Sista babysimmet

Vilmer trivdes verkligen idag på sista simmet. Och han kastade sig i vattnet innan jag ens var redo. Flera ggr om. Det märks att han kan sina saker nu.
Hoppas vi kan få en chans att gå på grodan-kursen lite närmare sommaren.

Efter Grodan finns ytterligare en kurs om man skulle vilja det. Eller rättare sagt om Vilmer skulle vilja det.

"Fortsättning 3: "GRODAN"
GRODAN är för barn från ca 12-14 månader som gått Sälen och behärskar de olika "SÄL-momenten". Barnet ska känna sig tryggt med vattnets egenskaper och gärna behärska att simma en kortare sträcka under vattnet.

Fortsättning 4:
 "MINI-PLASK" för barn upp till ca 2 års ålder, för de barn som gått Grodan och vill fortsätta sitt simäventyr hos oss ytterligare en tid! Denna kurs kan man gå om och om igen tills barnet blir ca 2 år. Tillsammans utvecklar vi barnets lust att fortsätta upptäcka vattnets härliga möjligheter! Barnet börjar t ex få prova på crawl, hämta luft för att förlänga dyken, arbeta mer aktivt med att själv ta sig fram med hjälp av olika flytredskap med mera!"







Nej, feg kan man inte kalla honom längre.



Armpuffarna gillar han skarpt


Klättra är han också en mästare på.



Att kolla på alla fåglar nere vid vattnet innan vi åkte hem var väldigt spännande. Han var alldeles knäpptyst och bara stirrade på alla måsar, trutar, svanar och diverse andra fjäderfän som slogs om brödsmular som några kastade till dom.
Och så här snygga var vi! :) 
Jag vet att min hårfärg ser lite skum ut men det är bara ett mellanting just nu.

Släpp loss barnen det är vår!

Jag önskar bara att jag kunde gå så jag kan springa iväg från mamma också! Då hade allt vart perfekt!


Om 3-4 år

står vi nog där och hänger upp Vilmers påse och kanske ett brev eller teckning i.


Vårtecken


Äntligen

så är jag på väg mot min gamla hårfärg. Jag är inte ens i närheten av att vara blond igen men det är ändå ett steg i rätt riktning.
Var hos frissan idag och hade innan bestämt mig att nu får det vara nog med mörka dystra färger. Jag vill ha tillbaka mitt ljusa hår och känna mig som mig igen.
Men som jag misstänkte kom vi bara en liten bit på vägen. Nästa gång blir det lite lättare att få i mer blondt sa frissan.
Har inte orkat ta en bild. Ska försöka göra imorgon.

På förmiddagen var jag och Vilmer hemma hos Sandra & Max. Även Lisa & Axel samt Kicki & Tilde var där.
Sandra hade ett litet privat Gangstar-party för oss då hon ska sluta som försäljare av Gangstar.
Tyvärr fanns inte dom kläderna jag helst ville ha till Vilmer kvar :( Men det blev iaf en t-shirt och en mössa.
 

I fredags sov ju jag och Vilmer hos mamma och Kai som sagt. Tänkte eftersom Robban skulle vara borta till sen lördagkväll och det är ju tråkigt att vara själva "hela helgen" så passade vi på.
Även Maria och Julia sov ju över och vi hade riktigt mysigt.
Till middag bjöds det på lasagne och Vilmer gav den många pluspoäng. Det lilla han fick smaka på.
För honom var det nästan vällingdags när vi åt middag.

Maria och Julia skulle sova i mitt gamla rum på övervåningen. Och jag och Vilmer skulle sova i tv-rummet på nedervåningen. Jag somnade Vilmer i vardagsrummet och la honom i resesängen vi hade placerat där. Det tog en liten stund då han säkert undrade varför han skulle somna på det konstiga stället. Men sedan sov han som en stock.
När vi kollat färdigt på tv runt 23tiden och alla skulle lägga sig så bar jag och Maria in Vilmer i sängen och jag bäddade i soffan.
Bad en bön om att han inte skulle vakna på natten så jag skulle bli tvungen att flytta över honom till mig. Men jojjomen! Han vaknade och vi fick ligga och trängas i den smala soffan. Säkerligen till Vilmers stora glädje. Han gillar när det är trångt. Men det gör inte hans kära mor.
Det kändes som min rygg var av på minst 2 ställen dagen därpå.
Och som grädden på moset spydde han upp en massa av vällingen efter en hostattack....i soffan....på sin kudde, snutte, mitt täcke och lakan. Så det var bara att glatt gå upp vid 6:30 och sätta igång en maskin. Zzzz!
Men Vilmer var lika glad för det!
När vi torkat fläckar på soffan, bytt blöja, satt på nya kläder satte vi på Barnkanalen där Timmy visades. Timmy är en stor favorit hos Vilmer. Han hade en liten biroll i Fåret Shaun men nu har han minsann kommit upp sig och fått en helt egen serie.



dom andra vaknat åt vi en rejäl frukost och efter det var Vilmer dödstrött.
Jag somnade Vilmer i sin vagn på altanen och passade på att åka iväg en sväng.
Åkte först hem till katterna som vart själva sedan dagen innan. Gav dom mat, tömde lådan och öppnade balkongdörren så dom kunde gå ut där och få lite frisk luft.
SEdan åkte jag till Blomsterlandet och köpte massa nytt fint till balkongen och inomhus. Kommer bilder på det snart också.
Efter en tankning med så var jag tillbaka hos mamma och Kai där Vilmer precis vaknat.
Han fick lunch, vi andra fikade och därefter åkte jag och gubben hem till oss.
Resten av dagen var det bara mys. Eller, vi var en sväng nere i källaren också. Fast det var nog sista gången jag går ner dit med honom själv. Innan har det gått att sätta honom i babysittern som ligger i vårt källarföråd men nu är han så stark att han nästan sliter sig ur den. Men med hjälp av lite roliga saker att pilla på var han nöjd en kort stund. Tillräckligt länge för att jag skulle hinna packa ner vinterjackorna och termobyxorna samt lite annat.

Robban kom hem efter 22 någon gång och var slut som människa. Killarna hade haft kul på resan, men det var inte rikigt värt det att åka alla dom milen mellan Gbg och Sthlm för att få festa. Det kan jag förstå. Speciellt inte när vi veckan innan åkt 60 min från fjällen.

Igår var en mysardag.
Familjen tog en långpromenad medan lilleman sov och handlade med oss thai i Fiskebäck till middag.
Innan det var dags för Vilmer att nana tog han och Robban ett bad. Då passade jag på att rensa bort det värsta av alla vinterkläder. Fick ju undan lite dagen innan men det var ytterligare några jackor samt halsdukar, mössor, skidhandskar mm som skulle ner till källaren.
Fick användning för mina älskade vakumpåsar och vips så tog inte alla dessa stora paltor någon plats längre.
Nu är det endast 3 jackor som ska ner. Men en ska tvättas först och dom andra behåller vi ifall det kommer en liten köldknäpp innan man vet att värmen är här för att stanna.
Måste komma ihåg att köpa lite fler vakumpåsar. Märkte att det är ett flertal jackor som kan behövas vakumförpackas, som redan ligger nerpackade och tar alldeles för mycket plats.
Hoppas det finns något uttag nere i källaren så man slipper ta med hela den kartongen upp till lägenheten.


