glömde en viktig sak

Jag har både klippt mig och gjort slingor idag. Guud va underbart det känns nu! Är nästan som en ny människa. Det gjorde susen på en trött, sliten stoor Malin :)
Då är man nästan snygg igen. Haha!

Längtar en massa nu

Nu längtar jag efter vårt Pyre. Var på Baby&Barn mässan idag med Robban och oj va många bebisar vi såg . För att inte tala om gravida magar :)
Undrar hur många av dessa gravida kvinnor som besöker mässan under helgen får värkar under tiden dom är där?! Det måste ju ialla fall vara någon. Bara en tanke...




Appropå att jag längtar. Längtar även ofantligt mycket efter att min kropp ska återgå till det normala. Är sjukt trött på att vara stor, varm, orörlig, stor, ha svullna fötter och händer,  täppt i näsan, stor, att inte ha några roliga kläder att sätta på sig, att bara använda samma samma kläder jämt! Usch! Fast nu är det ju inte såå lång tid kvar. Och det är ju väldigt mysigt att det bor en liten liten ny människa i min mage :) Så jag kan stå ut med att ha det så här ett tag till. Jag är glad att jag inte har så mycket andra krämpor.

Igår käkade jag och alla dom andra gravida tjejerna lunchbuffé på Pizza Hut. Det var mums!
Innan det köpte jag mig ett par nya vårskor. Ett par vita Nike high tops.
Fasen va kul det var att köpa något till sig själv! Längtar tills det blir lite bättre väder så jag kan börja andvända dom.

Hejs!!


Min lilla galning

Jag tror jag kommer få en riktig liten illbatting med tanke på vilket liv det är i maggen varje dag. Nu är det någon form av salsakurs där inne tror jag.
Värst är det efter mitt nattliga toabesök när lillfis*n tror att det är dags att stiga upp eller möjligtvis tycker att det är dags. Då är det stört omöjligt att ligga på högersidan. Det delas ut sprakar åt alla möjliga håll. Kanske blir lite för trångt där inne då?! Har ju nu fattat att h*n ligger med ryggen mot vänster sida och ben och fötter mot höger. Revbenen är det absolut värsta h*n kommer åt. Ajajaj säger jag bara!!
Tidigt imorse efter jag vart uppe på toa var det som vanligt liv i luckan men jag fick faktiskt lugnat ner Pyret med hjälp av speldosan i form av en kossa vi har köpt. Den har jag spelat för Pyret nästan varje kväll sen ca v.19. Kanske fyller den sin funktion redan ?! =)



Hoppas jag får sova inatt för nu är det natt iaf. Godnatt!


Barnvakt

Idag har jag suttit barnvakt åt 2 av mina älskade systerdöttrar på 1½ och snart 5 år.  Hon på snart 5 år har halsfluss så hon var inte riktigt sig själv men det var ändå mycket att stå i. Höggravid och ta hand om 2 barn, då är man inte så fräck sen resten av dan :)
Vi lekte, tittade på film, lagade pannkakor och åt pannkakor och jag fick den lilla att sova middag. När min svåger kom hem på e.m. kunde jag slappna av lite grann. Det märks att jag inte har samma ork nu som innan gravidmagen dök upp.

Igår var jag och Robban på 2:a kvällen av vår föräldrautbildning på mödravårdscentralen. Barnmorskan pratade till största delen om förlossningen och visade även en förlossningsfilm. Trodde att man skulle få se ALLT om man nu säger så men det visades ju inget otrevligt eller några närbilder alls (tack gode gud) Måste säga att jag tyckte det verkade som dom förskönade det hela rätt så mycket. Men förstår ju att dom inte kan visa hur otrevligt det kan bli. Då är väl folk livrädda över tanken att föda.
Själv vet jag inte om jag ens börjat fatta det än eller om jag inte är rädd bara. Men jag känner mig rätt så lugn med tanken att föda. Det verkar rätt häftigt men fattar samtidigt att det kommer göra helvetes ont. Vi får väl se hur annorlunda jag ser på det när det är ca 1 vecka kvar tills förlossningen.

Nu ska jag frossa i min semla jag köpte idag. Mums!

