer är fortfarande kass. Fastän han fått hostmedicinkuren i 5 dagar hostar han lika mycket som innan. Och har dessutom kräkts pga det. Ser vi ingen förbättring under morgondagen ringer jag barnmedicin igen. Nu är vi trötta på detta! Speciellt Vilmer! Fast som den underbara killen han är håller han uppe humöret trots snor, hosta och kräkningar. Älskade unge!

I fredags hade vi ju mamma och Kai här på middag. Det var mycket trevligt!
I lördags gick vi en rejäl långpromenad i solen och var senare på Calles kalas där det bjöds på havrefras och vatten. Nej, det bjöds faktiskt på riktigt fin mat som Daniel hade med sig ifrån Ellagården. Mycket god mat!

Linneá suktar efter cheesecaken     Det är lättare sagt än gjort att få små barn att fastna på kort   Vem läser bok för mig?
När vi skulle promenera hem ifrån dom kom vi inte längre än till Hemköp då Vilmer började gråta och skrika som besatt. Vi fattade inte vad det var utan trodde att han kanske var mörkrädd eftersom det var längesedan vi var ute med vagnen när det var mörkt. Vi delade på oss. Robban gick hemåt för att hämta bilen och jag mot Camilla och dom då barnen fortfarande var uppe där. Vilmer som fortsatte skrika hysteriskt lugnade sig  inte förän jag fått av honom både overall och kläder. Och shit vad svettig han var! Hans mössa och pyjamas var genomsura. Det var troligtvis därför han var så ledsen. Han var för varm!
Tog tempen på honom och den hamnade på 38 grader. Han måste kokat där i vagnen.
Vi stannade iaf hos familjen tills Vilmer kändes bättre och till slut somnade. Men självklart vaknade han innan vi hann in i bilen.

Så här glad goegubben ut när vi kom hem. Vilken skillnad från hur ledsen han var tidigare. Utochinvänd mössa också! Snyggt! :)


I går var vi på ytterligare en långpromenad i fint väder.
Någon som säljer hamburgare svart i sin källare?     


För att sammanfatta har vi haft lugn och mysig helg!


Nu snart jag ska jag lägga mig och kurera min trötta kropp efter ett enligt mig hårt träningspass.


Helt slut

Ja jisses va fort man blir trött nu för tiden.
För en kort stund sen gick mamma och Kai hem efter varit här på middag. Kände nu efter dom gick hur trött jag är.
Har iofs inte suttit ner så mycket idag men det var först nu jag märkte hur lite ork kroppen hade kvar.
Jag och Vilmer var ute på promenad i regnet och gick sedan hem till kusin Julia och moster Maria för att äta lunch ihop. Vi (Maria) gjorde pastasallad och Vilmer fick spaghetti & köttfärssås. Sedan lekte Vilmer och Julia lite. Eller... Vilmer lekte med Julias saker och hon tog dom av honom. "det där är mina saker din lilla tjuv" tänkte hon nog för hon såg lite misstänksam ut när han pillade på hennes böcker :)

Sen bar det av hemåt för lite dammsugning, grötätning, sovstund, handling och lagande av mat.

Vi bjöd på lax på en bädd av purjolök, morötter och sås av cremé fraiche, grädde, fiskbuljong och curry. Till det hade vi pressad potatis. Det blev mycket väl godkänt av mamma och Kai! Puh! :)
Som om inte det räckte hade jag bakat en AfterEightkladdkaka med vispad grädde till. Den var väldigt god men man var ju redan så mätt så man höll på att kräkas!

Vilmer har INTE velat sova när dom var här så nu kämpar Robban för fullt för att få den lilla illbattingen att somna.

Imorgon blir det träning och kalas för Calle där det bjuds på mjuka havrefras och citronvatten. Lyx!

6 månader

Grattis till vår stora lilla älskling på 6 månaders dagen! Som vanligt säger jag att det går alldeles för fort!




Tror han försökte säg mig något när jag åt frukost förut. Plötsligt kom han körandes med mössa och overall.

Lika sugen som mig?



Ser fram emot att testa Marabous nya limited edition smak. Kardemumma, nejlika, peppar, ingefära, kanel och vanilj
F.o.m v.44 ska den finnas ute i handeln har jag läst. Undrar om den är svingod eller bara snuskigt äcklig??? 



Jag tävlar hos Carolina



Jag är med och tävlar hos Carolina om ett presentkort värt 200 kr från Lekvira
– Leksaker för leende barn
! Var med och tävla du också!