Imorgon är det vårt sista babysim. Trisst med ändå skönt! Är inte mycket för att vara inbokad på saker vecka efter vecka. Men sen är det ju så himla roligt när vi väl är där. Och det märks ju nu att Vilmer tycker det är roligt.
Det finns ju ytterligare en kurs att gå där vi är. Vi får väl se om vi kan klämma in det innan sommaren. Men just nu är vi nöjda som det är.
MEN självklart vill och kommer vi ju underhålla Vilmers simkunskaper. Vi vill ju inte att han ska glömma bort allt. Vi kommer troligtvis inte gå så ofta som 1 gång i veckan men i bästa fall varannan eller var 3e vecka.

Nu ska jag gå och lägga mig och innan dess......väcka min snarkande sambo i soffan mittimot.

Rösta på mig!

Jag är med och tävlar om att få designa Nellys nya bikini. Så rösta på mitt bidrag så är ni goa!!

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Fredagsmys

Nu är nog Robban uppe i Stockholm och möjligtvis redan på färjan. Hoppas han och killarna får det roligt. Är faktiskt lite avundsjuk på dom :)

Idag har jag och Vilmer varit på torget med Camilla och handlat lite smått och gott. Framför allt en vårjacka till morsan :) Är mycket nöjd med mitt köp.

Detta blir ett väldigt kort inlägg då vi ska åka hem till mamma och Kai och sova över inatt. Blir nog lite mysigt. Även Maria och Julia blir nattgäster. Calle är nämligen i Miami på wmc (Winter Music Conference) På honom är jag väldigt avundsjuk :)

Ha en go helg!

Gårdagens inlägg som aldrig blev inlagt (25/3)

Det har varit en lång med rolig dag idag.
Vilmer vaknade pigg och alert vid 6tiden. Vi låg kvar en stund men till slut började herr bestämd gnälla på mig.
Han har varit lite påverkad av vaccinet även idag även om det har vart betydligt bättre än igår. Ingen feber men väldigt känslig och haft lätt till gråt och gnäll.
Vid 8:30 när jag märkte att han började bli trött igen så fick han en välling medan vi kollade på Rivstart, där dom idag hade Ralf Gyllenhammar som gäst.
Vilmer slockade i min famn och han fick sova vidare i sovrummet, dock oroligt, medan jag åt fruksot och duschade.
Tyckte han ändå var vid gott humör efter han vaknade så vi åkte in till Glädjebubblan för att träffa dom andra tjejerna och barnen. Även Kicki & Tilde var med så vi var ett gott gäng.
Max

Axel

Mama

Tilde

Och Vilmer såklart

Barnen hade kul ihop...ända tills Axel satt och dängde en kloss i huvudet på Vilmer som såklart började stortjuta :( Stackarn! Men sen är det inte så konstigt, med tanke på hur det varit som sista dagarna och att han var riktigt stort behov av att sova middag.
Fick tröstat honom och sedan var det dags för oss att åka vidare. Vi skulle på våffelfika hos Camilla med familj.
Vilmer somnade direkt bilen börjare röra sig och det lätt att lyfta över honom till vagnen när vi var framme.
Fikan var trevlig och det var fullt hus som vanligt. Jag, Vilmer, Robban, Camilla, Niklas, Linnéa, Isabella, Maria & Julia, mamma och sedan kom även min moster Christina förbi.

En gömd Robban

En nyvaken Vilmer

Ikväll händer det inte mycket. Vilmer har fortsatt vara lite kinkig så vi fick bäddat ner honom relativt tidigt. Robban ska åka och handla för det är så tomt att det ekar i kylen.
Sedan ska han packa inför Finlandskryssen med några av killarna på jobbet i helgen.
Jag och Vilmer har alltså pf och ska bara mysa en massa.





Telephone

Oj oj oj va bra den är! På med högsta volym och storbild på datorn säger jag till er!!

Någon mer än jag som slås av likheterna mellan fröken GaGa och tant Madonna? 
Revolutionerande, extrema, genialiska, gör hit på hit, och är så grymt coola helt enkelt!





Lite mer

Måste lägga mig väldigt snart...har ju ett litet monster som vaknar tidigt numera....väldigt tidigt!
Idag har han haft en riktig skitdag rent ut sagt. Biverkningarna från vaccinet visade sig redan på morgonen då han var extremt grinig och ledsen.

Redan vid 6:30 fick vi gå upp fastän jag försökt somna om honom i 30 min. Visste hur det skulle bli.
Vi gick upp, tittade lite på Rivstart, Vilmer åt välling, fick blöjan bytt samt en s.upp i rumpen eftersom han hade fått lite feber. Lite efter 8 var han dödstrött igen och slockade som ett ljus när vi gick in i sovrummet. Passade på att sova lite själv då.
Vid 9:30 vaknade han igen, som en solstråle!
Vi lekte, åt frukost och lekte lite till och plötsligt var klockan närmare 11:30. Satte lilleman i vagnen i rena vårutstyrseln. Fleeceset, Julias ärvda skaljacka från PoP (mycket fin!), Julias ärvda överdragsbyxor, vintermössa, ett par extra strumpor och tossor på fötterna. Fick vikt undan åktpåsen och la över honom en filt istället. Även då slockade han relativt fort. (Man vet ju själv hur man är när man är sjuk....man vill bara sova bort hela dagen)
Tog en promenad ner mot Nya Varvsallén, tog en extra runda mellan alla fina gamla hus, bara för att försäkra mig om att Vilmer hade somnat. Sen hämtade jag ut min mobil som varit på lagning. Den hade kommit redan i måndags förra veckan men då var jag ju inte hemma. Som jag har saknat den!!!
Efter det tog jag mig en promenix hemma runt området. Ju längre jag gick desto mer vårkänslor fick jag. Det har varit en underbar dag! Solen tittade fram imellanåt, resten av all snö smälte bort och det blåste lite sådär lagom så man inte frös om händer och öron
Gick och längtade efter att vårfixa lägenheten, köpa massa fina vår/påskblommor, fixa påskris till balkongen, tvätta bilen ute och inne och massa mer saker.
Handlade med mig lite saker så jag och Robban kunde ha vår egna lilla våffeldag idag :)

SEdan plockade jag på mig massa björkris och satte i en stor vas på balkongen. 

**Måste komma ner till källaren imorgon och hämta upp allt påskpynt.

Under tiden Vilmer sov vidare i vagnen på balkongen fick jag äntligen tummen ur och började ta itu med balkongen som gud glömt. Rensade och slängde ur alla krukor på sorgliga brungrågröna saker som en gång sett ut som växter.
Jag brukar alltid ha ordning och fint där ute med något har hänt sedan Vilmer fötts. Allt har vart halvdött, stendött eller förmultnat där ute det senaste året.
Dessutom fick jag plockat in ljusslingan som hängt på balkongräcket....Det var inte en dag för tidigt! Haha!


Så här sorgligt såg det ut tidigare idag. Kommer nya bilder när det är färdigfixat.

Vi har alltid haft en form av sjögräsmatta där ute för att slippa se det fula betonggolvet, samt att det blir goare att gå på. (Vi har en inglasad balkong) Men nu i vintras insåg vi att den sjungit på sista versen så den åkte i bingen.
Så nu när våren kommer blir det till att ge sig ut och leta efter nåt nytt liknande till bra pris.

Om jag hinner imorgon är det tanke att jag ska ta en tur till Plantagen eller Blomsterlandet...eller varför inte båda två? ;) när jag åker och handlar mat. Får sätta mig att skriva en lista på allt som behövs. Som tur är verkar jorden fin i vissa av krukorna så den går nog att behålla. Skönt att slippa släpa på det också!

