Svininfluensan

Jag har inte brytt mig så mycket om den innan. Har liksom tyckt att alla jagat upp sig lite för mycket ang den. Men nu börjar t.o.m jag bli oroad. Speciellt efter jag läste för en liten stund sen att den första svensken har avlidit.
Den här personen vårdades inte på sjukhus utan låg hemma drygt en vecka innan han avled i fredags natt. VARFÖR tar man sig inte till sjukhus om man har alla symtom för influensan undrar jag??

Sitter också och funderar på vaccinet. Jag vill nog ju vaccinera mig och hoppas verkligen att Robban vill.  Och när vaccinet är tillgängligt är troligtvis Vilmer tillräckligt gammal (6 månader) för att också vaccineras.
Men jag undrar hur väl testat vaccinet är? Jag tänker på bieffekter och så. Jag menar, vuxna klarar ju av det mesta. Men en sån liten fis som Vilmer... det sista jag vill är ju att han ska råka ut för något att bli dålig utav det.
Man vet ju ingenting om allt detta. Vet inte hur orolig man bör vara? På hur stort allvar man borde ta allt? Tidningarna är ju väldigt bra på att förstora upp saker och skrämma folk.

Jag tycker iaf att det börjar bli lite obehagligt!

Härliga måndag

Vaknade imorse och kom på att jag lyckats dubbelboka mig idag på förmiddagen.
Hade jag haft en dubbelgångare kunde jag både lunchat hemma hos en av mammorna från FL och promenerat /fikat ihop med Cicci och Maja i Slottsskogen. Men iom att jag bestämde med Cicci först fick jag avboka lunchen.
Så går det när hjärnan fortfarande är mos efter graviditeten =)

Men promenaden blev tyvärr inte av då det var skitväder så vi satt bara inne och mös på Villa BelParc

Klicka på bilderna för att förstora dom

 

Lite senare på eftermiddagen stannade Vilmer och pappa hemma och jag åkte iväg för att inhandla lite növändigt ont till katterna. Sand till lådan och mat. Farligt nog ligger Babyproffsen bredvid djuraffären så man bara måste slinka in där varje gång.
Hittade lite allt möjligt jag ville köpa men kom därifrån med den coolaste åkpåsen. En Elodie Details Camo med fleece i. Åhh va fin Vilmer kommer vara i vinter! :)



Imorgon är det fika på Glädjebubblan med dom andra mammorna.
Godnatt!

Ny vecka

Jaha...då har ännu en helg tagit slut. Och inte mycket vettigt har gjorts :)

I fredags kväll hade och Vilmer fredagsmys ensamma. Vi tittade på Kristallen. Robban var ute och festade tillsammans med sina numera gamla arbetskamrater. Under kvällen lyckades han sammanföra dom med sin gamla-men-nu-ny-igen-arbetskamrater :)

Lördag och söndag har kantats av mys, promenader, grillning, balkongdörrsinsättning, fika mm. Kortfattat sagt!

Nu ska jag äntligen få sova efter lillfisen har legat och ätit vid bröstet i över 1 timme. Suck!

Imorgon ska vi två iväg på trevlig lunchträff. Och farsan har sin första dag på sitt gamla jobb. 10 månader sen han var där! Lycka till älskling!!!

Godnatt!


Premiär

Idag var en stor dag för Vilmer.
Han fick premiäråka  vagnen i sittdel. Tror han tyckte det var spännande för han satt alldeles tyst och stilla och bara tittade sig omkring. :) Det blev en kort promenad bara för att han skulle få känna på det lite.


Sedan var det en ny smakportion idag. Morotspuré. Det slog högt. En liten sur min vid den första skeden, sen insåg han att det var goa grejer det bjöds på.


Äntligen

Jovisst höll jag vad jag lovade. Jag var och tränade idag. Kände hur skönt det var redan när jag kom innanför dörrarna på Life.
Blev bara 30 min träning, hade tänkt att köra 1 timme men jag fastnade i ett samtal med en f.d. arbetskamrat som också var där.
Fast på tisdag kommer han också tillbaka till jobbet. Utöver honom och Robban är det 7 st till som får tillbaka sin fasta tjänst! Tjoho! Grattis till dom!!!

Appropå träningen kände jag att det räckte med dom 30 min. Har lite ont i ryggen + att mina skinkor och lår är i chocktillstånd efter vad dom fick vara med om. Det är ju ändå nästan 1 år sedan jag tränade.
Längtar redan tillbaka! Ska försöka ta mig dit i början på nästa vecka igen. Så man kanske någon gång i livet blir av med gäddhäng, slappa skinkor och sladdermage ;)


Partymusik

Shit va sugen man blir på att gå ut när man hör dom här låtarna
David Guetta gör nog den grymmaste partymusiken nu.
Skit att man inte kan ladda ner musik längre. Är desperat behov av ny musik i bilen.