Tävlingen avslutas Måndagen den 9 november kl 18.00


Jag tävlar hos tant Ulrika x2



Jag vill vinna ett presentkort värt 300kr från Klkids
- märkeskläder för barn & ungdom hos
Tant Ulrika





Tävlingen avslutas söndagen den 1 november kl 20.00


Jag tävlar hos tant Ulrika




Jag vill vinna ett presentkort värt 400kr från SweetFunky hos Tant Ulrika




Tävlingen avslutas söndagen den 18/10 kl 20.00


Jag tävlar hos Muppsan



Var med och tävla om ett presentkort värde 250:-

att shoppa tuffa Gangstar kläder för. Skynda
in på Muppsan´s blogg och var med du oxå!



Tävlingen avslutas den 30/10 kl. 21.00


Vår lille stackare!

Var på barnmedicin med Vilmer i förmiddags för jag ville kolla upp hans hals och öron. Eftersom han hostat i nästan en veckas tid nu och han äter mindre och mindre blev vi oroliga. Sedan tyckte även systrarna mina att jag borde kolla upp hans öron eftersom vi har en del öronbarn i släkten.
Väl där visade det sig att han "bara" var röd i halsen så vi fick hostmedicin utskrivet till oss.
Därefter somnade Vilmer på väg hem men vaknade så fort vi kom innanför dörren. Försökte somna om honom men icke. Fick honom att äta lasange på burk men det kräktes han upp. Provade därefter med gröt, efterrätt på burk och välling. Inget passade herrn. Fick till slut ge upp och amma. Sen slockade han. När jag senare lagt ner honom i hans säng vaknade han efter en kort stund. Suck!

Nu har han äntligen iaf sovit i drygt en timme och är på lite bättre humör.


Och så här spännande middag har vi ätit


Sikken hunk till pojkvän man har


Astrid ville också vara med på kort



Så här mysigt har vi det nu



Vilmer lär sig hur man bloggar, twittrar, facebookar, msnar, spelar onlinepoker, farmvillear mm. Han e grym på allt nu!


Hahaha!

Jag dör va rolig hon är! Det är ju klockrent!


Ensam vaken

Ja här sitter man vaken. Det är nu äntligen mörkt och tyst här, och ännu mörkare i husen runt omkring. Troligtvis bara jag som är uppe vid denna tiden.
Vilmer ligger och sover likt en groda på mitt bröst. Så har han inte sovit sedan har var nyfödd.
Skulle kunna sitta här hela natten. Undrar om jag inte blir tvungen?! Lade ner honom nyss men då började han rulla runt och greja i sin säng. Det täppta för näsan kommer tillbaka då och han kan inte andas.
Vill inte riskera att hysterin börjar igen.
Fick somnat honom vid 19:30-tiden för att han sedan i vanlig ordning vaknade tjock i näsan och ledsen. Då var det lönlöst att somna om. Han fick komma upp, suga ur näsan och sitta i pappas knä, bajsade (också som vanligt nu för tiden) och var svinnöjd. Vid 22 fick vi somnat om honom och vid 24 vaknade han urledsen och det blev bara väre och värre. Jisses vad han skrek! Blev stel som en pinne i famnen och kastade huvudet hysteriskt bakåt om och om igen. Han blev totalt okontaktbar och otröstlig. Lugnade till slut ner sig och verkade somna om på min axel men kort därefter drog det igång på nytt. Samma visa om igen...Behöver jag ens säga att Robban också var uppe?! Efter vad som kändes som en evighet fick jag gett honom en Panodil supp och nu sitter jag fast här. Ska testa igen att lägga honom. Kan ju inte sitta upp hela natten.

vi försökte febrilt komma på vad det var som orsakade detta??! Jag har ju inte direkt ätit något konstigt idag. Det enda skulle ju vara lök men det har jag ju ätit mängder av gånger utan att han har reagerat så här. Tänder?? Ont i halsen?? Gud va svårt det är när han inte kan berätta eller visa vart han har ont.
Och så blir man så fruktansvärt ledsen och känner sig så maktlös när man vet att dom har så ont och man inte vet vad man ska göra för att hjälpa dom. :(


Nu ska vi se om vi får sovit något inatt!

Jag tävlar hos Carolina x2



Jag är med och tävlar hos Carolina om Kryp & Lekbyxa och Mössa från Sobea!
Var med och
tävla du också!


Tävlingen avslutas måndagen den 19e oktober kl 18:00 och vinnaren utses genom lottning.