Skulle även vilja köpa lite nya vårgardiner, kuddfodral och dukar. Det behöver fräshas upp här. Egentligen hade vi behövt köpa nytt av allt. Möbler, mattor, tavlor, rubbet. Var är den där lottovinsten när man behöver den???

Oj, vad jag spinner vidare på all möjlig skit nu. Och stackars er som får sitta och läsa allt detta! ;)
Från början ville jag bara ha sagt att denna dagen har varit väldigt jobbig för Vilmer.
Inte så konstigt när han har åkt på en förkylning, verkar har tänder på gång och haft feber och vart allmänt hängig pga sprutan. Är rädd för att han börjar komma in i en utvecklingsperiod igen men jag är inte säker. En del saker tyder på det iaf.
Hoppas han mår bättre imorgon. I så fall ska vi in och fika på Glädjebubblan med Kiqi & Mama, Lisa & Axel och Sandra & Max. Ska blir kul!



Så här gosiga var mina killar när Vilmer inte behagade att lägga sig i tid utan var uppe till nästan 24. Var nog all jobbigt på en gång tror vi.


Här är fler bilder från resan. Sen får ni vara nöjda! ;)


Fia med knuff är alltid bra att ha med sig


"Nej, aja baja! Inte röra!" Jag är rätt säker på att Vilmer visste precis vad som gällde, han ville bara jäklas...för 10000e gången.


Isabella, hon är så snäll. Vill egentligen inte låna ut sina saker till Vilmer men vågar inte riktigt bara ta dom ifrån honom. Utan istället lirkar hon dom ur hans grepp samt att hon försöker locka honom med andra saker. Så sött!



Gud va snygg han är min kille i min luvtröja och ett par sletna, sladdriga, genomskinliga underställsbyxor med häng på.


LUNCH


Pulkaåkning i backen


En liten tupplur med sina vänner är aldrig fel


Åh, ännu en dag i modelejonets liv. Ännu en utav mina tröjor och till detta shorts och vinterskor.


Crazy Kid


Äntligen så

Så här kommer en liten resumé från resan.

Förra lördagen ca 8:15 ( 1 timme försenade) kom vår lilla bilkaravan iväg från Pärtan.
Vilmer satt i sitt i nya hem för dom kommande 10 timmarna och såg ut att ha det riktigt mysigt. Resan flöt på förvånansvärt bra. Tror det var pga att vi hade planerat Vilmers behov längs resan så bra. Leksaker, böcker, en rejäl handduk som solskydd, portabel dvd med massa roliga filmer, varmt vatten i termos och grötpulver, frukt, matburkar mm mm :)


Första stoppet gjordes runt 11tiden vid en mack pga av mitt illamående. Klarar inte att sitta i baksätet, och absolut inte när man ska underhålla en viss liten gubbe.
Lunchstopp gjordes i Filipstad, ett toastopp någonstans längs 26an, middag på McDolnads i

Lindvallen, tankning i Särna och sedan var vi framme någon gång efter 19 i huset.
Jag och Robban byttes av vid ratten vid nästan varje stop, vilket var skönt. På så sätt hann man aldrig riktigt bli trött.
Vilmer skötte sig exemplariskt och började inte gnälla förän dom sista milen från Särna. Dom sista slingriga, isiga och mörka milen. Nej, det gick inte att köra fort där inte. Men han klarade ändå det bra.
Väl inne var bara till att byta till pyjamas, bädda i den inhyrda resesängen och göra välling, sen så somnade lilleman för natten.
Söndagen började bra med solsken men dock lite blåst. Jag, Jenny och Jonas tog oss ut i backarna medan Robban (med Vilmer sovandes i vagnen) följde med Camilla och Niklas till barnbacken där Linneá och Isabella fick åka skidor.






Vid lunch tog vi en öl i backen, åkte hem och åt lunch och sedan gick Niklas och Robban ut och åkte.
Vilket inte var någon längre stund. Eftersom Robban skulle var ekonomisk lånade han skidutrustning av en på jobbet. Fine tänker ni... det är väl inget konstigt med det. Nej, det hade det inte varit OM han kunde  åka skidor OCH haft rätt storlek på pjäxorna. Dom visade sig vara minst 1 strl för små. :/
Dagen efter hyrde han bräda och kunde ta sig fram i backarna igen.

På måndagen började Linnéa sin skidskola och vi stod alla spända och kikade på henne på håll.


Roligast var att åka sittliften ovanför skidskolan. Därifrån såg man bäst :)
I slutet på veckan var hon så duktig att hon vågade åka sittlift till toppen och åka både gröna och blåa backar ner.

(Dagen innan hon vågade åka utan selen)

Tänk om man vågade lika mycket när man blir äldre. Jisses vad mycket man hade vart bra på nu isf.

På tisdagen grillade vi korv med bröd i backen, vilket var rätt mysigt fastän det var fullproppat av folk på grillplatsen.



Och på eftermiddagen tog jag, Camilla och Jenny (min svågers brors tjej) oss en liten afterski. Var ju tyvärr inget röj (vad annat kan man räkna med när man åker till familjeskidanläggningen nO1;) ) men vi hade kul ändå. Hade jag bara struntat i den förbaskade Jägermeistern hade jag vart betydligt stabilare på fötterna när vi kom hem några timmar senare när stället stängde.

Dagen efter skulle killarna ut och härja sa dom. råkigt nog stänger afterskin 17/18?!! Och sedan öppnade dom inte igen förän 22. Hur skumt är inte det?!
Men dom hade kul iaf och var hemma strax efter 01 och var lagom bakfulla dagen därpå.

För att ta igen våra förlorade timmar från tisdagens utgång, då vi inte visste att stället stängde 18, fick tjejerna också en helkväll på torsdagen. Den startades dock sent och oj va sega vi var när man skulle vänta ända tills klockan blev 22. Haha!
Efter en timme av gammal..ja gammal musik som mixats ihop på ett riktigt dåligt sätt funderade vi allvarligt på att gå hem.
Då tröttnade Camilla, gick och knackade på DJbåset och frågade om han inte hade någon musik från 200talet. Haha!
Då vände allt och vi fick en grymt kul kväll. Ändå tills jag var uppe och dansade på en bänk till en tydligen väldigt bra dancelåt. Dansade kanske lite väl okontrollerat och på något sätt lyckades jag fälla hela bänken så jag föll baklänges mot bordet.
Tack och lov slog jag inte i huvudet eller ryggen men på något sätt lyckades jag skada pek-, lång- och ringfinger på vänsterhanden. Antagligen var det dom som fick ta emot smällen mot golvet. Långfingret skdades värst och jag var först orolig att något var brutet. Vågade inte ens titta på det utan stod med handen i spolande vatten...på killarnas av någon anledning. Kunde inte bry mig mindre eftersom jag hade såååå jäkla ont.
Efter ett långt långt tag i tron om att smärtan skulle lätta så jag kunde fortsätta kvällen, fick jag till slut ge upp och bege mig hemåt. Då var klockan efter 01. Hemma i stugan var det tyst och stilla. Alla sov. Men jag kunde omöjligen lägga mig med den smärtan bultande i fingret.