Fullt upp

Idag har det vart fullt upp för Vilmer. Lite för mycket faktiskt. Det märktes när vi skulle somna honom för natten. Stackarn var så övertrött! Att jag aldrig lär mig. :(
Vi var iaf på torget i förmiddags med moster Maria och kusin Julia och en vän med barn till dom. Var på PoP och bytte vintermössan jag köpte till Vilmer. Bytte till en som inte är fullt lika tjock och som är lite större. Vll ju inte att mössan ska vara för liten till vintern.
Sen köpte jag även en turkos höstmössa till honom för presentkortet han fick av Maria och Kristian när han döptes. Tack Maria! :)
Efter torget var vi (jag och Vilmer) ute och gick med Lisa (en ur mammamaffian;) ) och hennes son Axel. Vi traskade runt i Ruddalen. Undrar varför jag inte går där oftare? Det var väldigt mysigt!

Vi hann knappt vila ut hemma innan det var dags för nästa upptåg in till stan. Skulle träffa mina vänner Jenny, Mia och Ebba för en fika...som blev en middag på El Corazon. Det var väldigt mysigt att träffa dom. Och Vilmer hade fullt shå att flörta med alla brudarna ;) Till slut slockade han i min famn och sov ett bra tag.
Vid 19:30 var vi hemma. Puh! Och tur var väl det. Är helt slut efter den här dagen.

Imorgon ska vi bara ta det lugnt och mysa. Sen ska mamma malin gå och träna för första gången. Har ju inte blivit av innan och nu kommer jag inte undan längre. Speciellt inte när jag skriver det här!!

Imorgon är det även Robbans sista arbetsdag på Pågen. På kvällen får jag och Vilmer se vad vi hittar på då farsan ska tackas av utav jobbarkompisarna på Pågen.

Vilmer myser hos goa tant Mia


Jag är med och tävlar



Jag är med och tävlar hos Carolina om ett 4-pack ljusstakar med röda hjärtan från myHeart.
MyHeart.se tillhandahåller romantiska
presenter för det speciella tillfället. Var med och tävla här du med!

Babysim

Japp, idag var det premiär för Vilmer i bassängen. Det gick jättebra! Han hade knappt tid att titta på varken mamma eller pappa med allt spännande runt sig. För att inte prata om alla dom andra bebisarna. :)
Vid ett tillfälle råkade han få ner hela ansiktet under vattnet. Då trodde vi att det skulle bli skrikfest men icke. Han såg mest förvånad ut.
Efteråt var det lite kruxigt när jag skulle duscha av honom, torka och få på kläder. Att han började bli trött och kinkig hjälpte ju inte direkt. Men efter en liten stund var han färdig och Robban kunde ta över som redan stod och väntade på utsidan. Gud så skönt att båda var med!
Men vi får väl se hur det blir med det nu när Robban börjar på sitt gamla jobb på måndag. Då slutar han ju inte lika tidigt längre.

Nu ligger iaf lilleman avdeckad i famnen efter ett rejäl mål mat.
Sikken dag! :)

 
Bassängen vi badar i.


Men ibland så

när Vilmer sover, då sliter jag mig ifrån farmen och gör något annat vettigare.
Ikväll bakade jag bullar. Det var längesedan. Sist jag gjorde det var jag en koloss som inte orkade avsluta jobbet själv utan fick hjälp av Robban.
Hälften kanel och hälften vanilj blev det. Mums!

Suck

Detta förbaskade spel! Facebook var inte dumma när dom introducerade denna applikationen. Jag och många med mig är totalt fast i det. Det går bara inte att slita sig!

Helgen som gått

En hel del saker har inträffat denna helgen. Dagarna har bara sprungit förbi. Skönt att Robban har vart ledig både lördag och söndag!
I fredags var det fika hemma hos Maria, Calle och Julia. Där var det fullt hus med mig, Vilmer, Linneá, Isabella, Camilla, mamma, grannar med barn och hund, senare Niklas och ytterligare lite senare Robban. Efter det blev jag med familj bjudna på grillning hos Camilla med familj för att fira något roligt.
På vägen hem från jobbet samma dag fick Robban ett telefonsamtal från vår personalchef, som erbjöd honom hans gamla jobb tillbaka. Fast tjänst och inte bara visstidsanställning. Helt underbart! Jag är så glad för hans skull och våran också såklart. Det är så skönt att äntligen slippa fundera på om han kommer ha jobb nästa månad eller inte.
Sen är det även skönt att han kommer slippa gå upp 03:50 varje morgon hädanefter.
Det tråkiga för hans skull är att han får lämna alla sina nya vänner han fått på sitt nuvarnade arbete. Men som tur är har han ju sina gamla vänner som väntar på hans gamla jobb. Det är ju iaf tröstande :D

