Dåålig dag

Tog bort dom förra inläggen. Kanske råkade skriva för mycket. Men ibland behöver man bara få ur sig grejer. Kanske ska ha en lösenordsskyddad blogg istället. Eller kanske en egen dagbok som förr?!

Fasen, nu kom jag på att jag råkade slänga hela inlägget om vad som gjorts under veckan!!!!!!!!!!!!!!  :( Minns inte allt jag skrev så det går ju inte riktigt att återskapa. Fasen, kunde jag inte bara tagit bort inlägget från publicering :(
Allt går fel idag. En riktig jäkla skitdag har det varit rent ut sagt. Orkar inte skriva allt. Kanske är meningslösa saker men när sak på sak byggs på rinner till slut blir man bara så trött. Suck!
Men imorgon är en ny dag och det ska banne mig vara en bra dag.




Men jag gör väl ett försök till att skriva lite kort om vad som hänt i veckan.
I lördags under snöstormen var vi på Åby simhall med Vilmer, och han älskade det. Han har pratat om det under hela veckan. Speciellt om den stora gröna rutschkanan vi åkte. Efter någon timme där blev det McDolnads på hemvägen.
Tro det eller ej så har jag verkligen tröttnat på den maten. Både pga att jag mer mår illa efter satt i mig hälften av ett meal och + att jag får sådana kramper i magen utav det. Så numera brukar det nästan bara bli en cheeseburgare. Inte ens det tycker jag längre om så det blir väl till att lägga ner det helt och hållet. Synd att deras sallader är så förbaskat äckliga. Är ju så praktiskt att åka förbi där när man inte hinner eller vill laga mat.
Men tillbaka till lördagen ;)
Medan vi satt där och åt fullkomligt vräkte snön ner och jag bara mös. Jag älskar när det snöar. Ju mer desto bättre. 
Efter Vilmers sovstund gick vi ut och åkte pulka och byggde snögubbe på gården. Härligt!
Sedan var det lördagsgodis och Bolibompa med Marcus som gällde. ;)


På söndagen var vi hemma hos kusinerna och åkte pulka och härjade. Underbart väder och lagom kallt var det också. När alla började tröttna var det lunch och fika för stora och små.
Med mathandling på det och utan förmiddagsvila slutade det med att vi hade en liten kille som sov som en stock när bilen parkerades hemma. Och inte vaknade han av att vi bar upp honom, tog av honom jacka, satte honom i soffan och slog på tvn. Inte heller av att jag försökte väcka honom. Till slut tog jag till nåt som kanske inte är så bra. Coca Cola :)
Men visst, till slut efter några klunkar i sömnen vaknade han till liv. Haha!
Vad ska man göra när klockan är strax innan middagsdags?! Inte kan han ligga och sova då. Då tar man till det som fungerar :)



Denna veckan har väl flutit på ok förutom min förkylning. I början på veckan var den fullkomligt fruktansvärd. Måndag och tisdag hade jag sådan huvudvärk att jag inte ens kunde tänka klart. Igår hade den gått över men den kändes av då jag t ex skulle böja mig ner för att plocka upp något från golvet. Då dunkade det till ordentligt.
Idag är förkylningen mer under kontroll. Mindre snor, ingen huvudvärk men däremot hemsk rethosta.
Konstigt nog är den värst på jobbet. Fast det kanske inte är så konstigt. Luften där är ju betydligt sämre än ute och här hemma.

Annars har det varit lugnt denna veckan. I måndags var jag och Vilmer hemma. Åkte pulka och bara mös som måndagar är till för :)
i tisdags blev det vab pga att Vilmer vart vaken för mycket under natten. Bra var väl det då jag själv var krasslig med förkylning och huvudvärk. Den dagen blev väldigt lugn med en promenad till affären och lite pulkaåkning innan lunch. På eftermiddagen åkte Robban och Vilmer till Lena där dom blev bjudna på middag. Jag stannade hemma och kurerade min huvudvärk.
Igår var mamma här på en eftermiddagsfika när jag hämtat Vilmer från förskolan. Alltid lika trevligt!
Idag kämpade jag till 17:30 på jobbet i min ensamhet.
Dom flesta börjar droppa av vid 14:30 och vid ca 16 har den sista gått, normalt sett.
Vi har ju flextid på jobbet och börjar man tidigt som vissa gör så är man på jobbet vid 06:00. Även jag dagarna jag ska hämta Vilmer innan 14:30.
Dagarna jag lämnar honom börjar jag vid 08:00 och jobbar till 16:30. Segt att behöva vara ensam men nu har jag vant mig vid det. Det är värre dom dagarna jag behöver jobba in lite tid. Som idag. Är inte så roligt att stanna till 17:30 när man vet att Vilmer ska lägga sig senast två timmar senare.
men iaf. Thank god för flextid säger jag bara. Det är bara tack vare den Vilmer slipper ha så långa dagar på förskolan.

