Härlig dag

Har vart en underbar dag idag!
Kanske inte imorse när vi vaknade men resterande tiden av dagen iaf. Imorse vid runt 8-snåret vaknade jag av att lilleman var hungrig. Lyfte upp honom ur hans lilla babynest och upptäckte att stackarn hade bajs upp längs hela ryggen. Usch vad jag tyckte synd om honom då. Under tiden jag gav honom mat och bytte blöja kände jag mig som en levande död.
Iris den jäkla katten har fått mersmak av att vara utomhus så två dar i rad har vi haft ett helvete med att få in henne. Natten tll igår fick vi in henne vid 2:30 och inatt vid 2:00. Då har hon ändå vart ute i evigheter. 
Vi är väldigt nogranna med att katterna ska vara inne på natten.  Och får vi inte in dom när vi ska lägga oss har jag jätteproblem med att somna (Robban ställer klockan för att gå ut att leta efter dom) Speciellt när vi har sett en räv runt i krokarna här.  Blir ju så orolig att det ska hända dom något.

Men iaf har jag inte sovit så mycket inatt så jag passade på att sova lite när Vilmer fåt mat  i sig där på morgonen.
Senare efter frukost, dusch och lite grejande kom vi till slut ut på promenad :) Shit va varmt det vart ute idag. Men väldigt härligt! Kändes som det var sommar.
Promenerade hem till min ena syrra och min goa systerdotter och fikade på deras altan.  När vi var där kom även min andra syrra med mina andra goa systersöttrar förbi en snabbis.
Efter fikan begav vi oss till min morfar för vi skulle visa upp Vilmer för honom och min moster. Även mamma och Kai var med. Där blev det ännu mer fika och presentutdelning.  Massa coola kläder fick han.
Jisses va mycket fina presenter lillgubben har fått redan.
Igår var Cicci och Maja här och av dom fick han ett babygym. Fanny var också med på det men hon var förkyld och kunde inte komma med. Gymmet var jättefint! Det testade han idag fast verkade inte bry sig så jättemycket om det. Men det kommer nog när han växer till sig lite :)

Har lite panik med kläder nu när man är i sånt mellanting med kroppen. Men jag lyckades faktiskt få på mig ett par halvlånga baggyshorts jag har. Eller ja... nu är dom inte så baggy men jag får iaf på mig dom. Det är positivt. Med ett löst linne över kände jag mig nästan som vanligt idag. Fast fötterna har lite kvar tills mina vanliga skor sitter bekvämt. Är som jag går i liiite för små skor fortfarande.

Lägger in lite kort på sakerna Vilmer fick idag av gammelmorfar och gammelmoster.
Lägger även in en bild på alla fina presenter han har fått av folk som tycker om honom :)  Lite jobbigt att ta kort på varje sak och lägga in så det får bli ett samlingskort. Glömde ta kort på babygymmet. Får göra det en annan dag istället.


Presenter från gammlmorfar (Den lille valrossen (Sixten som Robban döpt den till) hamnade på fel kort


Presenterna från gammelmoster



Vilmer ser ut över och tackar för alla sina fina presenter!


Igår var lillgubben kändis i GP. Hade tänkt att lägg aupp hans annons här men GP strular så jag kommer inte in och kan kopiera bilden. Får göra det imorgon istället.


1 vecka gammal

Jisses va fort det går. Idag är lilleman 1 hel vecka gammal. Det har han firat med att äta, sova och bajsa och fyrat av ett par rejäla brakare.
Efter ett par dagar hemma kände vi igår att det var dags att ge oss ut i verkligheten lite grann.
Fick efter lite gnäll på Vilmer hans utomhus-outfit och lagt honom i vagnen. Där somnade han på stört! Thank you! Härligt att han accepterade vagnen från första början.
Det var lite skum känsla då vi rullade iväg längs gården. Nästan som om man lånat en bebis och barnvagn. Haha! Gick till mataffärn här hemma, handlade lite och sedan bar det av hemåt igen. Blev en kort promenix men imorgon tänkte vi ge oss ut på en längre tur. Dessutom hade vi ingen parasoll igår så vi fick hålla koll på hur solen låg och köra vagnen baklänges och grejer. Det var lite svettigt! Men idag var Robban ute på jakt och fann till slut en Brio-parasoll efter ha kört till Sisjön, Högsbo, Linnéstan och till sist Backaplan där han fann en grå. Så är det när mamma Malin är kräsen med färgerna.

