Vilmer

Tycker det är en passande rubrik eftersom det känns som det är tusen saker jag vill berätta om just Vilmer.
Ju längre tiden går desto mer imponerad och faschinerad blir jag av vår älskade lille pojk =)
Att han med råge har kommit in i trotsåldern kan vi ta lite längre ner i inlägget.
Men det känns som han dagligen gör och säger saker som får oss att säga "Wow, när och hur lärde du dig det där egentligen?" :)
Orden fullkomligen bara sprutar ur munnen på honom nu. Väldigt få tvåordsmeningar fortfarande men vad gör det?! Man förstår ju honom nästan jämt ändå :)

Det största som har hänt sen sist är ju ändå att han har kissat på pottan. Tjoho!
Efter kusin Julia och Calle var här förra fredagen och Julia kissade på Vilmers potta har han blivit besatt av den. Pottan alltså. Tjatat i flera dagar om att "kissssa" och går in till pottan i badrummet. Så där har vi nu spenderat flera timmar tror jag. Haha! Och det är ju på hans vilkor vilket är jättekul.
Nu är det ju inte nödvändigt att han ska börja potttränas men det är så himla kul att han äntligen tycker det är lite kul med pottan och att han faktiskt vet vad man gör där.

Åh...vad retfullt! När Vilmer gör och säger saker tänker jag "det här måste jag skriva i bloggen" och nu när det gått så lång tid sen sist jag skrev har jag redan glömt massa saker. 
Det är därför bloggen är så bra och ha. Den är en grym dagbok att backa tillbaka till när det är saker och datum man glömt av.
Må inte vara några livsviktiga framsteg som har hänt som jag glömt av men sådana där små härliga saker som förgyller vardagen.

Förskolan trivs gubben i riktigt bra. Han har denna veckan haft lite ledsna dagar vilket gör ont i mig. Det har nog flera bakomliggande orsaker.
Han är fortfarande ny där.
Vi har precis flyttat vilket också är en stor omställning för honom.
Han var sjuk förra veckan och borta från förskolan alla dagar förutom 1.
Hans "favvofröken" var sjuk förrförra veckan och f.o.m förra veckan har en ordninare fröken semster = mycket vikarier. Han känner ju inte dom och tycker säkert (med all rätt) att det är förvirrande med massa okända vuxna varje dag :(
Sen är ju hela hans vardag uppochner för honom just nu pga av trotsen. Eller ja, det känns ju som den borde vara det med tanke på hur han håller på här hemma.

Han skriker, bråkar, kastar saker (vi har fått lägga undan alla bollar han har) , slår och drar saker på tvn, drar ut alla saker i skåpen (ja vet vi ska sätta på spärrar), pillar i kattmaten, pillar på toaborsten mm mm. Säger vi till honom blir det bara värre och han gör sakerna dubbelt upp.
Det blir som en ond cirkel och jag är så innerligt trött på att säga nej till honom och skälla på honom. Det är så fruktansvärt tråkigt och varje kväll lägger man sig med dåligt samvete över allt bråkande.
Och jag anar att det bara kommer bli värre. Man har ju hört att det värsta trotset är runt 2½, då dom ska göra allt själva. Hjälp! 

När jag tittar till honom på kvällarna när han lugnt ligger där och sover fattar jag knappt att den lille plutten kör skiten ur oss om dagarna. Enda stunden om dagen när han är lugn annars är precis efter han sovit middag. Då kan man få sitta och gosa lite med med honom i kanske en kvart eller så. Annars är han konstant igång. Vill aldrig sitta i knät och bara kramas. Han har inte tid med det. Så mycket att göra och så mycket upptäcka misstänker jag ;)
Önskar ju ibland att han var ett lite lugnare barn men va fan...Vilmer är ju Vilmer, han är ju underbar precis som han är.
Får bara tänka att denna tiden går över. Precis som när han hade sin ickesovperiod vid 6 månaders ålder. Då var det jäkligt tufft psykiskt..mest pga all utebliven sömn.
 
Har den sista tiden jag inte bloggar tagit rätt mycket kort iaf så nu ska jag dela med mig av lite härliga Vilmerkort =)


En av min och Vilmers lediga måndagar


Lyckan var total när han upptäckte grävmaskinerna och brandbilen på Volvomuseet.
Som sagt, behöver jag säga att det var roligt där?!