Men vi hann mysa och leka en del idag trots den korta stunden tillsammans.
Imorgon är det jag som hämtar. Tänk att vi (jag tror jag kan tala för oss alla tre) redan ahr vant oss vid att det är förskola på fredagar.
Det är ju iaf en kort dag för lillgubben. Hämtar honom efter 13:30 då vi jobbar kortare dag på fredagar.

Hoppas på en solig dag imorgon så vi kanske kan ta mellis i vår pulkabacke när vi kommer hem ;)
Och så hoppas jag på en friskare dag imorgon så jag är fit for fight för en kväll med tjejerna.

Hej svejs!

Det digitala samhället

Kolla på det här!



Jaja, jag vet att det är mitt barn men hur söt är han inte på detta kortet?! :)
Jag minns inte ens detta. Hittade det i en underlig mapp vid namn 2011-09-16 som innehöll blandade foton. Och den i sin tur låg i en mapp vid namn Ny mapp (3) som låg i Bilder. Fann det när jag kollade igenom vad jag fört över till vår externa hårddisk. Och jag som brukar ha stenkoll och superordning på alla fotomappar. Allt ligger i datumordning. Varenda liten dag. Förutom den här högen då ;)
Tänk vilka mängder kort vi har tagit på Vilmer sedan han föddes. Det måste finns hur många fantastiska som helst som man bara glömt av. Det är det sorgliga med digitala bilder.
Ja visst, man lägger in dom på datorn och tittar på dom där. Men handen på hjärtat, hur många foton framkallar ni utav alla ni tar?
Jag är mer än duktig på det.....ibland. Då framkallar jag sisådär 500 kort och sätter in i album.
Nu var det mer än längesedan. Dålig som jag är har jag väl bara kommit till strax efter Vilmer föddes. Förutom en del blandade kort, bl a till ett album som är Vilmers egna + sådana som sitter på kylen och dylikt.
Men det ska tilläggas att jag började framkalla kort tagna från ca 2002 och framåt
Men överlag är det lite tråkigt med utvecklingen av framkallning av foton. Att man mest tittar på kort i datorn. Eller har jag fel? Framkallar ni fortfarande "alla" kort på det sättet man gjorde förr.
Jag menar inte att lämna in en filmrulle...Gör någon ens det längre?? Utan jag menar om ni varit på semester eller t ex firat något speciellt?
Jag kan ju säga direkt att jag inte gör det. Jag önskar att jag vore sådan. Isället är jag en sådan som går igenom månader efter månader av kort på datorn och skickar iväg som sagt 4-500 kort på framkallning. Tack och lov är det så billigt att göra det nu för tiden.

Det påminner mig att jag måste ta itu och göra det under veckan om jag får tummen ur...
Jag behöver fylla på albumen, förnya korten på kylen och mer än gärna förnya Vilmers egna fotoalbum.


Hoppas ni har en bra helg!

Recept

Hittade dessa i en tidning hos syrran. Tyckte dom var värda att läggas upp. Har inte testat dom men ska försöka göra det snarast. Visst låter det gott?!







Ursäkta för den suddiga texten på sista bilden. Det är taget med mobilkamera.

Blandad kompott


Under januaris första helg var det alltså promenad med fika hos oss, lekplatsbesök med Julia, Alexander, Maria och Calle (inga foton då tyvärr), fikabesök hemma hos mamma och Kai på söndagen och sedan plötsligt på måndagseftermiddagen kom den, snön. Efter sovstunden gav vi oss ut för att ta vara på varenda minut innan snön började ersättas utav regn. Men någon timme fick han iaf åka pulka och kasta snöbollar vår lille spelevink.

Veckan som gick hände inte så värst mycket. Jobb, förskola, lite lek och bus, middag, tv-tittande mm och sedan läggdags. Nej, det var väl en högst vanlig och ganska långtråkig vecka. Just en sådan vecka som gör att man bara längtar till långa, ljusa och varma sommardagar.