Idag var en tant från BVC på hembesök hos oss för att göra hälsokontroll på Vilmer. Han var en frisk liten pojke sa hon + att han har gått upp 520g sen han föddes. Duktig kille! Och grym mamma som verkar ha grädde i tuttarna ;)

Idag har även tant Jenny och tant Mia hälsat på. Dom lyckades han charma fort! :) Så han blir säkert tjejtjusare när han blir större. Med dom långa ögonfransarna går väl inte annat.
Han har ju iaf charmat mamma och pappa rejält!!! Kan sitta i evigheter och bara snusa honom på den lilla mjuka halsen eller i hans långa hårsvall i nacken ;)

Dom som har funderingar på att skaffa siliconbröst borde skaffa barn först. Fy fan vilka Dolly Parton's man får. Det är gräsligt! Trivs verkligen inte med att ha så stora bröst. Dom är bara tunga och i vägen.
Annars är jag ju fortfarnade rätt mörbultad. Ska inte gå in på detaljer, ni förstår nog själva att föda barn inte är en dans på rosor direkt. Men jag känner mig lite lite bättre för var dag som går.

Mer positivt med att graviditeten är över förutom att vi har Vilmer hos oss är att svullnaden har börjat gå ner på mig. Kan nog snart ha mina gamla skor igen och det är underbart att inte ha ont i fötterna så fort man går mer än 10 m.  Tycker att ansiktet börjar likna sitt gamla jag lite grann. Potatisnäsan är på väg ner.
Stickningarna och domningarna i händerna är som bortblåsta, foglossningen känns inte av alls lika mycket... ja jag kan nog hålla på en stund om krämporna så jag slutar.

      


Det finaste i livet

Äntligen är han här, vår älskade lilla Vilmer efter en väldigt dramatisk start i livet.

I torsdags natt 16/4 23:59:46 föddes vår lille son. 14 sekunder senare och mina systrar och styvpappa hade träffat rätt datum.

Efter en natt med mycket smärta och ihärdiga värkar framåt morgonen åkte vi till Mölndals BB vid 12 på förmiddagen.
12 timmar senare föddes han. Han hade navelsträngen 3 varv hårt virade runt halsen och andades inte när han kom. Robban fick springa med barnmorskorna/sjuksköterskorna då dom fick suga ut fostervatten ur honom och ge sygas under en halvtimmes tid. Sen flyttade dom honom till kuvös där han låg i 2 timmar.
Det var dom längsta timmarna i mitt liv. Jag låg kvar och förstod ingenting vad som hade hänt. Det var fruktansvärt. Det enda jag såg framför mig var Vilmers lilla grå ansikte och slappa kropp då dom sprand iväg med honom.
När jag äntligen fick veta att han var ok och dom till slut in med honom till mig var det såklart det bästa som någonsin har hänt mig. Det går inte ens att beskriva den känslan med ord.
Dagen efter på läkarkontrollen fick vi veta att han var "stark som en björn"  som läkarn sa och att han inte kommer få några men utav det som hänt.
Robban fick veta av någon utav barnmorskorna/sjuksköterskorna att hade vi inte haft den barnmorska vi hade som förlöste mig hade troligtvis inte Vilmer klarat sig. Det var tack vare hon var så rutinerad och fruktansvärt snabb som gjorde att allt gick bra. Vanligtvis klarar inte barn sig efter något sådant.

