Bilder

Eftersom blogg.se-appen bara beåkar och är totalt värdelös kan jag inte ladda upp mer än en bild per inlägg?! struntar jag i det nu efter en stunds kämpande.
Ska försöka komma ihåg att lägga upp några ikväll.


Nu är det nära!

3 timmar kvar tills en efterlängtad ledighet. Först 7 dagar, sedan jobba 1 dag och sedan ytterligare 3 dagar.
Det är lite synd med den enda jobbdagen men är semesterdagarna slut så är dom.

Har svårt att komma igång med jobbet efter vår stadiga julfrukost på min avdelning. Det är en fin tradition som hängt med i ca 5 år nu.

Igår em/kväll jag, Robban och Vilmer på Liseberg. Det var mysigt! Lagom kallt, inget regn, inte för mycket folk. Det enda minuset var avsaknaden av snö.
Vilmer fick åka karusell, farfarsbilar, krama kaniner och besöka tomtarnas värld så han var mer än nöjd.

Idag är det också fulltecknat i kalendern.
Jag och Vilmer ska baka tekakor när kommer hem från dagishämtning och när Robban kommer hem är det dags för mig att köpa dom sista julklapparna OCH om det hinns med ikväll ska jag göra Leilas Cornflakes Crisps tills imorgon när vi ska ha uppesittarkväll hemma. Puh!
Men det är kul att det händer saker. Det
märks att vi är precis likadana i släkten. Vi klarar inte riktigt av att bara sitta och göra ingenting :)

Hoppas ni har en bra dag gott folk!


Ensam hemma

Sitter här ensam i soffan och känner mig omgiven av julen. Mysfaktorn är hög.
Musikhjälpen på tv med Whams Last Christmas som någons önskelåt och lukten av gran och hyacint i hemmet.
Japp, granen är inburen, fastsatt och pyntad av mig själv. Den är dock lite sned men det får vi lösa imorgon.
Resten av min kära familj är i Oslo hos Robbans brors familj. Och jag är alltså själv hemma och tar hand om katterna. Hade hemskt gärna varit med dom där uppe men nu fick det bli så här denna gången.

Det är allt lite tomt här hemma men jag har hållt mig sysselsatt både igår och idag.
Men nu när jag ligger här på soffan saknar jag mina älsklingar rätt mycket.

Hela gårdagen spenderades med mina arbetskamrater både på och utanför jobbet. Vi hade julfest som startade redan kl 14. Och den slutade inte förän 23:30 när jag lämnade några av mina kära arbetskamrater på The Rover och åkte hem....med lite för mycket innanför västen. :)

Idag vaknade jag lagom sliten vid 10, låg kvar och drog mig en stund i sängen och gick sedan upp för att äta frukost. Men istället såg jag bara hur stökig och smutsig lägenhet och drog igång en storstädning. Efter 1,5 timmes frentiskt städande och pratade i telefon kände jag av ett vagt illamående och fick därmed sätta mig och äta.
Resten av dagen har fortsatt i samma tempo. Så här har resten av min dag sett ut. Lite mer städning, diskning, åkt buss till syrran med familj för att låna mammas bil som dom haft, handlat julklappar,julgransfot,kattsand,mat, hälsat på mamma (och Kai) som är nyopererad och har ont, klätt gran och sedan bara slappat i soffan.

Morgondagen kommer nog bli full av saker som skall göras. Julkortskuvert ska skrivas och läggas på lådan (lite för sent, jag vet), julklappar ska slås in och gömmas undan och förhoppningsvis ska jag hinna med lite mer julklappsinköp. Har några små till Isabella och nåt till Robban kvar.
OCH om inte Robban och Vilmer kommit hem innan så ska jag baka pepparkakor och dricka glögg med Camilla, Niklas och barnen.