Lindade en blöt kall handduk om fingret och satte mig för att vänta på Camilla och Jenny som dök upp runt 02.
Såklart vaknade Vilmer och det slutade med att Camilla fick hjälpa mig att göra en välling till honom, med tanke på att jag var lite handikappad. Runt 03 hade han äntligen somnat om jag och jag fick äntligen chans att försöka sova. Det gick sådär. Morgonen efter såg långfingret förfärligt ut. Övre delen av fingret var rejält svullet och blålila.
Tog mig till sjukstugan där dom kollade på det och var relativt säkra på att det inte var någon fraktur. Fick ett stödande bandage och traskade hemåt.
Den dagen vågade jag inte åka någonting. Dels för fingret och för tövädret (plusgrader, regn och snö) som gjorde backarna till slushpuppie. Känns ju inte säkert att gå ut och åka i backar där snön samlas i tunga högar. Det är mardrömmen för snowboardåkare.
Istället blev det lek och pulkaåkning på lekplatsen med Vilmer, Camilla och Isabella. Efter några åk kom även dom andra eftersom det var värdelös skidåkning.



Sen på eftermiddagen avslutade vi med bowling och pizza till middag.
 
Efter det var det bara att börja packa inför hemresan. :( En vecka går alldeles för fort!

Veckan bjöd på blandat väder men mestadels var det soligt, +-0 grader och blåste runt 4 sek.m. Perfekt alltså!
Men när slutet på vår semestervecka närmade sig blev det lite varmare för varje dag och på fredagen var det ca 5-6 +grader och rejält med tö och regn :/ Tur att vi åkte hem på lördagen för då blev det bara värre. Bilen mätte som mest +9 grader så länge solen var framme.




Måste bara avsluta med att säga att Vilmer verkligen var i sitt esse där uppe. Så mycket folk omkring honom och så många att spela pajas inför. Han älskade det! Och sedan att Linnéa och Isabella var där och lekte och skojade med honom hela dagarna var ju bäst av allt.


Han måste tyckt det blev förfärligt tyst och tomt när vi kom hem igen.
Det märks om inte annat på sömnen. Han sov som en stock under hela veckan. Vi behövde inte ens gå och stoppa in nappen en enda gång på kvällarna. VILKEN skillnad mot hemma! Det måste vart en blandning utav all stimulans och möjligtvis allt ljud på kvällarna när han skulle sova. Vi försöker nu bli bättre på att väsnas lite här hemma när vi lagt Vilmer för natten.

Skulle egentligen lägga upp ett inlägg efter detta med lite fler roliga bilder men klockan är waaay tooo muuuch för det!
Så håll ut till morgondagen....ja ni nattugglor iaf! ;)





Vill bara flika in att Vilmer fick idag sin andra dos av svinfluensevaccinet. Han har ju börjat bli förkyld idag så grinig har han varit hela dagen. Men nu under kvällen verkade det lite värre. Vi var dåliga föräldrar och gav honom en supp i förebyggande syfte så han slipper feber inatt.
Hoppas han slipper massa biverkningar imorgon! Håll tummarna med mig!
Godnatt!


Hemma igen

Tänk va fort en vecka går. Oftast brukar jag tycka det är skönt att komma hem efter en vecka men denna gången räckte liksom inte det. Hade mer än gärna varit borta en vecka till.
Kan ju bero på att jag och Robban fick dela upp åkningen. En åkte på förmiddagen och den andre hade hand om Vilmer och tvärtom dagen därpå.
I vanliga fall åker man ju från liftarna öppnar tills dom stänger.

Veckan har varit kanonbra och Vilmer har trivts som fisken i vattnet med så mycket folk omkring sig. Pajas som han är älskar han all uppmärksamhet han får. Speciellt från sina kusiner Linnéa och Isabella.

Kommer en lite mer utförlig uppdatering och bilder från veckan imorgon.
Nu ska jag bara sitta och mysa lite i soffan. Robban har redan slocknat bredvid. Vilmer sussar så skönt i sin säng.


Snart!

Städa städa, packa packa, träffa Cicci, hämta dvd-spelare, baka pizzabullar, packa packa och sen bara njuuuuuta!



Bara en mamma

Det är väl bara en mamma som kan gråta till något sånt HÄR?!

Men gud så fint!


Robban tittade lite skumt på mig när jag läste detta högt med tårar i ögonen.

Så trött så trött

Kan man ens vara så här trött?! Har inte vart så här trött sedan Vilmer hade sin vaken/skrik period för ja..hur längsedan det nu var. Tror det var i samband med att jag slutade amma så ungefär 4 månader sen kanske.
Har varit själv hemma med Vilmer hela dagen. Var iofs på bvc imorse och tog en kort promenad men annars har vi varit hemma.
Det går inte att lämna honom ur sikte 10 sek. Han pillar på ALLT...ALLT....ALLT! Han har blivit precis likadan som sin kusin Linnéa. Och hon är fortfarande pillig, snart 6 år. Hjäälp!
Det vill säga.. vi kommer att ha och göra framöver.

Jag och Vilmer skulle egentligen hälsat på Cicci idag e.m men att klockan sprang iväg samt en spykaskad av Vilmer la vi ner det och ger det ett försök imorgon f.m igen.

Bvcbesöket gick bra. Vilmer var lite blyg för läkaren men han skötte sig jättebra. Hon knde på magen, testiklarna, kollade han skeva små tår ;), och lyssnade på hans andning (appropå hostan)
Han hade sen sist (drygt 3 veckor sedan) gått upp till 9,7 kg (+160g) och är nu 76,5 cm lång (+1 cm)

När det kommer till hostan fick vi faktiskt en remiss till barnmedicin. :) Så nu får vi bara vänta på en tid till att få komma dit. Då följer mamma med som stöd. Känns skönt!

Fick förresten en trevlig överraskning när jag gick in på bloggen förut.
Jonna har erbjudit sig att låna ut sin dvd med dubbla skärmar till oss. Tack så hemskt mycket Jonna! Känns bra att man slipper lägga ut så mycket pengar på något som nästan aldrig kommer användas. Eller ja...vi gör väl såklart fler bilresor nångång framöver. Men det är tacksamt att slippa den kostnaden just nu.

Ne, nu ska jag fortsätta lägga fram lite kläder och annat för att sedan krypa ner i sängen.

Godnatt!

Sådärja

Lite mer är avklarat idag!

Min kusin Jennifer var här ett par timmar idag. Vi fikade, pratade och hade trevligt!
Men det är inte det lättaste att ha en liten busunge som ska pilla på ALLT när man har sällkap hemma ;)
Efter hon hade åkt hem och Robban kommit hem drog jag in till stan och lämnade över Kent-biljetterna, hämtade ut mina sååå snygga knickers på Mandel.

Både jag och Maria (syrran) har jagat dom i evigheter, och äntligen kom dom in igen.
Efter det fick jag hämtat min snowboard hos mamma och Kai och lämnat den och Vilmers pulka hemma hos Camilla och Niklas, eftersom dom grejerna ska få åka med i deras takbox.

Och efter ha lagt Vilmer håller jag nu på at laga maten som skall med till fjällen. Vill inget heller än att gå och lägga mig men det är bara att bia ihop. Zzzzz!
Man är inte så tuff när man får gå upp 6:30 på morgonen med en illpigg bebis kan jag säga.
 Måtte han sova lite längre imorgon.


Imorgon bitti är det äntligen dags för läkarbesöket på bvc. Inte för att jag tror att vi får en remiss till barnmedicin redan till fredag men vi får ändå hålla tummarna att vi får en tid till veckan vi är hemma igen.
Ska även bli lite intressant att se om Vilmer har gått upp i vikt sen sist. Nu har han ju inte vart sjuk/förkyld på ett tag och ätit hyfsat bra så det ser ju lovande ut iaf. Hostan sitter ju dock kvar men är inte lika illa som när han är sjuk.
 