Jag tävlar hos Carolina

Är med och tävlar hos Carolina om ett par kanonsnygga stövlar från Nicework.nu. Det är ett par blodröda Viking Ship Shape och jag tror dom hade passat mig perfekt. Har jag inte haft ett par regnstövlar sen jag gick i skolan?! Men nu när man har barn måste man ju gå ut i ur och skur. Och inte vill jag behöva hänga strumporna på tork varje gång jag kommer innanför dörren :O
Dessutom hade jag behövt en färgklick i detta höstrusk. Har ju lyckats köpa på mig både en svart och en mörkgrå jacka. Hur trisst är inte det?!

+ att det hade varit den perfekta födelsedagspresenten till mig då det är min födelsedag när vinnaren skall utses! :)


Vad glor ni på?

Har ni aldrig sett en praktikant förut?


Gangstar party igen

Glömde skriva att jag var på Gangstar klädparty igår. Det var Elin från mammamaffian (som jag kallar oss) som hade det. Jag och Maria (syrran) var där tillsammans med massa andra mammor och bebisar. Det var skumt att vara där själv, när alla dom andra hade sina barn med sig. Fast lite skönt måste jag säga! :)
Denna gången beställde jag ingenting. Vilmer är i sån dum mellanålder för dom kläderna just nu. Köper jag i strl 6 månader kan han ha det så kort tid till och köper jag strl 1 y är det på tok för stort. Så jag väntar tills nya kollektionen kommer i början på februari. Då ska Maria ha ett party hemma hos sig.
Men jag kommer iaf få ett hemligt killplagg (som kompensation för försenat plagg sist) i strl 1 y. Spännande! :)

Ville egentligen köpa denna men den var slut i alla storlekar :( Trisst, då den är så cool. Är så mysigt med hela dressar.

Grattis DJ Bobby De Moda!

Idag fyller min svåger 25+ år! :) Hoppas du har en bra dag! Ser fram emot ett trevligt kalas med mycket gott till helgen! :)



Här hemma är läget samma. Snorigt och hostigt! Det är bra att jag och Robban har klarat oss iaf. Hoppas Vilmers förkylning går över snart. Tycker så synd om honom. Han kan knappt sova eller äta när det är så tjockt i näsan hela tiden.
Fick inviga den nya overallen idag när det är så kallt. 0 gradigt. Brrrr! Så nu ligger Vilmer och sover på balkongen nerbäddad i overall och åkpåse.  Man skulle nästan själv haft en fleeceoverall när det är kallt ute. Haha! Hade vart en snygg syn va?!

Hoppas verkligen att han är bättre tills imorgon! Det är sista gången på babysimmet då och det vill vi inte missa. Har redan missat två ggr och kursen är ju inte gratis. Vi har ju återanmält oss och i fortsättningen f.o.m nästnästa vacka kommer vi simma på tisdagar på eftermiddagen. Kul att Robban kommer kunna vara med i fortsättningen.




Melissa Horn

Underbara Melissa Horn släppte ett nytt album igår och jag lyssnar på det nu. Hon har en otroligt fin röst och är nästan enligt mig själv en kvinnlig version av Lars Winnerbäck.





En favoritlåt med henne och just Lars Winnerbäck

Fem skillnader mellan män och bebisar

Hittade en mycket rolig grej inne på En pappas dagbok. Var bara tvungen att dela med mig utav den!


1. När bebisar är griniga tar mamman fram brösten. När män är griniga visar mamman aldrig brösten.

2. När bebisar tappar håret är det gulligt. När män tappar håret är det sorgset.

3. När bebisar somnar i puffen framför tv:n suckar mamma drömmande. När män somnar framför tv:n suckar mamman dömande.

4. När bebisar väcker mamma, pratar osammanhängade och dreglar kommer brösten fram. När män kommer hem på natten och väcker mamma, dreglar och talar osammanhängande får man sova i gästrummet.

5. När bebisar fiser viftar mamman upp molnet i sitt ansikte och säger “mmmmmm”. När män fiser viftar mamman till honom med en lavett i ansiktet.


Dagens

Vaknade: Ca 8:00

Gjorde: Jag och Vilmer låg och mös en stund tills han la av en laddning i blöjan, och då var det bara att gå upp 

Humör: Kanon! Har en son som åt en hel portion gröt utan att bråka, somnade som en stock och som grädden på moset fick jag tag på Kentbiljetter!!!!

