Räkningar

För första gången på drygt 1½ år var det nu min tur att sitta ner med alla fantastiskt roliga räkningar.
Mitt utlåtanade om det?

Bläääääääääääääääääääääääääääääää!!!!


Kan inte säga att huvudvärken som suttit i sen i eftermiddags förbättrades, snarare förstärktes!



Blääääääääääääääääääääääääääääääää!!!





OBS!  Lånad bild!  Men ett glas vin vid ett sånt här tillfälle borde nästan vara obligatoriskt!

Vardagen lunkar på

Det känns verkligen som om jag har kommit in i jobbet nu. Det är nästan som om jag knappt varit därifrån. Man undrar lite vart dom här 1½ åren tog vägen. Jisses va fort tiden har gått.

Men nu har jag iaf vant mig vid att gå upp på mornarna och lämna mina älsklingar kvar sovandes, fastän det svider lite i hjärtat. Vill ju helst av allt stanna hemma med dom och mysa. men nån måste ju jobba också tyvärr.
Jobbet flyter på och det känns bättre än vad jag trodde det skulle göra.
Hade en bild av företaget som jag lämnade det, med dålig stämning bland dom anställda, mycket skitnsnack, den ständiga påminnelsen om alla som fick kicken och mycket därtill.
Men jag möts istället av ett företag som sakta men säkert börjar ta sig upp ur finanskrisen och plötsligt har så mycket att göra att vi inte har tillräckligt med folk på min avdelning. Sjukt! I normala fall har vi väldigt lite att göra om hösten.
Men det är ju nu det ska byggas upp lager inför våren.
Det är nu ett rätt härligt gäng på företaget och jag känner mig såå hemma bland dessa människor. Där jag kan vara mig själv och lite mer skruvad därtill. ;)
Är även glad att det t.o.m är några utav mina gamla arbetskamrater som är tillbaka hos oss, även om det är tillfälligt. Förhoppningsvis ska dom väl få jobb till det som dom utbildat sig till sedan dom slutade på jobbet sist. Jag är iaf glad över den tid vi får ihop.

Nästnästa helg blir det fest. Och vad det ser ut att kunna bli som en riktigt bra en!
Det började med en afterwork som skulle bräcka den som kontoret satt ihop nu på fredag;) Det började med att vi skulle vara i en lägenhet om 1½ rum. Kom till slut fram till att platsen inte räcker till och afterworken flyttades hem till Bolkes hus. Sen fick vi flytta datum då många inte kunde denna helgen.
Efter det har det tillkommit folk och numera är det fest med smörgåstårta involverad istället för afterwork på nåt slibbigt ställe. Och vad vi har räknat ihop blir vi över 30 pers med några av Bolkes vänner.
Barnvakt är redan fixad och jag tror att det kommer bli en 7helsikes fest!! =)

Men nog om min vardag. Kan istället dra lite om vad Robban och Vilmer har för sig om dagarna.
Igår var dom hemma hos Robbans kompis Daniel och hans son Elliot som jag har nämt här några gånger. Där hade dom en heldag från morgon till eftermiddag.
Idag hade dom mysdag och var bara hemma och ute på gården och lekte.
Har man tur så får man sig ett mms på morgonkvisten från dom och då kan det så fint se ut så här


En liten sötis som provar mammas mössa


Med endast 3 grader ute så får man snällt ta på sig dom tjocka kläderna.  Stör ni er lika mycket som jag på hur det skär sig med vantarna och jackan? ;)



I torsdags fick jag detta fina mms

Då var Vilmer hemma hos farmor med pappa Robban och busade.

Imorgon ska dom till öppna förskolan med Svea och hennes pappa Hasse som är hemma med henne nu. Svea har Vilmer inte träffat sen tidig sommar så det blir kul att dom får träffas igen.

Så detta är vad som händer just nu i våra liv.

Fick bokat mig en tid för massage idag också. Nästa torsdag ska jag bli knådad och jag längtar jättemycket efter det. Har upptäckt knutar i både nacke,skuldra och vänster sida av ryggen så ja, jag har allt lite ont. Misstänker att det är efter jag började jobba igen :(


Hade igår ett litet vardagsavbrott och var på bio med syrran. Vi såg Inception på Bergakungen och jag kan verkligen rekommendera den för er som inte sett den.

Ne, nu ska jag sluta tjöta och sätta mig framför Uppdrag Granskning.

Hejs!

Lite sen uppdatering jag vet

Men i fredags kväll fick våra fina vänner Cicci och Andreas en liten fin pojke.
Vi har inte fått äran att träffa honom än men hoppas på att få göra det inom den närmsta tiden. Var såå längesedan man fick lukta och känna på en liten nyfödd :)

Har blivit mer och mer medveten om hur stor Vilmer är sedan deras förlossning i fredags. Han kommer väl se ut som jätte i mina ögon när vi får hälsa på dom.