Plötsligt en dag lekte han med sin docka som annars ligger och skräpar. Blöjan skulle bytas och tänderna skulle borstas :)


Det var inte så illa som det ser ut. Han var bara förbannad över att jag inte hjälpte honom upp på isbanan tillräckligt fort.


Glad kille på en liten lekplats i närheten av oss.


Såhär ser det numera ut i vårt hem. Lilleman vägrar att sova någon annanstans än mellan oss.


Kusin Julia på besök


Momos brillor är vansinnigt roliga.


Väntar på mellis i vårt nya härliga hem. Underbart med eftermiddagssol!! =)Det nya nu e att klä på sig diverse ytterkläder (med lite hjälp) och säga "häädåå" och gå iväg.
Var ska jag börja?

Så här länge har jag aldrig varit ifrån bloggen och jag trodde verkligen inte att det var så längesedan jag skrev något. Usch va tråkigt!
Kan nästan tänka mig att det är flera av er som inte tittar in till mig längre :(
För er som gör det tack! Nu ska jag komma igång igen.
Allt med flytten har gjort att datorn hamnade på en dammig plats tro det eller ej.
Våra timmar efter jobbet har gått åt att vara med Vilmer och efter hans somning har det varit rensning och packning som gällt. Sådant är liksom omöjligt när han är vaken. Han är ÖVERALLT så det hade varit ett steg framåt och två steg bakåt med en hjälpande Vilmer :)

Det har ju gått så lång tid så jag ska absolut inte skriva en lång novell om allt som hänt.
Flytten har gått relativt smärtfritt.
Vi fick låna vår nya grannes extraförråd dit Robban körde 39 flyttkartonger + x antal säckar med kläder och jackor och lite annat smått och gott 1 drygt vecka innan flytten.
Nyckeln till lägenheten fick vi kvällen innan planerad flyttdag men flyttstädad var den ta mig fan inte, så efter många irriterade samtal var den slutligen städad (dock ÄNDÅ inte flyttstädad). Som tur är var dom klara strax efter vår flytthjälp dök upp.
Flytten gick fort tack vare att vi var ett bra gäng. Familj och vänner hjälptes åt.
Efteråt bjöds det på mat som mamma gjort och kaffe med bulle som Robbans mamma gjort. :)

Nu går vi mest och myser i vårt nya hem och jah längtar ständigt hem vilket är stort. Har aldrig trivts så värst i vår förra lägenhet men här är det någon annan känsla. Det känns verkligen som ett hem här =)
Nu väntar vi bara på att vi får omtapetserat, väggarna ser för jäkliga ut :/ Så håll tummara med oss att det går igenom.

Nedan kommer ett gäng bilder runt flytten


Så här kul var det under packandet och flytten. Man bokstavligen traskade över alla kartonger och saker som stod och låg överallt.Flyttdags


Ni ser väl glädjen i leendet?! ÄNTLIGEN!!


Första kortet i nya hemmet.


Tobbe tar en paus.


Vilmer och Maria hjälps åt med maten.


Vår starka bärhjälp som äntligen får sitta ner.


Har hört att det är inne med flyttlåda som soffbord?!


Katterna var inte förtjusta i allt som hände den kvällen. Först på natten vågade dom sig darrande ut ur sovrummet där vi placerat dom efter flytten var avklarad. Men dom fann sig otroligt fort och nu verkar dom stortrivas här :)
Dock har vi inte släppt ut dom än men det kommer.


Här hittar vi Vilmer nu ibland med en bok i knät. Så gulligt! :)
Detta är vårt "halva rum" som faktiskt är som ett helt vanligt rum så stort som det är.Här är Vilmers rum och han älskar det. Första dagarna ville han att vi skulle följa med honom in dit men nu e han där själv och pillar. Än så länge är det mest bara förvaring av leksaker som ni ser.
Eftersom han inte har haft ett eget rum innan så har vi knappt några möbler men det kommer.


Lägger inte upp bilder på resten av lägenheten nu. Då får ni sitta här och scrolla hela natten :)
Det får komma efterhand. Dessutom e det inte mycket att se på än ändå ;)


RSS 2.0