Frukost: Vaniljyoughurt, Branflakes, solrosfrön o lite andra frön och en smoothie med massa gott i

Gör: Städar, tvättar, fastnar framför datorn...skulle ju bara sätta på lite bra musik

Vilmers status: Snorig, hostig, sover middag gott nerbäddad i vagnen på balkongen

Robbans status: Jobbar...lunch om en kvart

Planer: Vara hemma om möjligt en promenix innan farsan kommer hem från jobbet. Senare ska jag på Gangstarparty med mammamaffian och syrran

Middag: Suck, denna eviga fråga. Får lista ut nåt efter städningen är klar

Träningsplaner: Får räcka med en promenad senare

Vädret: Underbart höstväder med sol, lite vind, klar luft och runt 4 grader.

Lyssnar på: David Grays nya album

Läser: Det enda jag läst idag är folks status på Facebook..än så länge

Tänkvärt: Ta itu med så mycket som möjligt när barnen sover. När ska man annars göra det?! 

Dagens tanke: "När borde man börja med fleeceoverallen på Vilmer?"

Evan Almighty

Ni ser väl på den?! Den är så sjukt rolig att jag nästan kissar ner mig varje gång jag ser den.


Ingen rolig söndag

Här händer absolut ingenting. Började städa förut men kom av oss nånstans på vägen. Vilmer kräktes upp all go mat han, fick i honom lite gröt. Lockade med lite Makka Pakka och dom andra men han var svårflörtad. Bara stirrade på datorskärmen och vägrade öppna munnen.
Fick till slut amma, vilket jag helst undviker nu dagtid. Nu är han på väg att somna igen. Ska ta tag i resten av städningen då och sparka upp Robban ur soffan :)
Kanske kanske kommer vi ut och får lite frisk luft senare.


Så liten och redan fast?! Vilmer släpper inte blicken från skärmen när vi sätter på Drömmarnas Trädgård.

Finally

För ca 20 min somnade vildmusen. Tycker så fruktansvärt synd om honom. :(
Förkyld med konstant snorig näsa, nyser och har nu idag börjat hosta också. Sen måste det vara tänder på gång för han biter som en tok i allt, har lite förhöjd temp och har idag varit såå lös i magen och har lyckats fylla 5 blöjor. Och jag kan ju säga att det inte luktar hallon nu när han äter så mycket vanlig mat.
Det märks att det är jobbigt för honom för han är konstant trött. Vi vaknade idag runt 8tiden och  redan vid 9:30 började han gnugga sina små ögon. Vid 10 fick han gröt och packades sedan ner i vagnen. Så fort den kom i rullning slockade han och sov hela vägen hem till mamma, utan att röa en fena. Otroligt nog fortsatte han att sova när jag stannade vagnen. Så han fick ligga kvar där ute på deras altan. Vaknade först 12:35...40? och åt lunch vid 13. Efter 14 var det samma visa igen.... gnuggade ögonen som en tok. Vid 14:45 lämnade vi deras hus och jag hann inte ens gå 10 meter innan Vilmer somnade på nytt. Gick en omväg hem runt Påvelund och Hinsholmen för han skulle få sova lite extra. KOm hem och var helt säker på att han skulle vakna i hissen som vanligt, men nej då! Han sov lugnt vidare medan jag körde in vagnen och ut på balkongen.
När klockan var 17 fick Robban till slut köra i vagnen och försiktigt plocka av honom filt mm och på så sätt vaknade han. Sen var det dags för gröt igen och såklart började gnuggandet i ögonen efter det. Runt 19:30 somnade han, men vaknade upp jätteledsen efter bara 15-20 min. Sen har tänder,näsan, magen och hostan bråkat med honom resten av kvällen.
Hoppas han slipper all denna skit snart! Blir så ledsen när jag inte kan hjälpa honom!

Säkert ett jättetråkigt inlägg men det är skönt att skriva av sig om sånt med ibland.



En väldigt rolig grej som vi nu längtar efter sjukt mycket är fjällen. Fick igår reda på att vi fick v.11 i Idre. Tjohoooo!!!!! Alltså den 13e till den 20e mars. Troligtvis är det säkert bättre väder än när vi var där sist (i feb). Sviiiiiinkallt större delen av veckan och -19 en dag när vi tittade på temometern. Trodde den hade pajjat.