Annars är schemat fullständigt imorgon också. Lite trisst men det är inte mycket att göra.
Det ska tvättas, börja packas, jag och Vilmer ska träffa Cicci på eftermiddagen samt att pizzabullar ska bakas någon gång under dagen. Robban ska jobba övertid så jag misstänker att det är jag som får göra det mesta utav dom här sakerna. Jaja...vad gör man inte för att få inte lite extrapengar.

Hoppas ni får god natt och en trevlig morgondag!



Lite fler saker att bocka av på listan

Idag har vi/jag/Robban/Vilmer
 
*gungat för första gången på hela vintern. Glömde att ta med mig vanliga kameran men fick några kort med mobilen. Det var enligt honom fullt godkänt att hänga lite i gungan. Kommer bild nedan.
* flyttat bak bilbarnstolen inför resan
*köpt solskydd
*köpt leksaksförvaring som man kan hänga på ryggstödet i bilen
*köpt spegel att ha i baksätet så den som kör ser vildmusen
*lånat pulka hos syrrans granne
*hämtat mina boots på posten..och dom är åååhhh så fina!
*hämtat kläder från H&M på posten
*lånat stavmixer hos syrran Ja, vi får mixa all Vilmers mat annars spyr han av alla bitar :(
*hämtat Kent-biljetten hos syrran. (Fick till slut sälja dom efter ett lönlöst kämpande i ett försök till byte av konsertdag. 300:- st...får gå)
*Fått låna ett superbra vara-ute-och-leka-i-set som Julia haft. Det är en röd jacka och överdragsbyxor i lite tunnare material från PoP i strl 74. Fast som alla vet är ju PoPs kläder stora i storlekarna. Gött med lite oömma kläder till fisen när det blir lite varmare och han slipper overallen. *lånat ett par av Julias tuffa urvuxna jeans. Nu har snart lilleman fler jeans än mamma och pappa tillsammans.
*Syndat och ätt dålig middag på BK :/
*bytt Vilmers nya vårmössa till en större storlek
*lämnat tillbaka rånarhuvan som var för liten
*äntligen bytt mysbyxorna jag fick av Robban i julklapp till ett par med mudd nere vid fötterna. Det var på tiden det!
*köpt kattsand och kattmat i stora lass

Kvar att bocka av på listan innan lördag är:

*köpa solkräm till mig, Robban och Vilmer. Ja, solen bränner ansiktena hysteriskt bra i fjällen. Tro mig! Jag blev så bränd att ansiktet svullnade ett år :/
*låna matermos av syrran!! Viktigt!
*hitta en relativt billig portabel dvd-spelare till bilen. Allt för att kunna underhålla vildmusen så länge som möjligt utan skrik och tårar
*någon ny kul leksak som också kanske underlättar resan lite.
*Handla på Maxi med några av dom andra inför resan. Bättre att ha med så mycket som möjligt än att köpa allt där uppe för hutlösa priser.
*Göra köttfärsgryta som skall frysas in och tas med
*baka pizzabullar. Perfekt till till bl a lunch eller mellanmål.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Såhär snygg var lilleman tidigare idag:


Imponerade nog slet han inte av sig solbrillorna utomhus.

 





Passar på att sola lite nu när jag har nya glajjer och allt





Lite kul e det allt att gunga!



Måste få lägga upp en bild på dom. Visst är dom så snygga?!



När det kommer till H&M leveransen verkar det som om allt passar. Eller ja, Vilmers anorak verkar ju väldigt stor men vi får prova den. Annars är det bara att byta till en mindre storlek. Nu var det ju inte allt som kom i ett paket. Som vanligt var det saker som var restade :/ Vissa saker får vi vänta på ända tills april.
Sammanlagt var det iaf ett par träningstights, ett linne och en oversizetröja och ett par solglasögon till mig, en t-shirt till Robban, en anorak, ett par långa shorts, 2 pikétröjor (vit & turkos) och en långärmad turkos t-shirt till Vilmer.



Imorgon förmiddag kommer min kusin Jennifer hit. Hon ska bo här och passa katterna medan vi är borta. Så vi ska bara prata ihop oss lite innan.
Och imorgon eftermiddag ska jag som sagt åka och sälja av biljetterna till Kentkonserten som jag och Maria inte kan gå på. Fick sålt dom via Facebook till en gammal klasskompis. Skönt att dom kommer till användning iaf!



Ne, nu ska jag sluta tjöta och gå och lägga mig.
Natt natt!

Liten blir stor

Jag vet inte vad som händer nu men Vilmer fullkomligen rusar fram i sin utveckling nu.
Tycker det händer små saker hela tiden som gör att han faktiskt glider allt mer bort från bebisstadiet och mot att bli en stor pojk :)
5e tanden sprack ju igenom nu i dagarna och nu verkar det som om den vänstra vampyrtanden är på väg den med.
I torsdags satte han sig själv upp på golvet från krypläge. Vet inte om jag har skrivit om det?! Det var så häftigt.
Tittade ut på honom från badrummet när jag borstade tänderna, och plötsligt såg det ut som om han skulle välta över till rygg när han kröp (larvade) runt. Men så på något sätt lyckades han med någon approvinch med händerna och han kravlade sig upp i sittläge. Och efter det så har han blivit snabb och skicklig som attan på det. Tänk vad dom lär sig! =)

Och igår så ställde han sig upp för första gången hemma hos sin farmor. Otroligt! Innan har han bara gjort det i sin säng. Antagligen för det är enklast där och fötterna inte halkar iväg.
Men idag fick även jag se det. Gång på gång har han flitigt tagit sig upp på darrande ben till sittandes på knä, för att där ta en kort paus. Men sen så, på ännu mer darriga knän, lyckades han ställa sig upp. Men det gäller ju att man är där och hjälper honom för han har ju absolut ingen koll på vad han gör. Så är man inte med kan han lika väl släppa taget om bordet och trilla.

Men heja vår lille gubbe! Mammahjärtat spricker av stolthet när jag ser honom lyckas med något nytt. Och ännu mer när man ser hur stolt och glad han själv blir över vad han har presterat.


Härom dagen i sin säng


Myssöndag

Igår hade jag en riktigt skön dag! Ja, Vilmer och Robban också, fast på annat håll! :)

Igår förmiddag åkte jag, Maria, Julia och mamma till Kungsmässan där vi gick i affärer och fikade i lugn och ro några timmar. Egentligen var det jag, Camilla och Maria som skulle gå men Camilla fick förhinder och då hängde mamma på istället.
Robban och Vilmer promenerade till farmor där dom var hela dagen och mös.

Som vanligt när man har haft en bra dag ska det dyka upp något mindre trevligt! 
När mamma och Maria släppte av mig upptäckte jag att jag inte hade hemnycklarna med mig, så det var bara för dom att komma tillbaka och plocka upp mig.
Vi lämnade Maria och Julia och for hem till mamma och Kai för att leta efter våra extranycklar men icke. Dom var puts väck. :/ Vart fasen har dom tagit vägen?
Till slut fick vi åka bort till Lena där Robban fick ge mig hans hemnycklar. Haha!
Varför stannade du inte bara där frågar ni er säkert?! :)
Jo, för då hade vi framåt kvällen fått gå hem på sliriga gator eller ta vagn och buss hem. Och jag var på tok för tunnklädd för det. 
ja, e man bekväm så e man! :)
Hemma slappade jag lite, tittade på fredagens avsnitt av Solsidan samt onsdagsens Greys Anatomy.  Tack och lov för att alla kanaler har Play på sina hemsidor *tummen upp*
Sen bar det iväg för att hämta mina gubbar. På kvällen händeinte värst mycket. Vilmer hann inte göra så mycket innan det var läggdags för honom. Men lite gos hann vi med! :)

Som vanligt fick Vilmer lite nytt.
Jag hittade en vårmössa (ja, en till) som var så söt på Lindex.