Några fina minnen genom åren med våra arbetskamrater
Klicka på bilderna för att förstora dom
Firmasegling -04 Firmasegling -05 Greklandssegling -05 Firmasegling -06  Firmasegling -06 Firmasegling -07 Mys på Brännö -08

Tillbaka till helgen....
Igår var vi ju som sagt ute i affärer på dagen och kräftskiva på kvällen. Den ägde rum hemma hos Maria, Calle och Julia. Det var en mycket lyckad och trevlig kväll som tillbringades utomhus. Medan dom andra hinkade i sig rosé, öl och Fernet satt jag och smuttade på mina Carlsberg non-alcoholic :)

Klicka på bilderna för att förstora dom
        


Idag har vi mest myst här hemma förutom då jag och Vilmer hälsade på min gamla morfar på äldreboendet tillsammans med mamma, Kai, min moster och systrar.
Vilmer klappar på sin storkusin


Presentkort

Robban fick ett presentkort av mamma och Kai när han fyllde år.......i februari. Igår fick han äntligen handlat för det. Det blev aldrig någon stekpanna som han tänkt från början. Det har vi redan inhandlat på IKEA. Så igår strosade vi runt där inne och kikade efter nåt vi kunde tänkas behöva men icke. Det var bara en massa behöverintemenvillha-saker där inne. Till slut hittade han DEN. Saken vi absolut inte behöver men bara måste ha!



En ljuslykta iform av en döskalle från Kosta Boda. Den är helt grymt cool och står nu och lyser på vår TV-bänk.
Det blev även en till ljuslykta iform av en svart blomma eftersom det blev lite pengar över. Fast istället fick vi lägga till 60:-


Underbara pappsen

Jag och Vilmer har blivit rejält bortskämda i dagarna av pappa Robert. Han vann 7000:- på oddset i dagarna och ville spendera lite på sina två älsklingar :)
Vilmer fick igår en jättfin vindfleece från Polarn o Pyret. Den är dock till våren nästa år så den får tyvärr bara läggas undan. Jag/vi tyckte så mycket om den starka turkosa färgen så vi var bara tvungen att köpa den. Sen fick han även en jättefin mössa från PoP som han ska ha i vinter :)



Och mamma Malin fick en jättefin jeansklänning från MQ.


Till sig själv köpte pappa en väldigt snygg snygg skjorta från G-star på MQ


Idag kom farsan hem med fler överraskningar till oss :)
Vilmer fick en finfin pyjamas med Barbapapa som jag har sett i Åhlens reklamblad


Och morsan fick en luvtröja värd att döda för :D Var nära till lipen när jag fick den! (För dom som inte vet är luvtröjor min stora svaghet;) Och speciellt när det vart klädtorka sen början på graviditeten )


 

Jag och Vilmer är väldigt glada och tacksamma och har gett pappa Robert massa tackpussar!


Jaha då var den slut

Sommaren alltså. Det vi fick uppleva igår var troligtvis det sista av det lilla lilla sommarvädret som vi haft i år. Det enda positiva med det är att Robban inte haft någon semester och inte behöver känna ångest över att han jobbat soliga och varma dagar, som kunde spenderas på helt andra och roligare sätt.

Idag sitter jag och vildmusen inne och kurar och funderar på vad vi ska göra med dagen. Borde ta itu med städning och dylikt, men ändå sitter jag likt förbaskat kvar här i soffan.
Vi säger så här, om senast 30 min måste jag lyfta på arslet och komma igång.


Fick igår reda på att biljetterna till In Flames konsert i december sålde slut på 1timme i tisdags. Fasen va arg jag blev! Hur lyckas dom sälja slut Scandinavium på 1 timme? Det måste vara fler folk som börjat lyssna på dom senaste tiden :( Kommer bevaka Ticnet som en hök efter eftersläpp nu. Jag MÅSTE ha en biljett


Så går det

Detta är resultatet när man vägrar att ligga i vagnen och har skrikfest ett par kvarter =

två föräldrar som ger sig och ett mycket nöjt barn

   

Liten blir stor

Igår var det Vilmers första dag med riktig mat. Potatis och palsternackspuré. Han har ju ätit gröt 1 vecka innan det men det här är ju mer på riktigt :) Fast han var väl inte döförtjust i det. Gjorde en sur äckelmin men allt åkte ju inte ur munnen. Sen får man väl räkna med att det blir så när vi testar nya smaker.
Idag tyckte han nog inte det var lika illa då äckelminen kom först efter ett par skedar (ej fulla)

Igår var vi även på informationsmötet inför babysimmet som börjar nästa vecka. Vilmer var inte så intresserad för han sov sig igenom hela alltet. Jag och Robban är desto mer exalterade över det som komma skall :)



Idag var det vad jag tror den sista riktiga sommardagen. Vi 3 systrar med barn (och Robban en stund) hängde lite nere vid badet idag. Det blåste halv storm så till slut tröttnade vi på sand i ögonen och packade ihop oss.
Och något bad blev det inte för min del. Som jag hade längtat! Men när jag gick i vattnet kändes det som det kunde kvitta. Jag får bada desto mer nästa sommar bara.