Det är inte så mycket slappartid under min ensamma helg men det känns bra att lösa många måsten när jag nu har tid.
Då kan jag med gott samvete vara med Vilmer utan att känna mig jagad av allt som måste fixas innan jul.
Jag ogillar starkt vardagar då jag får så få timmar med gubben innan han ska sova. Dagarna jag hämtar honom på förskolan har jag väl ca 5 timmar med honom. Dagarna jag lämnar honom är det väl ungefär samma om man räknar på det. Lite på morgonen och lite på kvällen. Men det är så förbaskat tråkigt att bara ha 2,5 timme att umgås innan han ska sova. Då vill man inte åka iväg för att traska runt i affärer.


Nog tjötat! Nu är klockan mycket och jag ska, med vemod, stänga av Musikhjälpen och lägga mig.
Är en smula fantastiskt att det är tjockt med folk utanför deras glasbur trots att klockan är 2 och det är 1 grad ute.

Godnatt!


Musikhjälpen

Nästan all vaken tid denna veckan försöker jag lyssna/titta så mycket som det går på Musikhjälpen. Jag hoppas inte att ni har missat det? I så fall har ni fortfarande 4dagar kvar att kolla in det.
I år är dom på Gustav Adolfs torg här i stan.



Sist dom var här fick jag aldrig kommit in till stan för att kolla in glasburen och önska en låt men jag hoppas på att kunna göra det i år. Jag ska ju troligtvis in mot stan på fredag kväll efter julfesten på jobbet.

Så kom igen och bidra till flickors rätt att gå i skolan!  --->   MUSIKHJÄLPEN!



Måndag

Ligger och slappar en stund i soffan medan sover. Strax dags för duschen. Runt tre hämtar Robban oss med bilen.
Vi ska över till Hising Island för julklapps- och graninköp.
Fantastiskt att kunna ha gran igen. Det var ett par år sedan sist.
Det blev ju på tok för trångt efter Vilmer föddes att ha det i 2an. Men nu är det betydligt bättre med plats, så nu ska äntligen allt mitt fina julgranspynt upp. Samt det nya pyntet från Harrods som Robban köpte till mig.

Idag körde Kai ner mamma till sjukhuset utanför Halmstad för hennes stundande knäoperation imorgon. Hon är väldigt orolig men det nog gå bra.
Synd att det ligger så långt bort. Hade kännts bra om vi hade kunnat hälsa på henne när hon hämtat sig.
Men vi får väl se hur länge hon får stanna kvar.

Nu ska jag lägga på ett kol.

Hejs!


Queen

Jag har under någon månad vart lite lost på Queen. Det började med att Peter på mitt jobb visade mig ett klipp på en kille, Marc Martel, som var i en tävling som själva bandet Queen hade.
Under 2012 ska dom ut på en stor turne kallad The Queen Extravaganza Tour och var ute efter en ny sångare till bandet..... med tanke på att Freddie Mercury inte längre finns. (För er som nu inte skulle vet om det)

När Peter visade mig detta klippet hade väl runt 20 000 tittat på det. Några dagar senare var det miljontals visningar på videon.
Sedan har det spritt sig om denna killen och man har sett honom lite här och där på tv.

Igår visade det att han vann tävlingen.




Ja, ni fattar väl varför han vann? Han har ju både rösten och utseendet.




Det pissiga är att dom såklart bara ska turnera i norra USA :/ Hade hoppats att dom skulle komma till Europa också.

Lite smått o gott

Har dom sista dagarna haft lite idétorka därav tystnaden här inne.

Har inte direkt något roligt att dela med mig av men här är lite av allt som upptar mina tankar just nu.

*Jag glömde skriva upp allt som behövdes till pepparkaksdegen på inköpslistan igår så jag måste alltså köpa allt som saknas och göra den imorgon. Hade velat att den skulle ligga i kylen ett par dagar innan vi bakar upp den. (Haft som plan att vi ska baka på lördag).

*Är lite avundsjuk (som vanligt) på Robban och Vilmer som får vara hemma och mysa imorgon när jag måste gå till jobbet.


*Jag har hittat så fantastiskt mycket bra musik nu på Spotify så jag har svårt att slita mig därifrån på kvällarna.
Gjorde igår kväll en härlig nostalgilista från den tiden jag och mina kompisar hade som allra roligast ihop, gymnasietiden. (Efter det har vi tyvärr blivit lite utspridda och vissa har brutit med varann. Men minnerna finns alltid kvar.)
Här har ni listan: http://open.spotify.com/user/furlex2/playlist/1oQ9QhJ59vEb1buVbpUfjy
Hoppas länken fungerar!