Nu är vi iallafall hemma hela familjen och försöker landa efter allt.
Tänk att man kan älska någon så ofantligt mycket som man bara har kännt snart 4 dygn. Jag saknar ju honom bara jag går på toaletten =)

Kommer nog vara dålig på att uppdatera här på ett tag som ni säkert förstår. Men det kommer...





Det vackraste som någonsin fötts! Vår älskade Vilmer

Kom på en sak..

Det är ju faktiskt ett under att höggravida kvinnor inte blir sjösjuka så här på slutet. Man vankar ju värre än en pingvin. Speciellt när man har foglossning och har suttit still och blivit stel en stund.


Var ute och ropade efter katterna nyss. Hittade en kompis utanför dörren. Här är han:

  
Den var lätt 6-7 cm lång, utan benen då. En tjockis-padda :)

Varsel om vräkning

Bäste bebis i magen.

Härmed varslar jag, i egenskap av hyresvärd, dig om vräkning.
Vräkningen kommer äga rum snarast, dock senast inom 2 veckor.
Till grund vräkningen föreligger totalt ointresse från din
sida att följa sedan tidigare överenskommen hyresperiod
med slutdatum 090414. Se bilaga 1, ultraljudsrapport.
För att underlätta för alla berörda parter ber jag dig att
flytta ut självmant.

MVH/Hyresvärden mamma.


14 april

Går här hemma och bara lösar i mysbyxor. Plötsligt blir väntan och längtan ännu värre bara för man vet vilket datum det är. Varför är det så?? Robban ska iaf hämta mig när han slutar jobbet så jag får komma ut lite. Haha! Låter som han ska ut och rasta hunden eller nåt. Orkar nästan ingenting så en bilfärd till Mediamarkt, Apoteket och lite sånt räcker för min del.

Kan det inte dra igång nu? Vi vill så gärna att pyret ska komma imorgon då det är Robbans pappas födelsedag. Han finns inte längre i livet så vi hade tyckt det vart fint om vårt barn fyllde år samma dag som sin farfar gjort.



Nu ska det faktiskt vara dags!

Du är på dag 279 av 280. (99,6%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 5 fulla dagar (v39+5).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 14 apr 2009
Du har 1 dag kvar till beräknad förlossning.


Enligt ultraljud, barnmorska och Familjeliv iaf!  :)

Du vet att du är höggravid när...

(stulen från en annan blogg)     Klockrent!    Markerat dom som stämmer in på mig med stjärna!


- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..

- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
*- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
*- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.

*- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
*- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
*- När din sambo knyter dina skosnören.
*- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar/skrattar
*- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
*- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
*- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
*- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan

- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
*- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.  
*- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.

*- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärrningskorna"
- När godisskålen får prioritet före middagen
*- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
*- När allt blir tungt
*- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
*- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.

- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat...
*- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.

*- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.

*- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
*- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
**- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
*- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
*****- Allt är väldigt irriterande...
- När  sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
*- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
**- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
*- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.

*- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
*- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.


                                         


Underbara sambo

Medan jag satt och skrev mitt förra inlägg kom Robban hem och gav mig fotmassage det första han gjorde. Utan att jag behövde fråga om det. Var som han läste mina tankar och visste hur ont jag har i fötterna! Han är underbar!


Glad Påsk!

Ser att det var ett par dar sen jag skrev nåt här. Har knappt varit vid en dator dom senaste dagarna. Då blir det så...