Har även tänkt mer än mycket på vår egna förlossning. På vilken tur vi hade, att Vilmer överlevde och att han är frisk liten 1½ åring nu.
Samtidigt som jag var förväntansfull inför Ciccis och Andreas förlossning kunde inte den där klumpen i magen försvinna. Klumpen som symboliserar oron över att något skulle hända. Försökte skaka av mig den men den satt i hela fredagen och jag kände mig stundtals t.o.m illamående allteftersom tiden gick och man inte hörde något om hur det gick. Först vid 24tiden fick jag ett sms om att allt gått bra och dom fött en liten son.
Då försvann klumpen och jag kunde somna gott.

Trodde inte att dessa känslor skulle blossa upp. Inte förän det var vi som låg där på förlossningen igen för andra gången. Och inte att dom skulle skaka om mig såpass mycket som dom gjorde.
Dom tog mig lite på sängkanten. Och dom får mig att undra hur jag kommer känna inför en andra förlossning.
Inte för att vi är redo för ett barn till. Men när vi väl är det så....så undrar jag om inte jag kommer vara vettskrämd för att detta ska ske igen. Oron över att känna barnet snurra i magen och se framför mig hur navelsträngen virar sig varv efter varv om halsen och jag inte kan göra någonting åt det.
Jag hoppas verkligen att den dagen när vi väntar ett andra barn, att vi får lite extra tillsyn än vad man normalt får. Extra kontroller, extra samtal, samtal på förlossningen....helst med barnmorskan som förlöste Vilmer. Får man lov att göra sådana önskemål?
Sedan kan jag nästan göra vad som helst för att få gå hos min barnmorska som jag hade när jag väntade Vilmer. Härligare människa får man leta efter.

Ja, det är som sagt mycket känslor som har blossat upp under dessa dagar sedan Ciccis och Andreas lille pojk kom till världen i fredags kväll.

Namn har dom inte kommit fram till något än. Hoppas dom kommer på ett snart så jag kan skriva på gratulationskortet snart ;)


Nu ska jag krypa till kojs för tröttheten har tagit över min kropp och gruset har samlat sig i ögonen.

Hejs!

Äntligen!!!!

Äntligen har Ciccis vatten gått och värkarna är igång fast inte tillräckligt tätt för att åka in. Men ändå! Hurra, snart är deras lilla guldklimp här. :)
Går hemma som på nålar och väntar på fler nyheter från dom. Hur ska man kunna sova inatt??

Åhh det är så spännande!!

Grattis Kai!!!

Idag fyller Kai år! Stort grattis till dig! Hoppas du fick kortet från Vilmer!

Det är en del födelsedagar att hålla reda runt denna vacka :)

På fredag fyller Jim (Robbans bror) år, på lördag är det mammas dag (samt min arbetskamrat Nickes tvillingsöner), på måndag fyller Nicke OCH Tove (Jims fästmö).
Puh! Tur att ma slipper köpa present till alla dessa!

På lördag blir det iaf kalas hemma hos mamma och Kai för dom. Innan dess ska familjen följa med Maria, Calle och Julia till Borås för deras höstmarknad. Håller tummarna för solsken och vackert höstväder.


Nu ska jag gå ner och ta in min cykel så den får stå ifred för cykeltjyvar och annat löst folk, sedan är det duschen och efter det sängen. Längtar efter att få krypa ner bland lakanen så nu stänger jag nätet för idag.

Godnatt!


Massage

Jag har i dagarna gått och längtat efter en rejäl massage. Efter 3 veckors sovande på Robbans madrass (nej, vi har inte bytt förrän idag) och mycket lftande på jobbet (som min kropp vant sig av med medan jag vart hemma) är min rygg totalt död. Samt att jag hittar knutar på skumma ställen i ryggen.
Och som en skänk från ovan ser jag hur Maja min kompis länkar till Lets Deal. Där kunde man köpa sig en massage-, naprapat- eller akupunkturbehandling för 160:- (värt 450:-)
Det hoppade jag på med en gång. Imorgon är det jag som ringer och bokar tid!
Ser fram emot att ligga och bara njuta i hela 30-45 min.



Converse

Syrran visade mig ett par skor som hade suttit som gjutet på Vilmer. Dom är ju bara såå coola!
Men vad tror ni? Är det någon mening att köpa ett par sådana skor nu? Nu är kylan är på ingång?
OBS, det är inga vanliga Converse i tyg med värdelös sula.
Priset är i det saftigaste laget men med en 40% rabatt blir det plötsligt inte så farligt.