Slappardag...

Idag har det varit en riktigt spännande dag. Den har bestått av sömn, sömn, en promenad, korvstoganoff och tv :)
Fast det har varit riktigt skönt att bara slappa, att inte känna att man måste göra något. Tror lilla pyret är rätt nöjd med att jag bara har tagit det lugnt också.

Igår var det som sagt fika på stan med Jenny o Jenny. Sen på kvällen i snöstormen var jag på middag hemma hos Cicci. Vi åt kanongod plockmat och världens goaste chokladfudgekaka till efterrätt. Dom andra tjejerna gjorde en massa goa drinkar medan jag snällt fick dricka mitt alkoholfria bubbel. När jag åkte hem vid halv tolv-tiden var jag helt slut. Önskade att jag hade ork nog att hänga med dom ut på krogen men det får bli en annan gång.

Tror att pyret ligger med huvudet nedåt nu. Känns så iaf när man trycker lite på magen och känner vart fötterna brukar sparka och hur ryggen ligger. Får väl se om min barnmorska kan känna efter när jag ska till henne på onsdag.

Ska tänka på alla gamla arbetskamrater som går tillbaka till sitt jobb imorgon. Hoppas dom kommer upp efter att inte ha behövt väckarklockan på så många månader. Kommer och hälsar på er någon dag!

Ännu en snöig dag

Jag tycker det är underbart när det snöar så här ute. Synd bara att det ska töa imorgon.

Idag har det bara slappats. Underbart skönt! Det var en lång dag igår så det behövdes vila. Jag orkar ju som sagt inte lika mycket längre.
Bjöd Robban på frukost på Hotell Novotel igår. Som en liten extra födelsedagspresent. Det var kanonmysigt och dom hade väldigt god mat. Vi satt vid fönstrerna som vetter ut mot hamninloppet och tittade på alla båtar som åkte förbi i snöyran. Kan rekommendera alla att göra något sånt ibland.
Sedan blev det lite hektiskt. Storhandlade på Willys för kalaset, hamtade en pajform hos syrran och slutligen städade och lagade mat hemma. Jag som trodde att jag skulle få tid att nana kudden en stund innan kalaset började men icke!
När alla väl hade gått hem deckade jag/vi i soffan. Släpade mig i säng redan vid 22. Haha!

Idag ska d fikas i LInné med Jenny, Mia och Kära gamla Dalen som kommer ner från Sthlm. Har inte sett henne sen i julas så det ska bli mysigt. Därefter bär det av till Cicci för middag med Maja och Fanny.
(Kan börja längta efter vin då och då :) Idag är ett sånt tillfälle. Det är bara att härda ut.)

Undrar om man ska kasta ut katterna i snön en stund innan man går hemifrån?? Annars får man väl sota för det när man kommer hem ikväll. Då lär dom sitta vid dörrn och tjuta ikapp.


Om 2 dagar är det 50 dagar kvar tills beräknad förlossning som man sägre. Shit! Det börjar närma sig. Nästa vecka ska vi ut i affärena och fortsätta vår shopping till pyret. Vill börja fixa här hemma snart. Sätta ihop säng och ta hem vagnen o sånt.. fast det kan vänta ett litet tag till dock.

Lugnt och skönt

Sitter i soffan i lugnet och lyssnar på Melissa Horn medan jag skriver. Katterna vankar av och an här och ute på gården går gubbarna och skottar och sandar gångarna.
Shit va härligt att
kunna gå upp när man vill på morgonen, äta frukost och läsa tidningen i den takt man vill. Jag njuter väldigt mycket av detta :)
Men jag släpade mig ändå upp 3:30 imorse när Robban skulle gå till jobbet. Fixade en bricka med te, flagga, ett ljus och presenter och vår klassiska födelsedagslåt "med en enkel tulipan".
Tog en liten stund innan jag kunde somna om sen. Det är ju ingen idé att stanna uppe vid den konstiga tiden. Tur att jag inte jobbar nu, då hade jag väl aldrig lyckats somna om.
Är så imponerad av honom att han klarar av att gå upp så tidigt utan att försova sig.
Nu fick han iaf en fin start på sin födelsedag. Kalas blir det imorgon. Mitt Magplask på torsdagskvällarna förstör ju lite grann. Jag försöker kompensera upp det med att bjuda honom på lunch senare och imorgon bitti ska vi göra en liten grej till, som är hemlig för honom än så länge. Blir lite roligare så.