Påskafton idag firades hemma hos min mamma. 10 vuxna och 6 barn (+1 i magen). Robban var hos sin mamma och firade.
Är iaf helt jäkla slut nu och har fruktansvärd foglossning så jag knappt klarar av att stå, fötter som värker (fick spola kallt vatten på dom nu när jag kom hem. Kändes skönt!) + att det känns som jag har sprungit ett GBG-varv.
Kom ut nu bebisen! Jag orkar inte mera!!!! Är totalt utmattad!!!
3 dagar kvar till beräknad förlossning. Tänk om det ändå hade vart så väl att bebisarna alltid kommer på det datum som är utsatt. Men tyvärr får jag snällt vänta tills den lill* behagar att komma ut.
Det enda jag känner av är lite "menssmärtor" som strålar ut i ryggslutet ibland. Hoppas hoppas det blir mer av det snart. Helt sjukt att man längtar efter smärta.

Var i stan igår och fikade med Cicci och Maja. Vi satt på Condeco på Avenyn i solen och hade det gott. Sedan hängde vi i lite affärer, vilket var en pärs för mig. Orkar ju ingenting längre, och det är skittråkigt. Men sen får man ju tänka på att jag är så höggravid som jag bara kan bli.
Men snart snart är det över iaf!!!

Senare var vi hos Robbans bästa kompis och hans tjej som också väntar barn. Dom ska ha ca 3-4 veckor efter oss. Satt på deras uteplats och fikade i solen. Och på kvällen var vi hemma hos min äldsta syrramed familj och grillade hamburgade. Så gårdagen var en riktig kanondag men slut var jag.

                                                     


Nostalgi

Hittade en kul grej när jag surfade runt nu.
GB glass har en nostagi-länk på sin sida med alla glass-kartor sen dom startade på 60-talet.


 
1993, året jag fyllde 10 år. Någon som hittar sin gamla favorit?





Första året GB Glace fanns. Inga dåliga priser då! :)

vad ska jag skriva här då?

Märker själv här hur intressant min blogg är nu ;)  Det är inte mycket man orkar med längre nu när det är så nära.
Dagarna flyter på rätt så bra ändå tycker jag, även om jag inte fyller ut dom med massa spännande saker.

Var hos min barnmorska igår igen. Blodtrycket låg på 150/85, har fortfarande lite protein i urinet, är svullen och har dessutom haft huvudvärk ett par dar. Suck! Jag vill inte få havandeskapsförgiftning! Hon sa att om det börjar flimra för ögonen när jag har huvudvärk eller om jag får ont högt upp i magen måste jag kontakta henne eller förlossningen så fort som möjligt. Dessutom ska jag ta det väldigt lugnt! 
Fick en ny tid på torsdag för att kolla blodtryck och protein i urinet. Sen fick jag även en tid tills på onsdag nästa vecka. men både jag och min barnmorska kom överens om att då ses vi nog inte ;) 1 dag över tiden.
Jäkla sammandragningar. *mutter mutter* Kan inte ens röra mig längre utan det kommer en. Kanske pyret som förbereder sig?! Man kan ju alltid hoppas!

Läste GP's artikel idag om överfulla BB :
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=487788
Hjälp!! Jag vill ju ingen annanstans än till Mölndal. Tänk om man blir skickad till Östra stället, eller ännu värre Trollhättan eller Varberg. Då vill jag iofs hellre till Varberg. Får försöka blunda för det och hoppas på det bästa bara.
 
Robban träffade en arbetskamrat (Bolke) till oss igår, eller ja, han är ju bara min arbetskamrat nu för tiden. Man glömmer lätt det. Han hade köpt grymma presenter till Pyret på tatueringsmässan. (Hur kunde jag missa den???? Suck!!)

 Mössan är dock väldigt stor så den lär väl passa till nästa vår antar jag :)  Han är snäll Bolke. 
Bara för nån vecka sen fick vi en annan napp av honom. Hoppas vi får ett napp-barn bara så dom kommer till användning.

Idag blir det så spännade att jag ska ut och leta amningslinnen och lite annat bra att ha saker. Bara Robban kommer hem med bilen så
.

