Hallonmousse
Här kommer det. Robbans mammas recept på den udnerbart goda hallonmoussen!
200g frysta hallon
2 äggulor+ vitor
1 dl socker
1 tsk vanlijsocker
3 dl vispgrädde
Blanda gulor, socker och vanlijsocker med hallon i matberedare. Alternativt i blender som jag fick använda.
Vispa grädde och äggvitor var för sig. Vänd i äggvitan i vispgrädde och blanda sedan samman det med hallon-blandningen.
Häll i form med löstagbar kant och frys i minst 3 timmar.
Jag skulle köpt färska hallon och blåbär och dekorerat med, lite för syns skull. Men jag hittade aldrig några så det fick bli färska jordgubbar. Det fungerade lika bra!
Hoppas ni tycker om den!
200g frysta hallon
2 äggulor+ vitor
1 dl socker
1 tsk vanlijsocker
3 dl vispgrädde
Blanda gulor, socker och vanlijsocker med hallon i matberedare. Alternativt i blender som jag fick använda.
Vispa grädde och äggvitor var för sig. Vänd i äggvitan i vispgrädde och blanda sedan samman det med hallon-blandningen.
Häll i form med löstagbar kant och frys i minst 3 timmar.
Jag skulle köpt färska hallon och blåbär och dekorerat med, lite för syns skull. Men jag hittade aldrig några så det fick bli färska jordgubbar. Det fungerade lika bra!
Hoppas ni tycker om den!
Kommentarer
Postat av: Tant Ulrika
Ny spännande tävling hos Tant:
http://uj76.blogspot.com/2009/11/tant-lottar-ut-ett-par-belliotofflor.html
Kika gärna in o delta i den med =)
Postat av: real old tom
den var förbenat god, nu skrev du rätt!
Trackback