 
*Funderar på hur glad Vilmer kommer bli över sin russinask i morgondagens paket ;) Ibland är man inte så fyndig. Menmen...

*Tänker på mamma som ska operara sitt knä på tisdag. Våndas med henne, trots att allt kommer gå bra. Hon har gjort det en gång tidigare och vi vet att det blir en tuff tid efteråt med läkning och sjukgymnastik. Men sedan slipper hon förhoppningsvis den där sketna kryckan hon har fått dras med så länge pga smärtan.

*Är en del julklappar kvar att inhandla. Vet precis vad som är kvar att köpa till Vilmer. Men det är värre med dom andra barnen, och Robban. Får se ifall jag får lite tid under helgen att lösa ett par stycken. Hade vart skönt!

*Måste ta itu med Vilmers Tripptrapp-stol. Det är en ärvd stol från kusinerna som ska slipas och målas svart. Nu är den i (förlåt syrran) tråkig träfärg.

*Ser fram emot Vilmers första luciafirande på förskolan. Erbjöd mig idag att baka något om det behövdes och fröknarna tackade med glädje ja. Kul att kunna bidra med något litet.

*Hoppas det går bra för Robban, hans mamma, mormor och morbror att köra ifrån bingon i Stenungssund. Är ju snöblandat regn ute.  Fast han är väl här vilken sekund som helst.


Nu ska jag packa ihop och gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon.

Hej på er!


Julklappsinsamling

Idag har jag slagit en paketen som ska lämnas till Gothia Towers julklappsinsamling.
Ska se till att få lämnat dom under veckan.
För er som undrar vad det är för något får ni här lite info.
http://www.gothiatowers.com/senaste-nytt-pa-gothia-towers/julklappsinsamling/

Känns fint att kunna ge bort något litet som förhoppningsvis glädjer någon liten pojke eller flicka som annars kanske inte skulle få någon julklapp.

Och för er som undrar vad det är i paketen så är det två små gosedjurstigrar med ris i tassarna. En gul och en vit. Det är också en pysselbok med fordon med tillhörande kritor. Till sist är det ett litet set med en minibarbie och tillbehör.


Andra advent

Så här har vår dag sett ut på ett ungefär. Kameran var inte med hela dagen ;)


Fågelskådning på morgonkvisten. (Jäkla skator och kråkor som äter upp småfåglarnas talgbollar!!)Synd att inte jag hade fått upp julgardinerna innan kortet togs. Det är så fint med dom uppe. Fäster en post-it-lapp i huvudet om att jag ska ta kort på dom imorgon.



Efter en kortis ute i bajsvädret, lunch och vila var vi på Mora Träsk. Fantastiskt roligt för både barn och vuxna :)
Det tog sin lilla stund innan Vilmer var ute ur chocktillståndet över alla människor och det höga ljudet. Men sedan rockade han och Julia loss som bara den. "Huvud axlar knä och tå"



Söndagsmiddagen intogs efteråt på McDolnads, jag vet det var slött av oss!
Sedan bar det hemåt för städning och massa målande. Dom nya pennorna som låg i paketkalendern var ju tvungna att testas.
Och andra advent som det är blev det lite glögg och julmusik till städningen.
Även årets julkort fotades och skickades efter under kvällen. Vilket hade ni helst velat ha? Det på mig eller det på Robban? ;)

Måndag imorgon. Min och Vilmers egna dag alltså. Mys!!!

Lycka är

är att vakna morgonen den 1e december och mötas utav detta



Och dessutom få öppna ett paket varje dag i 24 hela dagar. Det var en evighet när man var liten!



Det är lycka det! Imorse var det en plastmugg med sugrör. En RÖD plastmugg med tomtar. Jippi!

(Vilmer iförd sin nya favvispyjamas från Ullared. Han vill knappt ta av sig den för att gå till förskolan)


RSS 2.0