På lördag är det kräft/paj/kycklingspett mm-skiva. Najs!

Tävling

Är med i en tävling om ett par schyssta solglasögon från Stella Kei hos -Millah-
Man kan ju alltid hoppas att man vinner då jag inte längre har några solbrillor. Båda mina pajjade inom loppet av drygt 2 veckor.


De klassiska Stella Kei Concorde Vintage Sunglasses är ett par svarta rundade oversized bågar i svart skinande lightweight plastmaterial. Detta ger solglasögonen både en exklusiv och mycket bekväm passform.På bågens båda sidor sitter

Stella Kei logotypen i 925K Sterling Silver.

Glaset är mörkt tonat och ger ett behagligt skydd mot solen samtidigt som det skyddar 100 procent mot UVA/UVB strålning. Solglasögonen levereras med ett svart fodral,en sidenpåse och en sidenduk också detta i högsta kvalitet signerat Stella Kei


Värde: 699:-
 


Här får du extra!


Nyfiken

Ser ju att det är en del som besöker min blogg imellanåt. Men jag vet ju vara vilka ett fåtal av er är.
Kan ni inte skriva en liten kommentar så jag får vilka ni är. Ni behöver inte lämna namn om ni inte vill men gärna något om er :)


Härlig dag

Idag var det dags för Ville Vildmus måntliga besök hos bvc. Han hade gått upp till stadiga 7680g och var 65,5 cm lång. Vi pratade också om mat och smakportioner vilket vi ju redan har börjat med. Appropå det var det Vilmers 5e dag med gröt och idag utökade vi med lite katrinplommon. Det var INTE lika populärt som gröten. Lilleman gjorde sura minen och efter en stund rann det ut lite ur mungipan. Aja, bara att testa på nytt imorgon!

Efter kontrollen gick vi ut på en  långpromenad. Från Hagen genom Påvelund - genom Källängen - förbi Hinsholmen - över Eckran - förbi Käringberget och hem. Det var bra med motvind så det kändes som man gick lite i uppförsbacke hela tiden :)

Glömde att väga mig när vi var på bvc. Shit! Får gå förbi jobbet någon dag istället och göra det. Där har vi bra digitala vågar. Har ju inte vägt mig på 1 månad nu. Spännande att se om det hänt något sen sist. 

Och i eftermiddags var jag och hela mammamaffian hemma hos Kicki och lilla Tilde på kläd-party. Sandra en av dom andra mammorna är säljare för ett klädmärke för barn som heter Gangstar.
Det fungerar samma som om man skulle gå på ett Tupperware-party. Alla kläder i den senaste kollektionen visas upp och så får man beställa det man vill ha. Ville ju ha allt men fick hejda mig lite då vi inte har så fett med pengar nu efter Ullared och dopet. Beställde ett par mörka baggy-jeans med guldstjärnor på bakfickorna och en lite tjockare grå bodysuit med svarta stjärnor på knäna och en liten Gangstar-logga på vänster bröst. Mysig till vintern.
Elin, en av dom andra har tänkt att vara värdinna för ett till party i oktober. Då kanske det blir något mer plagg.



Några kort från idag: Klicka på bilderna för att göra dom större

Några av tjejerna med bebbarna, Vilmer ligger alldeles ensam   Vilmer och Axel snackar allvar   Noel slockade lagom till hemfärden


Detta eviga funderande

på vad man ska äta till middag. Såååå tråkigt! Kan inte någon bara skicka hem färdiga listor med mat för varje dag så det bara att gå efter dom?!
Finns det inget sånt????

Idag blir det iaf Lassangette. Orkar inte laga mat men måste... suck!


4 månader

Imorgon är Vilmer 4 månader gammal. Fort går det! :)
Idag tog vi hem sittdelen till barnvagnen från mamma & Kai. Den har stått på deras vind sen vi köpte barnvagen.
Var kul att testa hur lilleman satt i den. Vi ska försöka vänta så länge som möjligt med att byta ut ligg- mot sittdel. Det är ju mysigare med liggdelen. Men vi har märkt att han har börjat tröttna på att ligga ner. Han blir tokig och gastar och har sig så man får ta bort både insektsnät och sufflet så han kan ligga och stirra upp mot himlen. Men det funkar ju bara när det är fint väder.
Dessutom börjar han snart bli för lång för att ligga ner. Liggdelen är 75 cm innuti, och när Vilmer var 3 mån var han 63 cm....Troligtvis har han ju växt lite sen dess :) ... så det är ju inte mycket han har att röra sig med.