Igår var jag och fikade med alla Magar som jag kallar oss :) Ett gäng gravida tjejer från olika platser i GBG som lärt känna varann på forumet Familjeliv. Vi skulle egentligen varit 12 st men blev bara 6. Var på ett café som heter Villekulla. Ett café helt i min stil. Gammaldags nere i en källare med massa omaka möbler, gamla äkta mattor, gamla soffor, gamla bokhyllor med ännu äldre saker däri. Ja, det var helt enkelt gammalt :) Winnerbäck i högtalarna och kakbuffé. Kan inte bli bättre. Haha!

Oj va det snöar nu! Hoppas det fortsätter så här. Det blir så ljust, tyst och fint när det ligger en massa snö på marken.

Ikväll är det som sagt Magplasket igen. Ska bli härligt! Ska dit lite tidigare med en av "Magarna" som går i samma grupp som mig. Vi ska försöka simma några längder innan kursen drar igång.

 Så här snygg är jag i vattnet. Tänk er det! :)

Sent....

Oj så mycket klockan är. Får inte hålla på och vända på dygnet nu. Får ta och plita ner någor fort här.
Idag fick Robban samtal från sitt gamla jobb (mitt nuvarande) om att dom behövde mer personal i minst 2 månader men nu har han ju ett nytt arbete så han tackade nej.
Jag misstänkte att denna dagen skulle komma!! Ända sen dagen då han och dom andra blev varslade fattade jag att dom inte skulle palla våren utan ringa tillbaka folk.
Synd att inte alla hade hunnit få nytt jobb bara. Hade vart så underbart att se dom stå där med lång näsa och vart tvungna att leta efter ny oerfaren personal.
Men iaf.... jag är jättejättejätteglad för mian vänner som har fått sina jobb tillbaka. Även om det bara är för några månader. Det är bättre det än ingenting!!!!
Nu kommer mina egotankar upp igen. Varför kunde inte dom kommit tillbaka när jag fortfarande var kvar på jobbet?
Då hade jag haft betydligt bättre "sista" minne av jobbet än det jag fick med mig nu. En öde arbetsplats som saknade mina underbara vänner!
Får se till att hälsa på dom någon dag snart framöver.

Imorgon ska det nog bakas vanlijbullar så syrran blir glad och möjligtvis hämta systerdottern på dagis. Det hade nog uppskattats av både mig och henne tror jag.

I övermorgon eller rättare sagt imorgon (enligt klockan) så fyller min goa gubbe hela 28 år. Så vuxen han börjar bli!


Som lördag

Har vart en underbar första lediga dag. Det kändes verkligen som lördag när jag gick upp imorse och åkte tll stan.
Vädret kunde inte bli bättre. Käkat frukost inne i Haga på ett supermysigt café med Cicci. Efteråt gick vi och strosade i lite affärer. Var bara tvungen att kika in på Villervalla som nästan har dom finaste barnkläderna i stan. Ville köpa hela affären :)
När jag hade lämnat av henne hemma så passade jag på att leta present till Robban som fyller år på torsdag. Lyckades hitta 2 st efter inte alls mycket letande. Skönt! Bara en sak till som saknas men det kan jag fixa i dagarna.

Middag är en jäkla gissel. Hatar att försöka komma på vad vi ska äta. Idag orkade vi bara inte laga nånting. Åkte runt halva stan i tron på att vi skulle bli sugna på nåt speciellt. Men ne ne... det slutade med att vi köpte pizza på pizzerian som ligger närmast oss. Och jag som inte ens ville ha pizza. Var bara trött på att åka runt i biljäkeln. Haha!
Vi bor i Sveriges näst största stad. Det finns ofantligt många alternativ om man vill köpa take away och ändå tar vi det simplaste som finns. Det var inte ens gott!! Är fortfarande äcklad av pizzan.
Pyret är nog skogstokig på mig nu för magen lever fortfarande rövare.  