FAST jag upptäckte när jag provade den på honom att den såklart var för liten så jag får byta storlek.
Den jag köpte sist var helt värdelös. Har upptäckt att den är så felsydd som den kan bli. Sitter görkonstigt på Vilmers huvud, så den är nästan bara att kasta.
Eller, om man ska vara duktig och gå tillbaka med den till butiken. Får rota lite efter kvittot.
Sedan hittade jag en rånarhuva till honom, även den på Lindex. Gott att ha under mössan i fjällen om det är blåsigt. Samt att den värmer hakan och lite utav kinderna också.
Alla vet väl hur sådana ser ut så det blir inget kort på den.
Sedan köpte jag även ett par så coola Wayfarer till honom. Tänkte att det är ju perfekt till vår lille vampyr. Han tål ju verkligen ingen sol över huvud taget. Kastar sig av och an och försöker gömma sig och börjar nästan gråta när han får solen i ögonen. 
Så nu håller vi på att öva på att ha på dom längre än 2 sek ;) Dom är också från Lindex.



Mormor var på shoppinghumör denna dagen och alla barn fick presenter.
Detta var vad jag valde till Vilmer



Ett par grymt snygga och mjuka jeans i haremsmodell (tacksamt för blöjbarn som kryper) från Zara



Även denna väldigt snygga och moderiktiga tröja ;) är från Zara. Älskar deras barnkläder! Mer snygga kläder åt barnen! Och bort med allt hemskt med Bamse, Hello Kitty, och annan skit!

Även mamsen kom hem med liten present till sina fötter. Ett par snajsiga vårskor från Fred Perry. Tänk va bra det är att ha gamla presentkort som bara ligger och skräpar i plånboken ;)


Nu vill jag har vårsol och snustorra gator!!

Ops!

Upptäckte såhär i efterhand att filmerna syntes ännu sämre efter jag la in dom på Youtube än vad dom gjorde på datorn.. Tråkigt! Kanske har ni hökögon eller så får ni nöja er med våra vackra stämmor ;)

Bilder från i fredags

Lite bilder från födelsedagsfesten vi var på


Födelsedagsbarnet öppnar presenter


Passade på att låta bli att raka mig dagen till ära


Mustaschfest


Födelsedagspresenten


Tobbe aka Kurt Cobain


Plötsligt spelades och sjöngs det hej vilt. Ser ni Robbans aggro min?


Som vanligt är det ingen som tar kort på lilla mig, och som vanligt efter några glas gör man det själv :)

Är t.o.m så snäll att jag bjuder på två filmklipp. Tyvärr glömdes kameran av och låg filmandes en lång stund och batterierna tog slut så jag fick aldrig med den bästa uppvisning på kvällen. Men vad gör det om 100 år när allting kommer kring!




Om en liten vecka

Bara en vecka kvar till fjällen. JAG LÄNGTAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





















Lite fina minnen från sist.


Varning för romanlåååångt inlägg

Känns som det hände 1000 grejer igår så jag kör ända från morgon till kväll nu.

Igår förmiddags gav jag mig ut på en rejäl långpromenad när Vilmer skulle sova middag. Samma procedur som dagen innan. Massa bra musik i mobilen, massa sol och massa energi i benen :)
Robban skulle plocka upp oss efter han slutade jobbet för en tur till torget och presenthandling till Bolke. Så vi (jag eftersom Vilmer sov) hade dryga 2 timmar att fördriva.
Jag tog mig genom Långedrag, Hinsholmen, Fiskebäck och därefter var planen att ta mig runt Tippen i Fiskebäck och sedan över till Önnered. Tänkte väl mest gå så långt jag hann innan Robban ringde.
Men planen dog ut när jag kom till Tippen. Det var rena skridskobanan så långt ögat kunde nå. Skam den som ger sig tänkte jag och började försiktigt gå. Men det var lögn i helvete att det skulle gå. Halkade för varje steg jag tog så det var bara att snällt vända om.
Fick istället improvisera och styrde kosan mot mamma och Kai, då jag visste att mamma var hemma.
Vinkade på Maria (syrran) när jag traskade förbi henne jobb.
Väl framme hos mamma fick jag väcka Vilmer som då sovit 1½ timme. Tyckte det räckte gott.
Där passade vi på att äta lite lunch, och 30 min efter oss kom Robban.

Det är här det mindre roliga började...

Ca 30 min efter Robban kom ringde hans mobil. OKQ8 i Kållered ringde och anklagade honom för att ha tankat på deras automat för 770:- och sedan stuckit därifrån. What?! Han blev alldeles paff och sa att det har han absolut inte gjort.
Men enligt deras kamera hade en silverfärgad Audi A4 avant med vårt reg nr gjort det.
Han fick då förklara att för mindre än 2 månader sedan blev vi av med våra reg. plåtar, och självklart anmälde vi det. Det måste ha varit dom som använts.
Dom trodde på honom och samtalet avslutades.
Efteråt satt vi och diskuterade hur underligt det var att vi inte hört något på 2 månader om plåtarna. Men aja...det löser sig säkert.

När vi äntligen efter många om och men ska åka från mamma med en relativt trött och hängig Vilmer (dåligt planerande föräldrar) gjorde vi en mindre spännande upptäckt. Väl ute vid bilen ser vi att ännu en gång är reg plåtarna borta!!!!!
Det var då det började kännas obehagligt. Någon hade alltså följt efter Robban och slitit loss skyltarna (satt fastskruvade i bilen) mitt på blanka dagen på en helt öppen parkering som är synlig från en hel del hus som ligger alldeles intill.
Det kan väl ändå inte vara samma människor en gång till?! Det finns väl ingen anledning för folk att stjäla reg skyltar från en bil 2 ggr? Dom borde ju förstå att man anmäler sånt?!
Vi måste väl bara ha maximalt med otur?!

Så det vara bara att gå in igen och ringa polisen. Dom i sin tur blev också lite chockade, fick höra om smitningen från OKQ8 och tog emot anmälan.
En kort stund efter det samtalet ringde dom upp Robban och frågade om vi inte visste om att dom hade hittat våra gamla skyltar. Nej?!
Jodå, dom hade återfunnits uppe i Värnamo. När det var glömde Robban att fråga tyvärr. Värnamo?

När hela den här härvan var fixat vad klockan redan 15 och Vilmer var dödstrött. Så istället för att Vilmer som var dödstrött skulle få flänga med sina föräldrar och somna i bilen, fick han sova middag i sin goa vagn ute på mamma och Kais altan. Och vi passade på att åka till torget för att handla Bolkes present samt hämta allt Vilmer behövde för sin övernattning hos mormor och morfar.
Fick låna mammas bil då det inte kändes helt ok att åka runt i en bil utan skyltar. Skulle ju bara fattas att bli stoppad av en polis mitt i allt också. Och tur var väl det, för på väg hem från torget låg det såklart en polisbil bakom oss.

Till Bolke fann vi till slut dom perfekta presenterna. Vi var ju ändå 7 st som la ihop så det blev en slant. En vintage väggklocka från Karlsson och den såå coola ljuslyktan från Kosta Boda iform av en döskalle. Den som vi själva har! Älskar den! :)





Blev själv grymt sugen på den klockan. Gillade hur stilren den var! Mmm...det blir något man får suga på lite. ;)

Fick även handlat ett par nya mockasiner till Vilmer eftersom han så hett har önskat sig ett par nya coola :) Det blev dom med döskallarna från Lindex. En liten bit på vägen av hans enorma önskelista.