Fick avbryta skrivandet för lite amning. Lillefis ligger och sover, men "vaknar" när det är dags för käk. Alltså ligger och grymtar i sömnen. Då gäller det att vara snabb så han inte vaknar på riktigt.
Det är så underbart att ligga och snusa på honom när han soväter :) Pappa Robert som ligger bredvid och sover
och det är alldeles tyst och mörkt förutom den blå nattlampan som lyser. Det är lite av en mysstund för min del :)


Ny spellista

Nu äntligen har jag gjort en ny spellista på Ipoden. Lite gott o gammalt! Lyssna och njut!


Gröt är gott

Det verkade Vilmer tycka iaf när han för första gången fick smaka på det idag. Iofs lite svårt att veta men han spottade inte ut något och han gjorde lite läten som lät arga när skeden försvann + att han nästan attakerade skeden när den närmade sig. Det verkar ju lovande iaf!


Hrm... vad är detta ni satt på mig nu då?


Undrar om den går att äta på?


Men men.... vad är det för mysko klet jag får? Det där är ju inte bröstet?


Men hallå, detta verkar ju inte alls dumt


Får jag mer?!


Tror bestämt att jag måste testa på detta imorgon igen!


Dags att stänga av dumburken nu kanske...

Kanske ska ta och använda min ilska över till min dagliga magträning.

Är så glad för min yogamatta jag köpte på Ullared på 49:- Den är perfekt när man gör situps och bl a plankan =) *tummen upp för den*

Imorgon bär det av till IKEA för inköp av stol till Vilmer, för imorgon är en stor dag. Det är grötdags! Jajjemen, imorgon ska Vilmer ta ännu ett steg mot vuxenvärlden ;)
4 månader på söndag. Det går så fort! Som jag sagt innan....för fort!

Hej på er!


Usch och fy

Sitter och läser inne på Familjeliv.se och läste precis igenom en tråd som fick mig att må så illa.

En tjej som tillsammans med sin kille har en dotter på 5 veckor. 
Hon berättar att farmorn till barnet har förgripit sig på sin son fram tills han var ca 5 år gammal. Han lider av det än idag och har gått hos psykolog i många år. Hans pappa vet inte om att detta har skett, inte heller hans systrar. Och han vet inte om hans mamma har gjort samma sak mot dom.
Men det värsta är nu att hon skriver att dom umgås med denna pedofil. Och dessutom låter henne vara nära dottern, hålla henne, gosa med henne och byta blöja på henne. När farmorn bytte på barnet pussade hon det på rumpan, båda skinkorna. Och denna tjej står bara och ser på. 
"USH jag mådde så jävla dåligt och luften bara gick ur mig! jag var milimeter från att slita till mig min dotter och kände hur tårarna bara började välla fram, men jag visade det inte. "   ..... skriver hon.

Jag är totalt jäkla chockad över hur man ens låter en människa som har förgripit sig på barn vara i närheten av ens egna barn.
Och hur kan hennes sambo ens vilja vara i närheten av sin mamma? OCH hur kan han vilja utsätta sin dotter för denna fruktansvärda människa när han själv har blivit sexuellt antastad av henne och mått dåligt hela sitt liv över det.

Och så blir hon ledsen över alla påhopp hon får i tråden, och tjatar om att folk inte vet hur situationen ser ut. Det är väl inte svårare än att ta avstånd från svärmodern. Även om det kan vara tufft för dom att göra det face to face, måste det göras på något sätt.

Nej, har man skaffat sig ett barn är det ens ansvar och förbannade plikt att stå upp för sitt barn och skydda det.
 
*Sitter och kokar här nu*


Lite att längta efter

Fick en förfrågan av min gamla goa vän Maria om jag vill se Winnerbäck den 30 okt. Blev sååå jäkla glad.
Såg honom sist förra sommaren så det är hög tid att han kommer tillbaka till GBG nu. Den 21 september släpps hans nya album. Bra så man hinner lyssna in sig lite innan konserten.


 


Gick även förbi Sticky Fingers härom veckan där jag såg att Evergrey ska spela den 23 oktober. OCH som om inte det räckte ska Mustasch spela på Lisebergshallen den 24 oktober. Hjääälp! Undrar hur vi ska lösa detta nu då???

Får kolla runt lite vilka som vill gå på vilken konsert.