Bara en sak till:
Har ni sett nya Lotto-reklamen på TV?
Killen som står i duschen och drömmer om att vara nån sorts rockstjärna. Eller vad han nu ska föreställa?! 
Tycker iaf att den är väldigt rolig. Haha!!

Ny dag imorgon.... Hoppas det bir en bra dag!


Ledig

Är helt slut nu. Sängen skriker efter mig!
Sista dagen på jobbet flöt på som dagarna på jobet brukar göra. Fast jag gjorde minsta möjliga på hela dan. Dagen avslutades med fika bestående av äpplepaj och hallon/blåbärspaj som jag bakade igår kväll. Till det serverades det vaniljglass och vaniljvisp. Det var väldigt populärt bland arbetskamraterna. Efter det plockade jag med mig mina saker, sa hejdå till folk och begav mig hemåt. Skum känsla! Fast väldigt skönt ändå!!!!!!

Ikväll firade jag min ledighet med att gå på mitt första Magplask på Åby. En slags vattengympa för gravida. Det var så grymt skönt. ca 14-15 tjockisar i 34gradigt vatten som gympade tillsammans och hade sedan en lång avslappning efteråt. 7 ggr återstår. Det är lätt värt dom 1700:- som jag/vi pungade ut på detta. Härligt att inte konstant känna sig som en valross utan för första gången på länge känna sig vanlig i kroppen igen. Förutom magen då:) Den går liksom inte att undvika nuförtiden. Haha!

Imorgon ska jag fira min första lediga dag med frukost inne istan med Cicci. Det blir nog mysigt tror jag!

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz  !!!


Tankar som virvlar...

Kommer kännas underligt att lämna jobbet imorgon. Sorgligt! Men inte på det sättet dom flesta tänker när ni läser detta.
Ne, det kommer kännas sorgligt pga att jag lämnar ett jobb som jag tycker det är skönt att lämna. Dom sista månaderna har det inte varit ett arbete som man har varit glad över att gå till.
Har jobbat där i över 6 år nu och har alltid trivts, mer eller mindre. Har alltid haft mina underbara arbetskamrater där. Det är dom som har förgyllt mina dagar! Vi har gjort mycket roligt ihop, haft dom roligaste festerna och har gjort en av mina roligaste resor med dom. Seglat i Grekland.
Men i höstas drabbades även detta företag av finanskrisen. Det slog ner som en bomb! Minst 24 personer varslades, bland dom min sambo. Det var tufft för många då och är fortfarande idag för flera av dom som inte hittat ett nytt jobb.
Känner mig egoistisk när jag går varje dag på jobbet och nästan tycker synd om mig själv för att jag inte har alla härliga vänner kvar. Men är ju såklart mest synd om alla som fått gå.
Det som svider mest är att Robban inte är kvar där. Vi lärde känna varann på detta företag och blev ett par tack vare detta företag. I alla år vi har varit tillsammans och har levt ihop har vi åkt tillsammans till och från jobbet. Den första tiden jag gick upp själv på mornarna och åkte ensam till jobbet var ohyggligt plågsam. Kände mig nästan skyldig på nåt sätt. Att jag fortfarande hade ett jobb att gå till medan han fick stanna hemma abetslös. eller arbetsbefriad som det heter.
Att varenda dag komma dit och bara mötas utav tomheten. Sjuk känsla! 
Vårt jobb är kanske inte det som man älskar men man/dom flesta har stannat kvar på pga av eller tack vare den underbara gemenskapen man har kännt där genom åren.

Mycket mycket har förändrats på vår arbetsplats på bara 5 månader. Det går knappt att förstå om man inte är där eller har sett hur bra det har varit under alla år innan.
Stämningen är grymt dålig, folk är deppiga, det dras ner på varenda liten förmån som går, det snackas skit, folk får sänka sina löner och nu vill dom alltså att folk ska jobba 5 timmar extra i veckan under hela vår/sommarsäsongen för att dom inte ska behöva anställa ny arbetskraft. Det är rubbat alltihop. Grisigt!