   Glöm inte att kolla in länken på dom.

Beklagligt och skrämmande!

Vill bara börja med att beklaga valresultat igår. Inte att alliansen regerar vidare. Det är jag glad över!
Men över att SD nu har tagit sig in i riksdagen är synd och förbannad skam!!!
Har så svårt att förstå att dom fick så många röster som dom fick! Varför vill man ha in ett främlingsfientligt parti i vår riksdag????
Med en son med utländskt påbrå finns det inte i min värld att jag skulle acceptera eller ännu värre rösta fram ett sådant vedervärdigt parti!
Kan inget annat än att säga att detta är en mörk dag och undrar vad som kommer ske dom kommande 4 åren?!



Men nu till något betydligt roligare.
Numera när man ber om en puss från Vilmer får man en plutmun riktad mot sig. Det är förbaskat gulligt så jag nästan svimmar :)
Innan har det varit öppen mun som gäller men nu får man alltså en liten liten söt plutmun att pussa på! Älskade unge!



Kom på en sak!

Gjorde en riktigt smart sak i fredags.

Vaknade på morgonen av alarmet 5:20. Satte mig upp i sängen, kände mig illamående och knäsvag. Undrade varför och började först tro att jag var på väg att blir sjuk. Sen kom jag på att vi la oss rätt sent och misstänkte att det var pga det.
Tog mig upp ur sängen, klädde mig, åt frukost och fräschade upp mig lite. Tyckte det var lite konstigt att tidningen inte kommit. Måste bero på det kassa vädret tänkte jag.
Skulle denna dagen ta bilen till jobbet stället för cykeln eftersom jag skulle till torget efter jobbet.
Tog mig ner till bilen och tyckte det kändes lite mörkt ute. Men iofs var det ju dåligt väder så det kändes inte så konstigt.
På väg till jobbet slås jag av att jag inte möter en enda bil eller människa.
När jag är ca 200 meter och står vid rödljuset tittar jag på klockan i bilen. Inte en enda gång har jag slagits av tiden under tiden jag gjorde mig iordning.
4:20 står klockan på. Jag fattade ingenting och var tvungen att kolla en gång och sedan en gång på mobilen. What???? 4:20??? Mitt i natten!!! Jag har alltså lyckats ställa klockan på 3:20 istället för 5:20 dagen innan. Två timmar tidigare än vad jag brukar gå upp. Tro fasen att jag var illamående när jag gick upp. Jag hade sovit drygt 4 timmar.
Jag vände bilen illa kvickt,åkte hem och gick och la mig och gick upp 5:50.
Tror ni att jag är glad över att jag inte cyklade till jobbet?! =) Och att jag har nära till jobbet?!
Gud så trött jag blir på mig själv igen!
F.o.m. nu kommer jag alltid kontrollera alarmtiden en gång extra innan jag lägger mig. Haha!


Heeeeeeeeeeeeeeeeeej!!!!

Nästan 3 veckor sedan sist!
Undrar om ni är många som har lämnat mig.
Har inte riktigt varit mening att det skulle ta så här lång tid innan jag uppdaterade. Men jag har liksom inte orkat med någonting sedan jag började jobba.
Shit va trött jag har varit! Det är ett under att jag inte har försovit mig dom här första veckorna.

Att vara tillbaka på jobbet har inneburit blandade känslor.
Första dagen var inte riktigt så hemsk jag trodde den skulle vara. Men visst tänkte jag inte på så mycket mera än Vilmer.
När abstinensen blir för svår kollar jag på nåt filmklipp på mobilen med honom eller ber Robban skicka ett mms eller videoklipp :)
Men samtidigt är det allt lite kul att vara tillbaka bland alla härliga arbetskamrater igen. Att vara tillbaka i vuxenvärlden.
Det känns som om mitt tålamod sakta med säkert blir lite bättre. Den sista tiden hemma kände jag att jag inte pallade med någonting utan kunde bli tokig för minsta lilla.

Robban och Vilmer har det mysigt hemma tillsammans.
Vi har inte direkt märkt av att han reagerat på något sätt. Möjligtvis att han har sovit betydligt sämre sista tiden. Vaknar mycket på nätterna och sover oroligt.
Jag tycker faktiskt att Robban (som någon kommenterade) kan gästblogga ibland. Hade även jag uppskattat som går på jobbet och undrar vad dom gör.
Dom har väl inte så supermycket att göra på dagarna. Men jag ska se om jag inte kan få iväg dom till öppna förskolan någon dag. Men sedan spelar ju vädret in lite också. Sista tiden har det vart lite sisådär väder.
Jag har kommit att tycka om hösten mer dom senaste åren. Speciellt efter förra hösten när jag var hemma med Vilmer. När alla löven skiftar i rödgult, luften är klar och framför allt dagarna när solen är framme och värmer en litegranna. Det är något lugn över hösten till skillnad mot sommaren. På sommaren har jag en tendens att känna att det måste hända något så fort solen skiner. Man ska till stranden, man ska ut med båten, man ska på utflykter, träffa folk mm. Det är såklart roliga grejer men ni kasnke fattar vad jag menar?!
Men på hösten kan man bara vara. Härligt! 