 

En dålig dag?

Idag är Vilmer ledsen och grinig som få. Vet inte riktigt vad som hänt. Han var lite sån här igår också. Han har även sovit jätteoroligt inatt.
Men idag är det värre. Han brukar allltid vara go o glad på dagarna annars. Men klagandet började redan på skötbordet när vi gick upp imorse.
Min frukost fick jag äta med honom i knät. Han låg bara och tjöt i babysittern. När jag skulle plocka undan blev han fullständigt tokig. Var ju då tvungen att igen placera honom i babysittern. Han skrek så tårarna sprutade. Fick lämna allt och testa och ge honom mat.
Han blev väl dödshungrig av allt krånglande för han åt och slocknade som ett ljus. Så nu ligger han återigen i mitt knä med nappen i mun och sin nyfunna favorit i ett hårt grepp: Spöket Laban filten.
Måste föröka lägga honom i vagnen så jag kan komma upp och fixa iordning lite. Jag måste komma ut lite idag. Annars blir jag koko. Var ju inne hela dagen igår.

Så här mysig brukar han vara med sin snutte
Mysgubbe Go o gla kexchokla

Lite film

 
Det första filmklippet är från när Powerbåtarna värmer upp utanför Långedrag

 Det andra är från när vi kom in på Ullevi när Paul Oakenfold spelade

Sådär ja

Äntligen lite tid för mig själv! Fick precis lagt Vilmer. Han verkligen vägrade att somna idag.
Eller, han har vägrat det mesta idag egentligen. Varit ledsen och väldigt klängig. Men det är ju inte konstigt med så många hektiska dagar bakom sig.  
Vi har bara varit hemma idag och myst. Det har vart skönt för både mig och Vilmer.

Dopet gick jättebra. Även om det var sjukt stressigt timmarna innan gästerna kom. Ändå gjorde vi, med hjälp av mina systrar och givetvis mamma och Kai (som vi skulle ha dopet hos), smörgåstårtorna, ställde fram bord och stolar mm dagen innan.
För dom som inte vet hade vi dopet i trädgården hemma hos min mamma och hennes man. Det ligger i min familj traditioner att ha det hemma. Vi är ju inte troende i varken vår eller Robbans familj så det känns lite lättare att ha det hemmavid.
Är så glad över att vädret blev så fint. Iofs blev ju partytältet lika bra skydd för solen som det skulle blivit för regnet.
Nästan alla 50? gästerna fick plats ute på altanen. Några fick sitta inne och några jagade barn i trädgården. Jag som oroade mig för vart alla skulle sitta.

På morgonen när gick jag ut för att äta frukost (jag och Vilmer sov hos mamma och Kai) satte jag mig vid ett av borden i solen och bara njöt. Det var liksom lugnet före stormen. Den stunden kommer jag minnas. Kommer såklart minnas resten av dagen också men det där lugnet var behövligt just då.

När folk började droppa in stod jag fortfarande och blåste håret och sminkade mig. Garneringen tog längre tid än vad vi trott. Sen skulle jag försöka få i Vilmer lite mat innan ceremonin började. Det var hemskt! Han låg där och försökte suga i sig mjölk men det kom ingenting. Han liksom tittade på mig med frågande blick: Vart är maten mamma? Jag hörde hus gäst efter gäst kom och svetten började bryta ut på mig. Hjärtat slog i 130 kändes det som. Tyckte så synd om Vilmer.
Jag kämpade med att lugna ner mig men det hjälpte ingenting. Till slut fick jag ge upp och ta på honom dopklänningen utan att han ätit någonting.  Var bara att hoppas på att han inte skulle bli ledsen.

Men som vanligt var han bara en go och snäll kille :) Han skötte sig jättebra men mot slutet av själva dopet började han säcka ihop stackarn. Han höll på att somna hos farbror Jim. Då tog jag honom och han slocknade som ett ljus.
Stackars liten. Det var inte konstigt att han somnade. Bara en ½ timmes sömn på hela dagen, varmt ocg med stor klänning på sig och ingen mat.
Efter dopet hade jag lugnat ner mig och fick fram mjölk som Vilmer åt i sömnen. Sen sov han i minst 1 timme.
Då hade jag äntligen tid att prata med alla kompisar och andra gäster som var där.

Förutom det så var dagen otroligt lyckad. All hjälp vi fick innan och under tiden var ovärderlig. Det hade aldrig gått om det bara vart jag och Robban.
Vid 5-snåret droppade dom flesta av gästerna av. Sen var det bara min familj kvar som hjälptes åt med resterna och satt och snackade lite.

Jag, Robban och den nydöpte var nog inte hemma förän vid 20-21tiden tror jag. Jag, han, mamma och Kai avsluade dagen med lite smörgåstårta då det blivit 2 st över.