Kom tillbaka till mamma och Kai strax efter 17. Då hade lilleman sovit färdigt och fick då middag.
Efter en stund blev det bråttom för mig och Robban eftersom vi skulle bli hämtade av en arbetskamrat kl 19 hemma.
Och tur var väl det. Då slapp man känna det lite jobbiga med att lämna Vilmer. Det var ju trots allt första gången han skulle sova borta utan någon av oss.
Vi tvivlade ju absolut inte på att han skulle bli ledsen eller något. Utan det var väl mest att saknaden jag tänker på. :)
Vi pussades och kramades en massa, sen gick mamma för byta blöja på honom och då passade vi på att smita.
Tog även då mammas bil. Är ju som sagt onödigt att åka runt i en bil utan reg skyltar.
Var lite konstigt känsla att vara helt ensamma och dessutom åka runt i mammas cab. :)
Hemma blev det hets hest. Iaf för mig. Robban slapp ju iaf kläddilemmat, sminket och hårfixandet.
Men vi blev ändå klara i tid och var på festen lite över 19.
Det var inte riktigt så mycket folk som vi trodde det skulle bli men kul hade vi ändå.
Tråkigt nog får ni inte ta del utav några bilder idag då min kamera ligger i min väska som ligger hemma hos Camilla och Niklas.
men imorgon kommer det upp lite bildbevis från kvällen.
Det var en konstig känsla att jag och Robban var tillsammans och festade. Men inte på ett dåligt sätt. Det var såklart lite tomt utan gubben men det var välbehövligt att bara vi två gjorde något ihop. Och det var ju så gräsligt längsedan vi festade ihop. Jättekul!
Man undrade ju såklart när klockan började närma sig läggdags för Vilmer hur det gick för mamma.
Men jag ville inte ringa och jaga henne/dom.
Så vid 21 fick jag ett sms där hon skrev att han äntligen hade somnat. Han hade inte varit ledsen alls, men väldigt nyfiken på den nya miljön. Konstig plats att somna på ;)

Fick aldrig några mer sms eller samtal den kvällen så vi misstänkte att det gick bra där borta så vi slappnade av lite mer och festade på med gott samvete.
Vid 1tiden hade dom flesta droppat av så jag, Robban och Niklas valde istället för att åka in till stan, dra oss hemåt. Klokt val sa vi till varann när jag och darlingen hoppade ur taxin här hemma.
Väl inne i lägenheten slog det oss ytterligare en gång hur tomt det kändes. Det var som en bit av oss var borta. Det var så tyst och ensamt. Men dock såå skönt! ;) Att bara få tvätta bort smink, plocka av sig alla kläder, borsta tänderna och stupa i säng för att sova en heeeeeeeeeeeel natt utan avbrott.
Vaknade 7.30 på morgonen av att Robban med täcke och kudde släpade sig ut till soffan för att bafyllesovaslötittapåtv som förr i tiden. Hann tänka innan jag somnade hur tomt och tyst det var. Men oj så skönt!
Vid 9.30 gjorde fylleblåsan sig påmind ;) och det var bara att stiga upp. Men bättre resultat änvad jag väntat mig. I den takten jag drack öl igår så trodde jag skulle få mig en rejält svår bakfylledag. men icke! Än är jag ung och klarar vad som helst. Haha!

Efter en torftig frukost och lite slötittade på en repris av gårdagens Skavlan (fasen va cool Kat Von D är!!) tog vi oss i kragen och vaknade till liv.
Vi dammsög, vädrade, snyggade till lägenheten lite, fyllde kassar med tidningar, glas, papp, pantflaskor och tog oss still slut ner till bilen.
Tog en vända till den lokala godisaffären för lite lördagsmys, handlade på Hemköp och begav oss därefter till mamma och Kai. Då var klockan 13 och Vilmer hade nyligen vaknat efter sin 2 timmar långa förmiddagsvila.
Minen han gjorde när vi kom var obetalbar. Först stirrade han bara på oss, sedan brast han ut i ett underbart leende. :) Sedan tittade han på mamma, och sedan tillbaka på oss och sedan på mamma igen. Typ som... "aha...vad hände nu då?" Haha!

Åh va gott det var att få pussa på honom igen och snusa honom i nacken. Det är först när man får barn man fattar hur mycket man kan sakna någon.
Men jag tycker ändå det är nyttigt att göra saker bara jag och Robban då och då. Så man ibland får vara bara ett par igen, och inte bara föräldrar. Det behövs imellanåt för att ge förhållandet en liten skjuts :)

På eftermiddagen skulle vi hem och gratta Camilla med lite tulpaner och en tidning men det blev en fika utan födelsedagsbarnet. Hon och Linnéa var på torget och shoppade loss till barnen.
Det blev jag, Robban, Vilmer, Niklas och Isabella som hade lite trevligt istället.
Maria och Julia var också över en sväng för att lämna över blommor.
Julia var dessutom så snäll så hon delade ut böcker till alla barnen som hon hade köpt. Vilmer fi ken jättesöt pekbok som heter Kanin-paket.
Tack tack Julia!


Kvällen har spenderats här hemma och vi har bara myst en massa. Härligt!
Gubben hade en del problem med att somna ikväll och vi förstod till slut att det är hans högra vampyrtand som är på väg ut. Han bet som en besatt på sin vattenflaskenapp och gnydde samtidigt. Och när jag kände efter så stämde det mycket väl. Känner en liten vass kant där så visst har den börjat bryta sig igenom.
Hoppas han sover bra resten av natten bara.

Imorgon blir det en tur till Kungsmässan med systra mi på förmiddagen. Själv. Robban och Vilmer får busa hemma istället.

Har ni orkat läsa ända hit blir ni nog glada nu för NU är inlägget slut!

Tack och hej leverpastej!

Sorry!

Tyvärr får er nyfikenhet hänga i ett litet tag till ;) Kan dröja lite innan jag avslöjar vad det förra inlägget handlade om. :)



Ojoj..flera dagar sedan jag skrev något vettigt :/ Och jag med mitt guldfisksminne....det blir inte lätt att minnas vad vi gjort ;)

I onsdags var iaf jag och Vilmer hemma hos Lisa och Axel på Björkö. Tog en härlig promenad i solen, gjorde lite god lunch, pojkarna lekte så bra ihop och vid deras eftermiddagsvila blev det fika för mig och Lisa i Solen. Härligt!



I torsdags var jag och Vilmer ute på en 2 timmars promenad. Vilmer sov och jag hade på bra musik i hörlurarna och trampade på ett rejält tempo. UNderbart att vara ute så mycket i solen :)
Annars var det lugnt resten av dagen. Vi var bara hemma och mös.

Igår var den stora dagen kommen. Vilmer skulle sova över hos sin mormor och morfar :) Och jag och Robban skulle på födelsedagsfest hemma hos Bolke, vår arbetskamrat.
Men det får bli ett eget inlägg för det kommer bli så långt.


Och till sist, men inte minst! Ett stort grattis på födelsedagen till min kära syster Camilla som fyller år idag!


Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

En fågel viskade i mitt öra imorse om en fantastiskt rolig nyhet!

Och nu väntar jag bara på att klockan ska gå ska jag kan ringa .....  Har vart lyrisk hela dagen! =)


Weeiiiiii! =)


Jag tävlar hos Modekids



Jag tävlar om en valfri vårmössa ifrån BusMonster på Modekids
Tävlingen sponsras av busmonster.se
Tävla HÄR du med!