Även Robbans fotograferande har det varit dåligt med. Men det tjatar jag ständigt om att han måste komma ihåg :) Man vill ju se vad dom gör opm dagarna.

Annars har det hänt lite smått och gott under dom här veckorna.
Funkar inte att kartlägga alla veckor, det kan ta ett tag så här är lite kortfattat vad som skett i vår vardag.

*Vi har fått sålt våra köksmöbler samt soffbord och tv-bänk. TYvärr är väggskåpet kvar men hoppas på att någon ska köpa det snart. Är INTE snyggt ihop med den nya tv-bänken.
Soffbord köpte vi på jysk men när vi packade upp det var det ett hack i bordsskivan så det fick åka tillbaka till butiken. Just nu väntar vi på att dom ska höra av sig så vi kan komma och hämta ett nytt. (Dom var slut i butiken)
SEdan behöver vi bara en matta så är vardagsrummet så gott som klart.
Hade mer än gärna bytt ut våra äckliga soffor mot en rejäl med divan men vi har för litet vardagsrum för en sådan så det får vänta.

*Har köpt nya fina köksmöbler som jag bara älskar.
Så här ser det ut nu


Istället för såhär



Har även lyckats få tag på en gammal låda? skåp? som jag målat och fixat till som nu sitter uppe på väggen efter lite målande och slipande av kanter. Nu återstår det bara att fylla det med lite sått och gott.
Så här ser det ut än så länge:


Ska även köpa en fin hissgardin istället för den trasiga träpersinnen som hänger på halv stång just nu ;)


* Vilmers 16e och 17e tand är på väg ut. Jisses va stor han är nu.

* Min kära vän Maria har flyttat upp till Åre för en utbildning. (Ser fram emot att komma upp och hälsa på till våren)

* Vi har haft stopp i avloppet och har två dagar i rad haft en gubbe här som spolat rent i rören. Uääähhh!!

* Jag, mamma, Camilla och Maria bokat en myshelg i Köpenhamn första helgen i december. Tjejresa alltså! Det blir 5stjärnigt hotell, julshopping och julmarknad på Tivoli. Jag längtar!

* Vilmer har snart full mundering inför den bistra hösten och vintern. Jisses va dyrt det är!
Fleecefodrat galonset, vinteroverall, allvädersstövlar, fuskpolo. Bara mössor, vantar och ett par vinterkängor kvar.
Så här snygg var han när han gick modevisning:








Åh va snygg (och varm och torr) han kommer vara nu när kylan kommer över oss.


* Vi har varit och badat i badhuset för första gången sedan i våras. Vilmer var skeptisk till en början men sedan var han som fisken i vattnet. Undrar om vi inte ska försöka få honom på "baby"sim igen, med tanke på hur mycket han tycker om att bada.
Kan vara rolig sysselsättning för honom och Robban varje vecka.

* Vår tv börjar ge med sig och vi fasar för när den en dag inte startar längre. :( Har inte råd att gå och köpa en tv nu. Kunde den inte ha börjat bråka när båda jobbar fulltid?! :/

* Våra vänner Cicci och Andreas går i väntans tider. I fredags var datumet för deras lill* plutt att titta ut men icke. H*n verkas trivas bra där inne i värmen. Kom ut nu! Vi är många som väntar på dig!!!


* Min mobil börjar också ge med sig. Den hänger sig, stänger av sig och beter sig väldigt underligt. Som det ser ut kan jag få köpa en Iphone 3Gs för en schysst peng, så det lutar väl åt att jag blir tvungen att göra det. Mitt abbonemang går inte att förlänga förän i slutet på januari och min nuvarande mobil kommer aldrig klara av att hänga med så länge.

Kan ju hända att jag har glömt något viktigt men det är inget jag kommer på nu;)


För att avsluta detta inlägget vill jag bara fråga:

vart tar tiden vägen??? Jag tittar ofta på Vilmer nu för tiden och slutar inte att förvånas över hur stor han har blivit. Vart tog vår lilla bebis vägen? Och när försvann han? Och när tog den stora/lilla killen över?  =) Jag fattar ingenting. Men jag hade gärna velat att tiden går liite långsammare.



RSS 2.0