(Klicka på bilden för förstoring)
Denna helgen var vi hos mamma och Kai. Mamma som är sjukskriven för sitt opererade knä blir lätt rastlös när det inte händer så mycket och eftersom hon inte får lov att köra bil än så är hon lite fast. Iofs är ju Kai pensionär men det kanske inte är kul att agera chaufför hela dagarna ;)
Så då får vi passa på att komma och liva upp stämningen i mellanåt.
Kortet på Vilmer och Kai liggandes på golvet måste nästan förklaras.
Vilmer gick och bar lite småsaker i händerna då vi tror att något åkte in under kylen. Då hämtade han på egen hand den stora ficklampan och la sig ner på golvet och lös in under kylen. (Kai har gjort det någon gång tidigare)
"Hittar du någonting?" frågar vi. "Nej bara smuts!" säger han då. Att vi inte dog av skratt. Dags att dammsuga bättre mamma och Kai?! ;)

(Klicka på bilden för förstoring)
På söndagen var vi hemma hos Camilla, Niklas och barnen. Vi var ute och busade i naturen lite. Barnen ville aldrig lämna gungträdet (eller var det gummiträdet) som Linnéa kallar det?! I vilket fall som helst var det som om det var gjort i gummi som grenarna rörde sig när dom gungade på det som ni ser på bilden.
Vi fick även hälsa på i Linnéas koja. Men lite senare var det dags att ta sig tillbaka in för lunch och mys. Vilmer sov aldrig middag eftersom klockan blev för mycket. Men det märktes vid 14tiden att han hade behövt det då han var på väg att somna i soffan medan han tittade på Linnéa som dansade Wii Zumba :)

Även denna veckan har väl inte hänt så mycket. Jag och Vilmer tog en tur till mamma och Kai efter jag hämtat honom på förskolan i tisdags och hängde där en stund innan det blev dags att åka hem och laga middag. När vi kom hem var Robban redan hemma och döm om Vilmers förvåning när Tobbe var här. Lyckan var gjord. Han stannade för middag och efter han åkt hem var det en mycket trött men glad liten kille som somnade på 2 röda.

Igår var Vilmers avdelning nere vid Hinsholmen och matade fåglarna. Alltid lika kul när man får höra att dom varit på utflykt.

(Foto från Vilmers avdelnings blogg)
Vilmer är längst till vänster för er som undrar.
Något mer som alltid är lika kul är att få läsa ett nytt inlägg i deras blogg, OCH Vilmer är med på kort :)


Idag efter hämtning åkte jag och Vilmer för att leka lite med Julia. Vi träffades ute då det var så skönt väder och barnen fick mellanmål på lekplatsen. Alexander sov gott i vagnen som vanligt.
Den lille gubben har jag inte träffat mycket på sista tiden. Han har mest sovit i vagnen när vi väl setts :( Får se om jag kan få gosa lite med honom i helgen. 
Han växer så galet fort. Jag tyckte att Vilmer växte fort när han var så liten, men det är ingenting mot hur fort det går med Alexander. 3½ månad redan. Jisses!
Det känns ju som han nästan föddes nyss :O
Nu är han redan på väg att växa ur strl 62 :)


Kusinmellis idag


Fixat lite

Jag håller på att ändra formatet på bilderna i dom senaste inläggen. Bilderna blir för långa och kapas i den storleken jag vill ha. Gör jag dom mindre blir dom svåra att titta på i.o.m dom små korten. Så ni får klicka på varje kort så förstoras det upp i stället.

Ops!

Ser nu i efterhand att bilderna är lite avkapade i högerkant. Ska ta och ordna det ikväll.

Hoppas ni har en bra dag!


Fortsättning

Jodå, här är jag! Det trodde ni inte va?! ;)

Här kommer alltså fortsättningen på gårdagens inlägg.


ANNANDAGEN

Vi firar julafton nr 2. Denna gången med mina familj = ännu mer julklappar åt gubben. Som om det inte räckte med dom som han fick på julafton ;)
Favoriten från den dagen är sopbilen som är med på den lilla bilden. Den brukar han sitta på och putta sig fram på. Även Pippi-tältet ligger i högt i topp. Min favorit blend Vilmers julklappar är han Novastar-jeans som kom från hans mostrar med familjer ;)


MELLANDAGARNA

Dom spenderades mestadels med kusinerna och vi mös och njöt av att vara lediga. Kanske svårt att se men spana in den goa bulan/blåmärket Vilmer har i pannan på kortet nere i vänstra hörnet.
Så kan det gå när man springer och faller med huvudet före i utsteget mot balkongen. Vi kunde bara tacka för att det inte var munnen :/

  
NYÅRSAFTON

Firades hemma hos Camilla och Niklas med familj och även Jonas och Jenny i vanlig ordning.
Både vi och barnen hade en riktigt trevlig kväll med god mat och sötsaker som höll barna uppe till drygt 22:30  :O

Här ser ni vad som händer med alldeles för mycket socker i kroppen och hets från publik kan göra :) 





TRETTONDAGSAFTON

Då passade vi på att vara ute i det fina vädret, promenera, mata fåglarna och bjuda på fika hemma hos oss.