Även gårdagen spenderades till viss del hemma hos mormor och morfar :) Vi kom dit i tron att vi skulle städa och fixa men det hade mamma redan gjort, snäll som hon är. Så vi ringde dit Camilla med familj så resten av smörgåstårtan kunde ätas upp. Vi fick t.o.m skicka med dom en rejäl bit hem till Maria, Calle och Julia med gäster så allt skulle ta slut.
Efter det åkte Vilmer och köpte ett presentkort på Långedrag Värdshus till mormor och morfar som tack för han fick ha sitt dop hemma hos dom.
Väl där nere hade vi sådan tur att dom fortfarande körde med Powerbåtarna. Jag som grämt mig hela helgen för jag skulle missa dom. Och så hade jag sån tur att jag fick se dom iaf! Tjohooo!

Lite bilder från dagarna runt dopet

Klicka för att förstora

Kai och Robban sätter upp tält Älsklingarna slappar Lugnet dan före stormen Skala skala skala skala räkor Vilmer kollar så morfar gör rätt Trötta kämpar Vilmer i sin tjusiga klänning Själva dopet En glad mamma med en ovetande son En nyvaken vildmus hos moster Tårtan Vilmer med några av sina största fans Presentöppning Trötta Trötta men glada Det årliga samlingsfotot, utan morfar tyvärr Goingar Powerboats


Kommer ...

Kommer uppdatering om Vilmers dop senare. Han är innerligt trött på sin mamma som sitter vid datorn nu.


Stor förbannad skam

Måste bara börja med att säga att jag är så grymt besviken på Madonna. Här har man väntat och väntat i massa år och så sabbade hon allt. Hon måste vara bra trött på alla sina gamla låtar, som hon gjorde om dom och förstörde dom till oigenkännlighet.
För en gångs skull var jag tvungen att hålla med kritikerna i GP. Det gör jag aldrig annars.
Och för första gången var jag sugen på att lämna en konsert utan att den vart färdig. Och jag tycker ändå att jag vart på en del konserter.
Dom enda låtarna som gjorde att Ullevi sken upp var hennes hyllning till MJ, Beat Goes On, Like A Prayer, Devil wouldn't recognize you och 4 minutes.
 


Det var med dubbla känslor jag åkte hemifrån igår kväll. Robban skulle vara hemma själv med Vilmer. Jag tvivlade inte på att det skulle gå bra men det var lite jobbigt att åka ifrån min lille korv så länge. Samtidigt var det otroligt skönt att få komma iväg och göra något bara för mig själv.
När ja kom hem efter 12 någongång låg båda mina prinsar och sov. Det hade gått hyffsat bra sa Robban fast han hade inte ätit så mycket. Tråkigt med all mjölk som gick till spillo. Som jag har kämpat och pumpat ut. Det är bara att börja om.

Så fint väder

och så upptagen. Det är lite tråkigt. Hade så gärna velat åka och bada imorgon. Har bara badat 1 gång i år. 1 gång!!!
Nu är Robban ledig i 3 dar. Första gången på jag vet inte hur länge. Skönt för honom! Härligt för oss!
Går vi upp tillräckligt tidigt imorgon kanske vi hinner med ett bad i Fiskebäck eller kanske Ganlet. Det var längesedan jag var där.

Tältet gick kanon att få upp idag, maten inhandlades och vi hann t.o.m sola en stund också. Kanske lyckas bättra på brännan ytterligare imorgon?!



Nu ska jag försöka lägga min lille älskling som snusar gott  i min famn.

Ha en underbar kväll alla!

Kläder till dopet

Detta blir min outfit till dopet.

Klänning från Vila


Och skor från billiga Skopunkten


Är jättenöjd med mina inköp men hade jag inte haft dom här *%&¤#" brösten och om mina fötter gått tillbaka till normalt hade jag haft något annat på mig. Hittade andra jättefina klänningar men brösten sabbar mina chanser att få på mig dom. Hittade även flera andra mycket snyggare skor men jag fick ju vika in fötterna för att komma i dom. Större storlek gjorde bara att dom var för stora. Suck suck!
Klänningen spjänar ju lite i ryggen (knappar) och fötterna kommer ju inte må helt 100 efter lördag men det får gå ändå. Någon gång i livet blir jag väl någorlunda mig själv igen ;)

Godnatt!