Jag tävlar hos Tant Ulrika







Jag deltar i utlottningen om ett presentkort från

Zillstart hos Tant Ulrika!

Jag tävlar hos Carolina



Jag tävlar om ett Presentkort på 600 kr hos Hemmating hos Carolina
–  var med och tävla du också!





Om jag vinner blir det en canvastavla med Vilmer och oss, eller Vilmer själv som motiv.


Dagens

Dagens Godmorgon, det är dags att gå upp: En glad Vilmer i vår säng som jollrar vid 8-snåret
Dagens humör: Hyfsat bra med trött
Dagens natt: Lugn och skön
Dagens väder: Vackert nästan vårväder. Knappt 0-gradigt, strålande solsken, vindstilla

Dagens frukost: Jag: Vaniljyoghurt, Bran Flakes och en kopp te. Vilmer: Gröt med mjölk, lite naturell yoghurt och vatten
Dagens lunch: Jag: Ärtsoppa och pannkakor (jag vet att det inte är torsdag) Vilmer: Kyckling, ris och grönsaker på burk
Dagens middag: Jag och Robban: Pyttipanna, stekt ägg och rödbetor Vilmer: Pasta Bolognese på burk
Dagens godis: 1 Ballerina Kladdkaka doppad i mjölk! MUMS!
Dagens frisyr: Lite flottigt, lite trött, lite trisst helt enkelt
Dagens bästa: Vilmer som var så glad och duktig under babysimmet trots utebliven e.m. vila
Dagens sämsta: Middagen. Bläää!
Dagens Malin: Rätt så trött, har lite ont i ryggen men längtar efter att få träna
Dagens Vilmer: På superbra humör men dock lite trött under dagen
Dagens Robert: övertidsarbetande pappa som kommer hem sent och är så trött så trött att han somnade när han skulle somna Vilmer. Han får sova vidare.
Dagens klädsel: Bggyjeans från Only, gråvit randig topp/tunika från Object, grå långärmad tröja med stor krage från Burton
Dagens vill ha: Mina snowboardboots som ska komma med posten, och våra beställda kläder från H&M
Dagens utflykt: En mindre spännande promenad till babysimmet vid Klippan. Varning för mycket vatten, mycket is och mycket halka!! 
Dagens låt: Chris Brown - Crawl
Dagens saknad: Broddar
Dagens dummaste: Som vanligt, Vilmers hosta
Dagens sjuka: Vilmers nye lille kusin som har lunginflammation och ligger på sjukhus men är äntligen på bättringsvägen!
Dagens drog: Musik i hörlurarna... blir så peppad av grym musik, vill bara träna.
Dagens köp: Inget
Dagens morgondag: Jag och Vilmer styr kosan mot Björkö och Lisa och Axel. Hoppas på solsken imorgon med så vi får fint promenadväder!
Guys & Dolls på kvällen med syster Maria. Gratis är gott! =)

Jag tävlar hos Carolina



Jag tävlar om en valfri plastklocka från Weardesign hos Carolina – var med och tävla du också!





Om jag vinner blir det nog den svarta klockan...eller den vita....eller den blå! :)



L.A.R.P Live Avatar Role Playing

Hahaha!



Jag verkligen hoppas och tror att detta är en parodi, för annars finns det rejält sjuka människor ute i världen! :)

Vilmers kravlista

Vilmer kom och knackade mig på foten tidigare i dag och slängde upp en lista i mitt knä. En gedigen lista med bilder och allt.
Den var väldigt utförlig gjord och han sa att jag skulle lägga upp den på bloggen, samt att det var ytterst viktigt att jag inte gjorde några ändringar i listan. Och så spände han blicken i mig!



Så älskling! Din önskan är min lag!



"Här kommer en kravlista med allt jag behöver för att bli en cool kille! Visst visst jag är jättesöt och go men det räcker liksom inte så långt. Så snälla mamma och pappa, det är dags att lätta på lädret!



*Först och främst ska jag ha några coola mockisar! Det funkar liksom inte att dra runt i ett par röda ärvda TJEJmockisar som dessutom är alldeles för stora. Jag tappar dom. Vad ska dom andra grabbarna tro om mig?



Mockasiner från Lindex



* Sedan behöver jag lite tröjor, jag kan ju inte bara ha massa barnsliga bodys hela tiden 
(ok, jag erkännar att det är mysigast med bodys men det finns mycket coolare tröjor än bodys)


T-shirt från Rockefella

Farfarströja från Gangstar


*Ok, jag kan gå med på 2 bodys då. Dom var så förbaskat tuffa!

Body från Rothless&Toothless

Body från Snoffs



*Två schyssta dräkter som jag kan spänna musklerna i på stranden.

Sommardräkt från Ej Sikke Lej

Sommardräkt från Gangstar



*Ett par coola långärmade...ja, jag veet att jag precis har fått en ny men jag måste ju ha några att byta med fattar ni väl!


Luvtröja från Lindex


WCT tröja från Hummel


Luvtröja från Nova Star (ja, jag vet att jag tjatade om den igår men bara som en påminnelse mamma, du är ju så glömsk)

*Skjorta är ju ett måste på alla kalas i vår och i sommar. Ni vill väl att jag ska se lite proper ut i mellanåt antar jag??


Kortärmad skjorta från Nova Star



*Byxor, och lyssna noga nu! Detta är viktigt! Jag vill inte ha några töntiga mysbyxor eller några med Bamse på. Det är för småglin. Sånt töntigt gillar jag inte.... eller, mysbyxor är ju faktikst rätt gott. Men bara om vi är hemma då!


Chinos från Nova Star


Jeans från Lindex


Jeans från Cheap Monday
(Lägg märke till T-shirten också mamma och pappa!!!)


Shorts från Nova Star


*Sen måste jag ju ha några schyssta skor. Jo jag vet att jag inte kan gå ÄN. Tack för påminnelsen!!
Men NÄR, när som helst springer jag ifrån er, och DÅ behöver jag ju några snabba skor också.


Hightops från Etnies


Skatesko från Etnies


Ett par Converse så jag matchar dig och pappa ;)


*Jackor är en självklarhet. Jag vet vad du tänker nu mamma; att jag har redan har tre jackor. Men egentligen har jag bara två eftersom den 3e faktiskt är ärvd. Och du har ju fler än två jackor så varför ska inte jag också ha det? 


Funktionsjacka från Molo


Funktionsjacka från Didriksons.
(Bara för att jag vill vara lika cool som kusin Julia)


Skinnjacka från Cheap Moday.
(Behöver jag ens förklara varför?)






Jo...hrm...en sista sak bara mamma och pappa.
Jag vill klippa mig som den här coola killen






Massa pussar och kramar från er lille älsklingsgubbe!! "




Efter jag hade läst igenom listan och snällt sagt att jag visst kan lägga in den på bloggen, så förklarade jag att det är klart att man kan önska sig saker t ex när man fyller år eller vid jul. Men alla dessa saker kan han bara inte få.
Då blev han skitsur, sparkade mig på hälen och pratade inte mer med mig på nästan hela dagen. Jag fick bara några sura ögonkast då och då.

Och jag vågar knappt säga vad som hände när jag sa att den där frisyren inte är att tänka på tills han blir minst 6 år. Han tog sin napp och snutte, stängde in sig i klädkammaren och muttrade osammanhängande haranger i 10 min. Kom sedan ut och sa "att då får inte du raka dig under armarna på minst 1 år mamma!"


Vi har en bestämd ung man i familjen iaf. Det är en sak som är säker!



RSS 2.0