Aldrig ta det lugnt

Nu är det bekräftat! Vilmers andra framtand är på väg ut. Upptäckte det när jag tvättade håret på honom förut. Ja, han har långt hår (och ändå har jag klippt honom)....som dessutom är väldigt roligt att kladda mat i :/
Hade iofs inte se det för att fatta det. Det har ju vart en del blöjor som inte luktat hallon idag om man säger så.
Nu så var vi dåliga föräldrar och gav honom en Panodil supp i förebyggande syfte när han skulle sova för natten.
Stackarn är ju helt slut på dagarna pga att han sover så lite på nätterna.
Och att man går på babysim två dagar i rad förbättrar väl inte saken.
Han var dödstrött på väg hem i eftermiddags.

Jo, appropå babysimmet. Vi skulle ju egentligen inte gå denna kursen hade vi bestämt. Men flummiga som bara vi kan vara så fick vi aldrig ringt till dom och avbokat kursen.
Förra veckan fick jag pratat med en av tjejerna som sa att vi tyvärr ändå är betalningsskyldiga efter som vi aldrig avanmälde oss innan kursen började.
Anledningen till att vi inte skulle gå kursen var mest en pengafråga...vi ville ju egentligen gå på den.
Efter en del fixande och donande av den snälla Cita på Babyplasket så löste allt sig.
Eftersom nästan halva kursen har gått så var det ju 3 tillfällen vi behövde boka om, samt att vi är bortresta en vecka. Så 4 extra tillfällen behövdes för att vi inte skulle gå miste om några simtillfällen.
Så nu går vi en grupp med små Ankor på måndagar. Den kursen har vi ju redan avslutat egentligen. Men det gör ingenting. Det var ju ändå ett tag sen vi simmade, så det blir bra för Vilmer att komma in i det igen. Och på tisdagar är han en liten Säl.
Det gick jättebra på igår och idag. Lilleman är en riktig liten fisk. Det syns att han trivs i vattnet. Kul!


Vad har vi mer gjort i dagarna ... var ju ett tag sen man skrev här.

Jo, i lördags var vi hemma hos Camilla och Isabella. Niklas och Linnéa skulle på födelsedagsfest, så vi var sällskap åt dom andra två. Det var mycket mys, pizza och melodifestival och vi åkte inte hem förrän vid halv tolvtiden.

Så här såg det ut när vi skulle ha ut bilen



Vilmer satt snällt och väntade under tiden mamma och pappa fick bort berget av snö och is.


Tjejerna bråkar lite med Robban. Det är mycket kul!

På kvällen när vi skulle ha lite mys tog jag på mig full mundering och gick ut med lite ljus. För at höja mysstämningen ytterligare lite.



******************
Ca 3½ timme senare
******************

Under dom senaste timmarna har det varit en ordentlig skrikfest i ca 1½ timme. Den resterande tiden fördelades såhär: Ca 1 timme = grinig bebis, ½ timme= glad bebis.
Fick precis somnat om honom. 
Jisses va ledsen han har varit. Kan inte den här tanden bara komma ut så han/vi slipper den här skiten.


Ok...för att återgå till lördagkvällen.
Ja just det ja... jag skulle ju ut och sätta lite lyktor i snön.
Så såg det ut







Tände värmeljus i barnens snögrotta


Isabella är så snäll och leker så bra med Vilmer. Ändå är hon så mycket större. Gulligt!


Ville vildmus passade på att vakna någon gång efter Linnéa och Niklas hade kommit hem. Varför sova när det är så roligt att vara vaken?!
Ser ni att han är nyklippt? Frisör Malin har varit i farten. Det var nästan så att det var nära till en tår när jag klippte av hans fina lockar. ;) Men jag måste säga att det är en mer välvårdad kille vi har nu :)


Vill egentligen gå och lägga mig nu och fortsätta att berätta om helgens äventyr imorgon.
Men jag måste bara berätta att vi var på bvc idag, jag och Vilmer. Pratade mycket om Vilmers hosta med vår barnmorska. Om hur jobbigt det är för honom. Att han störs mycket av den nattetid, att han äter bra men spyr upp mycket och inte klarar av bitar utan även då spyr upp. Att han är väldigt trött på dagarna eftersom han inte får så bra nattsömn.
Så vi kom fram till att vi ska ses den 11 mars igen för läkarbesök. (ska ändå ske nånstans mellan 10-12 månader) Då ska läkaren se vad hon tycker, och om vi kan få en remiss till barnmedicin. Då kanske dom tror lite mer på oss. Och inte bara avfärdar oss med att det är förkylning. För något annat måste det vara. Så ihärdig som den är :(
Vi har även börjat fundera på om det kan vara kattallergi?! eftersom vi ändå har två katter.
Dom säger ju att det inte är vanligt att små barn får allergi men det finns ju alltid risk för det.
Men så, om två veckor får vi se om vi kan få lite mer hjälp.
När Vilmer mättes och vägdes blev inte resultatet direkt vad jag hade hoppats på. Jag blev jättebesviken rättare sagt.
Han hade vuxit fint på längden. 75½ cm lång. 2 cm längre än förra gången. Men med vikten däremot var det sämre med. Från förra gången när han vägde 9165 har han bara gått upp 375 g. Alltså till 9540. Ja, han har ju iaf gått upp i vikt. Han står inte still eller går ner. Det är ju såkalrt viktigtast. Men... sist vi var där hade han hamnat under det "normala" på tillväxtdiagrammet. Men nu har han halkat ner ytterligare ett litet snäpp :(
Det är ju inte så att han är undernärd direkt, men det börjar synas att han är lite tunn tycker jag. Iaf när man ser honom utan kläder.
Även därför vill vi ha ordentlig hjälp med hans hosta. Den påverkar ju hans matvanor..om man nu kan säga så. Han vill ju äta men spyr upp så mycket pga att han antagligen har ont i halsen.

Hoppas verkligen att barnmedicin tar oss på lite mer allvar denna gången. När man ringer till dom så avfärdar dom bara en som en nojjig förstagångsförälder. Jag tycker inte det är ok!



Nej, nu är det dags att krypa ner i kojen.
Imorgon bitti ska jag och ville vildmus på äventyr till Lisa och Axel. Även Kiqi och Mama samt Sandra och Max kommer. Det blir kul!

Godnatt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0