Jag vill ju tycka att det är tråkigt att lämna mitt jobb. Jag vill ha tillbaka det förflutna! Låter väl som ett barn när jag säger så! Det går ju inte men man får väl önska.

Så nu lämnar jag min arbetsplats med en lättnads suck istället. Sorgligt! Vi får väl se vad som har hänt med den när jag kommer tillbaka.... om jag kommer tillbaka.

Diskmaskin

Tjohoo, vi har köpt diskmaskin. En bänkdiskmaskin men ändå. Fan va gött att slippa stå och diska mera. Jag HATAR att diska!!!
Hoppas vi bara får kopplat in den så fort som möjligt nu. Vi får ta lite proffshjälp för jag har verkligen ingen aning om hur man gör det och jag kan inte tänka mig att Robban vet det heller.

2 dar kvar att jobba. Sjuukt gött!! Undrar om jag kommer bli rastlös eller om dom här 2 månaderna bara kommer flyta på?! Sista tiden lär man väl inte orka så mycket ändå misstänker jag.
Har ju redan planer på att åka till Ullared med en kompis slutet på februari. Ojojoj! Hur ska man orka? Jag/Vi får ta mycket fikapauser helt enkelt.

Undrar vad jag ska hitta på o bjuda min kära medarbetare på nu när jag går hem på torsdag? (Mycket jag undrar nu märker jag) Får baka ihop nåt tjusigt eller så kan jag ju alltid ringa Cicci. Hon har ju blivit värsta bagaren nu för tiden :)


Sista söndagen

Detta är alltså min sista riktiga söndag på mycket länge. Sjuk känsla! F.o.m slutet på nästa vecka kommer alltså veckodagarna flyta ihop för min del.
Men inte mig emot. Härligt att ta dagarna som dom kommer. Att inte behöva känna att det måste jag göra idag efter jobbet och det imorgon. Jag kommer ha all tid i världen att göra det jag vill. Iaf i 2 månader framöver. Sen kommer det bli svårt, när man har en liten att ta hand om.

Min graviditet - BF Tis 14 apr 2009 Uträkning utgår från dagens datum: Sön 8 feb 2009.
Din graviditet startade Ons 9 jul 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 23 jul 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 215 av 280. (76,8%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 4 fulla dagar (v30+4).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 14 apr 2009
Du har 65 dagar kvar till beräknad förlossning.

Man kan lätt bli stressad om man tittar på den nedräkningen men jag längtar tro det eller ej.

Härligt är det också att det går mot ljusare tider också. Och varmare framför allt. Längtar till den dagen man kan slänga undan vinterjackan och ta på sig ljusa vårkläder. Fan va mörk och dyster vintern är.

Idag är det städsöndag. Tänkte jag skulle vara lite duktig och få undan lite skit innan sambon kommer hem. Känns som jag inte är mycket till hjälp nu för tiden.





Och så här mycket hjälper mig katterna. Vissa har det allt bra alltså! 


Trött trött trött

Shit va trött jag är på att vara trött! Så tråkigt att orka så lite varje dag. Det går nästan inte att planera saker längre.
Jag valde t ex att inte följa med sambon upp till hans bror under helgen pga tröttheten och att jag ska jobba igen på måndag morgon. Misstänker att mina ben inte hade burit mig på måndag morgon 5.00 när klockan ringt isf.
Så jag tänkte ha en lugn helg hemma själv istället. Inte göra så mycket alls.
Men då bestämde jag mig att hänga på syrran och några andra till båtmässan. Dagen startade med frukost på Panorama Hotell vilket var mer än trevligt. Kan tänka mig att äta hotellfrukost varje dag faktiskt. Oj oj oj va mycket gott dom bjöd på! Det var verkligen frukost för en hungrig gravid kvinna. Vi nästan rullade därifrån efteråt.
Men båtmässan kunde jag skippat känner jag. Hysteriskt mycket folk och hysteriskt varmt.
Själv tycker jag att det räcker med högst en timme för att gå igenom stället men vi blev kvar där minst 3 timmar. Zzzz! Det skulle kollas in 1000 olika grejer. Men går jag dit med båtfolk får jag väl skylla mig själv misstänker jag.
Väl hemma på eftermiddagen dog jag i sängen och sov över timme.
Stackars lilla pyre som har en mamma som inte tänker sig för utan pressar sig för mycket. Undrar när jag ska lära mig att ta det lugnt!