Hets hets magister spets

Nu är det mycket att fixa innan dopet. Blir liite stressad när jag tänker på det. Men man får ta en dag i sänder bara.
I dagarna har vi beställt vita fina prinsesstårtor, skrivit inköpslista, shoppat mamma en klänning passande ett dop + skor till det, handlat nya kostymbyxor till pappa efter ett missöde på dansgolvet med dom tidigare, varit på Ullared. Och idag har dagen fyllts ut med en snabbis till Frölunda Torg med buss (Vilmers första lokaltrafikresa) för inköp av dopbok (berättar mer om den sen) och lite pill till den. Sen bar det av med buss till mamma och Kai för lån av deras skrivare till datorn, som följdes av en snabb fika med dom, Maria, Julia och sen min kompis Maria (som jag skulle promenixa med) och sen Robban som kom för att lämna stolar från hans mamma till dopet. Puh! Mycket folk!
Efter detta gick jag och Maria som sagt ut på en promenad och fick snackat av oss lite. Hon och hennes kille, eller numera fästman :) kan inte komma på lördag pga av bröllop i Gävle, så vi fick ses lite grann innan.
Sen blev det bråttom hem då vi skulle träffa prästen hemma kl 17 inför dopet för att sen rusa till min systerdotter Isabellas 2 årskalas. Vilket vi kom hem ifrån vid ca 21:45.
Pust! Känns som jag sprungit ett maraton efter jag skrivit detta.

Imorgon skall allt köpas för tillverkningen av alla 6 smörgåstårtor vi ska göra på fredag, vi ska sätta upp partytältet i mamma och Kais trädgård och plocka bort spindelväv som mamma sa förut. + att jag måste lösa lite blommor som ska stå på borden på lördag.
Vill så gärna åka och kolla när min svåger Niklas gör sin första tatuering men vi får se om vi/jag hinner med det.

På fredag skall det städas, göras smörgåstårtor, fixas med det ena och det andra. Jag och Vilmer kommer sova hos mamma och Kai då det blir enklast så. Robban får åka hem på kvällen och komma tillbaka på morgonen. Vi har ju faktiskt våra små pälsbollar som inte kan vara själva för länge.

Sen kommer Robbans bror med familj ner från Oslo imorgon och dom vill vi ju också hinna med och träffa lite grann.

Som sagt! Liiite slut blir jag av att tänka på allt.

Som om det inte vore nog ska jag nu sätta mig och börja pilla med en dopbok till Vilmer. Den ska bl a innehålla foton och lite frågor som alla gäster ska få svara på som handlar om Vilmer. När dom träffades första gången, vad han kommer ha för intressen när han blir stor mm.
Kanske inte nödvändigt men det är roligt. Då får jag även en anledning att pyssla lite och dessutom göra något fint till Vilmer som han kan spara.



Här är lite foton från dom sista dagarna (Klicka som vanligt på dom små för att förstora dom)
Cool Vilmer hos farsan  Fikapaus på GeKås  Google-Earth bil filmade mig och Maria på promenad :)  Goegubben  Isabellas tjusiga tårta
Vilmer med morsan


Numera blir Vilmer vansinnig i sin liggvagn. Han ligger nog och tänker "HALLÅÅÅÅÅ..... jag ser ju inte ett skit här nere när du har leksaker, insektsnät och parasoller ivägen. Skriker jag tillräckligt länge och högt gör du säkert något åt detta morsan"
Mycket riktigt orkar jag inte höra detta tjutande och idag vägrade jag plocka upp honom ur vagnen då han ändå börjar illtjuta lika fort jag lagt ner honom. Så jag plockade bort allt i hans synfält och vips slutade mistluren :)
Tycker han är för liten för sittvagnen redan men snart är det väl dags misstänker jag.

Wish Me Luck!

Det kan jag behöva imorgon när vi drar till
 

Sökes: Sol, värme och somriga kvällar

Men nu får det väl för f*n sluta blåsa ute. Jag är trött på detta skitväder!!! Jag vill ha sommar, inte höst.
Måtte det vara bättre väder imorgon så man kan komma ut lite. Får ju abstinens om jag inte kommer ut och går.
Och måtte det vara bättre väder på Vilmers dop nästa lördag.

Sitter och funderar hur jag ska kunna klämma in ett träningspass under den kommande veckan. Det kan bli tufft men jag får försöka. Längtar såå mycket efter att gå till Life och komma igång igen.

Så länge får jag nöja mig med mina promenader och mina dagliga magövningar. Man vill ju inte ha en gammal gravid(deg)mage för resten av livet.

http://www.familjeliv.se/Forum-3-149/m20120110.html 
http://www.familjeliv.se/Halsa_och_skonhet/1.510071

Har hittat en kul grej som jag ska försöka få med mig dom andra tjejerna på. http://mammabootcamp.se/ Kostar 100:- för en gång. Det är ju inte gratis, men det kan vara kul att testa på. Då är man ju social, får frisk luft och tränar samtidigt! Perfekt! :-)



RSS 2.0