Men som sagt, denna gången blir det säkert mycket härligare och soligare! Tänk att sitta på den underbara balkongen i solen med en kopp varm choklad och känna fräknarna komma fram i ansiktet :)
 

Ett sista fint minne från den resan är detta: 
Om ni undrar var det är för något i backspegeln så är det bara Real Old Tom



För att återgå till nutid så ser jag fram emot den här resan vääldigt mycket. Jag och Robban har planer på att åka längskidor och hyra en dragpulka att ha Vilmer i. Se framför er en solig och frostig dag och vi tre ute i spåret. Vilmer gott nerbäddad i åkpåse med endast ögon, näsa och rosiga kinder synliga. Hurtiga jag och Robban som tar oss fram vant (OR NOT) på längdskidorna och stannar för en kopp varm choklad och macka nånstans på vägen.
Tycker själv att det låter grymt mysigt! Hoppas bara att vi kan genomföra det på det sättet också! :)




Kom till insikt idag att jag måste köpa ett par nya snowboardboots. Min sjöng på sista versen sist vi var iväg och hamnade i soporna efter det.



Nu märker jag att det inte längre var 20 min sen Vilmer somnade utan 45 min sen... tar liten stund att skriva och pilla med bilder.
Godnatt!

Dagens

Snodde och gjorde om en liten kul lista från Anna.


Vaknade: 07:45

Gjorde: Tog över Vilmer till vår säng dr vi låg och mös i ½timme innan det var dags att gå upp

Humör: Då: irriterad och trött efter en natt med lite sömn. Nu: Bra, efter frukost och en kopp kaffe

Frukost: Vaniljyoughurt, Branflakes, solrosfrön o lite andra frön, en kopp te

Gör: Häckar framför datorn när jag egentligen ska åka och köpa något att göra/äta till middag

Vilmer: Äter gröt

Robban: Matar/sjunger/skojar för Vilmer

Planer: Att vi ska ha en riktig mysig lördag där far och son ska se fotboll och mamma ska kolla på något bra på webbtv med massa gott godis, cola och kanske nåt snacks? :O

Middag: Ja du.. om man ändå visste????

Träningsplaner: Räknas långpromenad till mamma? Med omväg genom Påvelund och Hinsholmen på väg hem?!

Vädret: Underbart höstväder med sol, lite vind, klar luft och runt 8 grader.

Lyssnar på: Någon dålig match i Superettan, Robban som försöker locka Vilmer med gröt

Läser: Gp, AmeliaBaby och snart en hög med gamla tatueringstidningar för inspiration

Tänkvärt: Man ska lära sig att njuta av det lilla!  

Dagens tanke: "Snart måste väl det komma fram en tand?!"

Älskade pappa

Idag är det min pappas födelsedag! Snart ska jag, Vilmer och Robban gå till kyrkogården och tända ett ljus och lägga en ros där. Känns alltid lika skönt när man vet att det lyser där borta.


Fixa o dona

Ska under tiden lillprins ligger o sussar på balkongen få gjort lite vettigt. Dammsuga, lägga in overallen på tradera och få nåt i magen. Hoppas han sover en stund till.
Efter Vilmer sovit klart och ätit drar vi iväg för att kolla in dom snygga bootsen mamma lagt undan på Johanssons, köpa kattmat ute i Sisjön och hrm.. något mer var det ?? Kommer säkert på det sen. Hoppas inte att det var nåt viktigt!!


Så här gott sover jag





Håll tummarna inför body-pumpen idag!

Sorg

Tittade på Efter Tio med Malou imorse medan jag ammade en trött och snorig Vilmer som skulle sova middag?frukost?
Temat denna veckan? är sorg. Som gäst hade hon en Björn Wikström som var med om en bilolycka förra året där han förlorade sin fru och 13 dagar gamla dotter. Han lyckades rädda sig själv och sin då 4-åriga dotter ur eldhavet innan bilen exploderade.
För att bearbeta sin sorg började han blogga om sitt och dotterns liv efter det som hände. Tanken var från början att skriva en bok, men som till en början resulterade i en blogg, som därefter ska skrivas ihop till en bok. Om jag förstod det rätt.
Började läsa den från start efter jag hittade den. Vilken otrolig människa och vilken livsglädje han har.
Bloggen hittar ni här: Singelpappa


Tips mottages

Någon som kan tipsa om några snygga/sköna jeans ute i affärerna nu? Är desperat behov av nya jeans men det är såååå tråkigt att leta och tar sån tid att hitta ett par man är riktigt nöjd med.