Jag tror minsann att jag får fortsätta med mina uppdateringar imorgon kväll. Det tar på tok för lång tid för mig att göra alla collage mm och nu är klockan läggdags för mig.

"Gonatt gonatt min svarte katt och dröm om mig inatt"  Som min mormor alltid sa :)

Ne nu får det vara nog!!!



Nu har jag tröttnat på att mamma aldrig skriver. Har tjatat om det nästan varje dag i flera veckor och hon säger "ja ja, jag ska göra det ikväll!"
Och vad händer? INGENTING! Suck, va trög hon är! Alltid ska man behöva ta tag i allt på egen hand.

Nu var det ju så längesedan hon skrev och jag är varken duktig eller snabb på att skriva så ni får en bilddagbok på vad som hänt sedan sist. Bra va?!


UPPE I OSLO OCH TRÄFFADE MINA KUSINER

Japp, jag, pappa och farmor var uppe och hälsade på farbror Jim, Tove, Victoria, Theodor och Mattias. Det var roligt och vi levde rövare hela helgen. Tror pappa var lite trött när vi åkte hem ;)
Hoppas jag får träffa dom snart igen! Längtar efter dom!



JUL PÅ LISEBERG

Där var det superkul och det var en väldig massa saker som jag ville åka men inte fick för mamma och pappa. Dom sa att jag var för liten och får vänta tills jag blir större. Det var mindre roligt.
Men jag fick iaf åka Farfarsbilarna, karusellen och titta in i Tomteland. Något jag inte ville åka var något högt torn med grodor som man åkte upp och ner i, mamma ville att vi skulle åka i den där saken men nej. Det såg läskigt ut!


MYS

Dagarna innan jul mös vi bara. Mamma hade julfrukost på jobbet dagen innan hon gick på julledighet i 1 vecka. Sedan var hon tvungen att jobba en dag och sedan fick hon 4 dagars ledighet igen. Det tyckte hon om.
Annars bakade vi bröd, hade uppesittarkväll med Bella, Nea, Niklas och Tobbe, var ute och lekte och bara väntade på julafton.



JULAFTON

Äntligen! Som jag hade väntat på den här dagen. Och jag fick så mycket fina julklappar. Fast mamma och pappa tyckte allt att jag ägnade lite väl kort tid åt varje julklapp innan jag skulle slita upp pappret på en ny.
Och framför allt!!! Jag fick träffa jultomten! Jo det är sant! Och han visste t.o.m vad jag hette. Jag fick några julklappar av honom, och sedan sa han att han avr tvungen att åka för att det var fler barn som skulle få paket.
Jag lovade honom att vara snäll så han skulle komma tillbaka nästa jul. Mamma och pappa tycker tydligen att jag redan har glömt av vad jag lovat. :)
På julafton var vi många. Mamma, pappa, farmor, flera av pappas morbröder, två av hans kusiner, den enas fru och deras barn, dvs mina sysslingar. Det var kul att ha några att leka med. Vuxna är så tråkiga ibland och orkar inte göra någonting.
När vi åkte hem var jag jättetrött men glad. Nu ville jag bara sova så det kunde bli morgon och jag kunde leka med alla nya leksaker jag fått.
Dom bästa julklapparna var ambulansen, Blixten McQueen-legot och mina pussel tycker jag.


Nu orkar jag inte skriva mer och har inte heller någon ro att sitta still längre så mamma får fortsätta mitt påbörjade jobb imorgon.
Detta är ett förinställt inlägg, så jag sitter inte alltså uppe så här sent och skriver. Var inte oroliga! ;) Jag gick och la mig redan vid 19:30 efter en rolig dag på förskolan, eftermiddagsfika hos mormor och morfar samt att Tobbe var här och åt middag med oss. Han är nog en av dom roligaste jag vet. Han orkar alltid leka med mig. Så som ni förstår sover jag som en stock nu.

Som sagt, jag lovar att jaga mamma med blåslampa imorgon så hon fortsätter att skriva om alltr vi har haft för oss det sista.

Godnatt!

// Vilmer

RSS 2.0