Vadslagningen

Jag själv: 22/4   kille
Robban: 19/4   kille/tjej (velig)
Mamma: 15/4   tror ingenting
Kai: 17/4  Bomsäker på kille
Niklas: 18?/4  ??
Maria(syrran): 17/4 kille

Magen

Får väl lägga in en bild på tjocka magen nu när det är så kort tid kvar.
Taget idag i v.38+4 dagar



Och så glömde jag visa upp mina rosor igår :)


Hur kunde jag glömma?

Jag fick underbart vackra rosor av min underbara sambo igår. För att jag varit så duktig och orkat med graviditeten så bra.

Tack darling!



En hektisk men bra dag

Har fått riktiga sommarkänslor idag. Har vart helt underbart varmt ju!
Vi var hemma hos mamma och Kai idag och kollade hur det var med den nyopererade. Hon stapplade runt där hemma med kryckor men var ändå på gott humör. Hon har nog rätt hög smärttröskel tror jag. Eller så är den smärtan hon har nu ingenting mot den som hon gått med i alla år innan operationen.
Vi var iaf hemma hos dom och bytte till sommardäck på bilen samt dammsög och tvättade den innuti. Efteråt satt vi och fikade på deras altan. Hade vi suttit en stund längre än vad vi gjorde hade vi säkert brännt oss så blek man är nu =)

Blev kvar lite för länge hos dom så till slut fick vi skynda oss hem för vi hade bjudit Robbans mamma på middag. Och sen blev det lite hektiskt igen då vi skulle på bio nu på kvällen. Fast And The Furious bidde det. Jag gillade den. Men någon som är ute efter en seriös film men bra handling kanske ska välja en annan film. Men gillar man snabba bilar och biljakter så ska man gå och se den =)
Men pyret gillade nog INTE filmen för det blev ett jäkla liv inne i maggen. Och är fortfarande. Känner mig änna taskig men nu kommer jag väl inte hinna gå på bio mer. Inte med bebisen i magen.... får vi hoppas iaf! =)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fick höra idag att folk har börjat gissa födelsedatum på pyret så jag ska göra en lista tänkte jag:

Jag själv: 22/4   kille
Robban: 19/4   kille/tjej (velig)
Mamma: 15/4   tror ingenting
Kai: 17/4  Bomsäker på kille
Niklas: 18/4  ??


Följer upp listan om folk skriver in sin gissning =)

Riktig vår

Det har det varit idag! 13 grader och solsken är ingen dålig start på april. Hoppas det blir en sådan vacker dag vårt pyre föds på också. Alla mina syskonbarn har fötts på soliga dagar så det är inte mer än rätt att vår bebis också gör det :)
V.39 idag och 13 dagar kvar. Robban vill gärna att bebisen ska komma den 6e för då har han två tuffa jobbveckor som försvinner och efter det har han två bra veckor med fler lediga dagar.
Tycker det är helt värdelöst att killen bara får 10 dagar vid barnets födsel. 10 dagar. Vad är det?? En fis i rymden!
Tycker dom borde få iaf 20 dagar. Har hört att något sådant är på gång men det är synd att det inte är klubbat.

Förlossningsintroduktionen var inte mycket att ha igår. Fick inte reda på mycket vettigt. Och hoppades ju på att vi skulle få komma in på förlossningen och se hur det ser ur där. Men vi fick nöja oss med bilder hur det ser ut där. Vi var alldeles för stor grupp att ta in där sa barnmorskorna/sjuksköterskorna som höll i det.
Aja... nu vet vi iaf vart vi ska när det är dags.

Har vart en härlig dag idag som sagt. Idag har jag äntligen fått min nya mobil, jag och Robban har tvättat bilen, fikat på syrrans altan, vi (Robban) har skruvat ihop min efterlängtade byrå och beundrat den och vi har ätit väldigt god hemmagjord pizza till middag.

Ska förresten ta kort när bebishörnan i sovrummet är klart så ni får se. Har lite småpill som ska fixas först.


RSS 2.0