Vore ju jobbigt om man kom hem med ett par såna här

Eller ett par såna här

Eller dessa

Eller ett par såna här

En liten sjukling

Det är en liten förkyld stackare har vi i detta hemmet nu. Vilmer är alldeles tjock i näsan och vi gör inte annat än droppar koksaltlösning och suger med Näs-Fridan :( Sen har han haft på gränsen till feber hela dagen. Gårdagen och natten var väl påbörjan till detta antar jag. Då var han grinig och ville inte äta och inte sova. Särskilt natten har varit händelserik. Det bjöds bl a på en rejäl skrikfest vid 3:30tiden. Då var han totalt tröstlös.
Sedan har man ju hört att förkylning och feber kan hänga ihop med tandsprickning?!
Vi får väl se vad som händer.

Vi gick iaf inte på babysimmet idag då det kändes onödigt när Vilmer är som han är. Trisst att missa en gång.. just idga när vi skulle prova på att dyka:( Får bli nästa gång.

Kom iväg ensam någon timme förut och det var såå välbehövligt kan jag säga. Var hemma hos mamma och Kai på en fika med Maria och Julia. Det var underligt att vara där själv utan Vilmer. Tomt liksom!
Sen åkte jag till torget, lämnade tillbaka två soffkuddar jag köpt och ångrat, köpte lite grejs till Vilmer på Apoteket, ett par byxor på H&M till Vilmer, ett par svarta glansiga leggings, ett par byxor och en vindfleeceoverall till Vilmer på Lindex och en ljusgrå oversized t-shirt på Carlings...till mig ;)

Hade köpt en begagnad fleeceoverall(PoP) på tradera eftersom jag tycker dom är så dyra nya (595:-).Den var inte som jag hoppats på(för tjock?!) så jag gick och köpte en liknande på Lindex. Kostar bara 249:- men är en vindfleeceoverall med tejpade sömmar. Förhoppningsvis ska Vilmer vara lika varm i den som en för 595:-
Den ska ju inte klara av en polarvinter utan Göteborgshöst.



Köpte ju mig en svart skinnjacka förra veckan hos Only. Aldrig..nästan iaf..har jag varit så nöjd med en jacka innan. Har velat ha en i flera år men av någon anledning har jag aldrig köpt en. Fråga mig inte varför! Kul att känna sig lite snygg igen! Nu har jag ju två kanonsnygga höst/vår jackor att byta mellan. Lyx! :)

Imorgon är det dags för ett nytt BodyPump pass. Är peppad som fasen! Måste se till att jag inte får lika mycket träningsvärk i fortsättningen så man klarar av mer än 1 pass i veckan. Haha! Måste ju köra lite kondition också.
Men jag misstänker att det kommer bli lika jobbigt att gå nedför trappor i helgen igen :)


Här är den

Den nya singeln som släpptes digitalt igår.


Lista

Sånt här är jag svag för... snodde denna av Fotbollsfrun

 

1. Hur gammal är du om fem år? 30
2. Vem var den sista du träffade? Vilmer/Robban
3. Hur lång är du? 169
4. Vilken var den senaste film du sett?  Slötittade på Just Like Heaven på 5an i fredags.
5. Vem ringde du senast? Robban, tidigare ikväll när jag skulle hämta upp honom
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "tack själv gumman........." Mia
7. Vad är dagens planer? Sova? Imorgon, fika och DH-mys
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
 sms
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? skilda
10. När såg du senast din mamma? I fredags när jag fikade hos henne
11. Vilken ögonfärg har du? Mörkblå
12. När vaknade du idag? Cirkus 8?
13. Har du någon gång hittat en katt? Ja, en gång när jag var 5,6,7?? Och en gång fann jag och mina vänner en död när vi var 18.
14. Vilken är din favoritplats? Vid poolen i Denia med en vidunderlig utsikt. Hemmavid? = Inte någonstans i denna lilla lägenhet iaf.
15. Vilken plats föredrar du minst? Vår lägenhet
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I ett lagom stort hus med en underbar trädgård med kvällssol, med en 10åring, en 6-7?åring och en underbar make vid namn Robert och jobbar som lågstadielärare i en mysig skola i närheten av hemma.