Fan vilken jävla skit melodifestivlen är! Det är sorgligt hur så dåliga låtar kan komma med i den tävligen. Man undrar ju hur resten av alla bidrag låter som inte kom med när det är så illa.
O sen låtarna som vann. Gahhh! Jag blir vansinnig! Alcazars bidrag lät som det kom direkt från 80-talet och var grymt tjötig och Emilias var fruktansvärt tråkig + att hon har ingen styrka i sin röst över huvud taget. Man får ju nästan anstränga öronen för att höra av hon sjunger.
Och Caroline Af Ugglas ska vi inte prata om. Den nerknarkade hippien är ju helt slut i huvudet. Jag börjar faktiskt tro att man kan hata någon man aldrgi har träffat. Jag var tvungen att gå från TVn för jag klarar inte av henne!!! Behöver jag säga mer?
Ne, nästa lördag är SVT 1 det sista jag sätter på.

Appropå det, nästa lördag är det ju alla  hjärtans dag! Får väl se om man har en romantisk sambo eller om man får ta itu med det själv ;)

Imorgon blir det iaf soffan och några filmer för hela slanten!

Godnatt!


Fattades bara det...

Då ska man alltså börja med sånt här också.  Jag har ju en tendens att bli beroende av saker så vi får väl se vad som som händer med detta nu då.

Startar denna blogg mest för att jag ska få lite mer tidsfördriv när jag går hem från jobbet. Och varför ska jag gå hem från jobbet undrar ni?! Jo, det är faktiskt så att jag ska bli mamma.
Om exakt 66 dagar är det tänkt att jag och min sambo ska hålla en liten liten alldeles ny människa i våra armar som är bara vår. Vår bebis! Med små små fötter och små små händer. Känns helt otroligt! Men ändå så otroligt avlägset samtidigt. Man fattar väl inte förrän man är där antar jag :)
Helt sjukt hur mycket man kan älska och längta efter någon som man aldrig har träffat.

Så alltså ska jag gå hem tidigare från jobbet med sk havandeskapspenning. Ofantligt skönt! 2 månader av ledig tid innan pyret kommer. Den sista tiden har dagarna släpat sig fram långsamt pga av tröttheten. Dom enda jag orkar träffa är i stort sett min soffa och säng. Så lite mer ork ska jag nog få när jag slipper gå upp 5-5.30 på morgonen hädanefter.

Gårdagskvällen bestod av 3 goa tjejer som lagade tacos, käkade och hade mycket roligt snack. Mia spenderade en tid med att få hälsningskickar av Pyret. Hon var helt begeistrad över att känna sparkarna :) Så söt hon är!
En annan är ju så van vid dom nu. Men ack va härliga dom är. Som att han/hon konstant påminner mig om att "Hallååå, glöm inte bort att jag är här också!!!" Men hur skulle man ens kunna glömma? Det enda jobbiga med kickarna är när jag ska sova. Sova är tydligen överskattat på natten anser den lille skiten i magen. Haha! Men det är väl lika bra att börja förbereda sig på vad komma skall!

Denna helgen är jag, magen och våra älskade katter ensamma hemma. Killen vår är i lusekoftornas land och hälsar på sin bror. Så här sitter man nu och svullar i gotta, cola o chips. Haha! Får ju passa på medan ingen ser en.

"Hallå igen,
Hur är stan en sån här kväll i augusti när sommarn regnat bort?
Det var längesen, jag borde ringt, men å ringa nu känns lite fånigt å kort.
Jag är i Oslo med ditt ex, men det är inget mellan oss
vi bara lallar runt på Karl-Johan, och jag behövde komma loss.

Här färgas molnen i skymning ganska ståtligt över Grand
och det ser lite ut som den där natten när ladan brann, om du minns"

Bra musik bjuds det på också...


RSS 2.0