17. Vad skrämde dig som barn? Vårt stora läskiga hus eller vår stora mörka trädgård

18. Vem fick dig att skratta senast? Vilmer
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nja...
20. Har du stationär eller bärbar dator? bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Nåt måste man ju ha
22. Hur många kuddar har du i sängen? En. Som gravid = 4, 1 under huvudet, 1 bakom ryggen som stöd, 2 mellan benen
23. Hur många landskap har du bott i? Ett
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Måste jag räkna?
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota
26. Är du social? Jo, det tycker jag väl 
27. Vilken är din favoritglass? Calippo Cola
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Insats till hus med en gång. Blir det nåt kvar sen??
29. Tycker du om kinamat? Nje..
30. Tycker du om kaffe? Beror på vad som bjuds till
31. Vad dricker du till frukost? Te eller en stor smoothie gjord på banan, apelsin, nektarin, frusna bär/frukt, lite youghurt och is
32. Sover du på någon särskild sida? På höger sida, nästan på mage
33. Kan du spela poker? Så många gånger man har försökt att lära mig men misslyckats.
34. Tycker du om att mysa? Ohh..I Lööööve to mys!
35. Är du en beroendemänniska? Ja
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Japp, min plastbror
37. Vill du ha barn? Jodå..men kan det vänta lite är jag tacksam
38. Kan du några andra språk än svenska? Kunde iaf
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, två
40. Föredrar du havet eller en pool? Hav. Helst svenskt. Helst salt 
41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder.
42. Äger du dyra smycken? Nje, eller ett (enligt mig) dyrt halsband iaf 
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen?  En kardemummaskorpa doppad i te
45. Vem är den roligaste människan du känner? Min arbetskamrat Niclas
46. Välj ett ärr på din kropp? Det i mitt bakhuvud efter blivit påkörd utav en beige 240
47. Vad har du för ringsignal? No Stress - Laurent Wolf
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Inte jag men min mamma har nog några plagg
49. Flirtar du mycket? Nej, gud nej...e helt värdelös på sånt
50. Vart togs din profilbild för din blogg? hemma
51. Kan du byta olja på bilen? Byta ne.. men fylla på
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej
53. Vilken var den senaste bok du läste? Jadu..det var ju typ 6 månader sen....minne som en guldfisk va?! 
54. Läser du dagstidningen? Ja, rubriken och halvvägs in i nyheten..sen tröttnar jag.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej, såna vuxenpoäng har jag inte samlat på mig än 
56. Dansar du i bilen? Jo, det har väl hänt
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Bandit

8. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Ingredienser till ett recept jag tänkt att göra om 100 år?

59. När var du i kyrkan senast? I juli på dop


Usel mänska

Jag vet! Borde vara bättre på att uppdatera!
Har inte haft så mycket tid över i dagarna. Och kommer ha lite fullt upp ett par dagar till.

Helgen gick åt att träffa Robbans bror med familj som var på besök från Oslo. Det var kul att träffa dom igen. Har inte sett dom sedan Vilmers dop. Tyckte att Victoria, Vilmers kusin på 1½år, hade vuxit jättemycket sedan dess.
Dom hade den stora nyheten att Vilmer ska få en kusin till i februari! Jätteroligt! :) Spännande och se om det blir en kille eller tjej!

Kusinerna
Vilmer hos farbror Jim
Hrm...du är ju lika sticksig som pappa!

I förmiddags var jag och Vilmer på den sista föräldraträffen som denna gången var på öppna förskolan. Det var kanonmysigt! Kul att äntligen få komma dit och se hur det ser ut där. Pratade om förkylningar och sjukdomar idag. Efteråt på sångstunden och fikan var det drygt 15 mammor med barn. Livat alltså! :)

På eftermiddagen/kvällen tog jag och Vilmer en sväng till Mia och mös lite. Blev inte så länge men enligt Vilmer räckte det gott och väl. Han somnade i hennes säng...men vaknade tyvärr upp efter bara 30 min. Var lite grinig strax inan vi åkte hem vid 20tiden men var jättelugn hela vägen hem och lyssnade snällt på sina mamma som sjöng vackra visor för honom.
Vart är Vilmer?
Där var han!

Imorgon blir det fika hos Camilla i mammagruppen på förmiddagen och tjejmys med Desperate Housewives på kvällen hos Maria. Fast Vilmer får vara med imorgon också. Han lär som vanligt bli poppis bland tjejerna :) Lite lättare och somna honom hos Maria, då hon har ett extra rum där jag kan lägga honom så han inte störs av oss.

Nu ropar sängen på mig!

Godnatt alla goa!



Dom gör det igen

Den 6e november smäller det! Då kommer jag stå nere i farstun och rycka posten ur brevbärarens hand, som då innehåller ett exemplar av detta









Yes! Ni ser rätt! Då släpps Kents nya album Röd!!! Redan nu har vi tur att få lyssna till nya låten Töntarna. Försökte precis lyssna på den men hörde inte så mycket för Vilmer överröste musiken med sitt skrik. Ska göra ett försök senare.

OBS, icke att förgömma!!! Om en liten vecka ska vi hänga på telefonerna för att få biljetter till någon av konserterna 18 och 19 mars. Jag, Maria och?! Maria! Hjäääälp! Hur ska man klara sig ända fram till mars?


En till?

Sen har vi ju denna också :)




Orkar inte skriva något idag men vill ändå tillföra bloggen något vettigt ;)


Utmanad

Jag har blivit utmanad av Jennie och skickar nu vidare utmaningen till fem andra. Meningen är att ni ska beskriva min blogg med ett enda ord och sedan utmana fem andra att göra likadant.

Dom jag utmanar är:

Carolina

Jonna

Anna

Kiqi

Elin



Lika roligt varje gång

Det här klippet kan man bara inte få för mycket av! =)
 


Fredagsmys

Idol, thaimat, cola, gotta...och en son som inte vill somna. Tror ja d! Hade inte heller velat somna när vi har det så mysigt!

Denna bloggmani

Innan jag själv började blogga kunde jag inte bry mig mindre om andras bloggar. Tyckte det hela var totalt meningslöst! Men efter jag själv satte igång förstod jag med tiden tjusningen med det.
Att läsa om riktiga liv och folks olika vardag har har blivit något som jag inte kan vara utan. Vissa känner jag, men dom flesta som jag nu följer har jag aldrig träffat irl.
Men det har liksom blivit en del av min dagliga dos av internet.
Så här delar jag med mig utav ett större urval av mina dagliga dos. Kända som okända! Kanske ni finner några lika bra och/eller intressanta som jag själv!

Fotbollsfrun   När vi två blir tre   Cecilia Blankens  Andrea Knape  JennieNennie  LouiseOfGbg  EllaMarie  Att vara Charlie Schulmans pappa  Charlotte Perrelli  Carolina Gynning  StinaLee  Stilettklackarochbarnvagn  Jonnas blogg  Carolina1979  Annasperssonliga  BabyMama  Spiderchick  Pernilla Johnson  BörjaOm  Marcus Birro  Schulmania  Vimmelmamman  Egologi  Engla  Dagarna 


Den senaste och med all säkerhet den sorgligaste jag funnit är Börja Om. En kvinna som vid 39 års ålder förlorade sin man, 42 år, i cancer. Ensam kvar står hon med en pojk på 6 år och en flicka på 4 år. Hon skriver om hur det är att börja om på nytt och att klara av livet som småbarnsmamma på egen hand. Är nära till gråten varje gång jag går in på hennes blogg.

Oj oj oj!

Så illa som det är nu undrar man ju hur det kommer kännas imorgon, för att inte tala om i övermorgon.... då träningsvärken brukar vara som värst!
Jag kan knappt röra mina ben! Haha! Gå ALDRIG .. jag säger ALDRIG ner för trappor när du nyss gjort det värsta träningspasset på 100år. (Om du är totalt otränad dvs) Upp är inte ens 1/5 så jobbigt som nedför.
Om man bortser från det var det grymt kul att äntligen gå på body-pump. Det var allt för längesedan! Det enda som jag fick avstå ifrån var en magövning. Det gjorde allt för ont för att genomföra den.

Mammaträffen var som vanligt jättemysig! Var några veckor sen vi syntes allihopa och shit va fort alla barnen växer. Man ser ju inte det lika väl på Vilmer, men när man träffar alla dom andra märker man verkligen hur fort det går!


Vilmer och Noel i närkamp

Imorgon kommer kusin Victoria med familj ner från Oslo. Det ska bli kul att träffa dom!

Mammamaffian

Om 1 timme kommer några av dom goa tjejerna som jag lärt känna på Familjeliv.se. Och deras barn också såklart! :)  Det ska bli trevligt. Det lär bli trångt men finns det hjärterum....
Tror vi blir 6 (12). Lite lagom för det blir så svårt att prata när vi är för många.
Och för en gångs skull är jag klar i tid. Sitter och somnar Vilmer nu. Kan vara bra om han får sovit en stund för sen lär det bli svårt.

Och i eftermiddag är det träning som gäller. Var ett tag sen nu. Usch, inte bra!! Måste ju se till att få ordning på den här slappa mammakroppen någongång!

RSS 2.0